Pátek , 10. 05. 2024

Blažena

Januhairy a lednový trend, kdy ženy říkají ne holení a ano k sebevědomí!

V průběhu ledna vzplál na sociálních sítích vášnivý boj o tělesné ochlupení, když hnutí Januhairy oslavuje přirozenost a vyzývá ženy k odložení žiletek. Je zpět doba kdy se svoboda neoholených těl žen projevuje nejen slovy, ale i odvážnými činy. Přidáte se k revolučnímu hnutí, které vzdoruje společenským standardům krásy a zdůrazňuje jedinečný projev individuality?
Januhairy
Začal chlupatý leden

06. 01. 2024

06. 01. 2024

Januhairy: ženy po celém světě mají právo rozhodovat o svém těle

Ženy po celém světě se opět zapojují do kampaně Januhairy, která slaví tělesné ochlupení a snaží se normalizovat přirozenost v oblasti péče o tělo. Toto hnutí, které již probíhá šestým rokem, vyzývá ženy k tomu, aby se v lednu přestaly holit a sdílely své fotografie online. Cílem je předat myšlenku svobody a práva rozhodovat o vlastním těle.

Na Instagramu má účet hnutí Januhairy více než 40 tisíc sledujících, kteří se podílí na podporování sebevědomí a zpochybňování společenských standardů krásy. Hnutí vytváří prostředí podpory, kde se ženy mohou podělit o své příběhy a oslavovat své tělesné ochlupení po celý rok.

Ochlupení v popředí: jak trend Januhairy odkrývá proměnu pohledů na krásu

Januhairy je osvobozující, protože vás přiměje přemýšlet o tom, jak zacházíte se svým tělem a proč. Možná se brzy dostaneme do bodu, kdy si lidé budou moci dělat s ochlupením, co chtějí, a nebudeme o tom muset mluvit. To by bylo něco,“ řekla zakladatelka Januhairy, Laura Jackson, v roce 2021 britskému listu Metro.

Neholí se Madonna, Adele, nebo Miley Cyrus

Tento trend zaznamenal rostoucí popularitu, jak dokazují statistiky. Analytik trhu Mintel uvádí, že téměř každá čtvrtá žena mladší 25 let si nepodřizuje holení podpaží, což je markantní nárůst oproti situaci z roku 2013, kdy to byla pouze jedna z 20 žen. Podobné postoje podporují i některé celebrity, jako herečka Julia Roberts, zpěvačka Adele, Madonna nebo Miley Cyrus.

Ochlupení na těle se stalo výrazným tématem na sociálních sítích, kde hashtag #bodyhairpositivity na TikToku zaznamenal více než 214 milionů zhlédnutí. Dokonce i firmy jako Nike se připojují k podpoře této myšlenky a vydávají reklamy s modelkami, které prezentují viditelné ochlupení nad horním rtem a v podpaží.

K TÉMATU  Zvládnete Svatojakubskou pouť Camino de Santiago sama?

A jak to bylo v minulosti?

Historie odstraňování chloupků sahá až do doby starých Římanů, Egypťanů a Evropanů v renesančním období, kteří věřili, že holá těla jsou krásná. V 70. letech se v důsledku feministického hnutí začaly chloupky vnímat jako symbol rovnoprávnosti, a tato změna postojů se promítá i do dnešní doby.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Mužský hormon v ženském těle. Jak ovlivňuje zdraví a kondici?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Nic netrvá věčně, ani šťastný vztah bez hádek a nedorozumění. Jestliže už máte nějaké ty společné roky za sebou a přijde vám, že váš vztah uvadá, neházejte flintu do žita, ale chopte se kormidla a manželství zachraňte. Nevíte jak? Poradíme vám.
Jak to vypadá, když v nákupním centru usedne za veřejné piano člověk a začne hrát? Tentokrát je to ale profesionální hudebník Henri Herbert, který za klávesami vypaluje skladbu Boogie Woogie Piano. Na svou dokonalou hru přirozeně kolemjdoucí upoutá!
Problematické partie trápí nejvíce v létě. Chcete nosit pěkné letní věci, ale když se více odhalíte, budou mnohem výraznější i partie, které nejsou chloubou vaší postavy. Jak se obléknout letně, módně, a přitom úměrně své postavě?
Bude se zastřihovat! Střední nebo krátká délka střihu znamená úplně nový účes, ale také rozhodnutí zbavit se své dlouhé okrasy. Možná se inspirujete!
PLC House je rodinný dům v argentinském Villa Allende. Byl navržen čistě a lineárně, s ohledem na praktičnost, úspornnost a flexibilitu. Tři ložnice, každá s vlastní koupelnou, prostorný prosklený obývací pokoj s výhledem ven na terasu a vzrostlé stromy. To vše na jednom jediném patře. Není nádherný?
Během pandemie začali lidé trávit o 30 procent více volného času u mobilů a počítačů. Aktuálně to jsou čtyři hodiny a dvanáct minut denně u smartphonu a další čtyři hodiny před monitorem. Tato 'nálož' má své důsledky. Čekárny očních lékařů praskají ve všech. Nechcete-li se k pacientům přidat, neignorujte varovné signály. Naučte se potížím předcházet a řešte je.
Rádi utrácíte, ale kolikrát si říkáte, že už máte tolik věcí, až je není kam dávat? V tom případě se zamyslete nad tím, za co utrácíte a jestli náhodou není lepší místo utrácení investovat do něčeho, co se vám skutečně vyplatí.
Jaro už klepe na dveře a po dlouhém chladném období se všichni těšíme na první květiny, které nám přinesou radost a vůni do bytu. Stejně tak se každoročně těšíme i na módní trendy, díky kterým je oblékání příjemná zábava a estetická hra. Pojďte si s námi projít TOP trendy pro jaro 2020. Jdeme na to!
Když Karel Gott zemřel, byla to doslova národní tragédie. Mnoho lidí ukázalo velkou vlnu solidarity, která spočívala jak ve velkém množství vzkazů, které dostávala manželka Ivana.
Podívejte se na nápadité úpravy ulic ve Francii a New Yorku. Některé z nich jsou skutečně vtipné, přestože pouliční malby často balancují na hraně zákona. Co myslíte, je to zpestření nebo nevkus?
Tinktury se v oblasti léčitelství používají už stovky let. Zájem o ně však v souvislosti s nástupem moderní léčby trochu ochladl. Dnes je tomu opět jinak. Naopak se znovu vracíme k přírodě, které mnohdy věříme víc než chemii, do níž vlastně nevidíme. Léčivé tinktury se proto čím dál hlasitěji hlásí o slovo a jedině dobře. Rozhodně mají co nabídnout.

Výběr článků

Kuchyňský kout je plný nejrůznějších spotřebičů, bez kterých bychom se při vaření prakticky neobešli. V případě, že vám chybí mikrovlnná trouba, pojďme si prozradit, jak ji vybrat. I tento společník se vybírá na základě několika kritérií.
Léto? Čas dovolených, výletů s přáteli a hlavně svateb. A všude si vás někdo bude chtít zvěčnit. Jak se před fotoaparátem chovat, aby se vám už nikdy nepomstil? To vás naučíme v jednom rychlém školení! Zkuste to podle našeho manuálu správného focení.
Upřímně, matky jsou opravdové hrdinky, které zvládají nekonečný kolotoč povinností. V našem nejnovějším článku se zaměřujeme na příběh jedné takové matky, která je na všechno sama – od každodenních povinností po přípravy na vánoce. Její děti zlobí, nechtějí do školy, a ona si uvědomuje, že potřebuje odpočinek. Co se stane, když se rozhodne strávit víkend v luxusním rezortu? Přečtěte si náš článek, který nahlíží do světa této matky, plný nečekaných zvratů, humorných momentů a možná i inspirace pro všechny, kdo znají výzvy mateřství.

Nepřehlédněte

Vinný sklípek vyžaduje podzemní prostor, kde si budete moci naplno vychutnat tu pravou atmosféru posezení s přáteli nad sklenkou vína. Pokud sklepní prostory nemáte, můžete originální způsob uskladnění vína vymyslet i v kuchyni nebo obýváku.
Říká se, že ticho je ten nejkrásnější zvuk. V případě, že potřebujete shodit nadbytečná kila, podpořit zdraví srdce, zlepšit náladu a nakopnout pracovní výkon, vám však nepomůže. To hudba ano!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek