Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

7 děsivých filmů a seriálu, kterým by se slabší povahy měly v depresi vyhnout

Některé filmy v nás dokážou vyvolávat radost, štěstí, romantickou náladu a jiné zase třeba strach. A některé filmy jsou natolik sugestivní, že je lepší se jim vyhnout, pokud na ně nejste zrovna správně naladění.
depresi
Jsou filmy, které byste v depresi měli vynechat.

01. 05. 2023

Existují filmy, které nám přinášejí radost, příjemně nás rozptylují a zanechávají v nás hřejivý pocit, možná i radost a lásku. A pak tu máme filmy, které v nás vzbuzují děs, hrůzu a strach. Možná také znechucení a opovržení. Každý však máme rád něco jiného a pokud zrovna vy dáváte přednost té druhé variantě snímků, máme pro vás několik velmi zajímavých typů. Ale pokud jste zrovna v depresi a máte slabý žaludek, vyhněte se jim.

Úsměv

Úsměv je horor, psycho-thriller, který od prvního záběru navozuje velmi nevlídnou, respektive spíše ponurou atmosféru. Psychiatrička Rose vyšetřuje mladou pacientku, která se nervově zhroutila. Pronásledují ji tváře, které se usmívají. Neusmívají se však vůbec přátelsky, ale spíš děsivě a poté, co se na ni usmějí, následuje něco naprosto strašného. Pacientka má halucinace.

Rose se hlavní hrdinky vyptává na rodinnou anamnézu, snaží se přijít na to, proč takové halucinace má. Samozřejmě jí nevěří, že to, co se jí děje, je skutečné. Během několika minut se ale stane svědkem příšerné události. Od té chvíle se jí obrátí život vzhůru nohama. I jí se v každodenním životě začínají dít divné věci a po několika dnech je sama Rose na pokraji nervového zhroucení. Nikde není v bezpečí. Tváře se strašlivým úsměvem ji pronásledují, kamkoliv se jen hne.

trailer k filmu Úsměv (2022)

Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera

Tohle je seriálový příběh podle skutečné události. Jeffrey Dahmer je homosexuál, zabiják a kanibal. Během pouhých deseti let zavraždil sedmnáct mladých mužů, převážně tmavé pleti. Dahmer chce, aby ho měl někdo rád, aby se našel někdo, kdo s ním bude navždycky. Jenže se mu to nedaří.

Je to podivín, který v každém vyvolává jen posměch nebo údiv. Je jako z jiného světa. A jakmile jednou začne vraždit, nemůže přestat. Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera je příběhem jen pro otrlé povahy. V hlavní roli zabijáka se objevuje Evan Peters, kterého můžete znát i z velmi úspěšného seriálu American Horror Story.

Vidím vás

To je další hororový seriál, na který byste se neměli dívat, pokud jste doma sami a máte depresi. Naomi Watts a Bobby Cannavale jsou hlavními hrdiny tohoto příběhu a tvoří pár vskutku pohádkový. Muž se vzhledem drsňáka opečovává svou křehkou ženu, která se snaží prorazit jako umělkyně. Společně se svými dětmi se navíc stěhují do opravdu nádherného a velkého domu. Nemá jedinou chybu. Je světlý, s bohatou historií, v krásném prostředí a má obrovskou zahradu. Tohle je skutečně splněný americký sen.

K TÉMATU  Čas na rozchod? 4 znaky, které vám napoví, že byste měli vztah ukončit

Jenže zatímco dům si člověk vybrat může, sousedy už nikoliv. A tenhle dům je v obklopení velkých podivínů. Jedním z nich je Mia Farrow, která hraje ženu, jež pečuje o svého psychicky nemocného bratra a jejím hlavním zájmem je, aby se onen dům, který si mladá rodina pronajala, dostal do dobrých rukou. Jiní sousedé je zase každý den pozorují dalekohledem, aby měli přehled o tom, co se u nich v domě nebo na zahradě děje.

Ta pravá noční můra ale začíná teprve ve chvíli, kdy se ve schránce nových obyvatelů domu objeví velmi podivný dopis. A po něm další a další. A agresivita, s níž je psán, se každým dnem stupňuje. Manželům tak nezbývá nic jiného než si najít soukromého detektiva, protože místní policie s tím odmítá cokoliv dělat.

Černý telefon

To je nejnovější počin režiséra Scotta Derricksona, v jehož repertoáru najdete mimo jiné i filmy jako V moci ďábla, Sinister nebo Chraň nás od zlého. Mladý chlapec, Finney, je unesen a uvězněn ve sklepě a musí se řídit pokyny, které jsou mu předávány prostřednictvím černého telefonu. Zajímavé ale je, že tento telefon je celou dobu odpojený. Přesto nepřestává zvonit. A kdo volá? Další únoscovy oběti, které se snaží zabránit tomu, aby Finney neskončil tak jako oni. V jedné z hlavních rolí se objevuje i hollywoodský herec Ethan Hawke.

trailer k filmu Černý telefon (2022)

Outsider

Desetidílný americký seriál Outsider byl natočen na motivy bestsellerového románu Stephena Kinga. A pokud Stephena Kinga znáte, určitě vám je jasné, že to nebude jen tak ledajaká podívána. Respektive nepůjde o žádný krimi nebo detektivních thriller, u něhož byste hned po prvních pár desítkách minut odhalili, kdo je vrah. Stephen King vymýšlí mnohem zapletenější a děsivější příběhy.

K TÉMATU  Papoušek podstupuje úpravu vzhledu. Svoje ocasní peří si prodlouží úplně sám

Tenhle vypráví příběh policejní detektiva Ralpha Andersona, který má za úkol vyšetřit vraždu jedenáctiletého kluka Frankieho Petersona. Jeho tělo bylo nalezené v lesích Georgie. Ale kdo ho zabil a z jakého důvodu? Na to jsou detektivovy schopnosti krátké a tak si na pomoc přizve soukromou vyšetřovatelku Holly Gibneyovou, která má, tak trochu, nadpřirozené schopnosti.

Žiju

Co kdybyste zůstali úplně sami v opuštěném bytě a kolem vás se začali všichni proměňovat v zombie a měli jediný cíl – sníst vás? Asi byste z toho moc nadšení nebyli. Ke všemu, když se zombíci k vám do bytu mohou zcela jednoduše dostat. Jídlo a pití dochází. Co teď? Začíná boj o život, respektive o to, nestát se dalším zombíkem lačnícím po krvi. Snímek Žiju není ten nejlepší jihokorejský horor, který byl natočený, ale rozhodně ani ten nejhorší.

Dobrá sestra

Dobrá sestra se nachází na pomezí dramatu, thrilleru a krimi. A hlavním tahounem tohoto filmu je Jessica Chastain, která ztvárňuje přetíženou sestru z jednotky intenzivní péče. Pomoc od svého nového kolegy bere doslova a do písmene jako spásu. Tedy ovšem až do chvíle, když na oddělení zemře jedna z pacientek. Není do její smrti náhodou nový kolega zapletený?

Jestli znáte skutečný příběh sériového vraha, o němž tento snímek vypráví, tak odpověď znáte. Vrah Cullen řádil v nemocnicích po celém New Jersey v osmdesátých letech. Nechal se zaměstnat jako zdravotník a postupně zabíjel jednoho pacienta či pacientku za druhým. Jak Cullen dopadl a jak vraždil? Na to už se podívejte sami. Na Oscara Dobrá sestra nebude, ale koukatelné to rozhodně je. Ale opět jen pro ty odvážnější, kterým se deprese a úzkosti vyhýbají obloukem.

trailer k filmu Dobrá sestra (2022)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

8 filmových love songů, při kterých tajeme jako zmrzliny

18 let od posledního dílu: Co dnes dělají děti ze seriálu Přátelé?

Zdroje článku:
www.csfd.cz,
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Už jste slyšeli o naturopatii? Že ne? V tom případě poslouchejte dobře. Možná na alternativní medicínu nevěříte, ale pokud ano, naturopatie vás bude bavit. Existuje už od roku 1936 a je oblíbená hlavně mezi příznivci lidového léčitelství.
Nebaví vás hlídat si kalorie a přemýšlet nad vším, co sníte? Obědů z restaurace už máte dost a chtělo by to lehčí a zdravější změnu? Vyzkoušejte naše tři tipy na zdravý oběd přímo ze supermarketu.
V době koronavirové daleko více lidí pracuje formou home office, a tak si může přece jen více řídit svůj pracovní čas. Jestliže máte takovou možnost, zdřímněte si po obědě.
Krásný den všem dámám v naší lize! S blížícím se jarem je nyní ideální čas připravit své tělo na novou sezónu. A co je lepšího než začít s osvědčeným jarním detoxem? V tomto článku se podělíme o jednoduché tipy na přípravu zeleninového smoothie a připravíme si detoxikační polévku. A v neposlední řadě, prozradíme 4 kroky, jak s detoxikací začít jež v únoru.
Zvlášť v dnešní pandemické době, kdy jsou kosmetické služby méně dostupné, je nutné poradit si v rámci manikúry a pedikúry. Péče o chodidla a jejich ztvrdlé části je někdy tvrdý oříšek. Pravidelnou starostí o nohy se ale všem nepříjemným stavům vyhnete. Vyzkoušejte tyto účinné tipy na krásná a hladká chodidla.
Tolik lidí si přeje jíst zdravě. Bohužel ne každému se to podaří. Lidé se po čase vrátí ke starému režimu nezdravého stravování. O měsíc později zkouší další pokus, ale zase je něco vrátí ke starému režimu. A takto je to dokola a dokola. Jsou tu ale i takoví, kteří se zdravou stravou ještě ani nezačali, protože se nemohou odhodlat. Jak to tedy jednou provždy změnit? Jak se odhodlat, a zároveň u toho vytrvat a nevracet se zpět ke starým návykům? O tom si povíme v dnešním článku. Proto pokračujte ve čtení, držte se daných pravidel a úspěch vás nemine...
Máte z „ďolíčků“ na svých stehnech tak trochu depresi? To chce klid! Zkuste na ně vyzrát s pomocí okurky, kokosového oleje, špenátu nebo kapusty. Tyto přírodní poklady mají hodně slibné kosmetické výsledky.
Začátek školního roku bývá pro děti náročný. Především přeladit se z prázdninového módu do toho studijního vyžaduje mnoho úsilí. Nenáročným způsobem, jak se děti můžou začít učit, aniž by si to uvědomovaly, jsou naučné filmy a seriály. Jen posadit děti před obrazovku ale nestačí. Důležité je s nimi o pořadech mluvit. Jak na to?
Mít známého na výpomoc s hlídáním přijde vhod. Svěřit vaše malé dítě do jiných rukou můžete za předpokladu, že máte jistotu, že o ně bude dobře postaráno. Příkladem budiž tenhle chlapík, který místo sezení doma vezme holčičku na výlet na kole po skotské vrchovině. Trochu nečekaný adrenalinový výlet.
Zvažujete, co si dát za kuchyňskou linku? Budete následovat trendy nebo dáte raději na vlastní vkus? Máme pro vás inspiraci, která vám pomůže s výběrem.
Moderní koupelny, to je hlavně čistota a jednoduchost, vkusně sladěné barvy a imitace dřeva nebo kamene. Přednost mají zemité tóny, jako hnědá, béžová nebo šedá. Skvěle vypadají i prosklené sprchové kouty. Je pravda, že v koupelně netrávíme tolik času, jako v obývacím pokoji nebo kuchyni, je ale nepostradatelným místem, kde chceme relaxovat a užít si klid. I proto by měla být koupelna pěkně útulná.
Před vámi je dlouhý let, možná s několika přestupy. Připravte se nejen na čekání na letišti, ale také na to, abyste let prožila v pohodě a bez stresu. Co si můžete vzít s sebou do příručního zavazadla a jak úspěšně překonat čas strávený čekáním?

Výběr článků

Tato stavba klame tělem. Na první pohled vypadá jako obyčejná stodola, ale uvnitř se skrývá moderní rezidence. Obrovský prostor v prvním patře, překrásný dřevěný interiér a obrovské prosklené čelo budovy, skýtající výhled na nedaleké hory. Kdo by nebral takové bydlení?
Když jsme se s manželem nastěhovali do nového domu po rekonstrukci, pořád se nám na něm něco nezdálo. Sem tam se ozývaly zvláštní loupavé zvuky - a omítka se loupala na místech, kde nebyl žádný důvod k vlhkosti. Nakonec jsme v domě prostě a jednoduše necítili dobře. Tenkrát jsme spojení "energetický úklid" vůbec neznali.
Ještě jste neměli příležitost vyzkoušet arganový olej na vlastní kůži, respektive vlasy? Tak to je nejvyšší čas to napravit. Právě teď, když slunce svítí ostošest, vám hřívu ochrání před jeho škodlivými paprsky. Poklad s oříškovou vůní toho ale umí mnohem víc!

Nepřehlédněte

Kolik je na světě leváků a pro jaké pohlaví je tenhle „dar“ typičtější? V čem vynikají a jak jsou na tom se zdravím? Možná vás překvapí i to, kolik leváků se pohybuje na hollywoodském červeném koberci!
Myslíte si, že jste potkala toho pravého, ale okolí je z vašeho vztahu rozpačité. Je starší o více než 20 let? Je mladší o více než 10 let? Člověk by řekl, že v dnešní společnosti se věkový rozdíl nepočítá. Zdaleka to není pravda. A většinou jsou to ženy, které věkový rozdíl řeší podstatně víc, než muži.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek