Pondělí , 06. 05. 2024

Radoslav

Suchý šampon. Jaké zázraky s ním můžete dělat? Který si zvolit a jak s ním správně zacházet, aby byl výsledek opravdu dokonalý?

Suchý šampon, to je pomocník mnoha z nás, o kterém jste už jistě slyšely. Jak s ním ale pracovat, aby se skutečně stal vaším přítelem do nepohody? Naučte se to!
Jak používat suchý šampon?
zdroj: 123RF.com

Jak správně postupovat

Možná nevíte, ale hlavní účinek suchých šamponů spočívá v pohlcení přebytečného mazu z vlasů a pokožky hlavy. Se šamponem je třeba zacházet správně, aby vše opravdu fungovalo, jak má. Někdy můžete mít pocit, že  jsou vaše vlasy po použití suchého šamponu jakoby nalakované. Suchý šampon stejně tak může na vlasech zanechat matný vzhled či bílé stopy. Tohle řeší většinou tmavovlásky. První zásadou tedy je, přečíst si dobře návod na přípravku a držet se ho. Večer šampon nezapomeňte důkladně vyčesat z vlasů.

Když chcete větší objem

Úspora času je jednou z výhod použití suchého šamponu. Během chvilky máte vlasy krásné jako po umytí běžným šamponem. Suchý šampon ale může pomoci ještě více. Třeba vyladit vzhled jinak zplihlých vlasů, odstranit z vlasů mastnotu a dodat jim větší objem. Některé se dají dokonce používat i po umytí vlasů klasickým šamponem. Na tohle ale pozor. Ne všechny přípravky jsou k tomu určené. Odborníci radí vyzkoušet si efekt konkrétního suchého šamponu nejprve nanečisto.

Rozhodně ne každý den!

Méně je více a opatrnost se vyplácí. Suché šampony určitě nepoužívejte denně. Mezi jednotlivými mytími dělejte pauzu minimálně jeden den a vždy dbejte na opravdu důkladné vyčesání. V opačném případě se vám budou ve vlasech a na pokožce hromadit zbytky přípravku. To vede následně k podráždění pokožky. Vlasy se více lámou, ztrácí lesk a přirozenou vitalitu. To jistě nechcete.

Víte, které šampony si vybrat?

Obchody nabízí nepřeberné množství přípravků. Vybrat si z nich není snadné. Ideální jsou šampony s přírodním složením, bez obsahu alkoholu a chemických složek. Ty jsou pro vlasy škodlivé. Naučíte-li se suché šampony správně používat, jistě se při péči o vlasy rázem stanou vašimi oblíbenými pomocníky.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Plesy, bály, masopustní veselice. Je prostě čas se radovat a tančit. K plesovému veselí a tanci však často patří konzumace alkoholu. A není to někdy jen pár skleniček vína nebo piva. Na takových akcích se nabízí široké spektrum míchaných nápojů či destilátů. A tak se spojí tanec s dobrým pitím – ale ráno ta kocovina! Jak se s ní vypořádat?
Že kondicionér svede divy jenom na hlavě? Co vás nemá! Rychlostí blesku „opraví“ ucpaný odpad, naleští kožené boty a pohodlně nahradí pěnu na holení. Ovšem pozor, dokáže vrátit do původní velikosti i sražené oblečení!
Zavodnění lidského těla je problém, se kterým v dnešní době bojuje mnoho lidí z moderního světa. Příčin může být hned několik. Zbavit se přebytečné vody je přitom velmi snadné. Podívejte se na příznaky zavodnění a na pár tipů, díky kterým se vody lehko zbavíte.
Narodit se jako muž nebo žena ještě neznamená, že se tak musíte i cítit. V posledních letech o tom slýcháváme stále častěji a můžeme to chápat, i nemusíme, ale jsou lidé, kteří se vnitřně neztotožňují s žádným pohlavím. Nechtějí se škatulkovat a hrdě se k tomu hlásí. Mezi celebritami jsou tahle prohlášení stále častější. Kdo se v poslední době přiznal a kdo se cítí nebýt ani mužem, ani ženou?
Barva roku 2020 pro interiér je klasická modrá. Hluboký a tmavý odstín modré dává cítit stabilitu, klid a komunikaci. V interiéru působí vyrovnaně a je ideální do prostoru určeného k relaxaci, hlubokým myšlenkám nebo přímo meditaci. V pracovně umí motivovat k lepšímu výkonu. Tmavá modrá barva dává také pocit bezpečí a v neposlední řadě je velmi elegantní.
Upřímně, matky jsou opravdové hrdinky, které zvládají nekonečný kolotoč povinností. V našem nejnovějším článku se zaměřujeme na příběh jedné takové matky, která je na všechno sama – od každodenních povinností po přípravy na vánoce. Její děti zlobí, nechtějí do školy, a ona si uvědomuje, že potřebuje odpočinek. Co se stane, když se rozhodne strávit víkend v luxusním rezortu? Přečtěte si náš článek, který nahlíží do světa této matky, plný nečekaných zvratů, humorných momentů a možná i inspirace pro všechny, kdo znají výzvy mateřství.
Hlavní rozdíl, kterým se vířivky liší od bazénu? Užíváte si je celoročně! Odhalit vyhřátou kouřící hladinu je paráda, třeba uprostřed noci, kdy můžete pozorovat hvězdy. Stejně tak skvělý zážitek je koupání v zimním období, kdy horká koupel kontrastuje s chladným vzduchem.
Čeká vás v příštím roce stěhování do nového nebo jen plánujete rozsáhlou rekonstrukci vašeho stávajícího bydlení? V takovém případě by vás mohlo zajímat, jaké budou interiérové trendy pro rok 2023. Pojďte se alespoň na některé z nich s námi podívat.
Máte chuť oživit nebo nějak upravit starší džíny z vašeho šatníku? Žádný problém! Podívejte se, co všechno lze s džínovinou udělat a jak skvělý je výsledek.
Dávkovač krmení pro pejsky si zvládnete vyrobit vlastnoručně doma. Je převážně z kartonu a vypadá i funguje báječně! Pokud má váš pejsek nenasytný apetit a je dost chytrý na to, aby si stále přisypával, dávkovač možná nebude to pravé. Postavit si ho ale můžete i pro kočky. Inspirujte se tímhle povedeným DIY nápadem.
Miss krásy Kathy Zhu musela svoji korunku vrátit už následující den. Důvod je absurdní: před rokem si odmítla nasadit hidžáb. K tomu navíc zveřejnila nelichotivou statistiku o černoších. Přestože byla pravdivá, vedení soutěže jí titul okamžitě odebralo.
Není nad pořádnou šťavnatou krkovičku. Nejlepší je samozřejmě naložená v černém pivu a ugrilovaná, ale pokud zrovna grilování počasí nepřeje, můžete vyzkoušet třeba náš recept. Na česneku pečená krkovička v pikantní omáčce je rychlé a chutné jídlo, které zpestří i váš víkendový rodinný oběd. Pokud k ní připravíte hranolky a naservírujete dobré české pivo či moravské víno, budete se cítit jako v restauraci.

Výběr článků

Některé filmy v nás dokážou vyvolávat radost, štěstí, romantickou náladu a jiné zase třeba strach. A některé filmy jsou natolik sugestivní, že je lepší se jim vyhnout, pokud na ně nejste zrovna správně naladění.
Stres je způsobován čímkoli, co vede k nervozitě, k vzteku, k frustraci nebo vás činí nešťastnými. Ví se, že příliš mnoho stresu má nepříznivý vliv na lidské zdraví. Ovšem obtížné je rozpoznat, kdy už je stres škodlivý a kdy ještě prospívá. Když ho poznáte, je poměrně jednoduché s ním něco udělat. Tenhle návod vám umožní se mu postavit.
Módní trendy obuvi na podzim a zimu 2019 přinášejí řadu stylů. Od jednoduchých, přes potištěné, barevné, vzorované, šněrovací, až po boty ve vojenském stylu. V zimě pak jasně vedou kožešiny. Pro chladné období si vyberte alespoň dva nové modely. Jeden do práce a do města, druhý pro vycházky do přírody a pro výlety na hory. Jaké zimní boty zvolit?

Nepřehlédněte

Jste milovnicí masáží a máte pocit, že znáte už všechny nazpaměť a přesně víte, jak která masáž probíhá? V tom případě vězte, že existují i masáže, které rozhodně neznáte a které jste ještě nikdy v životě nezažili. Jak to víme? Protože jsou natolik neobvyklé, že v našich končinách se téměř nevyskytují. Které to jsou?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek