Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Jak pečovat (nejen v létě) o vlasy, abyste je měly krásné jako modelky z reklamy?

Zajíždíte prsty do vlasů a cítíte, jak jsou suché? Štve vás to? V létě byste jim měla věnovat mnohem vyšší pozornost, než kdy jindy. Časté koupání, mytí, slunce, mořská sůl ani chlorovaná voda jim totiž moc nesvědčí. Mnohem rychleji se vysušují a lámou. Jak se o ně starat?
jak pecovat v lete o vlasy
Zdroj: 123RF.com

16. 08. 2018

V parných měsících naše vlasy trpí. Abyste na konci léta nesplakala nad tím, co máte na hlavě, zkuste se jim ještě trochu věnovat. Ještě to stihnete. Co funguje?

Voda vše smyje

Až se půjdete koupat do chlorované nebo slané vody, vlasy po koupání co nejrychleji umyjte v čisté vodě. Chlor i sůl je zbytečně ničí a oslabují. Časté mytí vlasů šamponem však také není úplně top, jelikož se pak přesušují. Kondicionér i masky berte kamkoli s sebou!

Hydratujte!

Proti vysušování skvěle funguje olivový nebo kokosový olej. Naneste ho na konečky vlasů – můžete nechat, ale i smýt, záleží na vás. Dobré je nechat to i s přes noc ve vlasech, lépe a déle se olej, vstřebá. Výsledek uvidíte velmi rychle, vlasy budou lesklé a pevné.

Doporučujeme klobouk…

Šikovným pomocníkem v ochraně vlasů  může být i obyčejný klobouk. Nejen, že vám dodá šmrnc, ale vaše vlasy nebudou zbytečně vystavovány slunci. Ve městě to chce na něj odvahu, ale u moře je to v pohodě. Nebojte se být odvážná – navíc nedostanete úpal nebo úžeh.

Raději uschnout než fénovat

Další vysušování vlasům pochopitelně moc nesvědčí, proto se zkuste vyhnout zbytečnému fénování, pokud zrovna neletíte na rande, pracovní schůzku či jinou důležitou příležitost. To samé platí i o úpravě žehličkou nebo kulmou – jen v nutných případech.

Vitamíny pomůžou

Pro lesklé a zdravé vlasy byste neměli zapomínat ani na doplňování potřebných vitaminů, jež jim mohou prospět. Na které se nejvíce zaměřit? Určitě nezapomínejte na vitamin D, biotin (neboli vitamin B7 a H), vitaminy B3, B5, B6 a B12. „Pro komplexní péči o vlasy se vyrábějí speciální potravinové doplňky, díky kterým získáte veškeré potřebné vitaminy, jež vaše vlasy posílí,“ doporučuje Ing. Bohumil Hlavatý z České asociace pro speciální potraviny.

K TÉMATU  Kam v Česku na zmrzlinu? Těchto 7 míst vás osvěží nejlépe

Co po dovolené?

Abyste byla spokojena, naplánujte po dovolené kadeřníka, aby vám vlasy zastřihl i poradil, co by jim prospělo. Pokud se barvíte, nezapomínejte na pravidelné masky nebo kúry. Zkrátka, věnujte se svým vlasům, abyste vypadala k světu.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jsem už roky rozvedená a svou dceru vychovávám sama. Moje rodina je s tím smířená, ale moje bývalá tchyně to nikdy nerozdýchala. Ona je prostě stará škola, je věřící, a tak s ní náš rozchod docela zamával. Zpočátku mě nechtěla už nikdy vidět, pak ale ovdověla a chtěla se více sblížit s vnučkou.
Zima se blíží nezastavitelnou rychlostí a s ní pro mnohé i nějaké to tradiční zimní kilo navíc. Kombinace efektivnějšího ukládání tuků, svátků a večírků (pokud lockdown dá) a té únavné tmy, jsou dovede být pro postavu naprostá katastrofa. Co s tím?
Letošní listopadová novinka z produkce TV Nova, tou je osmidílný seriál s názvem O mě se neboj z dílny režiséra Bisera Arichteva a z pera Jana Coufala a dalších. Seriál se nese v duchu komediálně-romantickém. Získal si vás?
Jak upravovat meme obrázky nebo fotky přímo v aplikaci WhatsApp? Jak změnit font textu? Jak si pohrát s nahraným záznamem zvukové zprávy? Zkuste tyto tipy.
Začít si vztah se šéfem není vůbec jednoduché. Intimní vztahy na pracovištích jsou vždy složité, a pokud jde o nadřízeného, je to ještě komplikovanější. Přitahuje vás? Dává vám najevo svůj obdiv? Bude to jen flirt, nebo snad láska? Jak si poradit, a přitom si udržet práci.
Napadlo vás někdy, že když partnerovi řeknete, jak roztomile vypadá třeba při opravě sekačky, že mu vlastně nelichotíte? Ba naopak, že mu to může velmi vadit? Prozradíme vám 10 komplimentů, po kterých váš partner opravdu netouží.
Některé filmy v nás dokážou vyvolávat radost, štěstí, romantickou náladu a jiné zase třeba strach. A některé filmy jsou natolik sugestivní, že je lepší se jim vyhnout, pokud na ně nejste zrovna správně naladění.
I když se to mnohým bude zdát nepravděpodobné, melouny lze pěstovat prakticky kdekoliv. Poslední dobou se najdou dokonce i ti, kteří tuto šťavnatou typicky letní pochoutku pěstují na balkóně či na terase v květináčích a jiných nádobách. Chcete-li si svůj vlastní meloun vypěstovat, je nejvyšší čas vyrazit pro sazenice. A máte-li opravdu malý balkón, zkuste meloun pepino gold.
Různé alternativní směry výuky jsou v dnešní době stále populárnější. Možná si řeknete, že při pohledu na stav klasického státního školství není divu. Jedním z těchto směrů je Montessori pedagogika, někdy můžeme slyšet mluvit také o Montessoriovské škole. Víte, jak vypadá vzdělávání v takovýchto školách a školkách? Pojďme se podívat na základní principy.
Agorafobie postihuje dvakrát častěji ženy než muže. Typická doba, kdy se u pacientů příznaky agorafobie projeví, je mezi 25 až 35 lety. Obecně známá je tato porucha jako strach z veřejných a otevřených prostor.

Výběr článků

Pokud vy nebo učitel vašeho dítěte máte podezření, že vaše dítě může mít ADHD, je důležité vyhledat pomoc. Včasná intervence může potenciálně zabránit vzniku dalších příznaků a sekundárních stavů, jako je úzkost nebo opoziční vzdorné chování.
Paměť je velmi důležitá. Ale zvláště s přibývajícím věkem můžeme pozorovat jisté změny. Už si toho nepamatujeme tolik, jako dřív. Zapomínáme na důležité věci, v obchodě nevíme, co jsme potřebovali nakoupit a dojdeme domů jen s polovinou toho, pro co jsme šli. Musíme si prostě všechno psát.
Rodit ve stylu vévodkyně Kate, které se osvědčila kombinace hypnoterapie, relaxace a dýchacích technik? To můžeme taky! Kolik stojí kurz hypnoporodu a co na něm teď všichni mají? A jaké vyšetření během těhotenství patří k těm nejhezčím? Přečtěte si postřehy naší redaktorky, která tohle aktuálně prožívá!

Nepřehlédněte

Módní trendy jsou charakteristické svou vrtkavostí. Jednu sezónu žhavý model, druhou zase zapomenutý propadák! Oblečení a doplňky mají výsostné postavení v našich životech, především ženy zajímá, co je právě šik! Móda je business, a právě proto se neustále mění.
Venku klesly teploty. To je nejvyšší čas udělat si úklid v šatníku. I vánoční svátky mohou být dobrým časem pro zbavení se nepotřebného oblečení. To ostatní počká pěkně na jaro.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek