Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Eko-chic: Jak být módní a zároveň šetrná k planetě

Udržitelná móda již není jen trendem, ale nezbytností. Naučte se, jak skloubit lásku k módním trendům s odpovědným přístupem k životnímu prostředí, a to vše s elegancí a stylem.
módní
Udržitelnost v módě je důležitá.

V dnešní době, kdy se stále více zaměřujeme na ochranu životního prostředí a udržitelnost, se mnoho z nás snaží najít způsoby, jak být módní, aniž bychom přitom zatěžovali naši planetu. Eko-chic je koncept, který nám umožňuje vyjádřit naši osobnost a styl, aniž bychom přitom obětovali naše ekologické hodnoty. Zde je několik tipů, jak být módní a současně šetrná k planetě.

1. Podporujte módní značky nabízející udržitelnou módu

Základem eko-chic přístupu je výběr oblečení od značek, které se zavázaly k udržitelnosti. Tyto značky často používají recyklované materiály, ekologické tkaniny a zavádějí etické pracovní postupy. Díky podpoře těchto značek nejenže získáte stylové a kvalitní kousky, ale také přispějete k ochraně životního prostředí.

2. Investujte do kvality a nadčasovosti

Místo nákupu levného oblečení, které se rychle opotřebuje nebo vyjde z módy, se zaměřte na kvalitní a nadčasové kousky. Vysoce kvalitní oblečení vydrží déle, což znamená, že nebudete muset tak často nakupovat nové kousky. Nadčasové kousky zase nevyjdou z módy a můžete je nosit roky.

3. Second-hand a vintage nakupování

Nákup oblečení z druhé ruky nebo vintage kousků je vynikající způsob, jak najít unikátní a stylové oblečení, aniž byste přitom zatěžovali planetu. Navíc, díky nákupu použitého oblečení pomáháte snížit množství textilního odpadu a podporujete ekonomiku recyklace.

4. Učiňte z recyklace a oprav oblečení normu

Místo vyhození oblečení, které se vám již nelíbí nebo je poškozené, zvažte jeho recyklaci nebo opravu. Mnoho oblečení může získat nový život prostřednictvím úprav, přešití nebo opravy. Tímto způsobem můžete prodloužit životnost svých oblíbených kousků a zároveň chránit planetu.

5. Minimalizujte oblečení a vytvořte si kapsulový šatník

Kapsulový šatník se skládá z menšího množství pečlivě vybraných kousků, které se dobře kombinují a umožňují vám vytvářet různé outfity. Tímto způsobem můžete minimalizovat množství nepotřebného oblečení a snížit svůj dopad na životní prostředí.

K TÉMATU  Plavky pro každý typ postavy: Najděte ty své

Závěr

Být módní a zároveň šetrná k planetě vyžaduje promyšlené rozhodování a uvědomělý přístup k nakupování. Eko-chic není jen o vzhledu, ale o vytváření stylového a udržitelného životního stylu, který respektuje naši planetu. S trochou kreativity a odpovědnosti můžeme všichni přispět k lepší a udržitelnější budoucnosti.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Do divadla, na ples, nebo vernisáž, ale pokaždé šik!

Fast versus slow fashion: Módní souboj 21. století

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Zatímco svět čelí velkému množství výzev, jako je například změna klimatu nebo nedostatek obnovitelných zdrojů, společnost by měla začít ženské nápady a vynálezy brát vážněji. Proč? Protože i ženy už mnohokrát dokázaly, že si zaslouží na poli vědy uznání.
Není pravdou, že dítě zaostává, pakliže tráví svůj čas na mobilním telefonu nebo tabletu. Vždy totiž záleží na tom, co na daném zařízení hraje. Pokud to jsou agresivní hry, pak ano - dítěti to neprospívá. Ale pokud to jsou aplikace vzdělávací, není na tom nic špatného.
Máte doma nějakého čtyřnohého mazlíčka? Nebo dokonce přímo psa? Tohle video vás pobaví! Jak dokonale nenápadní umí být psí hříšníci?
Naše děti již odrůstají, a jelikož jsou stále více samostatné, nepotřebují mou péči tak často. Už několik měsíců s manželem vedu diskuzi na téma adopce. On s tím ale nesouhlasí. Stále odmítá pochopit, proč je to pro mne tak důležité.
Pandemie koronaviru přesunula učebnu – a kancelář – v dohledné budoucnosti do online režimu, což znamená, že vaše děti potřebují mnohem více pozornosti a vašeho času. Karanténa je docela náročná na zábavu dětí, ale sedět pořád u tabletu není způsob, jak trávit tento čas doma.
Není nad to používat jen tu kosmetiku, u níž přesně víte, co obsahuje. Tak se vyhnete alergiím a dalším nežádoucím reakcím. Proto vám přinášíme tipy na přírodní kosmetiku, kterou si v klidu sama vyrobíte doma.
Jste-li ve věku 55+ a hledáte zaměstnání, můžete se s tím běžně setkat. Věková diskriminace při žádosti o zaměstnání je v naší zemi poměrně běžná. Způsobů, jak ji prokázat a jak se jí bránit, není bohužel mnoho. Ale jsou.
V pražském Rudolfínu se odehrál večer plný emocí a překvapení, kde 31. ročník cen Český lev odhalil své hrdiny. Večer, kdy se historie prolínala s novou tvorbou, přinesl do popředí talent, který čekal na svůj okamžik čtyři desetiletí. Simona Peková, jejíž výkon ve filmu "Přišla v noci" ji vyřadil z řad nekorunovaných králů českého filmu, se stala symbolem večera. Zatímco "Bratři" si odnesli titul za nejlepší film, byl to právě seriál "Volha" a snímek "Bod obnovy", kdo dominoval počtem ocenění. Které momenty letošního ceremoniálu vás nejvíce oslovily a jaký film či umělec pro vás byl objevem roku?
Mnoho zahrádkářů uvažuje nad tím, jak podpořit růst své úrody způsobem, který by neohrožoval je samotné, ani přírodu okolo nich.
Již půl roku se potýkáme s rouškami v různých prostorách. Zatímco někdo v roušce musí trávit jen nezbytný čas například při nákupu, pro jiné se tato povinnost vztahuje na celou pracovní dobu. Pleť pod vlivem vlhka, tepla a nedostatku vzduchu logicky velmi trpí. Objevil se nový problém – jmenuje se maskné. Jak předejít jeho vzniku a jak s ním bojovat, když už se objeví? Poradíme vám.
Se slovem umělec se často pojí různé výstřednosti, z nichž některé plní stránky novin a o jiných se zase tak moc neví. Pojďme se podívat na to, v čem zvláštním vynikají některé známé osobnosti.
Ženšen mnohým z nás něco říká, ale přesně definovat, k čemu vlastně slouží, je pro obyčejného laika nadmíru těžké. Přitom ženšen představuje důležitou bylinu, jejíž vlastnosti zná každý zkušený lékárník.

Výběr článků

Zpěvák Mirai Navrátil (31) nedávno potvrdil konec vztahu s Michaelou Buschovou a nyní překvapil fanoušky sdílením fotografie s tajemným společníkem na Kanárských ostrovech. Přestože není jasné, jaký je vztah mezi nimi, mnozí to interpretují jako oznámení nového partnerského začátku. I bývalá první dáma Dagmar Havlová (70) a zpěvačka Monika Bagarová (29) projevily podporu zpěvákovi s posláním srdíček. Nový obrat v osobním životě úspěšného zpěváka tak vyvolal vášnivou diskusi nejen mezi fanoušky, ale i v showbyznysu.
Někdo se pyšní hustou a dlouhou hřívou, někdo se zase trápí se svými řídkými vlasy, které sotva dorostou po ramena. Naštěstí existuje možnost prodloužení vlasů, díky níž si řada z nás splní svůj sen – mít krásné a dlouhé vlasy. Jaké jsou metody prodloužení a na co si dát pozor?
Když se pleťové póry ucpou nečistotami a přebytečným kožním mazem, začnou se černé tečky objevovat rychleji než houby po dešti. Co na ně platí? Zapomeňte na drahou kosmetiku, pár účinných zbraní máte doma! A ke všemu jsou za hubičku…

Nepřehlédněte

Praha rozhodně není jen o historii a o památkách. Samozřejmě je doporučujeme navštívit, jelikož opravdu stojí za vidění, ale ne vždycky máte chuť kochat se pamětihodnostmi. Praha je zároveň město nekonečných možností, i co se týče různých aktivit, adrenalinu a zábavy. A právě o tom je dnešní článek, kde vám představíme některé z možností, jak se v centru Prahy aktivně zabavit.
Méně je někdy více či v jednoduchosti je krása. To jsou slovní spojení, která v pečující kosmetice platí snad ještě o něco více než jinde.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek