Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Survivor po Česku aneb jak se kazí jedna z nejpopulárnějších reality show světa

Měl to být hit, naslibovali nám nejdrsnější reality show. A místo toho máme v televizi pohled na táboření v exotice uplakaných celebrit. Survivor patří k nejsledovanějším a nejoblíbenějším reality show na světě. Asi nejslavnější je ale originální americká verze, kterou už 41 sezón moderuje Jeff Probst. U nás se vysílala pod názvem Kdo přežije.
survivor
Survivor sliboval mnohé. Především skvělou podívanou. (foto: instagram)

24. 02. 2022

Survivor Česko a Slovensko se ale ani vzdáleně nepodobá tomu, na co jsme byli u zahraničních verzí zvyklí. Možná i proto ztrácí diváky a lidé se vesměs této show vysmívají. Mizerný střih i zvuk, nesmyslná délka pořadu, natahování, duely. A do toho všeho nám ty celebrity odpadají jako hrušky. Kdo tohle přežije?

Čekali jsme víc, i od celebrit

Survivor ani není třeba srovnávat s originální verzí, i když ti, kteří originální verzi sledovali, jsou asi nejvíce zklamaní. Od nejdrsnější reality show světa všichni rozhodně očekávali více. I když má pořad licenci originální verze soutěže, jede se podle tureckého modelu. A také proto se v mnohém liší.

Tvůrci vsadili na celebrity, které hrají proti obyčejným lidem, ale už zde trošku narazili. Celebrity nám odpadají jedna podruhé jako hrušky ze stromu, přičemž zástupci lidu se drží, už tohle vyvolalo lavinu negativních komentářů. Každý se nejspíš těšil na to, jak uvidí známé tváře vytržené z jejich komfortní zóny, plni očekávání jsme chtěli sledovat, jak se jim povede na ostrově přežít. A místo toho sledujeme, jak odcházejí na vlastní žádost zase domů.

Jen pár dní na ostrově vydržel zpěvák Vojtěch Drahokoupil, nikdo mu nemůže mít za zlé jeho psychické problémy, ale proč do soutěže i přes své úzkosti a panické ataky vlastně chodil? No, a když soutěž kvůli zdravotním problémům opustil i oblíbený bojovník Gábor a nakonec i exotický Nathan, mnoho lidí ztratilo důvod dál ve sledování pokračovat. A tím trable nekončí, ani zdaleka.

Mluví se o zraněném moderátorovi Tomáši Zástěrovi, který také reprezentuje tým celebrit a na skok si do Česka odskočí i moderátor pořadu Ondřej Novotný. Vždyť už sama televize Markíza, která Survivor vysílá za Slovensko, musela přesunout vysílací čas pořadu na pozdější dobu, prostě nějak nejsou diváci.

K TÉMATU  Nejpřitažlivější muži světa. Hezouni všech věkových kategorií aneb dámy, těšte se

Boj o přežití nebo tábor na exotickém ostrově?

Originální verze se oproti té turecké, podle které jedeme i my, v mnohém liší. Jde to vůbec srovnávat? To ani náhodou! Ať už jste sledovali originální verzi pořadu nebo ne, jistě vám neuniklo, že boj o přežití mají naši soutěžící značně usnadněný. Připravené místo na spaní, příbory, hrnečky, dokonce i deky a zápalky na rozdělání ohně.

Intro reality show Survivor Česko a Slovensko

Přitom o tohle všechno by měli soutěžící bojovat, přístřešek by si měli sami postavit, oheň by měli rozdělat za pomoci křesadla, aby to opravdu mělo něco společného s přežitím na opuštěném ostrově. Všechno ale měli na zlatém podnose, a tak není vůbec divu, že lidé přirovnávají tuhle rádoby nejdrsnější reality show spíše k pionýrskému táboru.

Nesmyslný systém vyřazování i zdlouhavé souboje, které raději přetočíme

I když samozřejmě má Survivor i své příznivce, většina sledujících se už dívá jen ze zvědavosti nebo z nudy. A negativních ohlasů je stále více. Mnohým už došla trpělivost, a to i z jiných důvodů. Občas se na pořad prostě ani nedá dívat, mizerný střih i zvuk, délka epizody, která uspává, nesmyslné opakované a zpomalené záběry. Také nekonečně dlouhá kmenová rada, které, bůhví proč, smí přihlížet i druhý kmen, a nakonec duel, který vlastně nikdo nechápe. Když už si přece přeje kmen někoho vyloučit, měl by tento člověk jít domů. Ale ne, ten ještě jde do duelu s někým, kdo ani nemusel být kmenem označen. Vypadnout tak může kdokoliv a smysl sociální hry je zde úplně pohřben.

Survivor
Survivor nakonec asi nepřežije nikdo. Ani diváci. (foto: instagram)

I když v některých dílech je možné postupem času sledovat více záběrů ze života v táboře. Což samozřejmě chce vidět každý nejvíce. Celkové kvalitě to už ale nepomůže. Jistě, nejsme v Americe a nemůžeme čekat na chlup stejnou verzi, ale i tak by se tvůrci měli zamyslet. Třeba se dočkáme druhé řady, kterou si konečně užijeme.

K TÉMATU  Celebrity, kterým drastické hubnutí pomohlo!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejoblíbenější reality show všech dob. Zkraťte si dlouhou chvíli

Česko Slovenská SuperStar: skandál Knechtové i snaha Bartošové

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Udržitelnost čím dál víc dostává zelenou, a je jedině dobře, že se coby lidstvo snažíme hledat cesty, jak té přírodě o něco odlehčit. Smysl pro udržitelnost se proto propsal i do vánočních svátků – pořadatelé vánočních trhů pracují s obnovitelnou energií, stánkaři prodávají více udržitelných dárků a u řady obchodníků najdete spoustu tipů na dárky, které jsou hezké, a přitom přátelské k přírodě. Vsaďte o letošních, a i těch budoucích Vánocích, na udržitelnost i vy a věnujte přírodě ten nejkrásnější dárek pod stromeček.
Podzim je obdobím, kdy se mění nejenom barvy listů, ale i módní kousky v našich skříních – sandály v botnících pak střídají kozačky nebo kožené polobotky. Pokud ještě váháte, zda byste měli investovat do nového páru kožených bot, prozradíme vám, proč této koupě nebudete litovat.
Současná doba není zcela jednoduchá. A právě veškeré dění kolem nás, každodenní starosti i povinnosti, do toho sem tam nějaký klacík pod nohy, přispívají k tomu, že naše psychická i fyzická odolnost trochu ztrácejí na síle. Jak se co nejvíce zocelit a nabrat tu správnou odolnost v každém směru? Právě na to se nyní podíváme.
Strie představují typ jizev, které se objevují v případě rychlého natažení nebo zmenšení kůže. Pokožce dodávají pružnost dva proteiny – kolagen a elastin. Díky náhlým změnám se tyto proteiny roztrhnou a kůže ztrácí elasticitu. Její hlubší vrstva zůstane odhalená a objevují se malé jizvičky. Strie se nejvíce objevují v těch místech, kde se ukládá tuk – oblasti břicha, hrudníku, hýždí, boků. Ničím neobvyklým nejsou strie vyskytující se na stehnech, rukách nebo zádech.
Nakupování dárků přes internet roku od roku roste. Co nesmíte přehlédnout, aby vše proběhlo hladce a hlavně včas? Dodržujte následující rady!
Chcete se pyšnit originálním zdrojem osvětlení? Instalujte doma designové osvětlení a udělejte z něj dominantu interiéru. Najděte svojí inspiraci v galerii.
Jestliže jste právě absolvovala a teprve začínáte uvažovat o hledání zaměstnání, je nejvyšší čas. Možná jste si naplánovala poslední prázdniny s tím, že začnete hledat práci až v září. Ale to už může být pozdě. Některé pozice si rozeberou ti rychlejší. Počítejte totiž s tím, že proces hledání práce a nástupu do zaměstnání může trvat i několik měsíců.
Čínský horoskop je úplně jiný než ten náš. V tomto horoskopu je také celkem 12 znamení, ty pak prezentuje rok narození. Rok Tygra slibuje zajímavý vývoj, kroky vpřed, radost, ale i strastiplnou cestu k našim cílům. Pojďte se podívat, co podle čínského horoskopu letos čeká právě vás!
Narodilo se vám miminko v zimě? A víte, kolik vrstev mu oblékat, aby mu nebylo příliš zima nebo naopak vedro? A kdy s ním můžete ven? Odpovíme vám na sedm nejdůležitějších otázek.
Ačkoli menstruace občas bývá nepříjemná, je přirozenou součástí našeho života, která je důležitá pro naše zdraví i schopnost početí. Věděly jste ale, že barva vaší menstruace může hodně vypovědět o vašem zdraví?
Víte, jak byste se správně měla starat o svou pleť, aby byla stále zářivá, vyživená a vypnutá? Jen obyčejné odlíčení pleti před spaním bohužel nestačí.

Výběr článků

Uznávaný a oblíbený šéfkuchař, porotce soutěže MasterChef, odborník přes gastronomii, tím vším se po profesní stránce může Přemek Forejt pyšnit. O to větší šok je jeho spolupráce s nejoblíbenějším fast foodovým řetězcem McDonald's.
Tělo je dobře propracovaný stroj, který nás pravděpodobně nepřestane fascinovat. Aby však fungovalo tak, jak má, je zapotřebí, aby bylo poháněno správným palivem. Ani klasický automobil nepojede bez benzínu, ani tělo nebude fungovat bez minerálů a vitaminů, které jsou jeho pohonnou hmotou.  
Chcete-li si koupit pohodlné a zároveň trendy boty, určitě vsaďte na kožené kousky. Ty mají mnoho předností. Na následujících řádcích si na koženou obuv posvítíme pěkně zblízka. Povíme si jak ji vybrat a i to, s jakými módními doplňky ji kombinovat. Proto pojďte číst dále a nechte se inspirovat společně s námi.

Nepřehlédněte

Nákup vánočních dárků se často mění v noční můru, každý z členů rodiny totiž obvykle všechno má, nic nepotřebuje a zejména starší lidé zkrátka nic nechtějí a je velmi těžké se jim zavděčit. Také každý rok řešíte tohle dilema? Nevíte, čím potěšit a obdarovat své nejbližší a docházejí vám nápady? Podle čeho vlastně dárky vybírat a opravdu se trefit? Nikdo nechce dát dárek, který nepotěší. Jděte na to letos chytře.
Připravuje vás o nervy celulitida nebo akné? Řešení těchto kosmetických problémů představuje olej z čajovníku australského. Mimochodem, ten vás zbaví také lupů a pomáhá zneviditelnit vzhled jizev!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek