Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Reinkarnace: neověřený nesmysl nebo nepopiratelný fakt? Vrací se naše duše na svět znovu?

Silná intuice, opakující se sny nebo déja vu. To vše jsou údajně známky reinkarnace. Tedy toho, že žijete už "několikátý" život. Znamená to, že se vaše duše vrací znovu v jiné životní formě. Věříte nebo nevěříte?
Jsou opakované sny známkou reinkarnace?
zdroj: 123RF.com

Dětská mysl je otevřená

Traduje se, že nejintenzivnější vzpomínky na minulé životy mají děti, a to ve věku od 4. do 8. let. Poté jsou z paměti vymazány. Nicméně se z jistých indicií dle Zákona karmy dá i přesto dovodit, jaký život ten který člověk v minulosti žil a zejména jakými případnými strastmi si v minulé inkarnaci prošel.

Neseme si neopodstatněné obavy z minulých životů?

Například když má někdo až panický strach z vody, může to znamenat, že má z minulé inkarnace s tímto přírodním živlem neblahé zkušenosti, patrně jeho život skončil utopením. Stejně tak, když se někdo bojí otevřeného ohně, dle karmických zákonů to znamená, že byl patrně v minulém životě upálen, prostě jeho život skončil v plamenech.

Opravdu se nám vše vrátí?

V každém případě ale platí pravidlo, že když byl člověk dobrý, vedl slušný život, v další inkarnaci jeho duše bude spravedlivě odměněna, a jeho životní podmínky se zlepší o stupínek v každé další inkarnaci. Dokonce v asijských zemích se nejen kněží na reinkarnaci pečlivě připravují. Vzdálí se od světského života, stanou se poustevníky a připravují tělo na znovuzrození. Každé ráno a večer provádějí očistu v ledové koupeli, mnoho hodin denně stojí na jedné noze, omezují na minimum stravu, a hlavně mlčí. Pouze v duchu rozmlouvají se svými předky a „Nejvyšším“.

Není tu možnost si vybrat!

Neexistuje záruka, že se dobrý člověk v další inkarnaci stane opět člověkem. Jeho duše se dle džinistů, hinduistů a zoroastrismu může znovu reinkarnovat v těle posvátného zvířete, například tura, slona nebo opice. I proto je například v Nepálu a Indii kráva posvátná, tedy nedotknutelná. Pro ně je takové znovuzrození nejvyšší odměnou, zato v nás Evropanech tato vidina vyvolává prapodivné pocity.

V každém případě je znovuzrození lidské duše velmi citlivým tématem. Někdo v reinkarnaci věří a raduje se, že je před ním stále ještě mnoho životů, a někdo to považuje za nesmysl.

K TÉMATU  Práce snů

A co vy, věříte či nevěříte v reinkarnaci?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

I malé dítko dokáže zařídit pořádné trapasy. Přesvědčte se sama!
Už vás omrzelo klasické umyvadlo ve vaší koupelně? Letošní trendy podněcují fantazii. Nechte se klidně unést až za hranice svých vlastních představ.
Vánoce a tradice jdou ruku v ruce. Nejedna z nás jich mnoho z nich dodržuje nebo si děláme vlastní. Jednou z takových poměrně zaběhnutých, je hladovění, neboli půst. Podle této tradice by se měl držet během Štědrého dne půst až do večeře, aby se nám zjevilo zlaté prasátko. Co na to říká naše tělo?
Každý si svůj svatební den představuje jinak. Někdo sní o pohádkových šatech s dlouhou vlečkou a pompézní výzdobou, jiný zase o skromné party ve stodole, která ale dnes už také může stát desítky korun. Ať už si každý svůj velký den představuje jakkoli, je pravdou, že i ta sebemenší svatba stojí nějaké peníze. Pokud chcete ušetřit a využít své prostředky třeba na svatební cestu, určitě vyzkoušejte některý z našich tipů.
Obecně platí, že lidé tapety buď milují, nebo nesnáší. Tapety jsou skvělým řešením nejen z hlediska designu, ale také izolují teplo, hluk a zabraňují vzniku plísní. V devadesátých letech byly tyto textilie v módě a v každé stylové domácnosti se objevovaly stěny se zajímavými prvky. Po delší době se opět vrací do našich moderních bytů. S tím však vyvstává otázka, jaké jsou nyní trendy?
Zubní nit jste nepoužila ani nepamatujete? Často se stresujete i kvůli naprostým banalitám? Pokud vás navíc neužije ani na pravidelnou fyzickou aktivitu, vaše srdce vyloženě trpí. Co všechno se vám kvůli tomu může stát?
Bojíte se, že šlápnete vedle? Váháte s výběrem make-upu nebo brýlí? Rozhodnutí vám usnadní beauty aplikace. Na výběr je jich hned několik. Zkuste všechny!
Jakmile se vám a vašemu partnerovi narodí děti, získáváte zcela novou roli. Najednou jste rodiči a velmi často vás tato role na dlouhá léta úplně pohltí. Není pak divu, že může být velmi obtížný návrat k životu, ve kterém děti nezaujímají první místo.
Mykóza je velmi nepříjemný, ale celkem běžný druh infekce. Její příčinou jsou houby, které se běžně vyskytují v našem prostředí. Pokud se kůže nohou nakazí, trápí ji nejen estetické nedostatky, ale také svědí nebo pálí. Při přemnožení hub dochází ke vzniku zánětů.
Léto? Čas dovolených, výletů s přáteli a hlavně svateb. A všude si vás někdo bude chtít zvěčnit. Jak se před fotoaparátem chovat, aby se vám už nikdy nepomstil? To vás naučíme v jednom rychlém školení! Zkuste to podle našeho manuálu správného focení.
Na letošní zimu se opět vyrojila spousta krásného oblečení pro ženy. Hlavním heslem je různorodost. Frčí lesklé, kovové barvy, černá – bílá, žlutá, růžová a samozřejmě i různé barevné kombinace. Kožešinové límce jsou stále módní, ale měly by být vždy odnímatelné.
Možná trápí i vás, jen o tom nevíte, nebo jste si toho ještě nevšimli. Ačkoliv jsou sklivcové zákalky považované za projev ”stáří” a zhoršujícího se vidění, ve skutečnosti se mohou objevit už kolem třicátého roku života.

Výběr článků

Čekáte přírůstek do rodiny? Gratulujeme! Jednou z velice krásných povinností, která na vás v budoucích měsících čeká, vymýšlení, jak zařídíte pokojíček. Jaké jsou novinky, které vás potěší, a co by v pokojíček pro miminko rozhodně nemělo chybět?
Vinný sklípek vyžaduje podzemní prostor, kde si budete moci naplno vychutnat tu pravou atmosféru posezení s přáteli nad sklenkou vína. Pokud sklepní prostory nemáte, můžete originální způsob uskladnění vína vymyslet i v kuchyni nebo obýváku.
Polycystický ovariální syndrom, neboli PCOS, je strašákem pro ženy v reprodukčním věku. Otěhotnět s tímto onemocněním přirozenou cestou je často nad síly ženy samotné i lékařů. Problém je, že příčina, proč onemocnění vzniká, není dosud úplně jasná. A tak naprosté vyléčení není možné.

Nepřehlédněte

Domácnost by bez pokojových rostlin nebyla to pravé ořechové. I proto se většina lidí snaží o to, aby to v jejich domově žilo a hrálo všemi barvami. Nepěstují se však jen stálezelené rostliny, ale také pokojový ibišek, který není ničím náročným.
Po dlouhém období samoty jsem si našla přítele, můj život začal být zase o něco šťastnější. Všechno nám klapalo a vypadalo to nadějně. Byli jsme spolu spokojení a pomalu začínali přemýšlet nad společným rodinným životem. Tak jsem se rozhodla, že by Petra mohla poznat i má matka, abych zjistila, co na něj říká ona. Zpočátku vše vypadalo dobře, ale to, co se stalo pak, mě strašlivě zasáhlo.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek