Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Kratom v alternativní medicíně: Jeho potenciální využití v holistickém léčení a wellness

Kratom (Mitragyna speciosa) je tropický stálezelený strom z čeledi kávovníkovitých. Pochází z Thajska, Myanmaru, Malajsie a dalších jihoasijských zemí. Jaké má použití v holistickém léčení a wellness?

19. 05. 2023

Jaké účinky má kratom?

V nízkých dávkách působí kratom jako stimulant. Lidé, kteří užívali nízké dávky, obecně uvádějí, že mají více energie, jsou ostražitější a cítí se více otevřeně. Ve vyšších dávkách byl kratom popsán jako sedativum, vyvolávající euforické účinky a otupující emoce a pocity. Hlavními účinnými látkami kratomu jsou alkaloidy mitragynin a 7-hydroxymitragynin. Existují důkazy, že tyto alkaloidy mohou mít analgetické (zmírňující bolest), protizánětlivé nebo svalově relaxační účinky. Z tohoto důvodu se kratom často používá ke zmírnění příznaků fibromyalgie.

Použití kratomu je běžné ve venkovských oblastech jihovýchodní Asie. Mezi jeho léčebné aplikace patří léčba horečky, průjmu, bolesti a ran. Kromě toho je společensky přijatelné, aby mužští pracovníci používali kratom ke zvýšení fyzické odolnosti a zmírnění stresu. V západních zemích byl kratom představen jako bylinný lék na chronickou bolest a následně se také stal známým jako alternativní léčba při odvykání látek.

Kratom a holistická léčba

Léčba fyzické bolesti je nejčastějším účelem konzumace listů Kratom. Lidé s chronickou bolestí si uvědomují, jak těžké může být zvládat každodenní aktivity a zároveň být ve značné fyzické nepohodě. Díky kratomu se bolestí zbavíte.

Popularita Kratomu raketově vzrostla, protože veřejnost byla informována o jeho zdravotních přínosech. Zatímco jiní hledají nejlepší kratom pro relaxaci, někteří se snaží pochopit vztah mezi kratomem a cukrovkou. Mezi běžné příznaky patří úzkost a vysoký krevní tlak. Glukóza se uvolňuje do krevního oběhu játry, když jste ve stresu. Přebytek glukózy ve vaší krvi tam prostě zůstává, protože už máte cukrovku, takže jste náchylnější k hypertenzi. Krevní tlak můžete snížit užíváním kratomových tablet, které snižují úzkost. Na www.kratomuj.cz si jistě vyberete.

Kratom a wellness

Různé alkaloidy v Kratomu se týkají souboru souvisejících terapeutických účinků; tím uklidníte své nervy a podpoříte pozitivnější náladu. Díky uklidňujícím účinkům se dá použít i ve wellness. Lze jej použít jako formu relaxace. Je doporučován jako přírodní lék proti únavovému syndromu. Užívat jej můžete ve formě čaje či jako kapsle, atd.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Rozlučka se svobodou je v podstatě taková ta poslední dámská jízda, kterou si můžete se svou kamarádkou užít za svobodna. Zapomeňte ale na striptýz a klasické rozlučkové klišé – nemusí to být v zásadě jen o alkoholu a nezřízeném veselí. Ne každá kámoška je taky na bar zvědavá. Spíše vsaďte na společné zážitky a naplánujte zajímavou rozlučku, kterou si nevěsta bude pamatovat napořád.
Zdá se, že se zloději poslední dobou spokojí s čím dál tím menší kořistí a způsobí větší škodu na dveřích a vybavení. Jak jim zabránit ve vloupání?
Rozchod dvou lidí, kteří se milovali, přátelili a byli spolu rádi, je vždy bolestivý. Často lidé setrvávají v partnerství jen proto, že se bojí kritické situace, kdy druhému řeknou, že chtějí jít dál. Ale být s někým, kdo vám už nic nedává, nemá smysl. Prostě někdy nastává čas se rozejít.
Zásnuby jsou neopakovatelným a silným životním okamžikem. Jistě víte, že my ženy jej většinou prožíváme mnohem intenzivněji a zásnubní prstýnek jen tak z prstu nesundáme. I když každá máme jiný vkus, někdy se rády řídíme i trendy. Z čeho si budete moci vybrat nadcházející sezónu?
Máte pocit, že jste doma neustále sami? Pravděpodobně zvažujete koupi nového zvířecího kamaráda. Co takhle okřídleného společníka? Papoušci jsou totiž oproti kočkám nebo psům méně náročnými stvořeními, která dokážou žít vlastním životem bez vaší přítomnosti. Při výběru ideálního druhu však buďte opatrní – ne všechny se hodí do bytu.
Máte v sedmdesáti nárok být zamilovaná a mít sex? Samozřejmě máte. Zamilování je stejné ve dvaceti, jako v sedmdesáti. Jen je lidé na veřejnosti projevují méně okázale. Možná vám vaše děti řeknou, že jste trapná. A ony nejsou právě tím, že takhle uvažují? Milovat někoho není nikdy trapné. Je to ta nejdůležitější součást života každého člověka.
Lidé jsou různí a někteří mají prostě potřebu se zviditelňovat za každou cenu. Uznání široké veřejnosti si lze získat různými způsoby, na světě je velká spousta lidí, co udělá téměř všechno jen pro to, aby se o nich psalo či mluvilo. Zápis do Guinessovy knihy rekordů jistě jistým úspěchem je, stačí vlastně jen vyniknout a být nejlepší. A je docela jedno v čem.
Představte si nezapomenutelný únik od každodenního shonu a vydáte se s celou rodinou na dobrodružnou jarní dovolenou. V našem článku "Jarní prázdniny! Kam na jarní prázdniny s celou rodinou?" vám přinášíme inspirativní tipy na rodinné výlety a aktivity. Od přírodních krás až po kouzelná města, pojďte s námi objevit zajímavá místa, která poskytnou všem členům rodiny nezapomenutelné zážitky. Vyzvěte svou rodinu k dobrodružství a společně objevujte nové obzory v tomto jarním období. Kam se vydáte vy?
Hnědé uhlí, známé pro své využití v domácích a průmyslových kotlích, je pro mnohé z nás klíčem k útulnému a teplému domovu během chladných měsíců. A výběr správného paliva je důležitý nejen pro váš rodinný rozpočet, ale i pro celkovou efektivitu vytápění a ochranu životního prostředí.
Kolují všude a někdy je těžké vyfiltrovat, co je pravda a co je pouhá spekulace. Mýty jsou zkrátka nedílnou součástí nejen internetového dění, a na pár takových se spolu podíváme. Přesněji na tvrzení o jídlech, která zhoršují a podporují tvorbu akné, a přitom tomu tak ve skutečnosti není.
Letní období se obecně nese v duchu odlehčené stravy, zároveň ale takové, která dodá energii na všechna letní dobrodružství. Příroda nabízí mnoho svých plodů, dozrávají jahody, třešně, broskve, meruňky, melouny, okurky atd. Samo léto vám tak napovídá, co dobrého by se mohlo objevit na vašem talíři, pojďme se na to, ale podívat blíže.

Výběr článků

Nejúchvatnější pláže světa? Tyhle si zamilujete. Existují totiž místa, o kterých jste zákonitě nevěděly a my jsme se rozhodli vám je odtajnit. Tak schválně, kam byste se chtěly podívat?
Na čistotu a minimalismus se zaměřil architekt Matt Watts. Jeho moderní stodola nabízí prostorné a komfortní bydlení. Prosluněnému interiéru vévodí zatočené schodiště. Zaujme i kuchyňský kout, celý laděný do černé barvy.

Nepřehlédněte

Nastoupili jste na mateřskou dovolenou a přemýšlíte, jak si aspoň něco málo přivydělat k dobru? Nebo v hlavě nosíte už nějakou dobu podnikatelský plán, na který je najednou více času než kdy dřív? Podnikání na mateřské není tabu a není to ani nic nereálného. Dnes se jedná o zcela běžnou věc.  
Už jste někdy slyšeli o ASMR? O technice, která vám díky souboru zvuků dopřeje příjemný pocit uvolnění, relaxace a pomůže vám rychleji usnout? Pokud ještě ne, lepší pozdě než vůbec. Mrkněte, v čem spočívá její tajemství. A proč jí propadlo tolik lidí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek