Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Vyplatí se kupovat levné tonery? Dejte si pozor, které vybíráte

Je běžné, že má dnes téměř každá domácnost vlastní tiskárnu. Platí ale také, že na tisk dokumentů do školy, do práce nebo vstupenek do divadla opravdu nepotřebujete nějakou zvlášť kvalitní tiskárnu a bezchybný tisk. Vyplatí se proto kupovat levné neoriginální tonery nebo je to hazard s životností vaší tiskárny?

Originální tonery vyrábí přímo výrobci tiskáren a kopírek. Jenže tyto originální tonery a cartridge bývají o dost dražší a běžnému spotřebiteli se nechce do domácího tisku tolik investovat. Oproti tomu levné tonery, které nejsou originální, mohou být renovované nebo repasované. Každopádně ale stojí o dost méně než klasický originální toner.

Renovované kazety

Sázkou na jistotu mohou být právě ony. Originální tonery se mohou znovu sbírat a opětovně naplnit, z čehož následně vzniká renovovaný toner. V podstatě platí, že taková náplň by měla být kvalitativně zcela srovnatelná s originálním tonerem. Můžete si být tedy jisti, že se to neprojeví na kvalitě vašeho tisku ani na stavu vaší tiskárny.

Pozor na amatérské plnění

Obezřetní buďte ale především v tom, jakým způsobem je toner znovu plněn. U amatérského plnění se nikdy nedosáhne takové kvality a obvykle také natisknou i jen čtvrtinu slibovaného objemu stránek. Hrozí také poškození vaší tiskárny a další nepříjemné komplikace. Ověřte si tedy vždy certifikaci a kupujte tonery jen od osvědčených výrobců.

Kompatibilní tonery představují zdravotní riziko

Ty se většinou vyrábí v závodech v Asii. Bohužel se může snadno stát, že narazíte na výrobky, které jsou nejenom funkčně, ale také zdravotně problematické, jelikož v Asii nefunguje tak dobře regulace trhu a do náplní se mohou dostat problematické látky.

Cena toneru je závislá na řadě faktorů, jiné ceny mají i jednotlivé značky a výrobci. Proto se vyplatí zjistit, kolik stojí tonery Brother, Canon nebo HP a i podle toho vybírat tiskárnu, kterou si pořídíte.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Bulvární plátky v posledních měsících plní články, které se věnují vztahu Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa což je v tomto spojení opravdový bizár. Kdybyste se s někým vsadili, že tihle dva skončí spolu, každý by si klepal na čelo. Na druhou stranu, je to tak šílená dvojice, až jsou si možná vlastně souzeni.
Na oslavu svých 65. narozenin, které Peter Nagy, legendární slovenský zpěvák a frontman kapely Indigo, slavil 9. dubna, chystá ve velkém stylu koncert v pražské Lucerně. Tato výjimečná událost přinese na jednom pódiu jeho největší hity, jako jsou "Kristínka iba spí", "Láska je tu s vami", a další, které si získaly srdce posluchačů napříč generacemi.
Jsou muži a ženy z různých planet? Ano, mezi námi je velký rozdíl! Jak vypadá vaše ranní rutina, postoj k životu nebo jak reagujete na různé situace? A jak na stejné situace reaguje váš mužský protějšek? Podívejte se na hlavní rozdíly mezi námi a muži. Tyhle úsměvné příhody ze života vám budou povědomé!
Jmenuji se Marcela Hlaváčková a jsem mentorka a koučka osobního a profesního růstu. Pomáhám lidem na cestě k sebevědomí, úspěchu a štěstí, protože já sama vím, jak je na cestě životem mnohdy záchranné lano potřeba. I proto se teď před vámi pomyslně obnažuji a povím vám příběh, který není ničí jiný než můj. Jsem stejná jako vy, jsem taky jenom člověk.
Léto se nezadržitelně blíží a zcela jistě se nemůžete dočkat, až vyrazíte na dovolenou. Naše tělo však může na změny prostředí a počasí reagovat negativně. Také změna stravy je pro lidský organismus zátěží a mohou ji doprovázet nepříjemné obtíže, které by vám vysněnou dovolenou mohly překazit. A od toho je tu cestovní lékárnička, kterou si můžete přibalit s sebou. Co by měla obsahovat a jak si léto ve zdraví užít?
Stále ještě pracujete na svém novoročním předsevzetí a usilujete o shození posledních vánočních kilogramů? Pak patříte mezi posledních pár statečných. Většina to už dávno vzdala, tudíž už nyní si můžete pogratulovat. Vy se však místo gratulací ptáte sami sebe, jak poslední povánoční kilogramy shodit. Těch posledních pár kilo jde totiž dolů opravdu stěží.
Všichni milovníci seriálu Sex ve městě jsou jako na jehlách Carrie Bradshaw, protože je to tady! Kýžené pokračování v podobě nových dílů. Otázkou však zůstává, jestli se i tato série bude držet původního stylu Sexu ve městě, anebo se spíše můžeme těšit na něco nového. A v neposlední řadě, jestli to celé autoři pokračováním leda nepokazí.
Trombóza je název onemocnění, při kterém se v krvi utvoří sraženina a ucpe žílu. Jedná se třetí nejčastější kardiovaskulární onemocnění, jehož příznaky nebývají nápadné, ale následky mohou být fatální.
Čínský horoskop je úplně jiný než ten náš. V tomto horoskopu je také celkem 12 znamení, ty pak prezentuje rok narození. Rok Tygra slibuje zajímavý vývoj, kroky vpřed, radost, ale i strastiplnou cestu k našim cílům. Pojďte se podívat, co podle čínského horoskopu letos čeká právě vás!
Blíží se pracovní pohovor a chcete na něm opravdu uspět? Zakládat byste si měli především na dobrém prvním dojmu, který je v případě pohovoru nadmíru důležitý. A ten je tvořen také tím, co máte na sobě.
Bohužel alergie trpí nejen lidé, ale také naší čtyřnozí kamarádi. Počet alergických onemocnění se zvyšuje. Nejvýznamnější alergie u psů jsou alergie na parazity, alergie na inhalační alergeny, alergie na potraviny a nebo kontaktní alergie. Podívejte se na několik tipů, které dokážou alergickou reakce u psa zmírnit.

Výběr článků

Body, které souvisí s orgány v našem těle, najdeme na našich nohou, rukou, i po celém těle. Pomocí jejich stimulace si jednoduše pomůžete od zdravotních potíží. Pojďte je najít společně s námi!
Také milujete pěvecké soutěže? A rády si poslechnete nějaký ten starý hit v podání neznámého umělce? Tady je výběr nejtěžších písní, které zazněly v The Voice. Husí kůži zažijete u každé písně.
Shannen Doherty, ikonická Brenda z Beverly Hills 90210, neúnavně čelí svému boji s rakovinou prsu ve čtvrtém stadiu. S neotřesitelnou odvahou a láskou v srdci sdílí své myšlenky a plány na to, jak ulehčit budoucí ztrátu pro svou rodinu, zejména pro svou milovanou maminku.

Nepřehlédněte

Bude se zastřihovat! Střední nebo krátká délka střihu znamená úplně nový účes, ale také rozhodnutí zbavit se své dlouhé okrasy. Možná se inspirujete!
V průběhu letních měsíců se častěji vydáváme mimo domov. Tím se ovšem dostáváme do hledáčku klíšťat. Co nám tito roztoči mohou způsobit, jak se jim bránit a co dělat, když už se zakousne? Zapomeňte na staré rady, dnes už je vše jinak. Žádné krémy, aby se pustilo apod.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek