Neděle , 19. 05. 2024

Ivo

Na roztřepené konečky platí hlavně prevence. Jak jim předcházet a mít krásné vlasy

Vlasy jsou pro ženy velice důležité. Zakládáme si na nich, bereme je jako pýchu, o kterou je potřeba se neustále starat. Někdy, i přes veškerou péči, se nevyhneme zničení a roztřepeným konečkům. Jak proti nim bojovat?
konečky
Před roztřepenými konečky vás ochrání jedině důkladná prevence.

11. 04. 2023

Kvalita vlasů odráží nejen naši životosprávu, ale také genetické predispozice. Jsou ženy, které mají pevné, krásné a zdravé vlasy od přírody. Pak jsou ženy, které, i kdyby se sebevíce snažily, tak chtěného výsledku nedosáhnou. Kdyby za produkty daly celé jmění, dokonalých vlasů bez roztřepených konečků se nedočkají. Patříte-li do druhé skupiny, neuzoufejte! Existují tipy a triky, které vás ochrání před zničenými a roztřepenými konečky.

Vlas je již neživý. Z toho důvodu nelze „opravit“. Stane-li se vám, že máte roztřepené konečky, nezbývá jiná možnost než zničenou část odstřihnout. Třepení vzniká především nešetrným zacházením. Boj je tedy možný pouze prevencí.

Na délce záleží

Existuje mnoho typů vlasů – silné, slabé, husté, řídké, rovné, vlnité, kudrnaté a tak dále. Všechny tyto vlastnosti ovlivňují chování a vzhled vlasu. Jestliže patříte mezi ženy, které touží po dlouhých vlasech, ne vždy je to možné. Určitý typ vlasu zvládne pouze jistou délku, po jejím překročení se začne ničit a třepit. Čím to je? Konečky jsou nejméně vyživovaná část vlasu. Zažily si nejvíce mytí a rozčesávání. Zkrátka ne vždy dosáhneme dlouhé hřívy až po pas. Ústupek v délce je však kompenzovaný zdravým vlasem.

Jak ochránit vlasy

Ačkoliv je vlas neživý, vyžaduje jemné zacházení. Nejvíce choulostivý vlas je v mokrém stavu. Při sušení vlasů je nikdy nedrhněte intenzivně hrubým ručníkem. Při sušení fénem použijte studený/vlažný vzduch. Raději je nechte volně proschnout.

Přílišné tahání a cukání vlas oslabuje, a tím se láme či třepí. Při hodně zacuchaných vlasech využívejte specializované spreje pro snadné rozčesávání. Nesnažte se vlasy rozčesat najednou, postupujte od konců směrem ke konečkům. Vyhýbejte se hřebenům s ostrými štětinami, které by vám mohly podráždit pokožku a poškodit vlas. Nevhodné jsou také kulaté hřebeny. Sáhněte raději po velkém hřebenu se širokými zuby.

K TÉMATU  V hlavní roli prodloužení vlasů. Na kterou metodu vsadit?

Dále vám vlasy nepoděkují za časté tupírování a vystavování vysokým teplotám. Když už si vlasy musíte žehlit či natáčet, opět použijte ochranné produkty, které vlasy ochrání před teplem. Nemluvě o tom, jak vlasům škodí trvalá ondulace.

Péče o vlasy

Vnější vlivy vysušují a oslabují kůži. Stejně působí i na vlasy. Co znamená vnější vlivy? Sluneční záření, slaná voda či silný vítr. Všechny tyto aspekty vlasy negativně oslabují. Tak jako pokožku po vystavení námaze namažeme výživným krémem, tak i vlasy bychom měly správně hydratovat a vyživovat. Nebojte se využít specializovaných šamponů, kondicionérů i masek. 

konečky
Trápí vás roztřepené konečky?

Jak často chodit ke kadeřnici

Říkáte si, že nevěříte svým očím? Chcete bojovat proti roztřepeným konečkům jinak než stříháním a my vám zde radíme pravidelně se stříhat. ANO! Berte to jako prevenci. Postačí pravidelná návštěva jednou za čtvrt roku a sestřih o pár centimetrů.

Olejová maska

Přílišné mytí vlasy vysušuje. Nemyjte vlasy každý den. Spíše si je poškodíte, než jim pomůžete. Nebojte se půl hodiny až několik hodin před mytím aplikovat do vlasů vyživující olej. Vytvoří ochrannou vrstvu a předchází lámání.

Aplikujte specializovaný olej nebo obyčejný kokosový či mandlový. Nebojte se pár kapek oleje aplikovat i do konečků po umytí. Ne však příliš blízko kořínkům, to by způsobovalo časté maštění vlasů.

olej
Vyživující olej je dobré nanést i před mytím vlasů.

Výživa i zevnitř

Důležité je vyživovat vlasy i zevnitř. To především správnou stravou, vitamíny a minerály. Proti roztřepeným konečkům je účinný vitamin C, B7 nebo B3. Nezapomínejte udržovat správnou hladinu proteinů, které mají na vlasy také významný vliv. 

Ať vaše vlasy potřebují více či méně péče, budou jen tak krásné, jak se v nich budete cítit. A nezapomeňte, že správná péče, pravidelný střih a ideální délka je klíč ke krásným a zdravým vlasům. Přerostlé, ale zničené vlasy nejsou pěkné.

K TÉMATU  Adéla Štroffeková zvítězila v soutěži a stala se novou Miss Česka

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Otestovali jsme za vás: Které přípravky na vlnky jsou top?

Nejčastější chyby při mytí vlasů. Neničte je a naučte se to dělat správně

Zdroje článku:
www.byrdie.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Známe to všechny, každé z nás se občas stane, že nás přepadne úzkost nebo stres, nic nás nebaví a svou budoucnost vidíme v černých barvách. V této chvíli je zapotřebí zvolnit a udělat si čas sama pro sebe alespoň na pár desítek minut.
Legendární kocour Garfield nesnášel pondělky, měl z nich deprese a úzkosti. Většinou se mu v ten den ani nic nedařilo. Lidé na tom jsou podobně. Také míváme úzkosti z některých dnů v týdnu. Z neděle především. Jedete v tom taky?
Design stodoly využívá délku domu a umožňuje naplno maximalozovat výhledy ven a přirozené osvětlení uvnitř domu. Stealth Farmhouse je prostě úžasný. Chlubí se bezúdržbovými obklady, a uvnitř naleznete mimo jiné i čtyři ložnice a tři koupelny. Okna jsou orientována na sever
Koronavirová pandemie se nakonec ukázala jako velmi plodná. I když ztroskotal nejeden byznys, v jiných aspektech života to bylo o něco pozitivnější. Vezměme si porodnost. Nových přírůstků přibylo, rodiny se rozrostly a zájem o podnikání na mateřské zesílil. Jenže nakonec se k tomuto kroku odhodlá pouze málokterá maminka. Důvodem jsou lži, které kolem tohoto způsobu podnikání kolují.  
Ráda se vydáváte na pěší výlety do lesů, na horské hřebeny nebo podél řek? Milujete ten den, kdy máte čas jen sama pro sebe a věnujete ho pohybu a dlouhému rozjímání v přírodě? Nebo raději chodíte na procházky ve dvou? Poznejte ty nekrásnější pěší trasy, které tu máme.
Dušičky, tedy Památka zesnulých, vychází na pátek. 2. listopad je den, kdy navštěvujeme hroby. V zámoří má trochu veselejší nádech a slaví se už 31. října. Tradice je jedna věc, ale všechna ta výzdoba vypadá skvěle! Následující video ukáže 23 rychlých tipů na tu pravou halloweenskou dekoraci.
Od letošního roku existuje státní podpora bydlení pro mladé do 36 let a částky, které lze získat při velmi nízkém úročení, nejsou zanedbatelné. A již 25 let pomáhá v pořízení bydlení také stavební spoření, které je díky dlouhodobě zaručeným nízkým úrokovým sazbám sázkou na jistotu.
Sůl možná není až tak zdravá na talíři, ale jako kosmetický přípravek dokáže hotové zázraky. Účinky mořské vody známe snad všechny, ale nemusíme hned jezdit k moři, abychom si mohly dopřát všechny blahodárné účinky soli.
Může sýr přivolat noční můry? A jak je to s kořeněnými jídly? Dejte si pozor na to, co jíte. Váš spánek i sny totiž může ovlivnit nevhodná strava. Pokud se v noci převalujete nebo máte problém zabrat, vina může být i v jídle.
Všechny módní přehlídky jaro/léto 2023 jsou nyní za námi. Zaznamenali jsme je a vytáhli jsme klíčové jarní módní trendy v oblasti dámských teplákových souprav, na které byste se letos měly zaměřit. A zatímco návrháři zůstali věrni svému osobnímu stylu, objevilo se několik společných klíčových kousků, od kterých očekáváme, že budou pronikat z kolekcí přímo na trh a do našich šatníků.
Bohužel alergie trpí nejen lidé, ale také naší čtyřnozí kamarádi. Počet alergických onemocnění se zvyšuje. Nejvýznamnější alergie u psů jsou alergie na parazity, alergie na inhalační alergeny, alergie na potraviny a nebo kontaktní alergie. Podívejte se na několik tipů, které dokážou alergickou reakce u psa zmírnit.

Výběr článků

Pokud milujete koupání, a zároveň patříte mezi teplomilce, pak s největší pravděpodobností v období podzimu a zimy trpíte. Příjemné teploty jsou pryč, nemluvě o ledových vodách, do kterých skočí leda stoupenci Wim Hofa. Dobrou zprávou ale je, že příjemné koupání ani s příchodem sychravých dnů zdaleka nemusí končit. Stačí jen vědět, kam zajít – na termální místa, kde se klidně ohřejete i mimo horkou letní sezónu. Takže kam vyrazit?
Léto už je v plném proudu a s ním i více či méně nutné doplňování a obměňování šatníku. Co by ale v sestavování našeho šatníku na teplé měsíce mělo hrát největší roli, jsou materiály oblečení. Víte, které jsou ty nejvíce vhodné na léto, a kterým je lepší se v obchodě raději obloukem vyhnout?
Vánoční svátky má snad každý rád! Vždyť se během nich jenom odpočívá, sledují se pohádky neustále jdoucí v televizi, také se pořád jí a rozdávají se dárky. Navíc jsou Vánoce dny, během kterých trávíme svůj čas s rodinou a všemi, na kterých nám záleží. Nebo přinejmenším doufáme, že máte o svátcích přesně takovou pohodu.

Nepřehlédněte

Lana a provazy jsou báječný retro a vintage doplněk jakéhokoli interiéru. I moderní bydlení můžete podtrhnout jedním z těchto kousků. Nejčastější uplatnění pro lano je designové osvětlení, ale uplatnění najde i jinde. Inspirujte se!
Každý rok vznikne nějaký song, který pak dobývá žebříčky celosvětových hitparád, slyšíme ho na každém rohu, skáče na nás pomalu i z lednice. Na některé hity časem zapomeneme, ale o takových tu dnes nebude řeč. Až udeří první mrazíky, tyhle letní písničky vás zaručeně rozehřejí a rozproudí vám krev v žilách. Pojďme si připomenout hity, které známe úplně všichni a vždycky si na ně rádi na diskotéce nebo u moře zatancujeme, nebo si je aspoň v duchu zanotujeme.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek