Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Po Světle přichází Údolí včel. Anna K je zpět s novou energií a novým albem.

Vraťme se společně na hudební scénu, kde se jedna z nejoblíbenějších českých zpěvaček, Anna K, po dlouhých šesti letech vrátila s novým albem, které nese název "Údolí včel". Pro fanoušky to bylo dlouhé očekávání, a jejich trpělivost byla odměněna. To, co nám Anna K přináší na této desce, je nádherný návrat do světa hudby a zároveň připomínka toho, že tato zpěvačka má stále mnoho co nabídnout.
Anna K
Anna K má radost. Po 6 letech vydala nové albu,

07. 11. 2023

07. 11. 2023

Anna K má nové album, které je plné emocí, prožitků a lásky

Anna K, jedna z nejoblíbenějších českých zpěvaček, se po dlouhých šesti letech vrátila na hudební scénu s novým albem nazvaným “Údolí včel”. Tato očekávaná deska představuje skvělý návrat a ukazuje, že tato hvězda má stále co nabídnout svým fanouškům. Sbírka začíná titulní písní “Údolí včel”, která je zároveň posledním vydaným singlem před vydáním celé desky. Tato skladba nás uvádí do atmosféry alba a zároveň nám dává náhled na to, co můžeme očekávat. “Údolí včel” je poprockové album s typickým hlasem Anny K a vytváří tajemnou a emotivní atmosféru.

Černý tulipán

Jedna z výrazných písní je “Černý tulipán,” která mě na albu asi nejvíc oslovila. Tato skladba vyniká silným textem a Anna K ji interpretuje s velkou emocí. Texty na albu se zabývají tématy jako láska, vzpomínky a citlivost. Anna K se nebojí otevřít svou duši a dává nám možnost nahlédnout do svých nejintimnějších myšlenek a pocitů. Její upřímnost a autenticita jsou patrné ve všech skladbách. Album “Údolí včel” obsahuje také písně, které jsou známé z minulých let, jako jsou “Na malou chvíli” a “O Tobě i o mně”. Tyto skladby jsou u posluchačů prověřené a skvěle znějí jak na albu, tak na koncertech.

Titulní písnička Údolí včel má i videoklip.

Prověřená spolupráce

Na albu se podíleli také zkušení hudebníci, včetně amerického producenta Chris Lord Alge, kytaristy Phila X, bubeníka Briana Tichyho a dalších. Jejich přítomnost přidává dílu další kvalitativní rozměr a zvukově je album velmi pestré a zajímavé. Spolupráce Anny K s jejím životním partnerem Tomášem Varteckým nepřináší nějaké hudební zemětřesení, ale místo toho jdou cestou, která se osvědčila během let. Jejich společná práce je založena na důvěře a vzájemném porozumění, což se projevuje ve velmi citlivých a působivých skladbách na albu.

K TÉMATU  Korona song aneb kdo nás baví písněmi o roušce? Osvětová kampaň v praxi

Hudební poklad, který zaslouží vaši pozornost

Celkově lze říci, že “Údolí včel” je hudební dílo, které stojí za pozornost. Anna K se vrátila na scénu se silným a emotivním albem, které nám dává pohled do její duše a osobního světa. Její hlas a texty nás oslovují a přesvědčují, že tato zpěvačka se řadí mezi nejlepší interprety v české hudbě. “Údolí včel” je jistě jedním z vrcholů její kariéry a zaslouží si pozornost všech hudebních nadšenců.

Mohlo by se vám hodit:
Ilona Csáková slaví! 30 let od vydání první sólové desky Kosmopolis!


Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Už odmalička nám rodiče vštěpovali, jak důležitá je osobní hygiena. Díky dobré výchově jsme se tak naučili, že si musíme pravidelně čistit zuby, aby se nám nekazily, že se musíme pravidelně mýt, abychom byli čistí, hezky vypadali a nezapáchali. A když se jednoho dne objevila influencerka Aella, která bez ostychu přiznala, že se ročně vykoupe jen 37x, vzbudila s tím velké a opravdu šokující pozdvižení. Čím se obhajuje a je ve skutečnosti opravdu taková čunča, jak se zdá?
Designové trendy v kuchyni upřednostňují praktičnost. Kuchyňské baterie i dřezy jsou jednoduché a čisté, a objevuje se matná barva, třeba přímo černá.
Jaro je tady! A s ním i pěstování zeleniny. Právě o pěstování vlastních plodin roste velký zájem, a to především kvůli neustále se zdražujícím cenám potravin na trhu. Lidé navíc pochopili, že vlastní papriky nebo brambory jsou po chuťové stránce naprosto dokonalé. A s tím, co se kupuje běžně v supermarketech, se nemohou srovnávat. A když už jsme zmínili brambory, pojďme si prozradit, jaká odrůda je pro pěstování ideální.
Diamanty jsou věčné, ale někdy zkrátka přijde čas pro něco barevného, svěžího, šťavnatého. A přesně to splňuje olivín neboli peridot. Často hrál v minulosti druhé housle. Však měl také v kategorii zelených drahokamů velkou konkurenci, a to především v podobě smaragdu. S tím byl také běžně zaměňován. Dokonce se proslýchá, že zelené kameny v Kleopatřině slavné sbírce nebyly smaragdy, ale právě olivíny. Nyní se zdá, že se vše obrací, olivín vystoupil ze stínu a začíná být ceněný pro své jedinečné kvality.
Kmenové buňky jsou v kosmetickém oboru často skloňovaným pojmem posledních let. Jedná se pouze o přeceňované složky kosmetiky nebo jsou kmenové buňky skutečně zázračnou ingrediencí, která nám pomůže ke krásnější pokožce?
Bezchybný výkon předvedla malá Angelica Hale při zpěvu písně Girl on Fire. Takový hlasový projev jí mohou závidět profesionální zpěváci a porota americké talentové soutěže nevěřila svým uším. Právem si tak Angelica vysloužila okamžitý postup do finále. Takto čistý projev je u desetileté dívky skutečně ohromující. Užijte si to!
I letošní léto se neslo ve znamení barev v mnoha zahradách. Zatímco někdo pěstoval klasické růže, jiní se rozhodli pro takzvanou pupalku. Pupalka dvouletá se však i přesto netěší velké oblíbenosti. Je to velká škoda, je totiž tak zajímavá! 
Zdá se to neuvěřitelné, ale podle Světové zdravotnické organizace patří mezi jednu z deseti nejčastějších příčin smrti dýchání znečištěného vzduchu, tedy smogu. Život ve velkoměstech, spojený s moderním způsobem života, v sobě nese spoustu nenápadných nebezpečí. Stres, deprese, nespavost, dýchací potíže, to všechno lze označit za civilizační choroby, a spojení se smogem  má na náš organismus neblahý vliv.
V každé domácnosti se vyskytuje alespoň jedna studená chodba, kterou musíte minimálně jednou či dvakrát denně projít. Ať už je to tím, že bydlíte v domě nebo si potrpíte na dlaždičky a další studené povrchy, chladné místnosti se mohou stát minulostí. Stačí si pořídit praktické koberce a užívat si pohodlí při každém kroku.
Věděli jste, že oblečení může dost závažně poškodit zdraví? Možná si vybíráte oblečení jenom podle barvy, střihu nebo materiálu, ale ne vždycky jsou to ta správná kritéria. Někdy je dobré se zajímat i o to, zdali neobsahuje toxické látky.
Odřeniny, drobné popáleniny, pořezání a další drobná poranění kůže přirozeně patří k letním sportům, dětským hrám, turistice, opékání špekáčků či grilování. Nejen děti, ale celé rodiny bývají více aktivní, podnikají řadu výletů, zkouší nová dobrodružství, sportují, chodí po horách nebo dovádějí na pláži. Některým úrazům lze předejít, ale často za ně bohužel může neovlivnitelná náhoda. Pak se vyplatí vědět, jak takové odřeniny, spáleniny od slunce nebo třeba říznutí co nejrychleji ošetřit.
Vodu používáme všichni každý den. Aniž i to uvědomujeme, spotřebujeme jí obrovské množství – o čemž mnohdy ani nevíme. Zjistíme to, až nám přijde roční vyúčtování a začnou se nám nad ním protáčet panenky. Nicméně existují způsoby, jak vodou v domácnosti šetřit, aniž by nás to nějak omezilo, A hned bude pohled na každoroční vyúčtování veselejší. Jak v domácnosti šetřit vodou?

Výběr článků

Když se podíváte do ledničky u svých rodičů nebo u známých, možná vás překvapí, že tam dávají i potraviny, které vy uchováváte jinde. Víte však, co je tedy správné, a jaké potraviny bychom do lednice opravdu dávat neměli?
Postel ukrytá v knihovně nebo sedačka, která se sama přestaví na palandu. Chytré a praktické řešení prostoru doma nabízí originální nábytek budoucnosti. Tyto nápady ale nepůsobí jen jako snaha o získání prostoru za každou cenu. Mnohá řešení jsou vysoce praktická z důvodu účelnosti, jako zasouvací botník pod schody do patra.

Nepřehlédněte

Možná trápí i vás, jen o tom nevíte, nebo jste si toho ještě nevšimli. Ačkoliv jsou sklivcové zákalky považované za projev ”stáří” a zhoršujícího se vidění, ve skutečnosti se mohou objevit už kolem třicátého roku života.
Přivítání nového domácího mazlíčka do rodiny je vzrušující krok plný radosti a nových zážitků. V tomto článku prozkoumáme, jak se připravit na příchod nového člena rodiny, od výběru správného druhu mazlíčka až po základní potřeby, které zajistí jeho pohodlí a zdraví. Zdůrazníme důležitost zodpovědného přístupu k péči o mazlíčka, včetně výživy, výchovy a socializace. Objevte, jak může nový domácí mazlíček obohatit váš život a přinést do něj nejen zábavu, ale i lásku a společnost.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek