Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Jak vybrat vánoční stromek

Vánoční stromek získává ve většině českých domácností jednou ročně opravdu výraznou roli, protože obzvláště pro naše nejmenší je symbolem splněných přání a naděje. Je tedy potřebné jeho výběru věnovat patřičnou pozornost. Jak vybrat vánoční stromek, aby byl dokonalou ozdobou jakéhokoli prostoru, najdete v následujících řádcích.
Vánoční stromek
Jaký stromek bude letos zdobit váš obývací pokoj?

Umělý nebo živý?

Otázkou, kterou si pokládá před nákupem vánočního stromku snad každý je, zda chce umělý nebo živý vánoční stromeček. Živý vánoční stromeček má samozřejmě své kouzlo, protože krásně voní a působí více tradičně. Jeho nevýhodou pak je, že se jedná o stromeček na jednu sezónu a mnohdy začne jehličí opadávat ještě před Štědrým dnem.

Není tak divu, že stále více lidí volí vánoční stromky umělé, v posledních letech jejich design navíc tolik pokročil, že rozdíl rozeznáte, až když přistoupíte blíže. A ačkoli bývá investice do umělého vánočního stromku vyšší, jedná se o investici na několik let.

Velikost prostoru

Pokud už víte, který typ vánočního stromečku je ideální pro vás, přichází na řadu další důležitý parametr, a tím je velikost. Základem je, že se stromeček musí vejít do prostoru na výšku, a to i se stojanem a špičkou. Zejména v bytech se sádrokartonovými podhledy je tedy potřeba si na výšku dávat pozor.

Řada výrobců uvádí v oblasti rozměrů i šířku stromku v nejširším místě, tento parametr jistě oceníte, pokud máte menší obývací pokoj a chcete nechat krásu vánočního stromečku vyniknout. Přeci jen stromeček, který bude stísněný někde mezi nábytkem, ztrácí něco na svém kouzlu.

V mnoha případech se živé, ale i umělé vánoční stromky umísťují na stolíky, aby se pod něj vešly i větší dárky. Díky tomu si můžete zvolit nižší stromek a spíše investovat do modelů s větším počtem větviček či doplňkových dekorací.

Barva vánočního stromku

Samozřejmě, že tradiční barvou vánočního stromku bude zelená, která se dá velmi dobře kombinovat s mnoha barvami vánočních ozdob. Stále častěji se však můžete setkat s vánočními stromky v různých barvách jako je bílá, modrá nebo černá. Tyto kousky se se správně zvolenými ozdobami mohou proměnit ve velice estetický prvek, který podtrhne punc luxusu vybavení daného interiéru.

K TÉMATU  Tipy na netradiční vánoční cukroví. Bez lepku, vajec a cukru

Kromě klasických zelených vánočních stromků, se vysoké popularitě těší zasněžené modely, jež evokují náladu zimního lesa. K těmto modelů se skvěle hodí tradiční vánoční ozdoby, které používali naše babičky a prababičky, tedy různé drobné pentličky či slaměné hvězdičky.

Moderní i tradiční modely umělých vánočních stromků, najdete u specialisty na interiérový design na restilo.cz! Jejich zákazníci si chválí nejen bohatý sortiment, ale i kvalitní zpracování výrobků a prvotřídní služby!

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Řídíte svůj životní styl a denní režim podle hvězd? Máme pro vás speciální horoskop krásy a duševního zdraví určený pro pátek 7.9.2018. Sestavila jej pro vás známá astroložka Naďa Šmídová. Na co si dát pozor a do čeho se směle pustit?
Bylinky nemusí být používány jenom k tomu, aby nám zajímavě ochutily jídlo a aby také zajistili jeho příjemnou vůni. Bylinky jsou odnepaměti používány také v lidovém přírodním léčitelství. My se aktuálně podáváme na ty, které jsou nejlepším pomocníkem pro naše plíce.
Nošení dioptrických brýlí neznamená, že byste měli automaticky zanevřít na make-up. Naopak. Dokonce existují i speciální návody, jak se nalíčit tak, aby make-up dokonale ladil s vašimi brýlemi. Ať už nosíte brýle na blízko nebo na dálku, s obroučkami nebo bez, ideální make-up můžete vykouzlit každé ráno.
Každou sezónu objevíme trend, který zužitkujeme také v dalším roce. Pojďme se proto podívat, co z trendů letošního léta oblečeme také příští rok.
První česká superstar se odehrála roku 2004 … Ano, počítáte správně, je tomu už neuvěřitelných 17 let! A my máme stále v živé paměti některé z finalistů této obrazovky neopouštějící soutěže. Pamatujete si je všechny? A jak se dnes asi mají? Změnila je Superstar na celý život, nebo se spíše vrátili do zajetých kolejí? Posuďte sami.
My ženy jsme kolikrát jedno tajemství vedle druhého. Navenek spořádané a rozumné, ale když se zrovna nikdo nedívá, zpíváme si před zrcadlem s hřebenem v ruce. A děláme toho mnohem více, ale nikomu bychom to nepřiznaly. Často ani nejlepší kamarádce.
Denisa Cziglová, známá z účasti v MasterChef Česko, zemřela ve věku 35 let po statečném boji s rakovinou. Během svého života se snažila pomáhat ostatním onkologickým pacientům a svoje zkušenosti sdílela v knize, aby podpořila ty, kteří čelí podobným výzvám. Vedle toho si vybudovala rodinu a žila plnohodnotný život.
Říká se, že pořádek dělá přátele. Najednou chápu, jak moc je tohle přísloví pravdivé. Když za mnou moje dlouholetá kamarádka přišla s prosbou o pomoc, neváhala jsem a udělala jsem pro ni všechno, co jsem mohla.
Ledvinové kameny způsobují nesnesitelnou bolest. Kdo tuto věc někdy zažil, může potvrdit, že na tuto zkušenost nikdy nezapomene.
Lenčiny problémy začaly již na střední škole. Patřila mezi holky se střední postavou, vynikala ve sportu, a měla dobře našlápnuto na svou vysněnou vysokou. Vše se ale změnilo, když se jí nevydařil vztah, do kterého vkládala tolik nadějí.
Surfování, velice atraktivní letní aktivita. A to i když jí jen pasivně přihlížíte. Možná se vám tento sport začal líbit už dávno, a zaryl se do paměti. Na první pohled se může jevit jednoduše, svézt se po vlně, nicméně realita je pak o mnoho jiná. Jednou za rok u moře se z vás zkušený surfař nestane. Ale trénovat můžete i v Čechách.
Vlastnímu dýchání obvykle nevěnujeme pozornost. Pravdou však je, že bez něj by naše tělo fungovalo jen několik minut, a že jeho kvalita v mnoha ohledech ovlivňuje naše zdraví i celkové rozpoložení.

Výběr článků

Snad každá žena touží po hezké a zdravě vyhlížející postavě. Ovšem jen hrstka z nich má opravdu dostatek času na to, aby trávila celé hodiny v posilovnách nebo jinými sportovními aktivitami. Možná právě proto se v poslední době stala hitem ultra krátká cvičení, která slibují jistý kompromis. Fungují ale vůbec?
Představte si nezapomenutelný únik od každodenního shonu a vydáte se s celou rodinou na dobrodružnou jarní dovolenou. V našem článku "Jarní prázdniny! Kam na jarní prázdniny s celou rodinou?" vám přinášíme inspirativní tipy na rodinné výlety a aktivity. Od přírodních krás až po kouzelná města, pojďte s námi objevit zajímavá místa, která poskytnou všem členům rodiny nezapomenutelné zážitky. Vyzvěte svou rodinu k dobrodružství a společně objevujte nové obzory v tomto jarním období. Kam se vydáte vy?
Stres je nevyhnutelnou součástí života a je nesmírně důležité naučit se jej ovládat. Pokud se mu nedokážeme bránit, může způsobit vážné problémy fyzického i psychického rázu.

Nepřehlédněte

Taky už se nemůžete dočkat, až bude léto? Pojďte se s námi podívat pod pokličku a nahlédněte do kuchyně módních trendů pro léto 2020.
Definice sendvičové generace je jasná. Je to jak šunka a sýr v sendviči, stlačeni mezi péči o děti a rodiče či prarodiče. Děti, které jsou na nás ještě závislé a zároveň je nutné pečovat o stárnoucí rodiče a prarodiče jednoho z manželů, v horších případech dokonce obou. A práci za vás také nikdo neudělá. Jak si zachovat zdravý rozum, klid a v této psychicky i finančně náročné situaci?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek