Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Černá nebo zlatá? Nebojte se kuchyňských barevných baterií!

Originalitě se meze nekladou, a to ani v případě takových detailů, jako jsou kuchyňské baterie. Díky různým barevným provedením můžete z té vaší učinit moderní doplněk, který bude v kuchyni třešničkou na dortu. Objevte krásu barev a dopřejte tak interiéru proměnu!
kuchyně
Zdroj foto: shutterstock

Zapomeňte na obyčejný chrom!

Chromové kuchyňské baterie jsou již po několik let nejoblíbenější variantou, protože jsou univerzální a dají se kombinovat s každým dřezem. Avšak jedná se o klasiku, kterou najdete téměř v každé domácnosti. Chrom jednoduše neurazí, ale ani nenadchne. Přitom dnešní trh nabízí spoustu zajímavých barevných kombinací, jež pozvednou vaši kuchyň na novou úroveň a upoutají pozornost všech, co kolem vašeho dřezu projdou. Vytvoříte tak příjemné prostředí, ve kterém bude pečení i vaření radostí!

Černá baterie – elegance i surovost

Kontrasty fungují – vždy a všude. Tak proč ne v kuchyni? Kombinace černé kuchyňské baterie a neutrálního podkladu je synonymem nadčasovosti a modernosti. Pro ten nejideálnější výsledek zvolte bílý, krémový či jinak světle zbarvený dřez. Pro milovníky industriálního stylu doporučujeme dřez bílý, v jednoduchých kubistických tvarech. Na své si však přijdou i ti, kteří vyznávají spíše eleganci.

Abyste v kuchyni vytvořili dojem luxusně působícího, promyšleného celku, pořiďte si několik černých doplňků. Černá baterie představuje výrazný barevný akcent v jakémkoliv interiéru a je jen na vás, jestli jí její důležitost ponecháte nebo se budete snažit o ztlumení. Pokud tedy chcete, aby byla tou hlavní dekorací kuchyně, volte doplňky v tlumených, a nejlépe světlých barvách. Naopak pokud vyberete mnoho aditiv v intenzivních barvách, černá baterie opticky nijak nevynikne.

baterie
Zdroj foto: GROHE

Královská barva – jedině zlatá

A co takhle zlatá kuchyňská baterie? Ve vaší kuchyni bude jedinečným skvostem, který vyvolá exkluzivní dojem. Dosud byly zlaté doplňky využívány především v retro laděných interiérech, avšak nyní nachází své uplatnění také v těch moderních a rustikálních. S trochou snahy však zlatá baterie vynikne v jakémkoli designovém stylu. Nejčastější je kombinace s černou nebo bílou barvou, zajímavá je však i dohromady se starorůžovou nebo červenou – záleží na vašich preferencích. Pozor si však dejte na ladění s křiklavými výraznými barvami, hranice mezi vznešenou honosností a nevkusným kýčem je v tomto případě skutečně tenká!

K TÉMATU  Mšice aneb jak se zbavit tohoto nebezpečného škůdce?
baterie
Zdroj foto: GROHE

Duha? Proč ne!

Odvážlivce jistě potěší, že na trhu mohou najít také dřezové baterie ve veselých výrazných barvách. Zelená, žlutá, červená nebo mátová – všechny vypadají skvěle! Nikde není psáno, že kuchyň musí být vždy neutrální a studená. Mimo to barevnou kuchyňskou baterii jistě ocení i děti, které vám budou chtít s prací v kuchyni pomoci, aby si nového pomocníka ve vaší domácnosti vyzkoušely. 

A věděli jste, že každá barva nějak působí na naše podvědomí? Například zelená podporuje chuť k jídlu (což je v kuchyni žádoucí), harmonizuje a uklidňuje. Žlutá v nás probouzí kreativitu, přináší s sebou energii a dopomáhá k lepší představivosti. Červená je známá jako symbol lásky, avšak člověku dodá také sebevědomí a zlepší mu náladu.

baterie
Zdroj foto: novaservis

Jedinečná kvalita

Máte pochybnosti o povrchové úpravě a její kvalitě? Uklidníme vás. Barevné baterie jsou totiž povětšinou opatřeny technologií PVD, která je opravdu výjimečná. Díky ní vynikají až 10x větší odolností, než mohou nabídnout běžné chromové baterie. Z výjimečné krásy barev se tedy budete moci těšit dlouhá léta. Co se týče údržby, není nijak složitá. Baterii stačí pravidelně omývat neabrazivními čistícími prostředky, na které jste zvyklí.

Zdroje článku:
SANITINO
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Tahle kočka si užívá víkendový relax a v klidu sleduje video s ptáky na chytrém zařízení. Rušit se od lenošení ale rozhodně nenechá a svůj oblíbený tablet jen tak nepustí.
Intimní zápach není rozhodně téma, které by se probíralo buď s kamarádkami, nebo s partnerem. V mnoha případech je tak žena nucena si hledat pomoc sama.
Police nebo knihovny se dají koupit, ale dost možná toužíte po nějakém originálu, který se tvarem přizpůsobí vaší myšlence. Nebojte se experimentovat a inspirujte se nevšedními poličkami, které jsou vedle své účelnosti samy o sobě stylovým doplňkem interiéru. Za vším tady ale stojí nejdůležitější prvek, kterým je milované dřevo.
Každá žena ví, že bez doplňků by nebyl outfit dokonalý a úplný. I za doplňky se musí utrácet, a to zejména za náušnice, které jsou často to nejvýraznější na celém outfitu. Ovšem stejně, jako je tomu v případě jiných kousků oblečení, i ve světě náušnic se mění trendy jako na běžícím pásu. Každý rok móda přinese na trh zcela jiné typy náušnic, které mají zpestřovat outfity v dané sezoně. Nabízí se proto otázka, jaké náušnice ovládnou nejbližší měsíce a týdny?
Znáte to, s velkou radostí si domů přinesete novou rostlinu, která vypadá báječně, jenže po pár měsících si všimnete jistých vad na kráse. Některé se projeví dokonce okamžitě, jen co kytka překročila práh vašeho domu. Ať už jsou to žluté nebo svěšené listy, každým takovým náznakem se nám rostlina snaží říct, že jí něco chybí, nebo přebývá.
Koberec, nebo lino? Tradiční otázka, kterou si pokládá každý při rekonstrukci, nebo stavbě nového bydlení. Podlahy mohou určovat charakter místnosti, pokud jsou tedy zvoleny správně. Jak koberec, tak lino mají své klady a zápory, takže stojí za to udělat nějaký průzkum a porovnat podlahy, abyste našli to nejlepší.
I v dnešní době, kdy se výrobci elektroniky předhánějí, co všechno jejich nové chytré hodinky neumějí, existuje velké množství lidí, kteří nejvíce ocení jednoduché a elegantní ručičkové hodinky. Navíc jen jednoduché hodinky se hodí třeba k obleku nebo do divadla, takže by neměly chybět žádnému muži.
Co mají společného citron, jahody, káva nebo pytlík čaje? Zdánlivě nic, ale ve skutečnosti je můžete použít jako skvělé kosmetické vychytávky. S pomocí těch nejobyčejnějších ingrediencí z vaší kuchyně můžete zabojovat proti celulitidě, černým ucpaným pórům, zamaskovat modřinu nebo cucflek, a dokonce si pěkně vybělit zuby. Nevěříte?
Když Karel Gott zemřel, byla to doslova národní tragédie. Mnoho lidí ukázalo velkou vlnu solidarity, která spočívala jak ve velkém množství vzkazů, které dostávala manželka Ivana.
Sychravé počasí střídá prosluněné dny. Ráno vycházíme ven téměř v mrazu, odpoledne šplhají teploty ke dvaceti stupňům. Právě toto období patří k těm, kdy se nachlazení nejspíš nevyhneme. Pokud ale znáte triky našich babiček na posílení imunity a přírodní léčbu rýmy a kašle, ničeho se obávat nemusíte.
Plesy, bály, masopustní veselice. Je prostě čas se radovat a tančit. K plesovému veselí a tanci však často patří konzumace alkoholu. A není to někdy jen pár skleniček vína nebo piva. Na takových akcích se nabízí široké spektrum míchaných nápojů či destilátů. A tak se spojí tanec s dobrým pitím – ale ráno ta kocovina! Jak se s ní vypořádat?
Astroložka Naďa Šmnídová přináší další horoskop krásy a duševního zdraví. O víkendu si pořádně odpočiňte a zrelaxujte, a věnujte se péči o zdraví a imunitu. Bude to třeba.

Výběr článků

Bohužel alergie trpí nejen lidé, ale také naší čtyřnozí kamarádi. Počet alergických onemocnění se zvyšuje. Nejvýznamnější alergie u psů jsou alergie na parazity, alergie na inhalační alergeny, alergie na potraviny a nebo kontaktní alergie. Podívejte se na několik tipů, které dokážou alergickou reakce u psa zmírnit.
Módní průmysl zažívá boom v mnoha ohledech. Na scénu se vrací devadesátkové trendy, mini střihy jsou po letech znovu v popředí a geometrické tvary na vrcholu. A právě u posledního zmíněného se pozastavíme. Pokud totiž chcete oživit své outfity, proč nezačít právě u vzorovaných modelů, které rozzáří váš šatník?
Byla krásná jako žádná jiná. Muži se o ni prali. Dostávala jednu roli za druhou a dosyta si užívala veškeré slávy, kterou jí povolání herečky přinášelo. Avšak ani ona se bohužel nevyhnula mnohému trápení, které si pro ni osud přichystal.

Nepřehlédněte

Sedl na vás splín? Nebo máte nervy z práce? Rodiny? Přátel? Zkrátka nejste ve své kůži a potřebovali byste nějak nakopnout? Pak nasaďte sluchátka nebo otočte volume doprava na své televizi či hifi věži a zazpívejte si pecky, které vás během pár vteřin přivedou na jiné myšlenky.
Jakmile se začnete s přáteli bavit o tom, jestli doma chovat nějaké zvíře, můžete se dozvědět mnohé. Někteří nesnesou byť jen představu chlupů na koberci, kočky v posteli nebo pravidelného ranního venčení. Někdo si zase naopak neumí představit život bez zvířecího člena rodiny. Pokud byste ale chtěli argumentovat vlivem na vlastní zdraví, závěry výzkumů jsou jednoznačné – domácí mazlíček vašemu zdraví jedině prospěje!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek