Pondělí , 06. 05. 2024

Radoslav

Chytré hodinky: užitečná elektronika, která zaujme všechny generace

Proč na ruce mít hodinky, které jen ukazují čas? Mohou mít celou řadu další inteligentních funkcí, které nám mohou usnadnit život. Zejména pokud jsme ve spěchu a nemáme čas lovit mobilní telefon z kabelky či kapsy, abychom se podívali, kdo nám zrovna telefonuje. To je ale jen jedna z výhod chytrých hodinek. Podle čeho se dají vybírat chytré hodinky?
hodinky
ViDI Studio / Shutterstock.com

Podle ceny

Čím více budete chtít funkcí, tím více za své chytré hodinky zaplatíte. Abyste neplatili zbytečně víc, než skutečně musíte, doporučujeme využít srovnávač cen. Právě díky němu můžete porovnat, zda vámi vybrané chytré hodinky obsahují nejen všechny funkce, které potřebujete, ale také můžete zjistit, kde je koupit. Místo toho, abyste navštěvovali jeden portál za druhým sami, můžete navštívit portály, které srovnávají ceny. S jejich pomocí můžete zjistit nejlepší cenu, za kterou se vámi vybrané hodinky prodávají. V rámci recenzí můžete zkontrolovat také důvěryhodnost daného prodejce.

Podle vzhledu a designu

Zajímat nás ale bude samozřejmě také to, jak chytré hodinky vypadají. Kulaté displeje obvykle napodobují vzhled klasických hodinek, ty hranaté se snadno ovládají a navíc jsou také obvykle užší. Některé modely se vyrábí ve více velikostech, takže si můžete zvolit na základě vlastních preferencí. Avšak mějte na paměti, že menší chytré hodinky mohou mít menší výdrž baterie, horší přehlednost a navíc mohou chybět některé funkce.

Podle funkcí

Chytré hodinky si kupujeme hlavně proto, abychom získali zajímavé funkce (jinak bychom si mohli koupit hodinky klasické). Mezi ty základní patří čas, budík, stopky nebo odpočítávání. Pokročilejší funkce mohou být podmíněny přístupem na internet (obvykle se dá zprostředkovat přes mobilní telefon). Díky těmto funkcím můžete získat například předpověď počasí, příchozí volání a SMS, zprávy a notifikace ze sociálních sítí (některé hodinky umožní i odpověď, zatímco jiné mají funkcí pouze informativní), krokoměr, měření srdečního tepu atd.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Marie byla od mala o něco plašší než ostatní děti. Viděla věci, které ji znepokojovaly. Až v dospělém věku si vše dokázala rozklíčovat za asistence duchovně naladěných lidí. A dnes? Po překonání dlouhé nemoci pomáhá Marie lidem ve svém okolí.
Kolik je na světě leváků a pro jaké pohlaví je tenhle „dar“ typičtější? V čem vynikají a jak jsou na tom se zdravím? Možná vás překvapí i to, kolik leváků se pohybuje na hollywoodském červeném koberci!
Jeden z nejvzrušivějších momentů každého roku nastal, vyrážíte na dovolenou. S tím je ale spojená řada povinností a výzev, mezi něž patří balení. Pro někoho je tato aktivita zcela zábavná, a navíc ještě umocněná o těšení se. Pro druhé balení představuje zase stres, který chtějí mít co nejdříve za sebou.
Květiny v interiéru nejsou žádnou novinkou. Aby také ano, vždyť se s nimi bylo možné setkat už před hodně dlouhou dobou. Naši předkové je milovali. Není se čemu divit, jelikož se jednalo o nadčasovou záležitost.
Vy ani váš partner nepijete alkohol? Žili jste spolu ještě před svatbou? Váš vztah asi nevydrží. A to i přes to, že jste si před oltářem slibovali lásku a věrnost. V pozoru by měli být i tací, kteří mají odloučené rodiče. Prý je potká stejný osud!
Tetování už dávno není výsadou lidí na okraji společnosti. Naopak, dnes už existují i exklusivní tetovací studia s vybranou klientelou, ve kterých vás zdánlivě jednoduchá „kérka“ vyjde zhruba stejně draho jako nové auto. A když si prolistujete svůj oblíbený společenský časopis, přijde vám, že kdo nemá tetování, jako by dnes nebyl.
Svou kamarádku Pavlínu znám už deset let. Seznámily jsme se na letním táboře, kam jsme obě jako děti jezdily. Od té doby jsme se staly nerozlučnou dvojicí. Chvíli jsme společně i bydlely, jenže loni v létě si Pája našla přítele a zanedlouho se přestěhovala k němu.
Popraskané rty, suché koutky, odchlíplé kousky zrohovatělé kůžičky. Když jen trochu zanedbáte péči o své rty, podzimní počasí vám to vrátí i s úroky. Nemusíte kupovat syntetické balzámy na rty. Vyrobte si svoji vlastní péči z přírodních ingrediencí.
V jednoduchosti je ta největší síla. Tento výrok je pravdivý i v případě cvičení a redukce váhy. Pokud i vy chcete zhubnout, vsaďte na program H.E.A.T. a jeho důraz na ten nejpřirozenější pohyb pro každého z nás. Díky chůzi totiž dokážete spálit maximum kalorií, které vás brzy dostanou k vysněné povaze.
Jste věčná začátečnice? Vždycky se pustíte do běhání a po pár týdnech to vzdáte? Nebo jste ještě nikdy neběhala, ale ráda byste začala? Možná právě vám se bude hodit následujících deset tipů, díky kterým si běh skutečně zamilujete.
Máte v sedmdesáti nárok být zamilovaná a mít sex? Samozřejmě máte. Zamilování je stejné ve dvaceti, jako v sedmdesáti. Jen je lidé na veřejnosti projevují méně okázale. Možná vám vaše děti řeknou, že jste trapná. A ony nejsou právě tím, že takhle uvažují? Milovat někoho není nikdy trapné. Je to ta nejdůležitější součást života každého člověka.
Skáčou, plavou, dovádějí. Tučňáci jsou nelétaví ptáci, které v zoo nezapomene navštívit nikdo. Ve volné přírodě ale předvádějí větší kousky!

Výběr článků

Události minulých týdnů nás nenechaly chladnými a rozhodli jsme se, že se vydáme dále za poznáním sebe sama. Karanténu jsme zvládli každý po svém, stejně tak jsme si v sobě všichni museli zpracovat strach o sebe i své nejbližší. Nyní je čas se se vším vypořádat. Každý po svém. My zkusili pobyt ve tmě aneb týdenní terapii, kdy se o sobě dozvíte mnohem více, než byste čekali.
Jste-li ve věku 55+ a hledáte zaměstnání, můžete se s tím běžně setkat. Věková diskriminace při žádosti o zaměstnání je v naší zemi poměrně běžná. Způsobů, jak ji prokázat a jak se jí bránit, není bohužel mnoho. Ale jsou.
Denisa Cziglová, známá z účasti v MasterChef Česko, zemřela ve věku 35 let po statečném boji s rakovinou. Během svého života se snažila pomáhat ostatním onkologickým pacientům a svoje zkušenosti sdílela v knize, aby podpořila ty, kteří čelí podobným výzvám. Vedle toho si vybudovala rodinu a žila plnohodnotný život.

Nepřehlédněte

Článek "Co je to Quiet Quitting? A týká se Vás?" rozkrývá fenomén tiché rezignace v pracovním prostředí. Termín označuje nenápadný odchod zaměstnanců, kteří postupně snižují svou angažovanost a odkládají své povinnosti. Dnešní článek nabízí pohled na příčiny, dopady a strategie, jak předejít této formě odchodu nebo s ní efektivně pracovat.
Udržitelnost čím dál víc dostává zelenou, a je jedině dobře, že se coby lidstvo snažíme hledat cesty, jak té přírodě o něco odlehčit. Smysl pro udržitelnost se proto propsal i do vánočních svátků – pořadatelé vánočních trhů pracují s obnovitelnou energií, stánkaři prodávají více udržitelných dárků a u řady obchodníků najdete spoustu tipů na dárky, které jsou hezké, a přitom přátelské k přírodě. Vsaďte o letošních, a i těch budoucích Vánocích, na udržitelnost i vy a věnujte přírodě ten nejkrásnější dárek pod stromeček.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek