Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Vitaminy pro krásné a zdravé vlasy. Které to jsou a v jakých potravinách je hledat?

Jíte dostatek mrkve, sladkých brambor, paprik, brokolice, vajec a lososa? Pokud je vaše odpověď záporná, žádný div, že vás vaše vlasy dohánějí doslova k šílenství. Čím dalším se na jejich stavu a vzhledu dá chutně „zapracovat“?

29. 05. 2018

29. 05. 2018

Ztráta lesku, nadměrné vypadávání, suchost, lámavost, zoufale pomalý růst… Problémů s vlasy existuje celá řada. Máte nějaký na krku, respektive na hlavě, i vy? Možná je to proto, že ve vašem jídelníčku chybí určité vitaminy, jež mají kondici hřívy „pod palcem“. Na které konkrétně je třeba se zaměřit, aby bylo po starostech? Tyhle slibují ty nejlepší výsledky!

Vitamin A, dodavatel hydratace

Že „áčko“ je dobré jenom pro oči? Ale kdepak, rovněž ho ocení nejen imunitní systém, ale i vlasy, protože pomáhá při výrobě kožního mazu, tudíž do značné míry zabraňuje jejich vysušování a lámavosti. Doporučujeme soustředit svou pozornost k mrkvi, melounu, broskvím, sladkým bramborám nebo špenátu. Tyto potraviny vitaminem A doslova překypují, takže uděláte jen dobře, když je pozvete do své kuchyně.

Vitamin C, spolehlivý posilovač

O tomto vitaminu se hodně mluví v souvislosti s posílením obranyschopnosti a sníženém riziku infekcí. Jenže pozor, on bojuje i na jiných frontách – stimuluje produkci kolagenu, proto korunu krásy posiluje, zachovává její vitalitu a zaceluje rozdvojené konečky. Bohatou zásobárnou „céčkového“  pomocníka jsou kromě citrusových plodů i papriky, jahody, ananas a brokolice. Nezapomeňte si tedy všechny zachránce připsat na nákupní seznam…

Vitamin D, podporovatel růstu

Vzhledem k tomu, že „déčko“ je klíčové pro zdraví vlasových folikul, jeho nedostatek vede k nadměrnému vypadávání a samozřejmě i k pomalému růstu. Jako první pomoc a možnost navýšení jeho hladinky se jeví zvýšená konzumace lososa, sardinek, červeného masa, vajec, droždí, žampionů a hovězích jater. Nutno dodat, že parádním zdrojem vitaminu D je také slunce. Už po deseti minutách vystavování se hřejivým paprskům se zmíněná živina totiž začíná samovolně „vyrábět“.

Vitamin B3, tajemství dech beroucího lesku

Niacin, také známý jako vitamin B3 nebo kyselina nikotinová, je sice méně známá látka, nicméně v kondici i vzhledu hřívy hraje skutečně důležitou roli. Jelikož podporuje krevní oběh, dodává potřebný kyslík i výživu přímo do vlasových kořínků, čímž zvyšuje lesk, omezuje vypadávání a významně urychluje růst. Kde ho hledat? Sázkou na jistotu je kvalitní černé pečivo, fazole, hrách, pšeničné klíčky, arašídy nebo droždí.

K TÉMATU  Vyrobte si doma balzám na rty s oblíbenou vůní a připravte se na podzim a zimní mrazy

A čím potíže s vlasy „řešíte“ vy?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Proč je arganový olej skutečným zázrakem pro vaše vlasy? Zatočí s lupy a urychluje růst

Módní hity pro letošní léto. Vede růžová a bláznivé potisky!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Milujete nakupování a ještě více milujete nakupování za super nízké ceny? V tom případě jste tady správně a určitě byste si neměli nechat ujít následující řádky! Pro všechny shopaholiky, kteří neodolají rozšiřování své sbírky o nové bezva kousky, jsme sepsali celkem 4 tipy na skvělé outlety, v nichž nakoupíte luxusní oblečení, boty i doplňky za parádně nízké ceny!
Některé filmy v nás dokážou vyvolávat radost, štěstí, romantickou náladu a jiné zase třeba strach. A některé filmy jsou natolik sugestivní, že je lepší se jim vyhnout, pokud na ně nejste zrovna správně naladění.
Domácí mazlíčci jsou zkrátka nekonečným zdrojem zábavy. Umí nás pořádně naštvat, ale svou roztomilostí to vždy vyváží. Psi, kočky, ale dokonce opice nebo veverka, ti všichni vás pobaví svými lumpárnami ve videu. Podívejte se na zvířátka v akci!
Shannen Doherty, ikonická Brenda z Beverly Hills 90210, neúnavně čelí svému boji s rakovinou prsu ve čtvrtém stadiu. S neotřesitelnou odvahou a láskou v srdci sdílí své myšlenky a plány na to, jak ulehčit budoucí ztrátu pro svou rodinu, zejména pro svou milovanou maminku.
Když byly salóny krásy zavřené, vyvstala najednou mezi ženami otázka, jak se správně starat o své obočí. Každá z nás se chce o něj naučit správně starat tak, aby své pokožce nezpůsobovala zbytečnou újmu. Správně vytvarované obočí navíc dodá vašemu obličeji šmrnc, rozhodně to tedy není zanedbatelný prvek vedoucí k vnější kráse. Opravdu víte o postupu vytrhávání všechno?
„Petra je tak úspěšná a krásná. Té se nikdy nevyrovnám.“ „Když půjdu ven v téhle sukni, určitě si o mně moji kolegové řeknou, že nemám vkus.“ „Moje děti mají tak nešikovnou mámu. Vím, že to jiné matky zvládají všechno mnohem lépe.“ Něco vám chybí - a to je sebeláska!
Viber, jedna z předních světových aplikací pro zasílání zpráv, se spojila s útulkem Bouchalka, který pomáhá psům, kteří čekají na nové majitele nebo kteří se ztatili. Viber nedávno představil lokalizovaný balíček samolepek určený právě pro milovníky psů a pokud i vy chcete přispět pejskům v Bouchalce.
Jedna z největších tuzemských událostí, Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, pořádaná od roku 1946, byla tento rok opět tradičně počátkem července. A jako každý rok se stala ostře sledovanou, ať v pozitivním slova smyslu, tak i v tom negativním.
Agresivita zahrnuje komplex jednání, které patří do lidské společnosti. Nelze ji ze života vyloučit, protože má nejen své negativní, ale také pozitivní stránky. Pomáhá nám přežít i překonat různé překážky. Pokud se však projevuje ve formě destrukce a násilí, do společnosti nepatří.
Koberec, nebo lino? Tradiční otázka, kterou si pokládá každý při rekonstrukci, nebo stavbě nového bydlení. Podlahy mohou určovat charakter místnosti, pokud jsou tedy zvoleny správně. Jak koberec, tak lino mají své klady a zápory, takže stojí za to udělat nějaký průzkum a porovnat podlahy, abyste našli to nejlepší.
Motat se v kruhu a dělat stále stejné chyby je lidské. Jenže tím výrazně ubližujeme nejen naší psychice, ale i zdravotnímu stavu.
Hodí se do každého bytu i domu, její pěstování je nenáročné a zvládnou ho i začínající pěstitelé. Ale víte vůbec, co kokedama je a jak se vyrábí?

Výběr článků

Elenu trápí to, co mnoho dalších žen, ačkoliv o tom veřejně nemluví. „Můj manžel se mi nedávno svěřil s tím, že by chtěl ještě další vztah. Jsme manželé přes dva roky, cítím se ve vztahu šťastná. Jenže mu očividně nestačím. Chtěl by ještě jinou ženu, chodit s ní na rande a dokonce souložit. A já si mám prý taky někoho najít. Jenže já nic takového nechci, co mám dělat?“ Její muž mluví o tzv. polyamorii a v mužských fantaziích se nejedná o nic ojedinělého.
Módní trendy se mění jako na běžícím pásu, což statně potvrzují i všichni módní stylisté. Ti v současné době radí jedno – nebojte se kožených modelů, ty s námi ještě nějaký ten pátek zůstanou. A ostatně mají pravdu - kůže opravdu dominuje letošnímu podzimu a bylo by mylné se domnívat, že zanedlouho odejde z módy. Zatím to vypadá, že s námi zůstane až do podzimu nadcházejícího. 
Podzim s sebou nese pochmurnou náladu. Zejména tedy ten letošní. Chybí mu trocha sluníčka a pozitivní nálady. Nemůžeme se divit tomu, že většina lidí opravdu upadá do podzimních smutných nálad a nemá chuť dělat nic, co je baví. Nestravte však v tomto stavu veškeré své volné dny v tomto ročním období. Vyzrajte na takzvanou podzimní depresi s bylinkami, které podzimní deprese hravě zahání.  

Nepřehlédněte

Zdraví snad každý z nás zařadí na pomyslné příčce důležitosti na první místo. Preventivní návštěvy lékařů by měl mít každý v kalendáři a pokud ne, tak si je tam rychle napište.
Každému se jistě stalo, že se při vaření popálil. Stačí delší pobyt nad unikající párou nebo opomenutí nasazení chňapek a může být neštěstí na světě. Od nehezkých následků vás mohou ochránit lístky aloe vera, které uvnitř ukrývají příjemnou léčivou a zároveň chladivou dužinu. Pěstujete ji na svém okenním parapetu? 

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek