Středa , 18. 09. 2024

Kryštof

Pavel Nový: Herec, se kterým nás baví život

05. 09. 2024

05. 09. 2024

Začátky kariéry

Pavel Nový, jeden z nejznámějších českých herců, se poprvé objevil před kamerou už ve třinácti letech. Jeho debut přišel ve filmu Václava Vorlíčka Kuřata na cestách (1962). Divadelní zkušenosti získával v průběhu let, kdy účinkoval v různých českých divadlech, jako například v Krajském divadle v Příbrami či v Divadle Vítězslava Nezvala v Karlových Varech.

Úspěchy na divadelních prknech

V roce 1989 se Pavel Nový stal členem renomovaného souboru Studio Ypsilon, kde účinkuje dodnes. Na scéně tohoto divadla ztvárnil mnoho významných rolí, například v inscenacích Bůh, Othello, Tři mušketýři jdou či Srdce. I po tolika letech ve Studiu Ypsilon je jeho herecký výkon stálý a oceňovaný diváky i odbornou kritikou. V současné době se zde objevuje v inscenacích jako Prodaná nevěsta, Vinobraní v Ypsilonce nebo Babička.

Filmová kariéra a televizní role

Pavel Nový si získal širokou diváckou popularitu díky účinkování v komedii S tebou mě baví svět (1982) režisérky Marie Poledňákové. Tento film se stal jedním z nejoblíbenějších českých snímků a Nového role nezapomenutelnou. V průběhu 80. let si zahrál v dalších známých filmech jako Balada pro banditu, Postav dom, zasaď strom nebo Pěsti ve tmě. Televizní diváci ho mohou pamatovat i z oblíbeného seriálu Velké sedlo (1986), kde hrál hlavní roli.

Pavel Nový po letech zazpíval písničku „S tebou mě baví svět.“

Spolupráce s režiséry

Nový se během své kariéry stal oblíbeným hercem řady předních českých režisérů. Spolupracoval s Hynekem Bočanem na sérii komedií Šéfe, jdeme na to a Je tam kůň, šéfe. V 90. letech jej diváci mohli vidět v satirických filmech Jana Švankmajera Spiklenci slasti a Otesánek. Jednu ze svých výrazných rolí ztvárnil také ve filmu Jiřího Menzela Obsluhoval jsem anglického krále (2006). Další generaci diváků oslovil svým účinkováním v populárních komediích Snowboarďáci a Rafťáci.

Současné projekty

I přes svůj věk Pavel Nový nezpomaluje a je stále aktivní v divadle, televizi i filmu. Na obrazovkách České televize ho můžete vidět v seriálu Zdivočelá země, kde ztvárňuje jednu z hlavních postav. Na TV Nova účinkuje v dlouholetém seriálu Ulice. Nedávno se objevil i v rodinné komedii Tady hlídám já.

Životní přístup a zdraví

Pavel Nový je známý svou pracovitostí a pozitivním přístupem k životu. V minulosti překonal západonilskou horečku, která mohla ovlivnit jeho kariéru, ale on se vrátil zpět s obdivuhodnou energií. Když se ho novináři ptají na jeho postoj ke zdraví, odpovídá s nadhledem: „Mozek je geniální, traumata si moc nepamatuje.“

K TÉMATU  Rozchod během pandemie. Které herecké páry neustály karanténu?

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Michaela Nosková otevřeně promluvila o domácím násilí

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

I když se Česká republika opět začíná otvírat veřejnosti, stále jsou mnohá místa zavřená nebo opředená přísnými hygienickými pravidly. I proto se stále řada rodičů ptá, kam vyrazit s dětmi, když mnoha místa jsou stále ještě veřejnosti nepřístupná. Naštěstí pro vás máme několik konkrétních tipů.
Dopřáváte si klasického turka? Mnoho z nás nedá dopustit na silnou kávu. Jakmile ji ale dopijeme, kávovou sedlinu, která zůstane na dně, bez milosti vyhodíme. To je ovšem škoda, protože lidově nazývaný lógr může u vás doma najít další využití.
Málokdo z nás by tomuto oblíbenému a nadanému americkému herci odhadoval jeho skutečný věk, a to 60 let. Tento fakt jistě potvrdíte, pokud jste v nedávné době zhlédli film Top Gun: Maverick. Zdá se, jako by to nemohlo být už neuvěřitelných 36 let. Ale je! A Tom Cruise vypadá pořád skvěle. Jak to dělá?
Trendem poslední doby, zejména mezi mladými lidmi na různých sociálních platformách, je pojem zvaný body count. Možná už jste o něm slyšeli, možná vás úplně minul. Co to ten body count vlastně je? Proč se najednou tolik řeší? A co o nás vypovídá?
Svícny a svíčky nemusíte zapálit, jen když něco slavíte nebo když se blíží advent. Vytváří útulnou atmosféru, která zahřeje a pohladí. Obzvlášť, když je za okny nevlídné počasí nebo večerní tma, je plamen svíčky doslova relaxačním prvkem. Inspirujte se krásnými kousky!
Dětství strávila v městečku na Vysočině, dospělost v Libanonu uprostřed války. Blanka Matragi je světově uznávaná módní návrhářka, která šije modely pro ženy z vyšších vrstev v Evropě i na Středním východě. Navrhla také uniformy pro policejní a vojenské složky Abú Dhabí. Čím ji okouzlil svět módy a jak válka v Libanonu ovlivnila její podnikání? Pojďme si společně zrekapitulovat pestrý život této energické rudovlásky.
Všichni víme, že současná doba není zrovna dvakrát příhodná. Všechno kolem nás zdražuje, najednou zaplatíme víc nejen na jídle, ale i na energiích či pohonných hmotách, ale výplata zůstává stejná. Doba utrácení tak pomalu mizí v nedohlednu a nám nezbývá nic jiného, než si prostě utáhnout opasky. Na čem se dá alespoň trochu ušetřit? Mrkněte na pár tipů.
Barevné dámské kabelky jsou skvělým způsobem, jak oživit a zpestřit váš outfit. Dodávají outfitu osobitost a mohou být výrazným módním doplňkem, který přitáhne pozornost. Aby však vypadaly opravdu skvěle a harmonicky ladily s celkovým vzhledem, je potřeba je správně stylizovat. Zde je několik tipů, jak na to.
Občas si stěžujeme na přebytečná kila, ale spousta z nás není ochotná s tím něco udělat. Pokud jste spokojená, je to v pořádku. Pokud si ale myslíte, že je to nemožné, inspirujte se těmito proměnami!
Když je sex opravdu dobrý, často si přejeme, aby nikdy neskončil. Jindy se ale nemůžeme dočkat, až bude po všem. Nabízí se otázka, jak dlouho by mělo trvat milování? U každého může být tahle představa o ideální délce sexu trochu jiná...
Zařizovat si obývací pokoj je stejně těžké, jako si zařizovat ložnici. Zatímco ložnice má být především oázou klidu, obývací pokoj je zase místem, kde se setkává rodina s přáteli, proto se chcete vyšvihnout v očích známých a zařídit si místnost k naprosté dokonalosti. Aby zde však stále proudila potřebná energie, nezapomínejte na zásady feng-šuej.

Výběr článků

Muž s velkým přirozením je snem mnoha žen. Co když je ale až "moc" velké?
Některé ženy bohužel mají tu smůlu, že se jim nedaří otěhotnět. Naštěstí existuje možnost umělého oplodnění, díky kterému žena porodí své vytoužené dítě. Pokud přemýšlíte nad dárcovstvím vajíček, ale váháte kvůli tomu, že nevíte, co vás čeká, přečtěte si následující článek, který vám odpoví na spoustu otázek.
V padesáti pěti letech se dnes málokdo ztotožní s pojmem senior. Důležité je ale to, že mnoho cestovních kanceláří nabízí pro lidi ve věku 55 let a více výhodné podmínky pro dovolenou. Dovolená pro seniory na vás vyskakuje na každém rohu, skutečně se ale tak vyplatí, jak cestovky inzerují? Zjistili jsme to!

Nepřehlédněte

Spálit přebytečné kilogramy, které nám stojí před pocitem maximální spokojenosti. I to je cíl nejednoho člověka. Jenže pokud ani sebevětší snaha vynaložená v posilovně neukazuje výsledky, po kterých tak prahneme, musíme se poohlédnout po něčem jiném. Co třeba po spalovačích tuků, které z nás dokáží dostat naprosté maximum? Nemusíte sahat hned po obrovských pilulkách. Existují přírodní spalovače, jež stačí jen zařadit do svého jídelníčku.
Rak je čtvrtým znamením horoskopu, které začíná vládnout 21. června a 22. července ho dále střídá Lev. Ale nepředbíhejme. Jedná se o vodní znamení, které je, jak název napovídá, reprezentováno rakem.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek