Pondělí , 13. 05. 2024

Servác

Turecko a Mallorca: Dvě destinace, kde si můžete přivonět k létu už dnes

Sluníčko a teploty překonávající 20°C. Takto nějak přichází léto do české kotliny. Nemusíte na něj čekat na přelom května a června. Za takovým létem můžete vyrazit už v dubnu, třeba do Turecka nebo na Mallorcu.

21. 03. 2024

Turecko

Last minute nebo dlouho plánovaná dovolená – Turecko vás nadchne v obou případech. Stát rozkročený na dvou kontinentech nabízí všechno, co si jen můžete přát. V první řadě fantastické podnebí, které už v dubnu slibuje téměř letní teploty. Sluneční paprsky jsou přesně tím, co Středoevropan potřebuje po předlouhé zimě, třeba když jej zláká dovolená last minute. Tady si je navíc můžete užívat i v superluxusních letoviscích, která jsou plně srovnatelná třeba s těmi španělskými. A ty v Evropě patří k nejvyhlášenějším. K tomu si přidejte takřka karibské pláže, které se střídají se skalnatým pobřežím. Písek i skály přitom mizí v temně modrém moři. Jen jeho teplota teď na jaře není nic pro neotužilé. I když nějakých 18°C je rozhodně snesitelných.

Pokud je to však na vás málo a takto teplá voda vás neláká, ani tak si v dubnovém Turecku nemusíte lámat hlavu, co podniknete. Vždyť počasí je ideální pro objevování zdejších krás. Historie Turecka je bohatá a místní památky vás nadchnou. Perlou Turecké riviéry je město Side, na Egejské riviéře zase nesmíte vynechat Bodrum. A pokud to z místa, kde trávíte dovolenou, není daleko do Istanbulu, máte minimálně o den zábavy postaráno. A rozhodně nejde jen o památky. Zkusit musíte i tureckou kuchyni. Ta je vyhlášená po celém světě. Ne nadarmo se o Turecku mluví jako o jedné z top světových kulinářských destinací. To se nakonec dozvíte ihned, jakmile do internetového vyhledávače zadáte heslo last minute Turecko.

Mallorca

Možná je pro vás Turecko přece jen až moc velká exotika a hledáte lokalitu, kde se nemůžete spálit, ani když vyrážíte na super last minute, tedy téměř úplně bez rozmyslu. V tom případě vás pozveme na španělské Baleáry a na jejich největší ostrov Mallorca. Místní klima z něj v zimě dělá ráj pro cyklisty a brzy na jaře pro všechny, kdo si chtějí užít téměř letního počasí i klidu, který mimosezónní období nabízí. Jen ta voda je v této části Středozemního moře na jaře poněkud chladnější.

K TÉMATU  Dovolená na Maledivách: Co vše potřebujete vědět, než se vypravíte do ráje

Láká-li vás navíc aktivní dovolená, Mallorca vás na jaře nadchne. Příroda v plném rozpuku bují po horách, co jich jen na tomto ostrově najdete. Na zemi se střídají pestré barvy květů se šťavnatou zelení a vy si můžete užít slunného počasí téměř beze srážek. Těch stezek a výhledů, co zdejší krajina nabízí. Inu, nejvyšší čas shánět na Mallorcu například last minute TUI.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pro mnoho žen je přechod velkým strašákem kvůli jeho nepříjemným symptomům. K nim patří návaly horka, noční pocení, výkyvy nálad a únava. Jenže menopauza patří k životu a je jeho přirozenou součástí. Projde jí každá žena. Ovšem existují přípravky, které vám pomohou její příznaky zmírnit a toto období zvládnout s grácií. Soutěžte s námi a vyhrajte doplňky stravy Naturevia PerfectDay a Magnesium 1!
Mnoho mužů i žen od pěstování masožravek odradí to, že jsou náročné na péči a je nutné je pravidelně krmit. To však není pravda. Masožravá rostlina nepotřebuje nic víc než jiná obyčejná pokojová rostlina.
Jste příznivci pořádných krváků nebo spíš duchařských hororů? Nebo je vám to úplně jedno, jen když se pořádně bojíte? Těchto pět hororů byste si rozhodně neměli nechat ujít, protože děsivější filmy nejspíš nikdy neuvidíte.
Developerský projekt Vilapark Klamovka je zasazen do zeleného prostředí hlavního města, přitom v dosahu plné občanské vybavenosti. Pokud plánujete zůstat v metropoli, ovšem prahnete po klidné lokalitě, nadchnou vás nové byty v Praze 5. V následujících řádcích vám o lokalitě, nabízených bytech i celém projektu prozradíme více informací.
Komunikace je základ dobrého vztahu, ale existují některé výroky, které mají zbytečně negativní dopad. Tady jsou ty, které chlapovi raději neříkejte. Možná vám přijdou v pořádku, ale jejich použití může mít trochu jiný efekt, než očekáváte.
Umíte si představit kuchyni bez lednice? Lednice a mrazák zkrátka patří k našemu životu. Denně je používáme, snažíme se je mít neustále plné. Na co však zapomínáme, tak je péče o ně. Především o lednici, kterou používáme trochu více než mrazák, bychom měli správně a dostatečně pečovat. Jenom tak dosáhneme správného efektu, který na potraviny lednice má.  
Dříve pro nás bylo psaní rukou stejnou samozřejmostí jako dýchání. V posledních letech se ovšem k psaní rukou dostaneme poprvé a naposledy na základní a střední škole. Pak plynule přecházíme k počítačům a tabletům. Že v tom nevidíte žádný problém? Bohužel jich ale pár nezanedbatelných vyvstává.
Poradíme vám, jak zvládnout mírný průběh covid-19 v domácích podmínkách, co na něj nezabírá nebo kdy už je nutné vyhledat lékařskou péči. Navíc přidáme odpovědi na několik dalších klíčových otázek.
Pulty obchodů během zimních měsíců plní exotické ovoce nejrůznějších druhů. Vánoční svátky klepou na dveře a touha po plné štědrovečerní tabuli, ze které je neustále co ujídat, se o to víc násobí. Ta touha bude ostatně silnější než peněženka, která brzy na to zapláče. V případě ovoce se však nezdráhejte, protože řada z rozličných exotických druhů je zdraví velmi prospěšná a co důležitějšího si přát o Vánocích než zdraví.
Filosof Jean-Paul Sartre kdysi napsal, že každý má jiný koeficient neštěstí. Zatímco někteří lidé procházejí životem jako nůž máslem, jiným jakoby osud házel klacky pod nohy. Mnozí se přesto dokázali svému handicapu postavit.
Pokud se vám při přečtení názvu dnešního článku vybavilo rozesmáté dítě na venkovním hřišti, zkuste nyní tu představu trochu změnit. Houpání totiž zdaleka nemusí být výsadou dětí. Houpačky umístěné v bytech nabízí prostor pro odpočinek a zároveň jsou velmi zajímavým doplňkem interiéru.
Poznala jste skvělého chlapa a všechno mezi vámi vypadá na dobré cestě. Už se scházíte nějaký ten pátek, je vám spolu dobře. Vy ale začínáte mít pochybnosti, jestli s vámi počítá do budoucna, nebo vás vnímá jen jako krátkodobý románek. Jak poznat, že mu jde o vážný vztah a nikoli o krátké povyražení?

Výběr článků

Nakupování na internetu se stalo pomyslným trendem. Zejména v době panující pandemie a karantény se i ti, kteří nakupování v e-shopech zatracovali, k tomuto kroku svolili. Neměli najednou na výběr, ostatně nakonec nově nabytou zkušenost dál používali v praxi. To poté vedlo k trhání rekordů v tržbách internetových prodejen, což je trend, který i nadále pokračuje. Pokud i vy patříte mezi vášnivé on-line kupující, pozor si dejte na podvodné e-shopy.
Chcete zbytek teplých dní prožít na maximum? Chcete, aby si vaše děti z letošního léta odnesly co nejvíce nezapomenutelných zážitků? V takovém případě byste měli podniknout nějaký výlet nebo dovolenou. Teplé počasí ještě není u konce.
Zatímco většina zatím cestuje jenom prstem po mapě, jiné už nebaví sedět doma. Chtějí něco zažít, i když tomu epidemiologická situace zrovna nenahrává. Jenže panující koronavirus cestování nepřeje už nějaký ten pátek, proto se mnozí lidé rozhodli vydat se na cestu, i když je venku stále hrozící riziko nakažení.

Nepřehlédněte

Co mají společného citron, jahody, káva nebo pytlík čaje? Zdánlivě nic, ale ve skutečnosti je můžete použít jako skvělé kosmetické vychytávky. S pomocí těch nejobyčejnějších ingrediencí z vaší kuchyně můžete zabojovat proti celulitidě, černým ucpaným pórům, zamaskovat modřinu nebo cucflek, a dokonce si pěkně vybělit zuby. Nevěříte?
Všichni lidé na celém světě chtějí být zdraví a krásní. Téměř každá žena si chce uchovat svou krásu a mládí co nejdéle. I když se život zdá být hektický a obtížný, ženy se snaží najít několik minut na péči o sebe každý den. Cílem kosmetických procedur je zastavení nebo zpomalení procesu stárnutí. Ale co když mluvíme o nevysvětlitelné ztrátě krásy? Tohle se stalo ženě z Anglie – Mary Ann Bevan.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek