Neděle , 28. 04. 2024

Jaroslav

Vejce, které zesměšnilo Kylie Jenner, je i po 3 letech hvězdou Instagramu!

Dne 4. ledna roku 2019 byl na sociální platformě Instragram vytvořen účet. Na tomto účtu byla toho samého dne vystavena fotografie obyčejného slepičího vejce společně s popiskem: „Pojďme z tohoto obrázku udělat nový světový rekord a dát jí největší počet lajků, jaký tu kdy byl. Překonejme aktuální rekord, který drží Kylie Jenner s 18 miliony lajky“. A tím to všechno začalo.
vejce
Vzpomínáte si na vajíčko, co spustilo mánii?

02. 09. 2022

Díky účtu @world_record_egg se strhla doslova celosvětová vaječná mánie. Pokud holdujete sociálním sítím, určitě si na tohle vejce pamatujete. Dali jste mu like?

Původ fotografie

Zcela původně tuto fotografii pořídil Serghei Platanov, který ji v polovině roku 2015 nejprve nahrál do americké fotobanky Shutterstock. No určitě tehdy netušil, jak ”hvězdné” vejce zrovna nafotil.

Překonání rekordu

Tato na první pohled zcela obyčejná (ano, znovu to musíme zdůraznit) fotografie během prvních deseti dnů získala neuvěřitelných necelých 18,5 milionu srdíček – a naprosto tak rozdrtila obrázek, který do této doby pomyslnému žebříčku na Instagramu vévodil.

stormi
Než přišlo vajíčko, byla tato fotka od Kylie Jenner hvězdou Instagramu.

Jednalo se o snímek prvorozené dcery již zmiňované podnikatelky Kylie Jenner, Stormi (mimochodem, teď už tato konkrétní fotografie není ani mezi dvaceti nejlajkovanějšími fotkami na IG). Fotka měla krásných 18 milionů lajků, vajíčku ale stačilo pár dní a díky svému absurdnímu nápadu ji sesadilo z trůnu. Bylo účelem Kylie zesměšnit? Rozhodně ne. Ona sama fotku olajkovala, i když trochu se mu pomstila…

Na čísle 18,5 milionu se však výsledek nezastavil. Během dalších dvou dnů lajky překonaly hranici 45 milionů – a prakticky každou sekundou se navyšovaly. Poté, co byl profil ověřený, se popularita vejce dostala do všech médií.

Aktuální čísla

Nyní ve druhé polovině roku 2022 má tato instagramová fotografie přes 56,1 milionu liků, přes 3,4 milionu komentářů a profil sleduje celkem 4,7 milionu uživatelů (tzv. vaječný gang). Vzniklo sice několik dalších napodobenin, ale původní a oficiální profil world_record_egg má stále jen tuto jednu fotku.

Zakladatel

Od té doby, co byla fotka zveřejněná, kolovalo mnoho tvrzení, kdo je jejím strůjcem, a řada lidí se za něj prohlašovala. V únoru roku 2019 byl ale zakladatel veřejnosti odtajněn. Postaraly se o to The New York Times a Hulu, americká streamovací platforma. Jméno zakladatele je Chris Godfrey, britský žurnalista, editor a specialista na reklamy (lepší reklamu už si ani udělat nemohl).

K TÉMATU  Smích léčí! Podívejte se na miminka, která dovádějí spolu se psy a v jednom kuse se smějí! Určitě vás rozesmějí také

Chris nechal vejce pojmenovat jako Eugene. Vejce je bez tváře, pohlaví, národnosti nebo náboženského vyznání a přemítal, zdali taková pitomost dokáže porazit všechny ty světové, nablýskané celebrity? Vejce je vejce, je pro všechny smyslem univerzálnosti.

S Chrisem spolupracovala ještě další osoba, Alissa Khan-Whelan, jedna z jeho přátel, která zastávala názor, že vejce šíří do světa dobrou náladu a pozitivní vibrace. Chris chtěl zůstat v utajení, Allissa a ještě jedna spoluzakladatelka, C.J.Brown, ale zastávaly jiný názor – a The New York Times všichni své činy a záměry odtajnili.

Záměr

Nebylo málo spekulátorů, kteří věřili, že tento účet je podplacený. Někteří si zase na sebe brali uznání za zvyšování popularity a propagace celého účtu. Chris všechna tato tvrzení zcela vyvrací. Ten má za to, že popularitu vejce nabylo předně mezi mladými. Sám byl svědkem toho, kdy mladiství po škole mezi sebou zjišťovali, zda už kamarádi ono vejce olajkovali, či ne.

otce vejce se stala celebrita, která dokáže ovlivnit masy lidí. Ne nadarmo byl proto Time magazínem zařazený mezi 25 nejvlivnějších osob internetu. Jiné sociální platformy se samozřejmě touto lavinou nenechaly zahanbit a začaly se na nich objevovat různé parodie na ono vejce.

Nějaký vývoj vejce ale přece jen mělo. Možná si vzpomínáte, že na účtu jeden čas přibývaly snímky nakřápnutého, poškrábaného nebo dokonce úplně vylíhnutého vajíčka. Na Super Bowlu poté vyšlo najevo, že platforma Hulu s World record egg spolupracuje s cílem navýšení povědomí o lidském duševním zdraví.

Smysl

A jestli to celé mělo smysl? Rozhodnutí je na každém z nás, nicméně v globálu si troufáme říci, že ano. Je opravdu s podivem, jak něco tak zdánlivě obyčejného a samozřejmého v našem životě, jako je vejce, si dokáže získat pozornost, sympatie a úžas milionů lidí po celém světě. Zároveň vidíme, jak nás dav dokáže strhnout.

K TÉMATU  Rodičovské typy k popukání. Poznáte se i vy?

A jak jste na tom vy? Patříte mezi ty, kteří Evženovi dali lajk již v minulosti nebo vám to teď nedalo a udělali jste to dnes?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

5 nejlepších beauty blogerek, které stojí za to sledovat

4 tipy, jak na atraktivnější Instagram

Zdroje článku:
www.cnet.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Napájecí zdroj je elektronické zařízení, které v rámci daného výkonu přeměňuje jeden typ elektřiny (nejčastěji střídavé síťové napětí) na jiný (nejčastěji stejnosměrné napětí). Každý zdroj je definován třemi základními parametry charakterizujícími napěťové úrovně a výkony. Jeho úkolem je dodat potřebnou elektrickou energii.
Prostředí má hodně společného s tím, jak se naše pokožka chová a jak vypadá. Když je horko a vlhko, pokožka může být mastná z přebytečné vlhkosti. Když je zima a sucho, pokožka může být vysušená. Nemluvě o dalších environmentálních stresorech, jako je znečištění ovzduší, sluneční záření, klimatizace a další. Když se mění roční období, mění se i prostředí kolem nás. Kůže se musí přizpůsobit novým klimatickým podmínkám, ale můžete jí práci trochu usnadnit zavedením správné péče o pleť. Když se mění roční období, měla by se měnit i vaše rutina týkající se péče o pleť. Zvažte tyto podzimní tipy péče o pleť, které vám pomohou udělat stejně hladký přechod z léta do podzimu, jako je vaše pokožka.
Kyselina hyaluronová je látka, která je přirozeně obsažená v těle. Její kouzelnou vlastností je to, že je schopna vázat vodu, což je klíčové pro hydrataci naší pleti. Pojďme se proto podívat na kyselinu hyaluronovou zblízka.
I malé dítko dokáže zařídit pořádné trapasy. Přesvědčte se sama!
Zřejmě není nutné dlouze vysvětlovat, o jaký hmyz se jedná. Octomilky neboli vinné mušky se nám do domácnosti ochotně nastěhují v momentě, kdy necháme na stole zralé ovoce nebo třeba zbytek pečiva od snídaně. Stačí jen chvilička a mušky se velmi rychle namnoží. Pak se může zdát problematické je z kuchyně nějak vypudit. Ale nebojte se – jde to.
Rohy stěn bývají jednou z nejvíce zanedbávaných oblastí v domácnostech, pokud jde o styling a nebo výzdobu interiéru. I když přemýšlíte o tom, jak byste si roh upravili, většinou to stejně skončí tak, že do něj dáte buď nějakou pěknou lampu, nebo velkou pokojovou rostlinu. Existuje však mnoho dalších způsobů, jak si tento kousek domova můžete zajímavě ozdobit. A věřte nám, že některé z nich by vás možná ani nenapadly.
Podzim je tradiční období v roce, kdy bilancujeme. Dny se zkracují, počasí zhoršuje, nálada prostě není. Odtud je už jen krůček k nepříjemným pocitům a sešupu nálady směrem strmě dolů. Když se to stane jednou, je to v pořádku. Podzimní deprese by se ale neměly opakovat často.
O Češích se říká, že jsou národem pejskařů. Vždyť za své čtyřnohé psí parťáky jsou schopní utratit i přes milion korun ročně. To ukazují statistiky. Utrácí se předně za kvalitní žrádlo, také za veterináře a samozřejmě za produkty určené k dentální hygieně. Chovatelé si moc dobře uvědomují, že v psí dutině ústní probíhají stejné procesy jako u lidí. I v psí dutině se mohou vyskytnout zubní kameny nebo zubní plak vedoucí ke zmiňovanému problému. Proto se nedoporučuje podceňovat péči o psí chrup.
Sladký a voňavý meloun je neklamným symbolem toho, že léto začíná! Pojďte udělat radost svému tělu. Jak je možné, že s pouhým melounem dokážete omládnout?
Flirtování je bezesporu jedna z nejžhavějších a zároveň nejzábavnějších věcí, které si můžeme ve vztazích do sytosti užívat. Rozhodně neplatí, že flirt patří jen do seznamovací fáze vztahu, rozhodně lze flirtovat i v dlouhodobém vztahu. Pokud se chystáte na rande, bude se vám flirtování hodit. Poradíme vám, jak se v tom stát mistryní!
Chystáte se do nové nebo první práce. Prošla jste vítězně pohovorem, máte podepsanou pracovní smlouvu. Co vás bezprostředně po nástupu do zaměstnání čeká? Na co se připravit a na co nepřistupovat, ani kdyby vás nutili?

Výběr článků

PLC House je rodinný dům v argentinském Villa Allende. Byl navržen čistě a lineárně, s ohledem na praktičnost, úspornnost a flexibilitu. Tři ložnice, každá s vlastní koupelnou, prostorný prosklený obývací pokoj s výhledem ven na terasu a vzrostlé stromy. To vše na jednom jediném patře. Není nádherný?
V každé domácnosti se vyskytuje alespoň jedna studená chodba, kterou musíte minimálně jednou či dvakrát denně projít. Ať už je to tím, že bydlíte v domě nebo si potrpíte na dlaždičky a další studené povrchy, chladné místnosti se mohou stát minulostí. Stačí si pořídit praktické koberce a užívat si pohodlí při každém kroku.
Bydlíte ve vlastním domě a přemýšlíte, jak do budoucna co nejvíce uspořit na energiích? Krátkodobým řešením je samozřejmě snížení její spotřeby. Ale není řešením udržitelným. Jediný krok do budoucnosti, který má v této oblasti smysl, je zajistit si zdroje vlastní. I stát už to ví, a tak poskytuje dotace na energetickou samostatnost nebo alespoň snížení energetické náročnosti bydlení.

Nepřehlédněte

Vyzdobit interiér nejrůznějšími dekoracemi s vánoční tematikou je jedna věc, ale druhá je mít v domě trochu života. I když se o to postarají většinou děti, můžou mít na živosti v domě podíl i pokojové rostliny. Během kouzelných svátků na konci roku však sázejte na takové, které vánoční atmosféru v příbytku umocní.
Její jméno je Kathy Jacobs, je jí 56 let a žije ve Spojených státech amerických, konkrétně ve městě Calabass ve státě Kalifornie.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek