Neděle , 28. 04. 2024

Jaroslav

Podzimní kolekce 2022: Pulty ovládnou výrazné obleky a baggy jeans

Podzimní kolekce zaplavily obchodní domy a jistě vás to svádí nějaký nový kousek do svého šatníku ulovit. Bohužel je toho tolik, že člověk neví, co přetrvá déle než pár týdnů. Nevadí, s naší pomocí se ve všem zorientujete. Tohle jsou kousky, které se s největší pravděpodobností budou nosit i další roky.
podzimní kolekce
Nevyhneme se objemným džínům ani mocným oblekům.

18. 10. 2022

Výrazné obleky, ve kterých se neztratíte 

V první řadě podzimní kolekce ovládly obleky všemožného druhu. Věděli jste, že obleky dříve patřily k ryze pánským záležitostem? Ostatně dává smysl, že je nosili pouze muži, a to nejen ve společnosti, ale prakticky neustále. Zlom přišel na přelomu 19. a 20. století, kdy se v obleku vůbec poprvé ukázala žena. A i když z jisté strany sklidila kritiku, byla zárodkem revoluce v módním světě.

Dnes jsou obleky něčím, co nosí ženy s klidným svědomím. Pokud se chcete na podzim zařadit mezi módní ikony, vsaďte na výraznost. Nápadné barevné odstíny nejsou zrovna tradiční v tomto ročním období, ale když už se celý tento rok nese v netradičním duchu, proč v tom nepokračovat?

obleky
Zejména zvažte růžovou, výrazně zelenou nebo oranžovou či neonově žlutou.

Když úplety, tak s prvky netradičnosti 

Netradičnost se letos váže i k úpletům. Takzvaná úpletová móda je oblíbená prakticky každý rok touto dobou, ale tentokrát se do popředí dostanou takové modely, na které zrovna v úpletové módě zvyklí nejste. 

Abychom však byli konkrétní, úplety by měly být posázené netradičními, výraznými vzory, jako jsou například vzory geometrické. Komplety sukní a svetříků, případně šatů a svetříků, jsou trefou do černého.  

úplet
Opět výrazné barvy a netradiční vzor s prvky nepravidelnosti.

Baggy jeans znovu na scéně 

Trend toho, že se navracíme do minulosti a bereme si kousky, které byly populární kdysi, se ani letos v módě nepozměnil. Dokazují to ostatně i takzvané baggy džíny. Pas džínů se začíná posouvat dolů, nohavice obecně jsou vemi široké a volné. Do jisté míry budí pocit nedbalého looku, ale to se dnes doslova miluje.  

I když bokovky na počátku milénia sklidily úspěch pouze krátkodobý, u novodobého střihu těchto džínů se očekává delší trvání.  

baggy
Baggy jeans jsou letošní hit.

Maxi nebo mikro? 

Milujete sukně nebo šaty? Podzimní kolekce nám letos překládají dva extrémy – mikro délku na straně jedné, a maxi délku na straně druhé. Jinými slovy buďto odhalíte poměrně hodně, nebo naopak prakticky nic.

K TÉMATU  Inspirace: Kuchyňský bar může být skvělým designovým kouskem vaší kuchyně. Zastoupí jídelní kout a šikovně oddělí prostor

Při výběru mikro kousků se je nebojte kombinovat s oversized košilemi nebo crop topy, u maxi délek si pohlídejte, aby sukně nebo šaty končily svou délkou skoro až na zemi.

Je libo kapka průhlednosti? 

Žádná žena by v šatníku neměla postrádat tělově zbarvené podprsenky. Důvod je prostý – přesně tento odstín nejde pod tričkem ani jiným kouskem oblečení vidět, ani kdyby byl průhledný. A jelikož průhledné a sheer modely nastupují na scénu, je takto zbarvené spodní prádlo klíčovým dílem vaší sbírky oblečení.  

Podobných trendů bude letos na podzim významně přibývat. Chytají se takzvané transparentní materiály, které se nosí dokonce i na červené koberce (i když zde není o výstřednosti nouze nikdy). Pokud si netroufáte na průhledné celé vrchní díly oblečení, můžete najít takové modely, které mají transparentní pouze rukávy nebo například záda či je různě vrstvit.  

transparent
Průhledné materiály můžete různě vrstvit.

Korzety znovu formují postavu 

Při pohledu na dobové seriály nebo filmy nejedné z nás problesklo hlavou, jak mohou ženy v takových korzetových šatech dýchat. „Vždyť to musí být velmi nepříjemné,” říkaly si. Člověk by si nepomyslel, že se přesně tato část historie navrátí a že si ženy budou moct stejnou situaci vyzkoušet na vlastní kůži. Je to tak – korzety jsou dalším trendem, které podzimní kolekce letos přinesly a jsou nedílnou součástí nejen šatů, ale také košilí různých střihů.  

korzet
Korzety se vrací do módy a stejně jako u předchozích kousků, můžete je vrstvit!

Spíše než na korzetové šaty se upíná pozornost na korzetové topy všemožných způsobů. Jejich úkolem není naučit ženu nedýchat, ale hezky zdůraznit pas, trup a ňadra. Zejména ženy s takzvanou chlapeckou postavou budou za tento trend vděčné, jelikož se jejich přednosti pod oblečením ztrácí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

K TÉMATU  Alternativní bydlení. Existují i jiná řešení, než drahá hypotéka nebo pronájem

4 zásady, podle kterých si vybrat podzimní kabát a nejnovější trendy v obchodech

Podzimní výzdoba: Jak naladit domov na podzimní notu?

Zdroje článku:
https://www.prozeny.cz/clanek/nej-modni-trendy-pro-podzim-2022-nosit-se-budou-korzety-vyrazne-kostymky-a-baggy-dziny-82457, https://www.zeny.cz/bundy-kabaty-trendy-podzim?kapitola=5
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ačkoliv z vědeckého hlediska se může zdát, že barva očí nemůže mít s povahou člověka pranic společného, nenechte se mýlit. Mnoho starověkých národů věřilo, že barva očí má svůj význam. Najděte si v článku svou barvu očí a zjistěte, co říká o vaší osobnosti!
Kdo by netoužil po tom žít v domácnosti, která se vzhledově podobá královskému paláci! Pokud jste zastánci kombinace romantiky a možná malého kýče, anglický styl bydlení je pro vás to pravé. A i když nežijete na anglickém venkově, můžete takto zařízený příbytek mít. Stačí se držet několika pravidel.
Žena za volantem rovná se auto bez řidiče? Většina žen se s touhle hláškou alespoň jednou za život setkala a téměř jistě zazněla z úst nějakého muže. Vážně jsme my ženy tak špatné řidičky, jak o nás nespočet vtipů tvrdí? Nebo je to stejný mýtus jako míra hlouposti u blondýnek či policistů? 
Rekonstruujete a přemýšlíte nad tím, čím byste si zkrášlili holé stěny? Pokud vám nestačí obyčejná malba, pak můžete vyzkoušet další oblíbené způsoby stěnové dekorace. Některé výzdoby stojí čas i peníze, jiné pořídíte doslova za pár korun a máte je na zdi cobydup.
Naše životy se mění každý den. Existují ale milníky, kterých se obáváme všichni. Oslavit 30. narozeniny je pro většinu žen velmi těžkým dnem, kterého se bojí už pár let předtím. Co se ale s tímto životním mezníkem změní? Ženy a muži to mají určitě jinak, dnes se podíváme na něžné pohlaví a změny v jejich životech a životních stylech. Najdete se v některé z nich?
Mnohokrát skloňované téma, které patří dlouhodobě na seznam globalizačních problémů v celém Západním světě. Věděly jste, že podle statistik z roku 2018 průměrný Čech ročně spotřebuje zhruba 785 kilogramů potravin a zhruba 200 kilogramů vyhodí? Statistiky Evropské unie mluví jasně. Každoročně se vyhodí zhruba 88 milionů tun jídla. Každá česká domácnost má tak ve své režii svoji vlastní spotřebu a záleží jen na nás, jak se k ní postavíme.
Jak už název “ugly shoes” napovídá, tyto boty nejsou na první pohled žádnými krasavci. Přesto si je módní svět zamiloval a už několik sezón vévodí žebříčkům největších trendů. V čem tkví jejich kouzlo a proč si je vůbec lidé pořizují, když jsou vlastně ošklivé?
Značka Gucci je dlouhá léta považována za synonymum luxusu. Nedosáhne na ni každý, ovšem pokud už ji vlastníte, vlastníte fantastickou investici, která s každým novým dnem roste na své hodnotě. A to dokonce i v případě, že mluvíme o roztrhaných silonkách, které se nedávno ocitly v nabídce světově proslulé společnosti.
Na zimní období přicházejí do módy hranaté špičky bot. Přesto většina žen dobře ví, že nejvíc sexy jsou boty do špičky a na podpatku. Opticky prodlužují a zeštíhlují nohy. Hned se cítíme sebevědoměji a působíme více žensky i tím, jak musíme držet tělo rovně. Ovšem pozor na rizika, před kterými lékaři varují. Vy, které nosíte podobné boty denně, už o nich možná něco víte.
Letní počasí láká ven nejen lidi, ale také velké množství různých zástupců hmyzí říše. Ať narazíte na komára, včelu, vosu, klíště, muchničku, mravence nebo třeba ováda, ne vždy taková blízká setkání třetího druhu dopadnou dobře. Podívejte se, jak si po bolestivém seznámení správně „olízat rány“.
Nikdo není dokonalý… S tím se buď můžete smířit, nebo se rozhodnout s nedokonalostí bojovat. K dokonalé postavě vám pomůže dieta a osobní trenér a k dokonalému úsměvu zase rovnátka. Pojďte se podívat, jaké problémy vám pomohou vyřešit.

Výběr článků

Všechno kolem nás podléhá trendům, nejinak je tomu i u svateb. Jestli tedy plánujete na letošní rok veselku a chcete, aby byla v souladu s trendy pro rok 2021, bude udržitelná, šedožlutá a přikloní se k přírodě. Co se však nemění, je jídlo, protože dobře najedený host je spokojený host.
Strie představují typ jizev, které se objevují v případě rychlého natažení nebo zmenšení kůže. Pokožce dodávají pružnost dva proteiny – kolagen a elastin. Díky náhlým změnám se tyto proteiny roztrhnou a kůže ztrácí elasticitu. Její hlubší vrstva zůstane odhalená a objevují se malé jizvičky. Strie se nejvíce objevují v těch místech, kde se ukládá tuk – oblasti břicha, hrudníku, hýždí, boků. Ničím neobvyklým nejsou strie vyskytující se na stehnech, rukách nebo zádech.
Člověku to nedá, aby si toho nevšiml – je to tu už od začátku října, kdy se v obchodech objevuje první vánoční výzdoba, prohnaně proložená figurkami Mikulášů, čertů a andělů. V trafice se začínají objevovat svépomocné kuchařské časopisy, ze kterých se na člověka smějí pusinky, úly a kuličky, a než se nadějeme, máme tady plný frontální útok na peněženku a první signální soustavu. A co uděláme?

Nepřehlédněte

Za málo peněz hodně muziky? Tak nějak by se dala okomentovat situace kolem vajec. Už jste někdy slyšely o tom, že svými schopnostmi strčí do kapsy mnohé kosmetické produkty? Návod, jak s nimi naložit, máte přímo tady!
Survivor 2023 se po více než 70 dnech blíží do finále. Než se tak stane, pojďme si připomenout, komu se těsně před nosem zavřely dveře.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek