Pátek , 10. 05. 2024

Blažena

Jak vybrat tónovací krém na léto?

Co to je, perfektní make-up na léto? Ve skutečnosti neexistuje žádná samostatná kategorie, kterou bysme mohli pojmenovat „letní tónovací krémy“, protože pleť každého člověka má různé vlastnosti a potřebuje jinou kosmetiku. Navíc každý chce získat různé výsledky: někdo má rád matný finiš a někdo si oblíbil efekt mokré pleti.

Zkusme tedy přijít na to, jak vybrat ten správný tónovací krém, aby vaše pleť zůstala i v teplém počasí bezchybná?

Na webových stránkách MAKEUP si můžete vybrat vhodný make-up se širokého sortimentu, který zahrnuje známé produkty Loreal True Match, Estée Lauder Double Wear, Lancome Teint Idole, Catrice HD Liquid Coverage Foundation aj.

Na co se zaměřujeme při výběru?

Složení. Nejlepší tónovací přípravek má ve svém složení pečující komponenty, které o pleť budou pečovat. Věnujte pozornost přítomnosti organických složek – mají zklidňující a vyživující účinek, dodávají obličeji zdravý vzhled. To je zvlášť důležité pro problematickou pleť.

Textura. Tónovací krém by měl být lehký a beztížný. Jeho textura by zároveň měla být středně hustá, aby skryla nedokonalosti. 

Výdrž. Jedna z hlavních charakteristik kosmetiky v každém ročním období a zejména v létě. Dejte přednost dlouhotrvajícím formulím, které se během tepla nebudou rozmazávat.

Ochrana. Letní tónovací krémy by měly obsahovat filtry, které chrání před sluncem. Vždy hledejte na etiketě produktu SPF – ať je vaše pokožka zdravá a neztrácí hladkost a mladistvost kvůli negativním účinkům ultrafialového záření.

Existují ale tři druhy tónovacích krémů, které jsou nejvhodnější pro léto.

První jsou tónovací opalovací krémy. Najít ten dokonalý odstín je docela těžký úkol, ale pokud se vám to podaří, pak můžete být zcela spokojeni. Aby dobře chránily před sluncem, musí se nanášet v poměrně silné vrstvě. Doporučujeme nanášet sjednocující tónovací krém prsty nebo syntetickým štětcem: přírodní štětiny a houbička produkt vstřebají.

Bioderma Photoderm Mineral Cover Touch Light SPF50. Jde o opalovací tónovací krém s vysokou krycí schopností, který umožňuje pokožce dýchat. 100% minerální filtry chrání před UVA a UVB paprsky. Krém sjednocuje tón pleti a dokonale skrývá nedokonalosti díky vysoké koncentraci minerálních pigmentů. Zmatňuje pleť po dobu 8 hodin. Kombinace minerálních filtrů a patentu značky Cell Bioprotection posiluje přirozenou ochranu pokožky před spálením. Odolný vůči teplu a vlhkosti.

K TÉMATU  Dokonalé obočí pomocí vosku! Jak na to? Podívejte se na videonávod!

Druhou možností jsou lehce pigmentované a nemastné fluidy a krémy. Patří mezi ně evropské a americké verze tradičních BB a CC krémů: nejsou tak vyživující jako ty pravé asijské.

Tónovací fluid Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude. Značka Lancome přijala výzvu a vytvořila nový produkt, které ženy milují, s novým složením a lehkým tónovacím krytím. Jeho beztížná  textura vytváří efekt “druhé kůže” a má maximální výdrž. Byl vyvinut speciálně pro ženy, které milují efekt “make-up bez make-upu” a potřebuji opravdu dlouhotrvající efekt, který vás nezklame po celý den. Teint Idole Ultra Wear Nude má širokou škálu odstínů, poskytuje matný finiš, který vypadá jako vaše vlastní pleť, a zůstává perfektní po dobu až 24 hodin.

Nakonec pro ty, kteří nemají rádi efekt mokré pleti, nabízíme matující přípravky. Pro nejvíce mastnou pleť jsou vhodné tónovací produkty v formátu sypkého pudru: vypadají jako běžné pudry, ale dobře sjednocují tón pleti. Pro citlivou pleť jsou ideální minerální pudry, které jsou bezpečnější a mají přírodní složení.

Tónovací pudr Chanel Ultra Le Teint Ultrawear All-Day Comfort Flawless Finish Compact Foundation. Právě díky tomuto přípravku dokonalá pleť od rána do večera se stává skutečností. Matující a sjednocující kompaktní make-up kombinuje kvalitní krytí a pocit pohodlí. Ultra lehká pudrová textura s efektem druhé pleti dodává make-upu přirozený vzhled. Praktické pouzdro s velkým zrcátkem a houbičkovým aplikátorem je vhodné nosit s sebou na doladění make-upu během dne.

Minerální tónovací pudr Idun Minerals Powder Foundation. Díky sypké textuře produkt jemně vyhlazuje reliéf pokožky, sjednocuje tón, odstraňuje mastný lesk a dodává jí bezchybný vzhled. Formule veganského pudrového make-upu je obohacena o minerální pigmenty, které pečují o vaší pokožku, aniž by ji dráždily nebo způsobovaly vysušení. Obsahuje pouze 4 složky, takže nevyvolává alergickou reakci a je vhodný i pro velmi citlivou pleť.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Díky své divoké touze po nezávislosti bývá Štír mylně zaměňován s ohnivými znameními. Štíři ve skutečnosti ale patří k vodnímu znamení, která bývají citlivá a hluboce emotivní. Jsou to velice přátelští a loajální lidé, vzhledem ke své autentičnosti jim navazování kontaktů jde velice snadno. Pro své nejbližší je ochoten se obětovat.
Deodorant nebo antiperspirant? To je oč tu běží! Zejména v létě, kdy se potíme víc, než v jiných ročních obdobích saháme po pomocnících, jež umí s potem bojovat (minimálně bojovat s jeho zápachem). Těmito pomocníky jsou myšleny zmiňované antiperspiranty a deodoranty, mezi nimiž je velký rozdíl, který si lidé bohužel neuvědomují či neumí ho definovat. Vesměs se však sáhne vždy po deodorantu, který navíc používáme špatně. Jak správně deodorant používat?
Jak probíhá druhý koučink z pohledu klienta? Co uvízne v hlavě po druhém koučování a s čím konkrétně aktuálně Nele Marcela Hlaváčková pomáhá? Co ji učí? O tom bude dnešní článek.
Diety a zdravý životní styl jsou mezi celebritami oblíbené téma. Spousta z nich se snažila shodit přebytečná kila, která ovšem získala zpět díky jo-jo efektu. Některým z nich se ale váhová proměna podařila. Které slavné dámy se teď pyšní vysněnou postavou a co pro to musely udělat?
Výraz plovoucí podlaha je tu s námi zhruba už od 90. let minulého století, od té doby se začaly objevovat ve více a více domácnostech. Jejich slávě však ještě zdaleka neodzvonilo. Majitelé bytů a domů jsou si vědomi jejich výhod, a proto výběr typu podlahy padne často zrovna na ně.
Zavodnění lidského těla je problém, se kterým v dnešní době bojuje mnoho lidí z moderního světa. Příčin může být hned několik. Zbavit se přebytečné vody je přitom velmi snadné. Podívejte se na příznaky zavodnění a na pár tipů, díky kterým se vody lehko zbavíte.
I přímotopy jdou s dobou. Ta si žádá úsporné a efektivní přístroje, které nebude třeba schovávat do skříní, ale naopak vystavovat na obdiv členům domácnosti i návštěvám.
Tato unikátní chata má skleněnou střechu i stěny, takže usínáte v teple, a přitom přímo pod hvězdnou oblohou a polární září. Panorama Glass Lodge se nachází 30 minut jízdy od Reykjavíku k pobřeží Grónského moře. Hned u chaty stojí vířivka, ze které se můžete kochat islandskou krajinou. V malé komfortní chatě najdete pohodlnou koupelnu i kuchyňku s jídelním stolem. Za noc pro dva v tomto islandském obydlí zaplatíte téměř 9000 korun, a mají tu i internet. Tenhle útulný úkryt vám ale může posloužit jak inspirace pro vaši vlastní chatu v přírodě. I s takto malým prostorem se dá pracovat a vytvořit něco kouzelného.
Milovala cestování, svého manžela Ronyho, a přála si založit rodinu. Byla usměvavou a laskavou ženou, která si užívala život až do doby, kdy jí byla diagnostikována rakovina. Ano, to je Vlaďka, která bohužel svůj boj s nemocí nakonec prohrála.
S příchodem chladných dní naše pleť potřebuje výživu. K tomu vám dopomohou domácí pleťové masky, které si vyrobíte z ingrediencí, co máte běžně v kuchyni.
Chcete se pyšnit originálním zdrojem osvětlení? Instalujte doma designové osvětlení a udělejte z něj dominantu interiéru. Najděte svojí inspiraci v galerii.

Výběr článků

O chodidla je samozřejmě třeba se starat celý rok, ale v létě je péče o nohy trochu jiná. Nejen proto, že je ukazujete v otevřené obuvi. Chození naboso totiž chodidla více namáhá. Aby nohy vypadaly krásně a pěstěně, dodržujte základní pravidla.
Pokud jste nadšený cestovatel, a soustavně pracující člověk, pak asi jako každý bojujete s omezenými dny na dovolenou. Jak ale najít kompromis - tedy cestovat, a přitom si neplácat v práci volno? Řešením mohou být víkendové pobyty a my jsme si pro tentokrát vybrali jedno lákavé místo – evropské lákadlo v podobě Londýna. Co navštívit v Londýně, když nemáte moc času?
Všechny módní přehlídky jaro/léto 2023 jsou nyní za námi. Zaznamenali jsme je a vytáhli jsme klíčové jarní módní trendy v oblasti dámských teplákových souprav, na které byste se letos měly zaměřit. A zatímco návrháři zůstali věrni svému osobnímu stylu, objevilo se několik společných klíčových kousků, od kterých očekáváme, že budou pronikat z kolekcí přímo na trh a do našich šatníků.

Nepřehlédněte

Člověk si to neuvědomuje, ale prakticky na každém místě číhají lidé, kteří ho chtějí okrást, respektive obrat o peníze. Což se nyní, v době panující koronavirové krize, neslyší možná rádo. Abyste se vyhnuli tomu, že za služby nebo jiné zaplatíte více, než byste měli, dávejte si pozor hlavně na několik profesí.
Život nám někdy nachystá skutečně těžko předvídatelné situace. Pojďte se s námi pobavit příběhy, o které se s námi podělily naše čtenářky. Humorné situace, ve kterých uvidíte pány tvorstva jako skutečně velká nemehla. Člověk se někdy těm lesbičkám opravdu nediví, když natrefí na toto…

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek