Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Jídelníček pro zlepšení nálady. Jaké potraviny vám vženou úsměv do tváře?

Zase máte pocuchané nervy, protože nic nestíháte? Ještě dříve, než sáhnete po svém obvyklém sladkém dopingu, zvažte jinou možnost. Máme pro vás hned několik potravin, které vás doslova nabijí pocitem štěstí!

05. 07. 2018

05. 07. 2018

Je toho teď na vás nějak moc a nevíte, kam dřív skočit? Žádný div, že vám optimismus zamával na rozloučenou s tím, že se asi jen tak nevrátí. Chcete znát kouzlo, kterým si dobrou náladu „přičarujete“ téměř na počkání? Rádi se o něj podělíme. Tajemstvím jsou tyto potraviny, které vám opět vykouzlí ztracený úsměv!

Avokádo jakožto cizokrajná první pomoc

Plod hruškovce přelahodného je možná poněkud dražší, ale když investujete nějakou tu korunu navíc, vážně se vám to vrátí – několikanásobně. Nabízí vám totiž něco kolem dvaceti prospěšných látek, včetně draslíku, vitaminu E a vitaminů skupiny B. Již několik nezávislých studií poukázalo na to, že avokádo reguluje hladinu cukru v krvi, bojuje proti zánětům, zlepšuje kvalitu pokožky a stabilizuje náladu – a to pochopitelně i v těžkých časech plných úzkosti. Zkusíte, jak rychle to funguje?

Rukola, zelená pro radost

Pokud nejste fanouškem rukoly, jako skvělé náhradní řešení je tu třeba hlávkový salát, polníček či špenát. Co mají tihle „zelenáči“ společného? Všichni čtyři se mohou pochlubit vysokým podílem kyseliny listové, přičemž vám dokonce zajistí celých 33 % její doporučené denní dávky. Zmíněnou živinu si odborníci dávají do souvislosti se snížením negativních nálad už nějaký ten pátek, takže jde o vícekrát potvrzený optimistický doping.

Borůvky. Už u vás rostou?

Pokud máte „nervy nadranc“, to nejlepší, co můžete udělat, je vyrazit do lesa na borůvky. A to hned ze dvou důvodů! Američtí vědci působící na Iowské státní univerzitě se na základě svého průzkumu domnívají, že chůze je skvělým harmonizátorem psychiky. Když si navíc nasbíráte i ty zmíněné borůvky, budete to mít pojištěné dvojnásobně. O fialovém přírodním pokladu je totiž známo, že je napěchován neuvěřitelným množstvím antioxidantů, které snižují hladiny stresového hormonu kortizolu a zlepšují náladu. Borůvky zároveň přispívají k růstu nových buněk prospěšných při léčbě deprese.

K TÉMATU  Cvičení s alkoholem: Dočkáme se výsledků?

Banány, těch není nikdy dost

Tropické drahokamy jsou bohaté na tryptofan, což je sloučenina, kterou tělo primárně využívá k „výrobě“ hormonu štěstí – serotoninu. Sladké banány jsou tedy schopné efektivně regulovat vaši náladu a fungují na jedničku. Za vloženou důvěru se odvděčí i tím, že vám poskytnou celou řadu vitaminů a minerálů důležitých pro vaše celkové zdraví. Zahrňte toto ovoce do jídelníčku, splíny se vám budou vyhýbat obloukem. To zní jako fajn prevence, nemyslíte?

A kterou ze zmíněných potravin máte nejraději právě vy?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Existuje několik možností, jak se vyspat i tehdy, pokud váš partner hlasitě chrápe. Jednou z možností je jít spát do jiné místnosti. Pak existují samozřejmě i vtipná doporučení, jako je přilepit partnerovi pomocí lepicí pásky na záda míček. Ví se, že chrápání je nejintenzívnější, když dotyčná osoba spí na zádech. Míček přilepený na pyžamo (na záda) zabrání, aby se člověk na záda překulil.
Dlouhé vlasy vypadají skvěle, ale je potřeba jim věnovat spoustu péče. A občas v životě přijde okamžik, kdy máte náladu na změnu. O jednu z nich se postará i kadeřník. Zkrácení a nový účes může být právě to, co nastartuje další etapu. Podívejte se na vlasové proměny!
Vánoční svátky má snad každý rád! Vždyť se během nich jenom odpočívá, sledují se pohádky neustále jdoucí v televizi, také se pořád jí a rozdávají se dárky. Navíc jsou Vánoce dny, během kterých trávíme svůj čas s rodinou a všemi, na kterých nám záleží. Nebo přinejmenším doufáme, že máte o svátcích přesně takovou pohodu.
Než se stali slavnými, tak mnoho z nejbohatších a nejuznávanějších osobností světa nemělo peníze. A někteří z nich nebyli pouze chudí, byli doslova bezdomovci.
Léto je čas dovolených a určitě využíváte každé volné chvíle, abyste ji strávila na sluníčku a čerstvém vzduchu. Kůže se může i v létě vysušit. Dlouhým pobytem na sluníčku, v bazénu, v moři. Udělejte si čas na relaxační rituál a domácí peeling.
Umíte si představit vánoční svátky bez pohádek? Nemusíte být nutně dítě, abyste vyžadovali oblíbené příběhy na Štědrý den a všechny následující svátky. Užijte si volné sváteční dny a nezapomeňte na pohádky, které vám přinesou klid a krásnou atmosféru do vašeho domova.
Bolesti hlavy a svalů. V krku škrábe, přichází únava a kašel. Teplota strmě stoupá. A je tu chřipka. Chřipkové epidemie provázejí českou zimu rok co rok. Lékaři varují před komplikacemi, jejichž následkem může být i smrt. Avšak zabrat dá i viróza nebo obyčejné nachlazení.
Zdá se vám, že se váš život nevyvíjí tím správným směrem? Zarazili jste se v určitém bodě, odkud se vám nedaří pohnout ani o píď? Řešení je celá řada. Je na vás, které si nakonec zvolíte. Já zkusila koučink a dodnes nelituji!
Drží vás stále novoroční předsevzetí? Jste stále odhodlaní zhubnout povánoční kilogramy nebo jste se rozhodli zhubnout nezávisle na tom, že je začátek roku, který se obvykle v duchu plnění novoročních předsevzetí nese? Možná vás trápí, že kilogramy nejdou dolů tak rychle, jak byste očekávali. Na vině může být pomalé spalování. To naštěstí lze podpořit, a to spalovači tuků. Tedy opravdu se jedná o něco, co funguje? Nebo jsou to jenom dobře propagované produkty slibující nám štíhlou a sexy postavu?
Otáčíte se v posteli a odkládáte mobil. Kam? Přece na noční stolek! Na něj si odložíte hodinky, rozečtenou knížku nebo hrnek s čajem. Stejně tak můžete zhasnout lampičku bez nutnosti vstát, když budete usínat. Inspirujte se nočními stolky v naší galerii.
Křišťálově průzračná voda, sluneční paprsky v plné síle, relax na písečných plážích a k tomu dechberoucí výhled na panorama majestátních hor. Jaká nejkrásnější rakouská jezera stojí za to navštívit?

Výběr článků

Ztráta blízkého člověka je jednou z nejbolestivějších životních zkušeností. Bezprostředně po úmrtí vámi může zmítat zmatek, chaos a šok. Nebudete tomu věřit. Přichází velký žal a truchlení. Je možné se s tím vůbec vyrovnat? A jak? Co přesně dělat a kdy?
Celosvětově uznávaný kanadský kytarista, skladatel a producent Jesse Cook, jež ve své tvorbě dokonale kombinuje prvky jazzu a flamenca, se na začátku nového roku poprvé představí českému publiku. Vystoupí za doprovodu svého bandu ve čtvrtek 20. února v pražském Lucerna Music Baru. V roli předskokana se objeví slovenské uskupení Blue Zodiac. Vstupenky jsou k zakoupení v síti GoOut.
Snídaně dělá den – to je staré známé pořekadlo, které platí od dob dávno minulých až po moderní současnost. Právě snídaně by nám měla dát potřebné živiny a energii potřebnou pro následující den. Její součástí by tak měly být hlavně suroviny, které obsahují důležité bílkoviny, vlákninu a další nepostradatelné látky. I proto jsou její součástí ovesné vločky - tedy měly by být její součástí.

Nepřehlédněte

Potrpíte si na zlato, stříbro nebo nerezovou ocel? Nosíte diamanty či perly? Pak je pro vás možná dobré vědět, jak správně byste měla o šperky pečovat, aby vám vydržely déle a stále vypadaly jako nové.
Když je zmínka o mandlovém mléce, možná vás na prvním místě napadne jeho přínos v kuchyni. Je velmi populární u lidí alergických na laktózu, vegetariánů či vitariánů. Mandlové mléko však může mít i zcela odlišné využití. Může vám totiž pomoct ke zdravým vlasům a pleti.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek