Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Kouzelný vánoční playlist: 8 písniček, které v něm nesmí chybět

Někdo si o Vánocích libuje v koledách a tradičních českých svátečních písničkách, někdo se zase nemůže nabažit zahraniční tvorby. Hudba zkrátka v předvánočním období nesmí scházet, a to zejména při pečení cukroví, balení dárků, strojení stromečku či zdobení bytu. A pro příznivce vánoční hudby tu máme výběr nestárnoucích songů, u kterých se během zimních svátků vyplatí otočit volume doprava.
vánoční playlist
Které nestárnoucí songy musí obsahovat ten pravý vánoční playlist?

13. 12. 2022

13. 12. 2022

Vánočních songů je samozřejmě celá řada – od českých a zahraničních interpretů, od klasické hudby až po tu moderní. Samotný výběr byl tedy docela těžký a vyjmenovat tady úplně všechny, je naprosto nemožné. A právě proto jsme vsadili na klasiku, která v našich srdcích jen tak nezestárne. Jaké singly musí obsahovat váš vánoční playlist?

Wham! – Last Christmas

Tahle písnička je pro většinu z nás naprosto bezkonkurenční, přičemž často se rozeznívá ze všech možných rádií. Vánoce bez tohoto songu by snad nemohly ani začít, a nejenže je nádherně melodický, čímž dokresluje atmosféru zasněžených Vánoc, je také luxusně zazpívaný legendárním Georgem Michaelem.

Wham! – Last Christmas

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

O Vánocích máme velkou slabost také pro nestárnoucí song od Mariah Carey, který byl před lety napsaný až bleskovou rychlostí. To však nebylo na škodu, ba naopak – několikrát se totiž zapsal do knihy rekordů a i po letech patří k nejhranějším vánočním singlům.

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Melanie Thornton – Wonderful dream 

A máme tady další song, který nesmí ve vánočním playlistu chybět, nazpívaný bohužel již zesnulou Melanie Thornton, která měla hlas od boha. Zanechala tu po sobě emotivní a krásnou písničku, která už po prvních tónech zažehne vánoční pocity. A možná ne nadarmo byla součástí reklamy na Coca-Colu.

Melanie Thornton – Wonderful Dream (Holidays Are Coming)

Chris Rea – Driving home for Christmas

Do našich srdcí se také zapsala písnička od muzikanta Chrise Rey, který vždy uměl (a umí) nazpívat songy tak, až se nám z nich podlamují kolena. Perfektní song nazpíval i před lety na Vánoce a nutno uznat, že inspiraci pro jeho text našel ve vlastní zkušenosti. Napadla ho v době, kdy o svátcích spěchal za svou ženou domů a viděl kolem sebe sklíčené lidi v kolonách toužící se zavčas dopravit k rodinnému krbu.

K TÉMATU  Netradiční umělci: Zvratky, menstruační krev i vlasy jako součást obrazů
Chris Rea – Driving Home For Christmas

Dean Martin – Let it snow!

Ačkoli takhle písnička byla napsaná už v roce 1945 a původně ji nazpíval Vaughn Monroe, proslavil ji nejvíc až Dean Martin (přestože se song dočkal mnoha předělávek). Každopádně takhle verze je prostě peckou i přesto, kolik jí je let. A možná v tom se skrývá její tajemství – ten pocit tradice, určité nostalgie a obyčejnosti minulých Vánoc prostě mají něco do sebe.

Dean Martin – Let It Snow!

Billy Mack – Christmas Is All Around

A pro rockovější duše máme tady singl Christmas Is All Around z filmu Láska nebeská, kterého se chopila fiktivní postava Billy Mack (hraje Billy Nighy). Přestože ji nazpíval se špetkou drzosti a provokace (ostatně stačí mrknout na videoklip), tohle je každopádně něco, co nás baví a bavit vždycky bude.

Bryan Adams – Christmas Time

Vánoční playlist určitě musíme obsahovat i song od Bryana Adamse Christmas time, který pochází z uceleného vánočního LP. Není žádných pochyb o tom, že Bryan dokáže fantasticky psát a skládat singly, a tenhle vánoční to jen směle potvrzuje.

Bryan Adams – Christmas Time

Céline Dion – Happy Xmas (War Is Over)

Sametově jemný, neskutečně něžný až éterický hlas zpěvačky Céline Dion prostě milujeme. A stejně, jako dokonale nazpívala ústřední song k filmu Titanic, bravurně podala i ryze sváteční písničku Happy Xmas (War Is Over), která vás už od prvních tónů navede na pravou vánoční idylku. And so this is Christmas…

Máte nějaký svůj oblíbený song, který vždy musí obsahovat váš vánoční playlist? Pochlubte se nám v komentářích.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Znáte příběh vánočního hitu All I Want for Christmas Is You? Ročně Mariah vydělá balík

Kam na vánoční trhy? Podívejte se na ta nejkouzelnější místa

Zdroje článku:
https://www.timeout.com/music/best-christmas-songs
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Znáte je všechny? Že neznáte ani jedno? Vyvedeme vás z omylu, určitě už jste je někdy někde slyšeli, ale možná pro vás bylo tak těžké je zpracovat, že jste je raději hned vypustili z mysli. Je jich určitě několik desítek. Myslíme slov, která se nějakým způsobem prosadila v běžném užívání, ale obvykle nám trhají uši. Která slova to jsou?
S příchodem zimy se pojí i zamyšlení se nad stravou. Zatímco v létě jsme potřebovali náš organismus zchladit, v nastávajícím období bude potřeba tělo zevnitř zahřívat. K tomu se skvěle hodí některé potraviny s přirozeně hřejivým účinkem.
Spousta lidí si čas od času zpříjemní potemnělé večery tím, že zapálí vonné svíčky. Patříte k nim i vy? V tom případě je dobré se seznámit s riziky, které tato záliba přináší. Čemu všemu jdete naproti s každým zažehnutým plamínkem?
Dne 4. ledna roku 2019 byl na sociální platformě Instragram vytvořen účet. Na tomto účtu byla toho samého dne vystavena fotografie obyčejného slepičího vejce společně s popiskem: „Pojďme z tohoto obrázku udělat nový světový rekord a dát jí největší počet lajků, jaký tu kdy byl. Překonejme aktuální rekord, který drží Kylie Jenner s 18 miliony lajky“. A tím to všechno začalo.
Nové album Petera Nagye PIANKO, které právě přichází na trh, by se také dalo nazvat Hity a balady v akustickém podání. Obsahuje totiž třináct písní oblíbeného slovenského skladatele, textaře a zpěváka v akustických verzích. Co na něm najdete a co ještě Peter chystá? To se dozvíte z našeho rozhovoru.
Poslední víkend roku 2018! Sobotu si dopřejte spíše oddechovou a zbytečně se nedohadujte s ostatními, ať si na závěr roku nepokazíte náladu. Astroložka Naďa Šmídová připravila horoskop krásy a duševního zdraví, který vás připraví na to, co by vás mohlo překvapit.
Doplňky do koupelny používáme každý den, ale kromě jejich praktického účelu si dnes můžeme pořídit i krásné designové kousky, které podtrhnou styl vaší koupelny. Dávkovače mýdla, zásobníky na tampony, kelímek na vyplachování úst, košíky na kosmetiku nebo různé držáky, všechno si můžete vyladit k obrazu svému. Inspirujte se.
Statistiky uvádějí, že novoroční předsevzetí si dá až 72 % lidí. Z toho pouhá čtvrtina vydrží déle, než tři měsíce. Podle psychologů je lepší dávat sám sobě úkoly kdykoli jindy, než na Nový rok. Hromadná novoroční euforie z toho, že máme "to zlé" za sebou a "to dobré" před námi, svádí k tomu, že na sebe naložíte víc, než unesete.
Hormonální dieta rozhodně neslibuje instantní zázrak v podobě drastické diety a následného jojo efektu. Naopak. Principem je především pochopení fungování těla a jeho správné naladění pomocí stravy. Hubnutí je až bonusový efekt.
Víte, že práce na poli, házení lopatou nebo pochod Praha-Prčice je pro naše tělo méně škodlivé než nesprávné sezení? Sezení je totiž pro páteř tou nejnamáhavější činností. Jak sedět, je zásadní pro vaše zdraví.
Jestliže jste sama ve třiceti, není na tom dnes nic divného. Pokud zůstáváte stále sama a je vám čtyřicet či padesát, začínáte vypadat podezřele. Dlouholeté představy jsou, že je single typicky mladý muž nebo mladá žena, kteří si užívají života, cestují nebo dělají kariéru. Je ale tohle tvrzení pravdivé?
Chcete zbytek teplých dní prožít na maximum? Chcete, aby si vaše děti z letošního léta odnesly co nejvíce nezapomenutelných zážitků? V takovém případě byste měli podniknout nějaký výlet nebo dovolenou. Teplé počasí ještě není u konce.

Výběr článků

Rádi ji pijeme, i když víme, že to zrovna zdravé není. Že s její pomocí snadno sundáte žvýkačku z vlasů, to už asi všichni víme. Ale to zdaleka není všechno. Coca-cola vyčistí zašlé kachličky v koupelně, varnou konvici od usazenin nebo pánev s připáleným jídlem! To všechno bez zbytečného trápení a drhnutí. Také si s její pomocí můžete připravit colový dort. Podívejte na video!
Jedním z nejjednodušších způsobů, jak se postavit ke zvyšování energetických sazeb, je začít v domácnosti šetřit. Smyslem není netopit a sedět doma u televize v kulichu, ale podniknout malé, avšak efektivní kroky, které sníží vaše výdaje za energie. S čím začít ještě dnes?
Dnešním symbolem je jednoznačně srdce. Je sv. Valentýna, a tak jsme pro vás připravili zajímavou galerii. Jak to může vypadat u vás doma? Už máte nějaký ten dárek pro svého milého ve tvaru srdce? Co třeba svíčku, dezertní talířek nebo speciálně prostřený stůl. Užívejte si srdíček, co hrdlo ráčí! Dneska se může!

Nepřehlédněte

Nevědomost, nešťastná náhoda, strach i slabost pro druhého – to všechno hraje roli, když se necháme kýmkoli jakkoli zneužít. Často na to přijdeme, až když už je pozdě. Většinou si s sebou následně životem neseme psychické břemeno, kterého se jen těžko zbavujeme.
Jaro je tady! A s ním i pěstování zeleniny. Právě o pěstování vlastních plodin roste velký zájem, a to především kvůli neustále se zdražujícím cenám potravin na trhu. Lidé navíc pochopili, že vlastní papriky nebo brambory jsou po chuťové stránce naprosto dokonalé. A s tím, co se kupuje běžně v supermarketech, se nemohou srovnávat. A když už jsme zmínili brambory, pojďme si prozradit, jaká odrůda je pro pěstování ideální.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek