Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Podrobný průvodce konturováním obličeje. Zkuste to podle nás!

Zdroj:123RF.com

07. 11. 2017

I když už se ráno probouzíte s nějakým tím kruhem pod očima a pleť nevypadá jako ve dvaceti, stále můžete na svém make-upu zapracovat tak, že vás výsledek překvapí a omladí minimálně o deset let. Díky zázračnému konturování! Trápí vás tvar vašeho nosu? Potřebujete opticky ubrat pár kilo v obličeji? Úplně postačí osvojit si pár základních technik. Musíte v podstatě vědět jen to, jak si vybrat správnou barvu, který produkt je pro vás nejvhodnější a kam jej nanášet.

Výběr barev

Už ze samotného názvu vyplývá, že konturování bude určitá hra s barvami. Nenechte se mílit, nejde o nějaké techniky nanášení bronzeru. Ten má za úkol úplně jiné věci. Konturování obličej tvaruje. Při výběru barev se držte pár základních zásad. Produkty, které jsou označeny jako bronzery nekupujte. Mívají oranžový podtón a často navíc obsahují jemné třpytky, které mají nahrazovat opálení. Vyberte si odstín, kterým budete obličej tzv. stínovat. Určitě by měl být matný. Ideální jsou studenější odstíny. Strach nemusíte mít ani z lehce šedavých tónů, ten je vhodný pro téměř všechny odstíny pleti.

Každá pleť potřebuje jinou texturu

Určitě se musíte při výběru textury řídit typem své pleti. Na suchou pleť je ideální krémová konzistence. Konturovat se dá i krémovým či tekutým make-upem. Samozřejmě k tomu budete potřebovat vícero odstínů. Vždy o několik odstínů tmavší než váš běžný make-up. V obchodech narazíte i na krémové konturovací tyčinky. Jejich výhodou je, že je můžete mít vždy u sebe, protože se vám vejdou do kabelky.  Během dne se tak můžete přelíčit a jemně prsty rozmazat make-up do ztracena. To je vlastně návod, jak textury nanášet. Pokud jste majitelkou mastnější pleti, volte raději pudrové produkty. Ty se nanášejí až na make-up a pudr s pomocí speciálního zkoseného štětce.

K TÉMATU  6 tipů, pro vaše muže - jak v obleku vypadat vždy dobře

Naučte se správný postup

Vypadá to složitě, ale je to hračka. Je potřeba naučit se pár základních tahů. Věřte, že s trochou cviku vám to ráno nezabere víc než 3 minuty času. Jestliže budete konturovat produktem krémové konzistence, nakreslete nejprve rovnou čáru pod lícní kost. Tu si jednoduše nahmatáte prsty. Ostřejší rysy si můžete vytvořit nejen pod lícní kostí, ale například i kolem linie čelisti. Nakreslete podél ní další linku. Jestli vás trápí velké čelo, nakreslete několik tahů kolem linie vlasů. Pokud chcete konturováním zmenšit čelo, nakreslete tmavší texturou několik tahů kolem linie vlasů.

Tvarovat lze každou část obličeje

Tvarovat lze takhle prakticky každou část vašeho obličeje. Např. nos upravíte tak, že na jeho hranu nanesete světlý odstín make-upu nebo korektoru a po jeho stranách nakreslíte konturovacím produktem naopak tmavší linky.

Důležité je všechno nakonec důkladně rozetřít do ztracena. Skvělá je k tomu speciální houbička. Funguje to podobně jako při retušování fotografií v grafických programech. Pokud máte pleť mastnou a konturujete tedy pudrovým produktem, nanášejte ho nejprve na štětec a následně postupujte podle výše uvedeného návodu. Nakonec je třeba opět všechno důkladně rozetřít. Na internetu najdete celou řadu videonávodů, podle kterých hravě tuhle techniku zvládnete. Uvidíte, jak vaše okolí rychle na tuhle příjemnou změnu zareaguje.

Brzy už si bez konturování nebudete umět svůj život představit!

Autor: red

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vyvážení kariéry a rodinného života je pro moderní rodiče neustálou výzvou. V dnešní uspěchané době je těžké najít správnou rovnováhu mezi pracovními povinnostmi a časem stráveným s rodinou. Nicméně, s pomocí správných strategií a přístupů je možné dosáhnout uspokojivého životního stylu, který ctí obě tyto důležité oblasti. Zde jsou některé tipy, které vám pomohou v cestě za vyváženým kariérním a rodinným životem:
Věděli jste, že je docela snadné vyrobit si chutný a zdravý sirup z květů černého bezu nebo třeba šeříku? Bezový sirup se používá na limonády, koktejly a dezerty. Nebo můžete jednoduše nalít palačinky nebo zmrzlin. Takový sirup patří i do ovocného čaje. Možností je nepřeberné množství, stačí si vybrat a vychutnat si výbornou sladkost a nádhernou vůni! Že už na takový zdravý sirup máte chuť? Tak neváhejte a pusťte se do toho!
Saláty k obědu, svačiny po cvičení nebo šťávy z ovoce jsou obecně považovány za zdravé, ale pokud s nimi nezacházíte správně, vašemu hubnutí spíše uškodí. Dresing na salátu je často stejně kalorický, jako kdybyste snědly hamburger, a ovocné šťávy mají energetickou hodnotu jako tabulka čokolády. Jak si správně poradit s přípravou jídla při hubnutí?
Smutná zpráva postihla českou divadelní scénu, když ve věku 59 let zemřel vynikající herec Norbert Lichý. Tuto smutnou zprávu dnes zveřejnilo Divadlo Petra Bezruče v Ostravě, kde umělec působil dlouhá léta. Lichý, který loni v prosinci oslavil devětapadesáté narozeniny, byl váženým držitelem několika prestižních ocenění a zanechal nezaměnitelnou stopu v srdcích diváků.
Čas prázdnin a dovolených je přímo balzámem pro duši i pro tělo. Ne už tak pro pleť - sluneční paprsky, UV záření, horko, slaná a chlorovaná voda můžou pleť hodně dehydratovat. Víme, jak vypadat skvěle celé toto období. Klíčovým pomocníkem jsou pleťové masky.
Chloupky umí rapidně snížit ženské sebevědomí, a to zejména v létě, kdy nohy jsou to, co chceme ukazovat a odhalovat. Aby zely hladkostí a abychom se nebáli vzít si krátkou sukni či oblíbené šaty, depilace přichází vhod. Od epilace se liší několika výhodami.
Krásná postava, zpevněný zadek, silné svaly, perfektní držení těla, stejně jako obratnost a lehkost pohybů... To vše lze získat pomocí cvičení zvaného pilates. Toto cvičení se objevilo již před několika lety, ale stále nabírá na popularitě. Proč ho cvičit? A jak s pilates začít v domácích podmínkách? Uvidíte, že i naprostý začátečník může s pilates začít okamžitě a brzy dosáhnout skvělých výsledků ve formování své postavy!
Zařizovat si obývací pokoj je stejně těžké, jako si zařizovat ložnici. Zatímco ložnice má být především oázou klidu, obývací pokoj je zase místem, kde se setkává rodina s přáteli, proto se chcete vyšvihnout v očích známých a zařídit si místnost k naprosté dokonalosti. Aby zde však stále proudila potřebná energie, nezapomínejte na zásady feng-šuej.
Infinity Pool se nachází ve výšce 650 metrů nad zemí na vrcholu hotelu Marina Bay Sands v Singapuru. Bazén je 150 metrů dlouhý a dolů je to celých 57 pater. Výhled přímo z vody je famózní. Koupání tady je skutečně ojedinělým zážitkem a pro některé i pořádný adrenalin!
Džíny jsou základním kouskem každého šatníku. A dalo by se říct, že se jedná také o jeden z kousků, který se vybírá opravdu stěží. Žádná žena nechce, aby džíny tlačily, škrtily nebo se v nich nedalo ani pohnout, proto je ideální vybírat si je podle typu postavy.
Dnes si připomínáme smutné dvacetileté výročí od odchodu legendární české herečky Heleny Růžičkové. Talentovaná umělkyně, která oslnila diváky svým hereckým projevem ve filmech i na divadelních prknech, zanechala nezapomenutelnou stopu v české kultuře. Připomínáme si její kariéru plnou úspěchů, ale také tajemné schopnosti předvídat nejen osud ostatních, ale i svůj vlastní. Článek nahlíží na její životní pouť, filmové triumfy a ukazuje i na dramatické okamžiky, které vedly k jejímu předčasnému rozloučení se světem.

Výběr článků

Slunné počasí nám za chvíli dovolí koupání. Do vody padáme často, ať už u bazénu nebo u moře. Při skákání nebo při blbnutí, děti nebo dospělí, občas to prostě nevyjde a ostatní se se tomu smějí! Protože pokud se zrovna nikomu nic nestane, je to vždycky legrace.
Agorafobie postihuje dvakrát častěji ženy než muže. Typická doba, kdy se u pacientů příznaky agorafobie projeví, je mezi 25 až 35 lety. Obecně známá je tato porucha jako strach z veřejných a otevřených prostor.
Upřímně, matky jsou opravdové hrdinky, které zvládají nekonečný kolotoč povinností. V našem nejnovějším článku se zaměřujeme na příběh jedné takové matky, která je na všechno sama – od každodenních povinností po přípravy na vánoce. Její děti zlobí, nechtějí do školy, a ona si uvědomuje, že potřebuje odpočinek. Co se stane, když se rozhodne strávit víkend v luxusním rezortu? Přečtěte si náš článek, který nahlíží do světa této matky, plný nečekaných zvratů, humorných momentů a možná i inspirace pro všechny, kdo znají výzvy mateřství.

Nepřehlédněte

Chcete žít zdravě a v souladu se zdravým životním stylem, a přitom vás každý den čeká směna v kanceláři? Nezoufejte. I tady se dá všechno vyladit tak, abyste se nemusely o své tělo obávat. Zaměřte se na detaily, které vám pomohou udržovat se v dobré kondici i během pracovního dne.
I když je neděle od slova nedělat, měly byste dokončit vše rozdělané. Odpočinek potřebují předevšán vaše vnitřní orgány. Je důležité zaměřit se na správný jídelníček a očistu střev. Co ještě přinese novoluní v Panně?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek