Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Jídelníček, který vám pomůže vyhrát boj s celulitidou. Které potraviny jsou v tomto boji nejzásadnější?

Máte z „ďolíčků“ na svých stehnech tak trochu depresi? To chce klid! Zkuste na ně vyzrát s pomocí okurky, kokosového oleje, špenátu nebo kapusty. Tyto přírodní poklady mají hodně slibné kosmetické výsledky.

19. 06. 2018

19. 06. 2018

Ano, opět je tu léto, což znamená jediné – slovo celulitida se skloňuje ve všech pádech. Také vám tahle svízel nekompromisně válcuje sebevědomí? Pak vítejte do klubu, protože podle statistik postihuje „pomerančová kůže“ až 90 % žen. Že se jedná o letitý a téměř historický kosmetický nešvar, to potvrzuje i fakt, že první zmínky o celulitidě pochází už z 20. let minulého století. Proč se ale tenhle nepřítel krásy vůbec tvoří?

Příčiny, do kterých byste to možná neřekly

Ačkoli hodně lidí má „zkrabatělou pokožku“ úzce spjatou výhradně s nadváhou, seznam jejích strůjců je pořádně dlouhý. Mezi hlavní viníky se totiž počítá nedostatečný pitný režim, sedavý životní styl nebo přehnaná náklonnost k opalování. Ovšem svou roli zde sehrávají i další faktory, jmenovitě alkohol, kouření, nadměrná spotřeba tuků i soli nebo dlouhodobé užívání antikoncepce, jež způsobuje hormonální nerovnováhu. Co můžete udělat pro to, abyste boj s celulitidou vyhrály? Obraťte svou pozornost k těmto potravinám, dle názoru expertů se jejich pravidelná konzumace nemůže minout účinkem! Co si tedy servírovat?

Okurka, letní klasika

Voda je nezbytnou součástí procesu detoxikace celého těla, ale tato blahodárná tekutina se podílí i na metabolizaci tukových buněk. Čím více tedy budete dbát na plnění pitného režimu, tím lépe! Proto je dobré zahrnout do stravy okurku. Ta kromě toho, že je tvořena převážně z vody, obsahuje i celou řadu vitaminů a minerálů, jež zlepšují kvalitu pokožky.

Kokosový olej. Ani lžička nazmar

Olej získávaný z rozemletých jader kokosových ořechů má spoustu pozitiv, včetně mírnění projevů celulitidy. Četné vědecké studie naznačují, že jeho unikátní složení urychluje metabolismus a spalování kalorií, což na pomerančovou kůži funguje jako protiútok. Z tohoto důvodu se jedna lžička denně vřele doporučuje. Ovšem ani vnější užívání „kokosáku“ nepřijde vniveč, neboť obsažená kyselina laurová působí silně protizánětlivě. A to je přesně to, co na zkrabatělou kůži platí!

K TÉMATU  Udržitelná móda: Trend, který miluje nejen příroda, ale i my!

Špenát, kapusta a mangold? Přátelé odhalených stehen

Co má tato listová zelenina společného s bezchybnou pokožkou? Vlastně úplně všechno. Může vám nabídnout poctivou dávku vlákniny, antioxidantů a prospěšných látek. Ale to zdaleka není všechno, jelikož poskytuje i výhody v podobě zlepšené cirkulace krevního oběhu a rychlejší regenerace kožních buněk. Bod navíc je pak i vysoký obsah vody, který přispívá k odstraňování toxinů. Když budete zeleninou zeleninu jíst co možná nejčastěji, celulitida se dá na ústup. A když nic nepomůže, můžete zkusit třeba kliniku Asklepion. Tam si ví odborníci rady.

A jak proti celulitidě bojujete právě vy? Pokud máte nějaký osvědčený trik, budeme moc rádi, když se o něj podělíte!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Úžasné domácí zkrášlující pleťové masky. V hlavní roli aspirin!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pozdrav vycházejícímu slunci nad třpytícím se oceánem. Meditace za zvuku mořských vln. Uvolňující procházky palmovými háji. Kokosová voda a spousty exotického ovoce. Potřebujete dovolenou pro tělo i mysl? Vydejte se do teplých krajin za jógou. Spojit dovolenou s cvičením jógy je stále víc a víc populární.
Začalo to jednou ve sprše. Asi po páté jsem si kontrolovala prsa. Měla bych to samozřejmě dělat častěji, když vím, že prababička měla ve svých 82 letech diagnostikovaný nádor, ale není čas. A taky jsem kojila, takže jsem ve skupině žen, které jsou proti rakovině prstu více chráněné. Tak to aspoň píšou na internetu. Bohužel jsem si ten den nahmatala bulku v prsu. Co teď? Mám to řešit? Nebo ne?
Legendární kocour Garfield nesnášel pondělky, měl z nich deprese a úzkosti. Většinou se mu v ten den ani nic nedařilo. Lidé na tom jsou podobně. Také míváme úzkosti z některých dnů v týdnu. Z neděle především. Jedete v tom taky?
Svět českého filmu přišel 8. listopadu 2022 ve věku jedenaosmdesát let o jednu z nejuznávanějších režisérek a scenáristek u nás, Marii Poledňákovou. Jaká byla? Co ovlivnilo její tvorbu? A jaké filmy patří mezi ty nejoblíbenější? Zavzpomínejte s námi.
Některé ženy bohužel mají tu smůlu, že se jim nedaří otěhotnět. Naštěstí existuje možnost umělého oplodnění, díky kterému žena porodí své vytoužené dítě. Pokud přemýšlíte nad dárcovstvím vajíček, ale váháte kvůli tomu, že nevíte, co vás čeká, přečtěte si následující článek, který vám odpoví na spoustu otázek.
Pokud se chystáte na pohovor, mohou se vás zeptat, jaký si představujete měsíční plat. Odpoví jim to na skrytý dotaz, jak si ceníte svých znalostí a vědomostí. Jestliže pracujete na živnostenský list, často navrhujete klientovi cenu za svou práci, výrobek, službu. Podívejte se kolem sebe a nebojte se říct si o peníze.
Když spolu jedou dospělé holky na dovolenou, neznamená to, že jsou ve vztahu nešťastné. I když spolu často jezdí právě ty, které jsou singl. Proč si dát pozor na to, s kým a kam jedete?
Určitě to znáte – někdy něco pravidelně jíte a až po delší době zjistíte, že vaše představy o zdravém stravování byly v tu dobu na míle daleko od skutečnosti. Na trhu existuje velké množství potravin, které díky jejich vzhledu či pověsti pokládáme za dietní, ale dietními, respektive zdravými, vůbec nejsou.
Retro nábytek je v módě a vintage je stále skloňované slovo. Retro nábytek má své kouzlo, které nás přenese do jiných časů. Uvažovali jste ale i o kouzlu retro zvuku?
Monstera – pokojová rostlina s monstrózními listy, která je součástí českých rodin už od nepaměti. V mnoha domácnostech se dědí po generace – pěstovaly ji babičky, matky, dcery i vnučky. Je ideální rostlinou do moderních i starších domovů, hravě si s ní poradí i začínající pěstitelé. Ke svému životu totiž nevyžaduje prakticky nic.
Pokud chcete být letos in, můžete vsadit na dámské černé pantofle. Jestliže netušíte, jak je vkusně zakomponovat do outfitu, nemusíte si zoufat. My vám to na následujících řádcích předvedeme. Prozradíme si, jak černé pantofle stylizovat do elegantního, do volnočasového i do sportovně laděného outfitu. Proto čtěte a inspirujte se!

Výběr článků

Mohou být regálové, výklopné nebo jako lavice, na kterou se posadíte u nazouvání. Botníky ale vypadají dobře i z palet nebo přepravek. Můžete mít tak doma svůj vlastní originální kousek nábytku. Který si vyberete?
Také přemýšlíte, že by se vaší domácností proháněl robotický vysavač? My to vyzkoušeli, abychom se přesvědčili, zda je třeba jej chválit, nebo zda si ještě počkáme na pokrok. Proč jsme byli nadšeni, a co jediné vysavači nemůžeme odpustit?
V rámci České republiky se můžeme setkat se školskými a neškolskými předškolními zařízeními, která jsou určena pro děti předškolního věku. Přičemž předškolní vzdělávání je dobrovolné a (vyjma dětí od 5 let, které jsou z pohledu současného vzdělávacího systému již povinné se předškolního vzdělávání účastnit) zaměřuje se na vzdělávání, rozvoj schopností i dovedností, podporu v osvojování kulturních, hygienických a sociálních návyků dítěte a oporu ve výchově.

Nepřehlédněte

V domácnosti se mohou vyskytovat různí nepřátelé. Máme tím na mysli malé tvorečky, kteří jsou v přírodě velmi pilní a silní, i přesto, že jsou tak malí. Mezi ně patří i mravenci, co se mohou objevit jak v bytě, tak i domě nebo chalupě. Jak se jich zbavit?
Zelená káva je oblíbený produkt, jehož přívrženci jsou především z řad milovníků zdravého životního stylu. Kávová zrna jsou u zelené kávy nepražená, a tak na rozdíl od obvyklé černé kávy nemají tak bohatou vůni a barvu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek