Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Horoskop krásy a duševního zdraví na týden od 22. 10. do 26. 10. 2018. Kdy se raději vyhnout hádce? A který den probrat s partnerem váš intimní život?

Horoskop astroložky Nadi Šmídové vám napoví, čemu se následující pracovní týden raději vyhnout, co můžete očekávat, a který den je nejvhodnější odpočívat. Kdy budete plodné v práci, a kdy naopak vypustit a dopřát si masáž? A který den probrat s partnerem váš intimní život?
Horoskop
zdroj: 123RF.com

Pondělí 22.10. 2018

Dvakrát měř…

Pondělí bude mírně řečeno divoké. Taktovky se totiž ujme Luna v Beranu, takže jednat budete impulzivně, jakoby bezhlavě! Zejména když vaše práce vyžaduje přesnost, nespěchejte a kontrolujte si po sobě i maličkosti!

Na stranu druhou bude probíhat měsíční fáze, jejímž mottem je „sebepoznání“. Vyčte-li vám někdo povahové nešvary, vezměte si z toho ponaučení. Další příležitost zapracovat na sobě totiž dostanete opět až za čtyři týdny!

Pozor na bolesti hlavy

Protože se dají předjímat bolesti hlavy, postihne-li vás tato nepříjemnost, masírujte si konečky prstů prohlubeň za ušima. Najdete ji intuitivně, protože tělo ve vteřině zareaguje velmi příjemným pocitem uvolnění.

Protože vás mohou začít pálit oči, raději nepoužívejte řasenku, netrhejte si obočí, nevhodné by také bylo podstoupit trvalou řas nebo jejich barvení. Vyhnout byste se měly i zakouřeným místnostem.

Večerní zklidnění vám prospěje

Večer budete mít problém zklidnit se a svým způsobem vypnout myšlení, proto bude ideální, když si dopřejte relaxaci pomocí meditace. Zapalte si svíčku a tyčinku s vůní santalu nebo opia, zavřete oči a potichu si broukejte dlouhé „Óm“. Bude probíhat lunární fáze, kterou využívají v tibetských posvátných chrámech k zasvěcování do duchovních praktik, takže nakouknout do světa za oponou se vám podaří i v případě, když budete meditovat poprvé!

Úterý 23.10. 2018

Zbrklost může bolet

Buďte opatrné od rána, tedy i při přípravě snídaně. Jinak se říznete nebo možná opaříte! Sice vám občas vypadne nějaký předmět z rukou, ale skvěle vám bude fungovat šedá kůra mozková. Toho využijte a udělejte si malou rekapitulaci předchozích týdnů. Pro dny příští si z nich vezmete ponaučení, co nestojí za námahu, které jedince si nepouštět k tělu, ale i naopak – do čeho investovat energii a kterým lidem věnovat volný čas.

Vyhněte se raději sladkému

Protože může fáze Měsíce odstartovat přibývání na váze, nepijte sladké šťávy a džusy. Snižují totiž hladinu krevní glukózy, což zvyšuje chuť k jídlu.

Je libo masáž?

Dopřát byste si měly odbornou masáž hlavy, naopak byste neměly podnikat kosmetické natož chirurgické úpravy obličeje.

K TÉMATU  Jak vyzrát na menopauzu

Po příchodu z práce si na oči a doprostřed čela přiložte kolečka okurek a chvilku odpočívejte s nohama výš než máte srdce.

Pečujte o pokožku

Byt si provoňte aroma borovice či šalvěje, a protože vám může enormně vysychat pokožka, před spaním si celé tělo natřete jojobovým olejem. Kůži dodá hydrataci a výživu, a protože zvyšuje její elasticitu, zamezí i jejímu stárnutí.

Čaj před spaním přijde vhod

Dorůstající Luna před zítřejším úplňkem vám může navodit problémy s usínáním. Proto byste si měly vypít šálek čaje mučenky pletní. Jste-li ale těhotné nebo kojíte, zvolte osvědčenou meduňku lékařskou nebo odvar z chmele.

Středa 24.10. 2018

Co můžeš udělat dnes…

Máte před sebou úžasný den, protože za přispění lunární fáze najdete odpověď na každý problém! Tak se vraťte k nevyřízeným záležitostem, ve kterých jste tak trochu uvízly, protože jste nevěděly, jak postupovat dál. Řešení se vám v průběhy středy nabídne samo. Bez obav také můžete uzavírat smlouvy.

Na zubaře zapomeňte

Obloukem byste se ale měly vyhnout chirurgickým zákrokům v ústní dutině, nevyjímaje trhání mandlí. Zvýšená totiž bude krvácivost, což by vaše tělo oslabilo, a navíc by patrně následovaly vlekoucí se záněty.

Večerní procházka nebo posezení

Během soumraku Měsíc na své pravidelné cestě oblohou doputuje do přesné poloviny, nastane úplněk v Býku, což je ideální čas na magické rituály a obřady. Protože je Luna v Býku propojena se zemí, měly byste trávit podvečer venku a sledovat úplňkovou Lunu.

Tajné přání má šanci na vyslyšení

Doma si večer zapalte tři svíčky, a to růžovou, žlutou a červenou. Mezi ně postavte misku s vodou, sledujte plamínky a něco si přejte. Tento úplněk je vhodný k přilákání hmotného/majetkového bohatství, zvýšení sexuální přitažlivosti a plodnosti.

Čtvrtek 25.10. 2018

Myslete na budoucnost

Chybět vám nebude vytrvalost a důslednost. Čtvrtek je proto vhodný k finančním transakcím, ale také pro investování do cenných papírů a nemovitostí, které vám v budoucnu budou přinášet pravidelný zisk.

Protože by mohlo dojít k podráždění sliznic v krku, popíjet byste měly čaj z amerického jilmu. Účinný je i nálev z vodilkové tinktury. Nápoje by měly mít pokojovou teplotu.

K TÉMATU  Starejte se o své srdce

Kadeřnice právě dnes?

Zajít si můžete na trvalou. Dobře chytne, a když se necháte ostříhat, vlasy budou dorůstat pomalu.

Správný čas probrat váš intimní život

Nejste-li spokojené se svým intimním životem, večer si o tom se svou drahou polovičkou promluvte. Fáze Měsíce totiž bude vhodná k odstranění stereotypu v sexuální oblasti, a skvělé bude i to, že vaše slova partner nebude vnímat jako kritiku, ale návod, jak si v posteli užívat něžností na plné obrátky! Ke zvýšení touhy bude vhodné přidat do aromalampy olejíčky s vůní šalvěje nebo ylang-ylang, a oba si vypijte hrníček lahodné čokolády. O ní se totiž traduje, že jeden aztécký vládce měl šest žen, a aby je všechny uspokojil, čokoládu popíjel intezivně každý den.

Pátek 26.10. 2018

Držte emoce na uzdě!

Viset bude ve vzduchu hádka od rána do stmívání, tak držte na uzdě emoce! Na stranu druhou v sobě objevíte talenty a vlohy, o kterých jste doposud neměly sebemenší tušení! To nějak zúročte, například promyslete novinky, které vám vynesou větší zisky v podnikání, nebo se pohlédněte po jiné práci, pokud vás stávající nebaví a nejste ani spokojené s odměnou, kterou za ni dostáváte.

Čaj je po ránu nejvhodnější

Protože proběhne jakýsi restart krvetvorby, ráno si vypijte velký šálek kopřivového čaje, který krev čistí. Pít by ho měly i kojící maminky, protože obsahuje látky, které podporují tvorbu mléka.

Udělat můžete i dobrý skutek a darovat krev, tělo se velmi rychle zregeneruje.

Masáž krku?

Zabojovat byste měly proti podbradku jednoduchými cviky. Nenápadně celý večer vyplazujte jazyk nebo během sezení zakloňte hlavu a našpulte rty jako při polibku. Před spaním si směrem nahoru masírujte krk a dekolt pupalkovým nebo sezamovým olejem, mají zpevňující účinek.

Zbavte se pesimistů i těch, kteří vás unavují

Pokud vás neustále někdo obtěžuje, například chmurnými vizemi, a nenašly jste způsob, jak se tohoto člověka zbavit, fáze Luny po setmění je ideální k provedení rituálu pro odstřihnutí se od lidí, kteří nám škodí. V duchu si představte, že stojíte proti sobě a každý držíte jeden konec lana. Vy toto lano přestřihněte.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

V zahradě nám přináší radost, uklidňuje a nabíjí pozitivní energií. Zahradní jezírko vytváří příjemnou atmosféru a jeho realizace není nic těžkého. Můžete vytvořit klasický rybníček s kameny a okrasnými rostlinami, případně do něj umístit nenáročné kapry Koi. Zahradní jezírko může být ale i designově čisté a s pravidelným tvarem, jak si můžete prohlédnout v naší galerii. Které se nakonec stane srdcem vaší zahrádky?
Dneska jsme se zaměřili na téma, které je pro každou rodinu klíčové – zdravé stravovací návyky pro děti v novém roce. V článku "Zdravé stravovací návyky pro děti v novém roce: Jak podporovat vyváženou stravu" přinášíme praktické tipy a nápady, jak dětem přiblížit svět zdravého stravování. Od zajímavých receptů až po osvědčené strategie, čeká na vás inspirace, jak vytvořit prostředí, ve kterém bude zdravá strava pro děti přirozenou a radostnou součástí každodenního života. Připravte se na nový rok plný chutných a vyvážených jídel pro celou rodinu.
Začít si vztah se šéfem není vůbec jednoduché. Intimní vztahy na pracovištích jsou vždy složité, a pokud jde o nadřízeného, je to ještě komplikovanější. Přitahuje vás? Dává vám najevo svůj obdiv? Bude to jen flirt, nebo snad láska? Jak si poradit, a přitom si udržet práci.
Vitamín D je důležitý pro lidské zdraví – pomáhá udržovat silné kosti, zuby, posiluje imunitní systém a podporuje optimální hladinu krevního tlaku. Co však mnoho lidí neví je fakt, že nejdůležitějším zdrojem pro vstřebávání vitamínu D do těla je slunce. Právě v létě ho lze ze slunce vytěžit nejvíce. Jak toho dosáhnout, abyste měli dostatek?
Mezi námi jsou tací, které bolí hlava jednou nebo dvakrát za rok. Pak existují lidé, kteří se potýkají s bolestmi hlavy téměř pravidelně. A některé z nás postihuje ubíjející migréna, kvůli které jsou dočasně vyloučení ze společenského života. Ale víte, co dělat, když na bolest hlavy ani migrénu nic nefunguje?
Když se řekne slovo jóga, většina z nás si představí cvičení. Cvičení, které má mnoho podob a napomáhá k lepšímu držení těla, k uvolnění nebo posílení svalstva. Jóga je však nejen o fyzickém cvičení, ale i o tom psychickém. Pomáhá posilovat tělo i mysl, a jde v ní především o rovnováhu, spojení a také o duchovno.
Když se začal venku šířit nový typ koronaviru, došlo k nařízené karanténě a v platnost vešla celá řada nouzových opatření. Lidé se uchýlili do svých domovů, odkud řada z nich začala pracovat. Ti, kteří z domu pracovat nemohli, se začali dívat na Netflix.
Když se dva partneři rozhodnou nastoupit společnou cestu, je to vždy dojemný okamžik. Tohle svatební video ale patří určitě mezi ty nejdojemnější!
Rekonstruujete a přemýšlíte nad tím, čím byste si zkrášlili holé stěny? Pokud vám nestačí obyčejná malba, pak můžete vyzkoušet další oblíbené způsoby stěnové dekorace. Některé výzdoby stojí čas i peníze, jiné pořídíte doslova za pár korun a máte je na zdi cobydup.
Hlavní rozdíl, kterým se vířivky liší od bazénu? Užíváte si je celoročně! Odhalit vyhřátou kouřící hladinu je paráda, třeba uprostřed noci, kdy můžete pozorovat hvězdy. Stejně tak skvělý zážitek je koupání v zimním období, kdy horká koupel kontrastuje s chladným vzduchem.

Výběr článků

Poradíme vám, jak zvládnout mírný průběh covid-19 v domácích podmínkách, co na něj nezabírá nebo kdy už je nutné vyhledat lékařskou péči. Navíc přidáme odpovědi na několik dalších klíčových otázek.
V každé domácnosti nechybí alespoň jedny nástěnné hodiny. Co takhle zvolit nějaké obří, které se stanou dominantou vašeho interiéru? Retro styl je pořád v oblibě, tak se inspirujte překrásnými kousky. Dřevo, jeho imitace nebo design starých nádražních hodin navozují příjemnou atmosféru. Hodí se prakticky kamkoli, do ložnice, kuchyně nebo obývacího pokoje. Nejenom, že ukazují čas. Jsou zároveň krásným doplňkem vašeho interiéru.

Nepřehlédněte

V osmdesátých letech minulého století, v Československu ovládaném komunistickým režimem, byl Mezinárodní den žen vnímán jako příležitost pro stát prezentovat se v nejlepším světle. Oficiální oslavy slavily údajné úspěchy v oblasti rovnosti pohlaví, ale skutečná situace žen často byla daleko od rovnoprávnosti. Tento svátek tak odhaloval rozpor mezi ideálem a realitou, kde se za fasádou slavnostních projevů skrývala každodenní realita plná výzev a omezení pro ženy.
Když jsem začala pracovat v marketingové firmě, těšila jsem se na novou výzvu. Vytváření obsahu a reklamních kampaní mě bavilo odjakživa - a ve své původní firmě jsem měla na starosti všechno možné. Byla to pro mě skvělá příležitost, jak se posunout o kousek dál. Tuhle společnost už jsem totiž měla vyhlédnutou dlouho, a konečně se mi tam podařilo dostat. Už to všechno ale vidím jinýma očima…a může za to šéfová.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek