Těstoviny s pestem
Když se řekne rychlý oběd, většině z nás přijdou na mysl těstoviny. Ať už dostanete chuť na špagety, penne nebo jiné těstoviny rozličných tvarů a barev, vždy k nim přidejte jakékoliv pesto. Takové pesto je totiž tajná přísada každé rychlé kuchyně. Špagety mohou být na mnoho způsobů, když ale do nich vmícháte pesto z medvědího česneku, špenátu, bylinek, paprik nebo třeba červené řepy, budete koukat jak se váš jednoduchý pokrm ve vteřině promění v jídlo hodné pětihvězdičkové restaurace.
Vsaďte na jednoduchost
Že takové pečené brambory s dipem nejsou oběd? To byste se divili! Když je správně opečete, dostanete lahodnou křupavou dobrůtku. Tu můžete povýšit na jiný level vmícháním bylinek do zakysané smetany nebo bílého jogurtu. A pokud si myslíte, že když k tomu všemu přidáte rybu, budete mít najednou mnohem více práce, tak se šeredně pletete. Kupte rybu již připravenou na pekáč. Navíc ryby mají samy o sobě tak výtečnou chuť, že je není třeba ani složitě dochucovat a rychlý oběd je na stole.
Zapojte vejce
Receptů s vejci je na světě tolik a stejně je do svého jídelníčku moc často nezveme. Přitom vejce jsou pro náš organismus velmi důležitá, zvláště, pokud máte přístup k těm z domácího chovu. Proč tedy nezkusit recepty, které vejce zahrnují a jsou rychlé? Zkuste třeba italské špagety carbonara anebo obyčejná smažená vejce s bramborem a zeleninou. Mimochodem, už jste slyšeli o bílé ředkvi s vejcem? Ředkev nastrouhejte, osmažte na pánvi až pustí vodu a přidejte vejce. Míchejte, dokud se neutvoří vaječná směs a podávejte. Vidíte, nic na tom není!
Vývary jsou alfa a omega
Poctivý vývar je v kuchyni zásadní. Využívá se totiž v mnoha receptech jako dochucovací přísada, a když pro něj zrovna nemáte využití, můžete si ho uložit do mrazáku na horší časy. Takový vývar vůbec není jen tak ledajaké jídlo. Když jej správně naservírujete, budete mít plnohodnotný oběd. Uvařte si vývar podle vašeho oblíbeného receptu a následně do něj můžete vmíchat brambory, pohanku nebo dokonce (a to moc doporučujeme) do něj přihoďte uvařené čínské nudle. Mohou být pšeničné i rýžové. Ochuťte sójovou omáčkou a delikatesa je na světě.
Klasika je taky rychlovka
A pokud stále žijete v představě, že tradiční česká jídla vám zaberou spoustu času, tak jste na omylu. I tento oběd může být rychlý. Samozřejmě záleží, jaký recept si vyberete a jak k němu přistoupíte. Knedlo vepřo zelo s domácími knedlíky vám zabere opravdu času spoustu. Ale když slevíte ze svých požadavků a přidáte k masu kupované zelí a kupovaný knedlík, stačí dát jen maso do trouby. A trouba přece peče sama. Zkuste také pečené hovězí s bramborem a zeleninou nebo vejce s koprovou omáčkou.
Tipy na závěr
Pokud je vaším snem být v kuchyni opravdová hvězda, která všechno zmákne a hlavně jí to jde od ruky, následujte naše ověřené rady. Především je dobré, naučit se správně a rychle krájet. Budete se divit, je to trochu kumšt, ale jakmile na to přijdete, bude se vám hned pracovat rychleji. Taky dost pomáhá, mít spoustu věcí předem nakrájeno a zamrazeno v mrazáku. Zeleninu používáte dennodenně, a tak se vám určitě vyplatí jen natáhnout ruku do šuplíku pro to, co zrovna potřebujete. Závěrem nezbývá než popřát dobrou chuť.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Rychlý a zdravý oběd: masová kapsa se žampiony
Oběd nebo večeře z jednoho pekáče: Fantastické masové kuličky s bramborami a zakysanou smetanou!