Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Fit i z pohodlí domova

Zima se blíží nezastavitelnou rychlostí a s ní pro mnohé i nějaké to tradiční zimní kilo navíc. Kombinace efektivnějšího ukládání tuků, svátků a večírků (pokud lockdown dá) a té únavné tmy, jsou dovede být pro postavu naprostá katastrofa. Co s tím?
fit
Zdroj obr. Shutterstock, Efitness

Zkuste zařadit pár snadných pohybů, které zvládnete klidně doma u telky, a přitom s vaší postavou svedou hotové zázraky.

Swing i další cviky s kettlebelem

Kettlebell patří v posledních letech k možná nejoblíbenějším činkám na trhu. Není divu. S jednou takovou železnou koulí totiž zvládnete dokonale procvičit, protáhnout i posílit celé tělo. Že posilování není nic pro vás a že preferujete kardio?

Ani tomu se s kettlebellem nevyhnete. Jedním z nejtypičtějších cviků s touto koulí je totiž tzv. kettlebell swing. Klasické kardio, které vám rozproudí krev v těle, a ještě po něm budete fit a mít zadek pevnější než skála.

Jeho nevýhodou je poměrně náročná technika, kterou je lepší konzultovat se zkušenými trenéry.

Jak na to se můžete podívat například zde: https://www.youtube.com/watch?v=1hbr3JFwYHM

Pokud už máte kettlebell doma, určitě byste neměli přehlédnout ani protahovací cviky TGU či Windmill.

Veslařský trenažer

Láká vás pořízení fitness zařízení? Všichni víme, že většinou slouží především jako stylový, a ne zrovna levný věšák. Výjimkou je veslařský trenažer. Sice je trošku náročnější na prostor, ale jedná se o skvělou zábavu, při které dostanou zabrat bicepsy, tricepsy a břišní svaly, jedná se tak o poměrně dost komplexní pohyb, který si však rozhodně užijete!

Stepper

Dalším skvělým fitness zařízením je stepper. Ten vám, podobně jako swing, vyčaruje pevný a dokonalý zadek. Simuluje totiž chůzi do schodů. Na rozdíl od skutečného chození do schodů můžete však na stepperu třeba koukat na oblíbený seriál, ale co je důležitější je jeho šetrnost ke kloubům. Ty se oproti skutečné chůzi do schodů totiž na tomto přístroji namáhají minimálně.

To samé se však nedá říct o svalech, které dostanou zabrat naprosto luxusně!

A ještě si musíme zmínit takovou jednu třešničku na konec. A tou je obyčejná chůze.

K TÉMATU  Afrodiziaka v jídle. Je to mýtus nebo umí potraviny probudit vášeň?

Chůze

Ať už se chcete udržet fit nebo se do formy teprve dostat, naprosto nejlepším pohybem je skutečně obyčejná chůze. Jedná se o jeden z nejšetrnějších, a přitom nejefektivnějších způsobů hubnutí, ale i posílení zdraví a kardiovaskulárního systému.

A že chodit se nedá doma? Historky z lockdownu mluví jinak, ale pokud vás neláká chodit několik hodin dokolečka kolem obýváku, rozhodně je lepší vyrazit ven. Nemusí jít ani o nic velkého, záleží, na startovní pozici, ale pokud například jen zaparkujete o něco dál vašemu cíli nebo vystoupíte o zastávku dřív, už po měsíci můžete na svém těle pozorovat změny.

A co víc, s největší pravděpodobností se vám chůze i zalíbí a nebudete ani vědět jak a kila půjdou dolů úplně sama a budete fit.

Hledáte více inspirace či vybavení? Navštivte e-shop Efitness.cz, kde získáte vše, co je pro zdravý životní styl potřeba.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Objevte skryté erotogenní zóny. Proč? Muži milují ženy, které se v posteli nestydí. Když se muž potká v ložnici s nespoutanou ďáblicí, je schopen mít ji v hlavě ještě několik let poté. Postelové scény se pak se zájmem vypráví na pánských večírcích. Ačkoli můžete namítat, milenka tohoto ražení je schovaná v každé z nás a je jedno, zda jste otrkaná lvice salónů nebo věrná manželka. Naučte se pomocí jednoduchých triků ovládat partnerovo tělo a odpoutejte se od všednosti dní.
Standartní diety typu: celý den nic nejím, nebo jím jen dělenou stravu, to zná každý. Představíme vám ale takové diety, u kterých budete kroutit hlavou, jak to jen mohlo někoho napadnout. Zda opravdu tyto diety zabírají, to vám nepovíme. Rovněž žádáme, abyste se jimi slepě neřídili a nevybrali si dietu jen proto, že by mohla zabrat. Jakákoli strava by měla zohledňovat individuální vlastnosti a odpovídat vašim osobním přáním a zdravotnímu stavu.
Dopřáváte si klasického turka? Mnoho z nás nedá dopustit na silnou kávu. Jakmile ji ale dopijeme, kávovou sedlinu, která zůstane na dně, bez milosti vyhodíme. To je ovšem škoda, protože lidově nazývaný lógr může u vás doma najít další využití.
Pokud máte doma dítko, které využívá jen málo slov, neskládá pořádně celé věty dohromady nebo se mnohdy v řeči sekne, protože prostě nenachází vhodná slova, zřejmě přemýšlíte, co s tím. Samozřejmě je na místě poradit se s lékařem, ale pokud není situace úplně vážná, snadno na tom můžete společně zapracovat. A o co víc – bude vás to bavit! Jak se dá vývoj řeči dětí podpořit?
Kuchyňský kout je plný nejrůznějších spotřebičů, bez kterých bychom se při vaření prakticky neobešli. V případě, že vám chybí mikrovlnná trouba, pojďme si prozradit, jak ji vybrat. I tento společník se vybírá na základě několika kritérií.
Každý to má jinak: Někdo s radostí čeká na předvánoční šílenství a těší se na shánění dárků, jiný bledne hrůzou, protože absolutně neví, co má jako dárek zabalit. Shodneme se ale asi v jednom: pro děti se dárky vybírají nejsnáze - obzvlášť pro holčičky. Snové, barevné a třpytivé hračky jsou pastvou pro zvídavé oči malých princezen. I americký výrobce hraček Hasbro si zajistil místo na výsluní svou kolekcí hraček „My little Pony“.
Kolují všude a někdy je těžké vyfiltrovat, co je pravda a co je pouhá spekulace. Mýty jsou zkrátka nedílnou součástí nejen internetového dění, a na pár takových se spolu podíváme. Přesněji na tvrzení o jídlech, která zhoršují a podporují tvorbu akné, a přitom tomu tak ve skutečnosti není.
Protiklady se zpočátku mohou přitahovat. Pak přijde společný život a všechno je často jinak. Mají tedy šanci na společný život partneři, kteří jsou naprosto jiní?
Občas se to stane každému. Protáhneme se ze strnulé pozice a v tu ránu uslyšíme křupnutí. Nevábný zvuk, po kterém zpravidla pocítíme příliv úlevy. Co když ale takový zvuk slyšíme o něco častěji, několikrát za den, a stává se z něj železná pravidelnost? Je to problém, nebo můžete být v klidu? Pojďme tomu přijít na kloub.
Samozřejmě že ji zvládnete. Cesta do Santiaga de Compostela má mnoho podob. Můžete si zvolit dlouhou a strastiplnou cestu, nebo raději půjdete kratší úseky a hezky pěkně po upravených cestičkách. Všechno se počítá. Každý krok se počítá.

Výběr článků

Suchý šampon, to je pomocník mnoha z nás, o kterém jste už jistě slyšely. Jak s ním ale pracovat, aby se skutečně stal vaším přítelem do nepohody? Naučte se to!
Úklid není vždycky zábavný, ale je prostě nezbytný. Tady je 28 rychlých rad, jak si doma usnadnit práci! Budete překvapené, co všechno vám může pomoci! Podívejte se na video.
Kruhy pod očima jsou věčný problém žen. A jelikož umí snížit sebevědomí, protože vzhled kvůli němu není dokonalý, nabízí se otázka, jak problém řešit. Zprvu je nutné si uvědomit, co za potíží vlastně stojí.

Nepřehlédněte

Pravý deštivý a sychravý podzim se pomalu začíná hlásit o slovo, a tak není divu, že v tomto zrádném počasí více stonáme my i naše děti. S nižšími venkovními teplotami a nedostatkem sluníčka se navíc zvyšuje riziko nachlazení, chřipky a v dnešní době bohužel i dalších virových onemocnění. Právě v tomto období je tedy více, než kdykoliv jindy v roce důležité myslet na posílení imunity, která hraje zásadní roli v naší přirozené obranyschopnosti a odolnosti proti bacilům. Efektivním způsobem, jak můžeme posílit imunitu sobě i svým blízkým, je za pomoci pěti přírodních pomocníků. Jaké to jsou?
Virtuální seznamování se stalo tak oblíbenou cestou k nalezení dokonalého protějšku, že naprosto předčilo osobní kontakt. Jenže jak se v něm naučit chodit? Výběrem správné fotografie to teprve začíná! S čím zabodujete a čemu se raději vyhnout?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek