Pondělí , 29. 04. 2024

Vlastislav

Geometrické tvary jsou v módě. Jak je nosit?

Módní průmysl zažívá boom v mnoha ohledech. Na scénu se vrací devadesátkové trendy, mini střihy jsou po letech znovu v popředí a geometrické tvary na vrcholu. A právě u posledního zmíněného se pozastavíme. Pokud totiž chcete oživit své outfity, proč nezačít právě u vzorovaných modelů, které rozzáří váš šatník?
geometrické
Nebojte se vzorů, poradíme, jak je nosit.

24. 06. 2022

Není to jen o proužcích 

Když se řekne „geometrické tvary”, většina lidí si představí pruhy. Už léta platí, že ty svislé dokážou postavu opticky prodloužit, naopak vodorovné ji zkracují a rozšiřují. A jelikož si většina žen není jistá v této poučce, stává se jedno – pruhy budí najednou enormní respekt a dává se od nich ruce pryč stejně jako od jiných geometrických tvarů. A to je škoda.

geometrické
Zapomeňte na pravidla a kombinujte pruhy jak je libo.

Pojďme proto zapomenout na zmíněné pravidlo a začněme se s módou bavit! Geometrické tvary si s postavou velice hezky hrají a dokáží stát za optickými zázraky.

TIP: Když například zůstaneme u pruhovaných kousků, módní stylisté se shodují v jednom – minimalizaci strachu, který by stál za kombinováním proužků různých směrů. Naopak jsou k tomuto naklonění. Nebojte se kombinovat svislé pruhy s těmi vodorovnými, stejně tak se nebojte nejrůznějších barevných odstínů.

Je to o barvách, tvary dodají šmrnc 

Kombinování nejrůznějších módních kousků geometrických tvarů nebude na škodu, pokud se budete držet maximálně tříbarevného spojení. Kýčovité outfity vznikají ve chvíli, kdy se snažíte spojit čtyři a více barev najednou.

pruhy
Kombinujte střídmě, tři barvy bohatě postačí.

Pokud se v této vodě zatím tolik necítíte, začněte u neutrálního spojení bílá, černá a béžová. Výsledný look bude velmi jemný, světlý, a i když vzory na první pohled tolik nevyniknou, přesto budou působivým oživením outfitu.

Jaro nás barvami zaplavilo 

Při hledání ideálních kousků oblečení jste možná zaznamenali, že nás jaro doslova zaplavilo barvami. Žlutá, zelená, také modrá nebo červená či růžová – zejména pastelové odstíny hrají v současné době prim. A tak sklouznout k přílišnému kombinování čtyř a více barev je snazší než kdy dřív. Při sázení na geometrické a výraznější tvary však zachovejte chladnou hlavu a snažte se odolat tomu množství barev, které nás v současné době obklopuje.  

K TÉMATU  Judita (24): Mám krásné tělo, ale šťastná nejsem. Z malíře i fotografa se vyklubali úchylové

Pozor si dejte také na kombinování se sportovními kousky. Květinová trička jsou hezká, ovšem když je spojíte s výrazně zbarvenými legínami nebo kalhotami, nemusí to působit zrovna stylově, jak jste původně očekávala.  

Kalhoty, klobouky, ponča 

Když už jsme u toho nakupování, jaké konkrétní kousky poseté geometrickými tvary koupit? Geometrické vzory nejsou jenom pruhy, ale jsou to také rovné linie, dále kruhy různých velikostí a samozřejmě i čáry linoucí se napříč kousky oblečení. Ve vašem šatníku však nejvíce vyniknou zejména tři modely, které se navíc hezky kombinují s jednobarevnými kousky oblečení. Mezi ně patří kalhoty, klobouky nebo také ponča

Ponča se stále nosí

Domnívat se, že ponča jsou záležitostí indiánskou, která se dnes nenosí, je mylné. Naopak mluvíme o skvělém a velmi elegantním prvku, který nás v případě potřeby zahřeje a který na první dobrou působí velmi stylově. Když bude výraznějšího vzorování, hezky tím oživíte prakticky jakýkoliv outfit, ať už bude složený z džínů nebo stylových kalhot cigaretového střihu.

pončo
Pončo je opomíjený kus oděvu. Přitom působí kouzelně boho.

Klobouky do letních i podzimních dnů

Nemáme na mysli tradiční pevné klobouky, ale spíše pokrývky hlavy toho typu, které nosil například Michael Jackson. A nesmíme opomenout ani dnes tolik populární bucket hats, jež mohou být taktéž pruhované nebo jinak vzorované. Jsou skvělým doplněním sportovního, ležérního, ale i formálnějšího looku.

klobouk
Klobouček zvaný bucket hat je zase v módě.

Kalhoty na sto způsobů 

Mezi kousky geometrického vzoru, které by neměly chybět ve vašem šatníku, patří i kalhoty. Pruhované můžou být součástí jakéhokoli outfitu. V kombinaci s tričkem a teniskami vytvoříte stylový ležérní outfit, a pokud je spojíte s mokasíny a košilí, rázem máte ideální look do kanceláře nebo mítink.

kalhoty
Pruhované kalhoty jsou trendy a ještě vás opticky prodlouží.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nekončící all beige trend, nebo nepřehlédnutelné barvy?

K TÉMATU  Fakta o kyselině hyaluronové. Shrnuli jsme vše potřebné

Barvy interiéru: jak na nás působí? S černou opatrně

Zdroje článku:
https://www.idnes.cz/jenprozeny/krasa-moda/moda-geometricke-tvary-prouzky-linky.A220309_212256_jpz-krasa-moda_abr
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

V zahradě nám přináší radost, uklidňuje a nabíjí pozitivní energií. Zahradní jezírko vytváří příjemnou atmosféru a jeho realizace není nic těžkého. Můžete vytvořit klasický rybníček s kameny a okrasnými rostlinami, případně do něj umístit nenáročné kapry Koi. Zahradní jezírko může být ale i designově čisté a s pravidelným tvarem, jak si můžete prohlédnout v naší galerii. Které se nakonec stane srdcem vaší zahrádky?
Mláďátka jsou vždycky roztomilá, a platí to nejen o těch zvířecích. Tihle rozpustilí mazlíčci vám zaručeně zvednou náladu, a někteří z nich úplně volají o to si je pochovat.
Za málo peněz hodně muziky? Tak nějak by se dala okomentovat situace kolem vajec. Už jste někdy slyšely o tom, že svými schopnostmi strčí do kapsy mnohé kosmetické produkty? Návod, jak s nimi naložit, máte přímo tady!
Že to přece není možné? Všechno jde, když se chce. A přitom nemusíte vůbec nikam cestovat. Klidně zůstaňte doma, ale zařekněte se, že každý den budete angličtině věnovat alespoň dvacet minut.
Guasha, někde uváděn jako gua sha (vždy vyslovován jako „gvaša“ či „kvaša“) představuje speciální kámen, který má léčebné účinky v podobě masážních metod. Je to čisticí technika obličeje a těla, která má řadu zdravotních přínosů. Předně je ženami vyhledávaná jako přírodní lifting obličeje.
Současná doba není zcela jednoduchá. A právě veškeré dění kolem nás, každodenní starosti i povinnosti, do toho sem tam nějaký klacík pod nohy, přispívají k tomu, že naše psychická i fyzická odolnost trochu ztrácejí na síle. Jak se co nejvíce zocelit a nabrat tu správnou odolnost v každém směru? Právě na to se nyní podíváme.
Zařídit domácnost může být oříšek, zejména pokud se chcete řídit pravidly starého čínského učení jménem Feng Shui. Jelikož díky správnému uspořádání nábytku se bude místností linout příjemná rodinná harmonie, pojďme tradičním čínským zásadám nahlédnout “pod pokličku”. Zejména se podívejme na dokonalý odstín, který by měl dominovat vašemu příbytku.
Léto je v plném proudu a častuje nás nevyzpytatelným počasím. Vyzrajte na něj s limonádami plnými ovoce. Horké dny si žádají osvěžení a během těch deštivých zase potřebujete vitaminy, abyste předešli nachlazením. Přinášíme proto tipy na limonády z exotického ovoce, které zahrnují jak osvědčené klasiky, tak netradiční kombinace. Nejenomže vám budou chutnat, ale zároveň vás – alespoň pomyslně – přenesou tropického ráje.
Mnoho žen vyššího věku se nemůže dočkat důchodu, ale je to vždycky výhra? Záleží na tom, kolik máte naspořeno. Zda jste využila penzijního spoření, nebo jste si spořila sama či s partnerem jiným způsobem. Protože jen z důchodu se v naší republice moc užívat nedá.
Rychlé odmítnutí rande je jediný způsob, jak muži na rovinu říci, že vás nezajímá. Jestliže opravdu nemáte zájem o osobní setkání, musíte mu říci své stanovisko co nejdříve a nekompromisně. Jak?
Pokud sledujete televizní pořady, pak jistě znáte reklamní spot, ve kterém se hádá, jestli daný člověk trpí lupy nebo seboreou. V obou případech mluvíme o problémech, které umí člověka potrápit. A v obou případech mluvíme o potíži, která se projevuje svěděním pokožky hlavy. Že vás taky svědění pokožky trápí? Pak je načase zjistit, jestli je vaším problémem právě seborea nebo klasické lupy.
Zajíždíte prsty do vlasů a cítíte, jak jsou suché? Štve vás to? V létě byste jim měla věnovat mnohem vyšší pozornost, než kdy jindy. Časté koupání, mytí, slunce, mořská sůl ani chlorovaná voda jim totiž moc nesvědčí. Mnohem rychleji se vysušují a lámou. Jak se o ně starat?

Výběr článků

Poslední víkend roku 2018! Sobotu si dopřejte spíše oddechovou a zbytečně se nedohadujte s ostatními, ať si na závěr roku nepokazíte náladu. Astroložka Naďa Šmídová připravila horoskop krásy a duševního zdraví, který vás připraví na to, co by vás mohlo překvapit.
Nástěnné hodiny by neměly chybět v každém obýváku. Sice sledujete čas na mobilu nebo ho ukazuje televize, originální hodiny jsou ale hlavně dekorací, která dokresluje atmosféru domova. A co takhle zvolit ukazatel času opravdu velkých rozměrů? Prohlédněte si galerii.
Jeho design je tak čistý a jednoduchý, že vypadá jako přepravní kontejner. Little Big House stojí na svahu hory Mount Wellington ve Fern Tree v Tasmánii. Projekt dokončený v roce 2010 a dokonce vyhrál ocenění v kategorii rezidencí a novostaveb. Jak se vám líbí?

Nepřehlédněte

Šaty a móda, to je nám ženám vlastní. Šaty, obzvláště ty svatební, jsou jistým odrazem nás samotných, proto se i při výběru často neubráníme emocím. Při výběru hraje roli mnoho faktorů. V den D chceme být všechny okouzlující. Jak tedy postupovat a co se vlastně letos nosí doma i v zahraničí?
Viber, jedna z předních světových aplikací pro zasílání zpráv, se spojila s útulkem Bouchalka, který pomáhá psům, kteří čekají na nové majitele nebo kteří se ztatili. Viber nedávno představil lokalizovaný balíček samolepek určený právě pro milovníky psů a pokud i vy chcete přispět pejskům v Bouchalce.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek