Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Úplněk ve znamení Lva: pozor na vlastní ego při hledání sama sebe!

Letošní první úplněk je tady! Začínáme ve znamení Lva, kde zdánlivě nepřekonatelné osobní ego pohlcuje vše ostatní! V této fázi se setkáváme s napětím mezi individuálním nárůstem a kolektivní solidaritou, což vyvolává otázky ohledně toho, zda naše osobní pocity nepřinášejí nečekané otřesy k druhým! Nezapomeňte, že úplněk ovlivňuje jak dny před úplňkem, tak dny po úplňku.
Úplněk ve lvu
25.1. nastane úplněk ve Lvu. Jaký bude?

25. 01. 2024

25. 01. 2024

Úplněk ve Lvu! Začátek nové životní etapy!

Dnes, ve čtvrtek 25. ledna 2024, se očekává úplněk ve znamení Lva, vstupující v 18:54 hodin pod vlivem energického znamení Lva. Úplněk symbolizuje vrchol a začátek nového cyklu, a podle starých indiánských tradic nám přináší období známé jako VLČÍ, inspirované pohybem hladových vlků kolem indiánských vesnic.

Polarita Znamení Lva a Vodnáře: Rovnováha mezi egem a přístupem k ostatním!

Polarita znamení Lva a Vodnáře, kde úplněk nastane, přináší rovnováhu mezi osobním (Lev) a skupinovým (Vodnář) životem. Lev symbolizuje sebevyjádření, sebevědomí a osobní tvořivost, zatímco Vodnář reprezentuje lidskost, kolegialitu, toleranci a altruismus. Tato fáze vyzývá k nalezení rovnováhy mezi individuálním projevem a prospěchem pro celou společnost.

Pozor na přeceňování sil!

Opozice Slunce ve Vodnáři a Luny ve Lvu vytváří kvadraturu k Jupiteru v Býku, což zdůrazňuje touhu po osobní nezávislosti a posiluje sebevědomí. Osoby ve znamení Lva, Vodnáře, Býka a Štíra by měli být opatrné, aby nepřeceňovali své síly. Nedoporučuje se přijímat zásadní rozhodnutí, zejména co se týče nových projektů, v této fázi.

Čas pro sebeléčbu

Tato lunární fáze nabádá k přehodnocení životního stylu. Je vhodná pro ty, kteří chtějí dodržet novoroční předsevzetí, například zlepšit stravovací návyky. Úplněk ve znamení Lva spojený srdcem, krevním oběhem a dolní částí zad připomíná péči o tyto části těla. Lidé s problémy, jako je vysoký krevní tlak nebo bolesti zad, by měli být obezřetní a vyhýbat se nerozumným rozhodnutím.

Pozor nenechte se milostně poblouznit!

Úplněk ve znamení Lva může vyvolat intenzivní emoce a vyvést nás z vnitřní rovnováhy. Je důležité být si vědom svých emocí a udržovat klidný úsudek, zejména v milostných záležitostech. Vzhledem k vlivu na tělesné oblasti, jako jsou srdce, aorta, krevní oběh a krevní tlak, se nedoporučuje podstupovat chirurgické zákroky v této době.

K TÉMATU  Horoskop krásy a duševního zdraví na víkend 24. - 25. 11. 2018. Dobijte pořádně baterky a věnujte čas péči o pokožku!

Inspirace k pozitivním změnám

V únoru se můžeme soustředit na zlepšení zdraví, dodržování předsevzetí a hledání rovnováhy mezi osobním a společenským prospěchem. Úplněk ve znamení Lva nás může inspirovat k pozitivním změnám a péči o vlastní duši a tělo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Horoskop 2024: Co vám hvězdy předpovídají v novém roce

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Rozlití kávy na košili není nikdy příjemné, zvláště pokud už tak jdete do práce pozdě. Ale jakmile budete vědět, jaké metody odstraňování skvrn použít, budou pro vás takové situace hračka. Skvrny nemají šanci!
Slyšet za dveřmi ložnice „dneska ne, miláčku“ je pro mnohé muže doslova noční můra. Není tajemstvím, že jsou muži náruživější a mohli by „to“ mít klidně každý den. I několikrát. Ženy v tomto zájmu a potřebách mnohdy pokulhávají. A jsou situace, kdy i zadaná žena, která by mohla mít sex denně, začne intimní radovánky odmítat. Proč?
Britney Spears, dnes již 40letá popová princezna, vyjádřila přání, mít se svým snoubencem Samem Asgharim svého třetího potomka. Dočkají se 16letý Sean a 15letý Jayden dalšího sourozence?
Někdo funguje na sluneční paprsky a podzim ho uvádí do depresí. Jiného naopak nostalgie tohoto období baví. Jak si tedy zlepšit náladu, aby na vás nepadal splín a chmury?
Chcete si pořídit pejska, ale moc dobře si uvědomujete, že zanedlouho chcete založit rodinu? Možná z toho důvodu ztrácíte o pejska zájem, protože si říkáte, že pes a děti - to rozhodně nejde dohromady. Jenže opak je pravdou. Stačí si jen zvolit takové plemeno, které s dětmi bude opravdu skvěle vycházet. I když se to může jevit jako něco nereálného, psi jsou velice empatičtí a zejména některá plemena se o děti starají doslova jako o svá vlastní štěňata. Pořiďte si tedy svého čtyřnohého společníka a než si založíte rodinu, trochu si ho vycvičte. Můžete ho brát jako své první dítě a vyzkoušet si, co taková péče vlastně vyžaduje.
Poradíme vám, jak zvládnout mírný průběh covid-19 v domácích podmínkách, co na něj nezabírá nebo kdy už je nutné vyhledat lékařskou péči. Navíc přidáme odpovědi na několik dalších klíčových otázek.
V každém dlouhodobém vztahu nastanou chvíle, kdy se zdá, že rutina převládá a původní jiskra pomalu vyhasíná. Jak však můžeme toto běžné vykolejení transformovat zpět v plamenný vztah plný lásky, porozumění a vzájemného růstu? Klíčem může být správné myšlení a otevřenost ke změnám. V následujícím textu prozkoumáme, jak mohou různé aspekty našeho přístupu k vztahům a k lásce přispět k jejich obnovení a prohloubení.
Podkrovní byty zdaleka nemusí být jen stísněné prostory. Půdní vestavba může dát za vznik příjemnému prostoru k životu. Pokud přemýšlíte o domově v podkroví, dáme vám pár nápadů, jak si ho zařídit útulně a krásně.
Mít známého na výpomoc s hlídáním přijde vhod. Svěřit vaše malé dítě do jiných rukou můžete za předpokladu, že máte jistotu, že o ně bude dobře postaráno. Příkladem budiž tenhle chlapík, který místo sezení doma vezme holčičku na výlet na kole po skotské vrchovině. Trochu nečekaný adrenalinový výlet.
Žádné léto se neobejde bez pokrývky hlavy, otázkou ale je, co tento rok nosit? Podle módní stylistky Holly Katz: „Není v létě nic módnějšího, než si chránit obličej před sluncem."
Hot jóga není bikram jóga. Mezi těmito jógovými praktikami je několik rozdílů, mnohé ale naopak mají společné. Proč hot či bikram jógu zkusit? Důvodů máte mnoho.
Celosvětově uznávaný kanadský kytarista, skladatel a producent Jesse Cook, jež ve své tvorbě dokonale kombinuje prvky jazzu a flamenca, se na začátku nového roku poprvé představí českému publiku. Vystoupí za doprovodu svého bandu ve čtvrtek 20. února v pražském Lucerna Music Baru. V roli předskokana se objeví slovenské uskupení Blue Zodiac. Vstupenky jsou k zakoupení v síti GoOut.

Výběr článků

Vstupte do nového roku s odhodláním a efektivitou i ve své pracovní sféře! Náš nový článek vám přináší osvědčené strategie, jak efektivně zahájit nový pracovní rok. Od nastavení jasných cílů po organizaci pracovního prostoru, objevte klíčové kroky, které vám pomohou dosáhnout úspěchu a vytvořit produktivní pracovní prostředí. Připravte se na nové výzvy s naším návodem a začněte rok v práci plni energie a inspirace.
Během chladných měsíců je pro mnoho z nás v malých bytech naprostou samozřejmostí sušit prádlo doma. Pokud nedisponujete sušičkou nebo sušárnou, možná tento problém řešíte sušákem postaveným doma u radiátoru. Najdou se ale i tací, kteří dávají prádlo přímo na topení. My však víme, že to není zrovna dobrý nápad a v dnešním článku vám povíme proč.
Tak, jako v zimě nechodíte v sandálech, své chce i vaše hlava, aby netrpěla následky podchlazení, či dokonce omrzlinami. Možná vám ale připadá, že když si dáte na hlavu nějakou pokrývku, utrpí váš vzhled natolik, že to raději risknete. Není ale lepší mít uši pěkně v teple?

Nepřehlédněte

„Už to mezi námi není takové, jako dřív. Chybí mi chvíle, kdy jsme neřešili jen pleny, očkovaní, hlídání, opruzeniny, růst zoubků. Náš sexuální život je po narození dítěte na bodu mrazu. Všechno se točí kolem prcka a nemáme na sebe s partnerem už vůbec žádný čas. Jsem uvázaná doma a můj svět je jen pračka, pleny a sporák. Nepamatuji si, kdy jsem naposledy měla čas umýt si vlasy nebo si udělat nehty. Co máme mimino, jsem pro svou ženu druhé kolo u vozu. Všechno mám na krku já a partner mi s ničím nepomáhá. Moje žena o sebe přestala pečovat.“ Tohle je výčet těch nejčastějších příčin sporů, které vyvstávají po narození dítěte. Poznáváte se v některém z uvedených příkladů? Dnešní článek vás provede nejčastějšími příčinami partnerské poporodní nebo chcete-li rodičovské krize.
Už nevíte, jak nad hyperaktivitou svých mazových žláz vyzrát? Zkuste esenciální levanduli nebo rozmarýn. Ovšem slibné výsledky přináší i olej z čajovníku australského, který zároveň omezí tvorbu akné.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek