Pondělí , 13. 05. 2024

Servác

5 zaručených rad na nachlazení

Každý z nás má ty nejlepší rady a recepty, jak zvládnout nachlazení. Někdo rovnou běží do lékárny, někdo se uchyluje k tradiční čínské medicíně a někdo sahá po osvědčených dobrých rad našich babiček.

Nachlazení je nepříjemné a obvykle se objevuje v nejméně vhodnou dobu. Máte rýmu, bolest v krku, kašlete a cítíte se unavení. Místo abyste sáhli po léku, můžete zvážit některé osvědčené domácí rady, které vám mohou pomoci zvládnout nachlazení. Zde je pět zaručených rad.

1. Nachlazení? Dejte si teplý čaj s medem a citronem

Teplý čaj s medem a citronem je osvědčeným prostředkem pro zmírnění nachlazení. Med pomáhá uklidnit bolest v krku a citron dodává vitamín C, který podporuje imunitní systém. Tento nápoj také pomáhá udržet tělo hydratované.

2. Horká koupel s paralenem

Horkou koupelí může pomoci snížit horečku a uvolnit svalovou bolest. Do teplé vany přidejte pár lžiček paralenového prášku a nechte se ponořit na pár minut. Tato koupel vám může přinést okamžitou úlevu.

3. Vlhký vzduch

Udržování vlhkosti ve vašem prostoru může pomoci uvolnit ucpaný nos a zlepšit dýchání. Použijte zvlhčovač vzduchu nebo jednoduše nechte hrnec s vařící vodou ve vaší místnosti.

4. Zázvorový čaj

Zázvorový čaj je známý svými protizánětlivými vlastnostmi a může pomoci zmírnit bolest v krku a ucpaný nos. Zázvorový čaj můžete připravit tím, že nastrouháte čerstvý zázvor a přidáte ho do vroucí vody.

5. Odpočinek

Nechte své tělo odpočívat. Když máte nachlazení, váš imunitní systém bojuje proti infekci, a je důležité mu dát čas na zotavení. Zkusit si odpočinout, spát dostatek hodin a vyhýbat se stresu.

Závěr

Nachlazení může být nepříjemné, ale s několika osvědčenými radami můžete urychlit proces hojení a zmírnit nepříjemné symptomy. Teplý čaj s medem a citronem, paralení koupel, vlhký vzduch, zázvorový čaj a dostatek odpočinku mohou být zaručenými rady na nachlazení. Mějte na paměti, že pokud se vaše symptomy zhorší nebo nezmizí, měli byste se poradit s lékařem.

K TÉMATU  Král Vlachovky Josef Zíma slaví 92. narozeniny

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Česnečka z pečeného česneku se slaninovými krutony

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Dnes už většina z nás fotí mobilem. Někomu to jde dobře, jinému méně. Přestože je paměť telefonu skoro nekonečná, nač pořizovat nekvalitní a zbytečné obrázky? Máme pro vás pár základních rad a pravidel, jak fotit tak, aby byl výsledek top!
Jak jsou na tom Češi se spodním prádlem? Nosí ho nebo nenosí? A jaké prádlo nejčastěji nakupují v internetových obchodech právě k příležitosti svátku zamilovaných? Aktuální průzkum prozradil zajímavá data.
Jistě to znáte – někdy máte prostě chuť pustit si nějakou bláznivou komedii a veškeré starosti vyhodit na chvíli z hlavy. Pokud chcete strávit pohodový večer a zasmát se, přinášíme vám tipy na filmy, které by u vás mohly uspět. Některé z nich vás budou jen bavit, jiné vám mohou připadat trochu hořké, některé ve vás přece jen zasejí semínko vážnějších myšlenek, které vás budou provázet ještě pár následujících dní.
Reality show je jedním z nejpopulárnějších žánrů doposud. Od sledování všech šokujících, nesestříhaných okamžiků, až po osudy u vašich oblíbených darebáků – sledování dalšího dílu každý týdne je návykové. Jaké reality show nejraději sledují v zahraničí?
Štědrý den je tady! Užijte si svátky se svými blízkými, a pamatujte, že smích léčí! Horoskop krásy a duševního zdraví vám ukáže, co vás může potkat. Připravila ho pro vás astroložka Naďa Šmídová.
Hledáte čtivo, které vás zabaví při dlouhých propršených nebo prosněžených zimních večerech? Uvařte si čaj nebo kávu nebo si nalijte sklenku vína a nechte se pohltit stránkami knih, které vás dozajista nadchnou. Na své si přijdou milovnice romantiky, napětí, mezilidských vztahů, dobrodružství i hororu.
Simona Postlerová, uznávaná herečka zemřela náhle v neděli. Diváci si ji pamatují například z filmů Probudím se včera, Jedna kočka za druhou nebo Tancuj, Matyldo. Kromě své filmové kariéry byla Simona Postlerová především významnou divadelní herečkou, jejíž umělecký přínos na české divadelní scéně byl mimořádný. Své nezapomenutelné výkony předvedla v mnoha divadelních hrách, a to jak na scénách Národního divadla, tak v Divadle na Vinohradech, kde strávila většinu své profesní dráhy.
Po delší odmlce zapříčiněné zdravotní stopkou Nely se opět začínáme potkávat a obracet zažité vzorce v její hlavě. Co se doteď díky koučinku u Nely dělo?
Prakticky v každé moderní domácnosti se nachází myčka a pračka. Tyto spotřebiče nám dokážou ušetřit neskutečné množství času a práce. Z toho důvodu je třeba se o ně pořádně starat, aby z ničeho nic nevypověděly svou službu a nenechaly vás na holičkách. Jak na to?
Slýcháme, že dodržování pravidelného pitného režimu je důležité hlavně v létě. Ale to je omyl, pitný režim by se měl dodržovat i teď na podzim a místo sladkých čajů bychom měli sáhnout spíše bylinných anebo – a to je ještě lepší po čisté vodě.
Problematické partie trápí nejvíce v létě. Chcete nosit pěkné letní věci, ale když se více odhalíte, budou mnohem výraznější i partie, které nejsou chloubou vaší postavy. Jak se obléknout letně, módně, a přitom úměrně své postavě?
Střídavá péče je poměrně častým řešením, jak se o dítě postarat po rozchodu rodičů. Jedná se o jednu z nejlepších možností, pokud rodiče nežijí společně, je však třeba počítat s tím, že střídavou péči provází i řada nevýhod a strastí. Prioritou by vždy měla být spokojenost dítěte.

Výběr článků

Pohyb v těhotenství nepřispívá pouze k udržování optimální hmotnosti maminky. Mnohem důležitějším faktem je to, že jde o významný faktor pro udržení celkové tělesné kondice, dále podporuje srdeční funkci, zachovává pružnost cév a navíc je důležitý pro zachování správného držení těla.
Samozřejmě že ji zvládnete. Cesta do Santiaga de Compostela má mnoho podob. Můžete si zvolit dlouhou a strastiplnou cestu, nebo raději půjdete kratší úseky a hezky pěkně po upravených cestičkách. Všechno se počítá. Každý krok se počítá.

Nepřehlédněte

V dnešní době se dá pronajmout všechno - auto, dům, karavan i chalupa. Také tlupa stěhováků, skákací hrad, domácí spotřebiče nebo ženská děloha. Proto asi není nic divného na tom, že se za poplatek dá „vypůjčit“ i dětské oblečení
Jistě to znáte – někdy máte prostě chuť pustit si nějakou bláznivou komedii a veškeré starosti vyhodit na chvíli z hlavy. Pokud chcete strávit pohodový večer a zasmát se, přinášíme vám tipy na filmy, které by u vás mohly uspět. Některé z nich vás budou jen bavit, jiné vám mohou připadat trochu hořké, některé ve vás přece jen zasejí semínko vážnějších myšlenek, které vás budou provázet ještě pár následujících dní.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek