Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Skvělé tipy pro krásné a pevné nehty. Máte správný pilník? Používáte dobrou techniku při manikúře? Zkuste a uvidíte!

Patříte k těm ženám, co o své ruce pečují se železnou pravidelností, a přesto ne a ne docílit toho, aby byly dokonele pevné? Možná někde přeci jen děláte chybu.
správná péče nehty
Zdroj: 123RF.com

Používáte správný pilník?

Nevhodně zvolený pilník vám může pěkně zavařit. Zahoďte proto levné plastové nebo kovové pilníky, a pokud máte křehké nehty, raději se nechte hýčkat šikovnou paní manikérkou, která dobře ví, co dělá a poradí vám, který že pilník je pro vaše nehty ten nejlepší.

Osvojte si správnou techniku

Když už přeci jen pilujete, záleží i na tom, zda to děláte vůbec technicky správně. Pokud v tom nemáte moc praxe, zkuste nejprve skleněný pilník. Díky němu se snadno naučíte nejen zkracovat, ale i tvarovat nehty správným směrem. Jak to? On vás totiž do protisměru nepustí!

Nezapomínejte na nehtovou kůžičku

Když krém na ruce, pak jedině v kombinaci s olejem na nehtovou kůžičku. Zatímco krém ošetří povrch dlaní a rukou, olej pomáhá udržovat nehty vyživené a hydratované a navíc se dostane všude, kam má. Ovšem všeho s mírou, s krémem ani olejem to rozhodně nepřehánějte.

Loupající se lak. Rychle s ním pryč!

Často se vám začne loupat starý lak a vy se ne a ne dostat k tomu, abyste jej odstranily? Chyba! Odlupující se barva totiž s sebou odstraňuje i tenkou vrstvu keratinu a nehty rychle slábnou. Jediným správným řešením tedy je, že lak odstraníte dříve, než nadělá neplechu.

Sama sobě nehtařkou

Rozhodly jste se vyzkoušet gel-lak, ale barva se vám po čase přestala líbit a vy se ho chcete IHNED zbavit? Tak to rozhodně nedělejte. Díky neodbornému zacházení můžete nadělat velkou paseku a vaše nehty se z toho šoku budou jen velmi pomalu probírat. Manikérka udělá všechno proto, aby materiál odstranila šetrně a správně.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Sebevědomí dítěte je ve značné míře ovlivněno tím, jak k němu přistupují jeho rodiče a lidé, kteří jsou s ním v pravidelném kontaktu. Jen stěží si představíte, že by vyrostl zdravě sebevědomý člověk z dítěte, které denně slyší věty ve stylu: „Jsi úplně k ničemu.“ „Z tebe nikdy nic nebude.“ „Jak můžeš být sakra tak nešikovný?“ Takových podobných vět můžeme najít mnoho. Naopak, sami jistě víte, jak vás zahřeje na duši, když si od někoho vyslechnete:“ Tobě to ale dneska sluší!“ nebo „Jsi moc šikovná.“
Koupelnové skříňky schovají všechna holítka, ušní vatičky, ručníky a další nezbytnosti, které nepotřebujeme mít vystavené na umyvadle. Inspirujte se v galerii krásného nábytku do koupelny!
Mít známého na výpomoc s hlídáním přijde vhod. Svěřit vaše malé dítě do jiných rukou můžete za předpokladu, že máte jistotu, že o ně bude dobře postaráno. Příkladem budiž tenhle chlapík, který místo sezení doma vezme holčičku na výlet na kole po skotské vrchovině. Trochu nečekaný adrenalinový výlet.
Je běžné, že má dnes téměř každá domácnost vlastní tiskárnu. Platí ale také, že na tisk dokumentů do školy, do práce nebo vstupenek do divadla opravdu nepotřebujete nějakou zvlášť kvalitní tiskárnu a bezchybný tisk. Vyplatí se proto kupovat levné neoriginální tonery nebo je to hazard s životností vaší tiskárny?
Stres hýbe našimi životy a ve své koučovací praxi to slovo slyším často. Nedokážu zařídit, aby jste se s ním už nikdy nesetkali, ale poradím, jak se s ním vypořádat.
Mezi námi jsou tací, které bolí hlava jednou nebo dvakrát za rok. Pak existují lidé, kteří se potýkají s bolestmi hlavy téměř pravidelně. A některé z nás postihuje ubíjející migréna, kvůli které jsou dočasně vyloučení ze společenského života. Ale víte, co dělat, když na bolest hlavy ani migrénu nic nefunguje?
Léto doslova svádí k procházce do lesa, která má na naše tělo pozitivní vliv. Nejen, že jsme na čerstvém vzduchu, ale také jsme prakticky bez signálu čili si odpočineme od tíhy sociálních sítí a dalších hrozeb internetového světa. Navíc si můžeme nasbírat i naši večeři – stačí se poohlédnout po houbách. Které z nich mají pozitivní vliv na zdraví?
Vždycky jsem si myslela, že rodiče mohou mít jednání svých dětí pod kontrolou a dokážou je ochránit před nebezpečím. Vždy, když jsem slyšela nějaký příběh k tomuto tématu, tak jsem byla paní chytrá, prý mně by se to stát nemohlo, já bych to poznala, moje dítě je poučeno, blá, blá, blá…. No, nikdy neříkej nikdy a to mé určité povyšování, že já jsem lepší matkou rychle vzalo za své. Setkala jsem se s tím tak z blízka, že bych to opravdu nikomu nepřála.
Každá žena má svou oblíbenou kabelku. A často se nejedná jen o jeden kousek! Co vše dámy v kabelkách nosí a na co jich potřebují tak moc? Stejně jako oblečení a boty podléhají módním trendům, tak také kabelky a peněženky jsou ovlivněné světem módy. Pořádají se módní přehlídky zaměřené přímo na kabelky, peněženky a módní doplňky. Co tedy obsahuje taková typická dámská kabelka?
V letní období někdy dostává smartphone zabrat. Na vaší dovolené musí telefon přečkat mnohem náročnější podmínky. Přečtěte si následující tipy a připravte svůj telefon i na tu nejdobrodružnější dovolenou.
Bulvární plátky v posledních měsících plní články, které se věnují vztahu Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa což je v tomto spojení opravdový bizár. Kdybyste se s někým vsadili, že tihle dva skončí spolu, každý by si klepal na čelo. Na druhou stranu, je to tak šílená dvojice, až jsou si možná vlastně souzeni.
Ruku na srdce, které z vás mají kosmetickou taštičku narvanou k prasknutí? Skutečně tam potřebujete mít vše, i když nejde pořádně zapnout? A už jste slyšely o balení, které je určené na cesty? Ušetřete svou taštičku a inspirujte se tipy, díky nimž budete připravené vždy a všude.

Výběr článků

Natáčet zpravodajství naživo umožní zachytit nečekané situace. Chybu udělají samotní komentátoři, ale často se do záběru dostane skutečné překvapení. Výsledek většinou pobaví, zvlášť, když se reportáž povede odvysílat přímo v hlavních zprávách.
Jsem vdaná už třicet let – za tu domu jsme si toho s manželem zažili hodně, ale vždy jsme byli tím spokojeným a harmonickým párem, prostě dva lidé, kteří k sobě patří. Kamarádky se mě často ptaly, jak to děláme a zda už někdy došlo i k nevěře.
Problémů, které člověka dokážou potrápit, je celá spousta. Mezi ně patří také zánět močových cest, který je velmi bolestivou zdravotní potíží. Ať už postihne ženu nebo muže, umí vyvolat nepříjemné pocity a dokáže člověka potrápit. Proto si pojďme prozradit, jak ho vyléčit.

Nepřehlédněte

Vlasy jsou pro ženy velice důležité. Zakládáme si na nich, bereme je jako pýchu, o kterou je potřeba se neustále starat. Někdy, i přes veškerou péči, se nevyhneme zničení a roztřepeným konečkům. Jak proti nim bojovat?
Kdysi se mi do dovolené nečekaně vetřel adrenalin, aniž bych ho objednala. Čerstvý partnerský vztah dokonale prověřilo ztroskotání s lodí!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek