Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Jak zvýšit šance na početí? Zbavte se televize i některých návyků

Trávíte v posilovně každou volnou chvíli? Tak trochu „flákáte“ pravidelné kontroly u zubaře? Pokud navíc často ponocujete, své šance na otěhotnění dramaticky snižujete. Jak s tím vším souvisí televizní ovladač?

08. 06. 2018

08. 06. 2018

Některé ženy otěhotní takřka ihned a bez námahy, jiné se o to pokouší celé měsíce nebo roky. Nespravedlnost? I tak by se to dalo chápat. Ostatně, mnoho gynekologů připouští, že schopnost početí je přísně individuální záležitost, kterou ovlivňuje mnoho faktorů – třeba genetické dispozice, pravidelnost měsíčních cyklů, životní styl i tělesné proporce. I vám test opět ukazuje jednu čárku, což je pro vás naprosto špatný výsledek? Nezoufejte a zkuste otěhotnění podpořit takhle…

Nepodceňujte spánek. Je skutečně důležitý

Vždycky jste brala doporučení ohledně osmi prospaných hodin s velkou rezervou? Možná právě tohle značně přispělo ke stávce vaší plodnosti. Američtí experti, kteří v rámci svého výzkumu zkoumali úspěšnost umělého oplodnění, se totiž domnívají, že nejlepších výsledků dosahují dámy, jenž v peřinách tráví v průměru osm a půl hodin denně. Je tedy jasné, že kvalitní noční odpočinek zde hraje naprosto zásadní roli!

Otázka zubní hygieny. Máte v tomhle čisté svědomí?

A teď ruku na srdce – chodíte na pravidelné kontroly ke stomatologovi? Používáte pomůcky, jako jsou mezizubní kartáčky, zubní nitě a ústní vody? Pokud je vaše odpověď záporná, je načase starat se o svůj chrup o něco zodpovědněji. Poznatky nedávné australské studie sdělují, že nedostatečná dentální hygiena prodlužuje dobu početí o celé měsíce.

Nepřehánějte to se sportem

Tak jistě, plavková sezona přichází, proto jste možná poslední dobou trávila v posilovně každou volnou chvíli. Trefa? Pak pro vás nemáme zrovna příznivé zprávy. Na své postavě jste sice pořádně „zamakala“, ale ve finále vás to přijde draho. Americká gynekoložka a specialistka reprodukční medicíny Lauren Wise je totiž toho názoru, že ženy pěstující náročnou fyzickou aktivitu šest hodin týdně mají o 45 % nižší šance na otěhotnění. Odbornice v rámci zvýšení šancí na graviditu doporučuje spíše občasné a pohodovější aktivity (chůze, rekreační plavání, jóga). Opět se potvrzuje úsloví, že nic se nemá přehánět!

K TÉMATU  Vánoce, vánoce přicházejí...

Schovejte televizní ovladač. Nejlépe ihned

Televize dnes patří k nepostradatelnému vybavení každé domácnosti. Je to ale dobře? Ani omylem! Ono zařízení vlastně ohrožuje budoucí generace, jen se o tom málo mluví. Ze studie provedené americkou Harvardskou univerzitou jednoznačně vyplývá, že muži sledující „telku“ tři hodiny denně mají snížený počet kvalitních spermií – téměř o polovinu. A to je naprosto havarijní stav! Tak tomu doma raději učiňte přítrž…

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pojídání placenty po porodu. Proč před tímto trendem odborníci varují?

Stres v těhotenství. Jak moc ovlivňuje vaše nenarozené dítě?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pulty obchodů během zimních měsíců plní exotické ovoce nejrůznějších druhů. Vánoční svátky klepou na dveře a touha po plné štědrovečerní tabuli, ze které je neustále co ujídat, se o to víc násobí. Ta touha bude ostatně silnější než peněženka, která brzy na to zapláče. V případě ovoce se však nezdráhejte, protože řada z rozličných exotických druhů je zdraví velmi prospěšná a co důležitějšího si přát o Vánocích než zdraví.
Mama Shelter Praha není jen hotel s velkou postelí, nadrozměrnou televizí a vysokorychlostním bezplatným Wi-Fi připojením, ale také skvělé místo k jídlu, pití, tanci, večírkům a oslavám. Máme radost, že nyní můžeme oznámit, že naše úžasná terasa je znovu otevřena pro letošní letní sezónu a my se těšíme, že si na ní budete užívat vše, co Mama nabízí. Jaro je tady, je škoda sedět uvnitř, přijďte k nám a užívejte si sluníčka!
Streamovací platformy i po dlouhých měsících zažívají žně a myslíme si, že tento trend jen tak neutichne. Přece jenom se letošní rok ponese ve znamení pěkné porce seriálů, na které už fanoušci čekají roky.
Ve všech pohádkách je konec jasný – „Žili spolu šťastně až do smrti.“ Realita je ovšem dost jiná a my se nacházíme v situaci, kdy si z předchozího vztahu do toho nového s sebou bereme děti. Podobně je na tom i náš nový partner. A zapletenec je na světě! Zvládněte vztah mezi nevlastními sourozenci.
Rozlučka se svobodou je v podstatě taková ta poslední dámská jízda, kterou si můžete se svou kamarádkou užít za svobodna. Zapomeňte ale na striptýz a klasické rozlučkové klišé – nemusí to být v zásadě jen o alkoholu a nezřízeném veselí. Ne každá kámoška je taky na bar zvědavá. Spíše vsaďte na společné zážitky a naplánujte zajímavou rozlučku, kterou si nevěsta bude pamatovat napořád.
Doma už to není, co bývalo? Nečekejte, až se rozchod zeptá a vezměte osud do svých rukou. Ideální partnerkou, kterou ten váš bude zbožňovat i na rukou nosit, můžete být vlastně okamžitě! A stačí k tomu jen tyhle tři věci…
Rohy stěn bývají jednou z nejvíce zanedbávaných oblastí v domácnostech, pokud jde o styling a nebo výzdobu interiéru. I když přemýšlíte o tom, jak byste si roh upravili, většinou to stejně skončí tak, že do něj dáte buď nějakou pěknou lampu, nebo velkou pokojovou rostlinu. Existuje však mnoho dalších způsobů, jak si tento kousek domova můžete zajímavě ozdobit. A věřte nám, že některé z nich by vás možná ani nenapadly.
Všichni lidé na celém světě chtějí být zdraví a krásní. Téměř každá žena si chce uchovat svou krásu a mládí co nejdéle. I když se život zdá být hektický a obtížný, ženy se snaží najít několik minut na péči o sebe každý den. Cílem kosmetických procedur je zastavení nebo zpomalení procesu stárnutí. Ale co když mluvíme o nevysvětlitelné ztrátě krásy? Tohle se stalo ženě z Anglie – Mary Ann Bevan.
Pod tímto jménem si lze představit nejen Nizozemce známého jako Ledový muž, ale současně i jeho zázračnou techniku otužování, která po celém světě zaznamenala neuvěřitelný boom a vedla k inspiraci mnoha a mnoha lidí. Wim Hof je proslulý svou odolností vůči chladu a je několikanásobným rekordmanem v této oblasti. V čem jeho metoda spočívá?
Podzim pro mnohé z nás nepředstavuje zrovna radostné období. Dny se zkracují, stmívá se podstatně dříve, často je deštivo a sychravo, je nám chladno – a představa změny je dalece před námi. Ale nezoufejte, musíte se na to jen podívat z jiného úhlu!
Agorafobie postihuje dvakrát častěji ženy než muže. Typická doba, kdy se u pacientů příznaky agorafobie projeví, je mezi 25 až 35 lety. Obecně známá je tato porucha jako strach z veřejných a otevřených prostor.
V padesáti pěti letech se dnes málokdo ztotožní s pojmem senior. Důležité je ale to, že mnoho cestovních kanceláří nabízí pro lidi ve věku 55 let a více výhodné podmínky pro dovolenou. Dovolená pro seniory na vás vyskakuje na každém rohu, skutečně se ale tak vyplatí, jak cestovky inzerují? Zjistili jsme to!

Výběr článků

Nejvyšší čas promyslet letní dovolenou. Přinášíme vám tipy na ty nejkrásnější evropské ostrovy, kde prožijete nejenom chvíle klidu a relaxace, ale hlavně poznáte nová a neotřelá místa. Ke všemu se na většinu ostrovů dostanete z České republiky i po vlastní ose, tedy autem a trajektem.
Sleduji ho přes skleničku vína. Podívá se mým směrem, usměje se. Ten jeho úsměv, odzbrojující úsměv. Cítím, jak se mi celým tělem rozlévá horko. Vykouzlím na své tváři úsměv. Evidentně to vzal jako pozvání, protože teď míří ke mně.
Taky se vás dotkla koronavirová krize po finanční stránce? V tom případě pravděpodobně přemýšlíte nad tím, jak rodinný rozpočet trochu “nakopnout”. Naštěstí lze vykonávat rovnou několik prací z domova, pro kterou se rozhodnete vy?

Nepřehlédněte

Pandemie doléhá na nás všechny. Negativní zprávy, úmorné diskuze kolem zákazů a stále se nelepšící situace nikomu neprospívají. Spíše naopak. Těžce doléhají nejen na naše tělo, ale i duši. Ovšem udržet si vitalitu je jedinou cestou, jak my sami můžeme situaci čelit. Proto si pojďme zahrát o doplňky stravy Naturevia Omega 3 a Magnesium 1, které prospějí nejen naší fyzičce, ale i psychice.
Kvalitní pohorky oceníte nejen během výpravy na nejvyšší vrchol Tater, ale i při výstupu na Sněžku nebo na výletě k nejbližšímu hradu či zámku.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek