Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

4 tipy pro váš klidnější spánek, pokud partner chrápe

Existuje několik možností, jak se vyspat i tehdy, pokud váš partner hlasitě chrápe. Jednou z možností je jít spát do jiné místnosti. Pak existují samozřejmě i vtipná doporučení, jako je přilepit partnerovi pomocí lepicí pásky na záda míček. Ví se, že chrápání je nejintenzívnější, když dotyčná osoba spí na zádech. Míček přilepený na pyžamo (na záda) zabrání, aby se člověk na záda překulil.
chrápání
Zdroj obr. Daaaria / Shutterstock.com

Když pomineme vtipná doporučení, pak lze vyzkoušet i osvědčené rady:

  1. Vyhnout se konzumaci alkoholu.
  2. V případě alergie, ať partner užije léky ke zlepšení průchodnosti dýchacích cest.
  3. Doporučuje se vyvýšit matraci nebo si vzít o jeden polštář navíc.
  4. Použít chránič sluchu.

Chránič sluchu může vyřešit váš problém s partnerem, který chrápe. Neřeší to však jádro tohoto problému. Pokud váš partner chrápe často a hlasitě, měl by zvážit prohlídku u svého lékaře. Stane se, že občas chrápe každý. Zejména, je-li člověk velmi unavený nebo posilněný alkoholem. Z chrápání by se však neměla stát denní záležitost.

Mezi nejčastější příčiny chrápání patří

  • Věk – čím je člověk starší, tím je větší pravděpodobnost, že začne chrápat. Je to dáno fyzickými změnami, kdy se sníží svalový tonus v krku a hrdlo ze zúží. Stárneme úplně všichni a nelze to nijak změnit. Pomoci však může změna životního stylu a speciální cviky.

Nadváha – k častým důvodům, kdy člověk začne chrápat, patří i nárůst tělesné váhy. A to proto, že tuková tkáň v hrdle tlačí na dýchací trubici, čímž se prostor v krku zúží. V tomto případě existuje řešení, a tím je redukce váhy. Do doby, než váš partner zhubne, můžete navštívit e-shop Hoffmann Group a koupit si tzv. špunty do uší (ochrana uší před hlukem). Přeci jen hubnutí je otázkou týdnů i měsíců.

  • Problém s nosem a dutinami – ucpané dýchací cesty mohou být další příčinou chrápání. Ty mohou být ucpané dočasně (nachlazení, rýma) ale i trvale – z důvodu chronického onemocnění či alergie.

Chrápání však může znamenat i spánkovou apnoe, kdy se dýchání i několikrát během noci na krátkou dobu přeruší. Klasické chrápání kvalitu spánku tolik nenarušuje, v tom je zásadní rozdíl. V případě podezření, že nejde jen o běžné chrápání, je více než doporučené navštívit lékaře a zjistit skutečnou příčinu. Chrápání otravuje život jak chrápajícímu, tak jeho partnerovi, proto pracujte na jeho eliminaci.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Přivydělat si z pohodlí domova nikdy nebylo jednodušší než teď. Pokud prahnete po tom, přispívat do rodinného rozpočtu něco navíc, nemusíte nutně chodit z jednoho zaměstnání do druhého, ale můžete se u oblíbeného televizního pořadu pustit do ručních prací. Možností je víc než dost.
Stojany na víno ze dřeva i kovu, na stěnu nebo na bar v kuchyni. Slouží nejen jako praktické uložení vína, ale také jako originální designový prvek. Patří mezi věci, které vybíráte spíše podle stylu
Snad každá žena neustále hledá procedury, které vyzdvihnou přirozený půvab pleti, zlepší její vlastnosti a podpoří úchvatný vzhled. Zatímco dříve zažívaly doslova boom kosmetická studia, řada žen péči o svůj vzhled přesunula do pohodlí domova. Dnes už si proto můžeme dopřát řadu kosmetických ošetření, aniž bychom čekali na objednací termín do studia. Příkladem je také oblíbená metoda dermaplaning, kterou hravě zvládnete i doma. Jen si o tom předtím pár věcí prostudujte.
Zábava a práce v jednom? Sen, který se stává skutečností díky event managementu. Budujte kariéru v tomto oboru. Ukažte svůj manažerský talent a kreativitu organizováním firemních akcí. Toužíte po profesním růstu a dokonalé firemní kultuře?
Začalo to jednou ve sprše. Asi po páté jsem si kontrolovala prsa. Měla bych to samozřejmě dělat častěji, když vím, že prababička měla ve svých 82 letech diagnostikovaný nádor, ale není čas. A taky jsem kojila, takže jsem ve skupině žen, které jsou proti rakovině prstu více chráněné. Tak to aspoň píšou na internetu. Bohužel jsem si ten den nahmatala bulku v prsu. Co teď? Mám to řešit? Nebo ne?
Blížila se sedmá hodina večerní a my už jsme netrpělivě čekali před televizními obrazovkami, až se ozve známá melodie a objeví se mužík s papírovou čepičkou. Večerníček je fenoménem, který si pamatujeme do dneška, zvláště některé oblíbené pohádky, které nám každý večer před spaním přinášel. Zavzpomínejte si na pohádkovou nadílku s námi.
Říká se, že ženy jsou v uvažování složité, zatímco muži zůstávají srozumitelní a jednoduší. Co se ale vztahů týká, tak muži a ženy následují trochu rozdílné cesty. To, co muži hledají ve vztahu není to, co by ženy motivovalo, aby do takového vztahu šly. Rozdělují je jejich touhy, mentalita, vášně či úroveň vyjadřování. My vám nyní řekneme, co muži doopravdy očekávají od vztahů se ženami a po čem jejich srdce touží.
V době koronavirové daleko více lidí pracuje formou home office, a tak si může přece jen více řídit svůj pracovní čas. Jestliže máte takovou možnost, zdřímněte si po obědě.
Přemýšlíte nad skladbou svého jídelníčku? Víte, kolik sníte denně bílkovin nebo vlákniny? Hlídáte si, co jíte? Možná, že ne. Hodně lidí nepřemýšlí nad tím, co jí a zda se stravuje správně. Většinou jako výmluva poslouží nedostatek času. Bílkoviny jsou ale pro tělo skutečně nezbytné a drtivá většina populace jich konzumuje málo. Zkuste to změnit.
Zvládání rodinného života může být výzvou, ale s několika jednoduchými a efektivními tipy můžete vytvořit harmonii a organizaci ve svém domově. V našem článku "Tipy na organizaci rodinného života" vám přinášíme osvědčené strategie a triky, jak lépe spravovat čas, úkoly a komunikaci ve vaší rodině. Od plánování rodinných aktivit po efektivní rozdělování domácích povinností – objevte praktické rady, které vám pomohou vytvořit klidný a organizovaný rodinný život. Dejte nám šanci vám přinést jednoduchost do každodenního chaosu!
Blíží se narozeniny vašeho partnera a vy usilovně přemýšlíte o tom, co byste mu pořídila? Určitě ho chcete příjemně překvapit a ráda byste vsadila na maximálně praktický dárek, který využije. Kombinace těchto dvou aspektů ovšem není vůbec jednoduchá. Ne vždy se musíte zaručeně zavděčit. Právě proto pro vás máme hned několik tipů, jež se vám mohou hodit. zaměříme se právě na onen zmiňovaný praktický aspekt, jež je z hlediska dlouhodobého využití dárku velmi důležitý.
Taky jste to slyšela? Vyber si buď kariera, nebo dítě! Naštěstí dneska už jde zvládnout vše. Přinášíme 5 rad, jak hravě zvládnete obojí.

Výběr článků

Dnes jsem snědla svůj objednaný Caesar salát, i když vím, že měl chyby. Ale dávám si ho často. Tak jsem špatný druh použitého salátu a kus opečené slaniny neřešila. Vím, co jsem si objednala. Ovšem určitě se vám stává, že si dáte něco, co vůbec neodpovídá kvalitě, kterou jste očekávala. Co může být v restauraci předmětem reklamace?
Léto je v plném proudu a častuje nás nevyzpytatelným počasím. Vyzrajte na něj s limonádami plnými ovoce. Horké dny si žádají osvěžení a během těch deštivých zase potřebujete vitaminy, abyste předešli nachlazením. Přinášíme proto tipy na limonády z exotického ovoce, které zahrnují jak osvědčené klasiky, tak netradiční kombinace. Nejenomže vám budou chutnat, ale zároveň vás – alespoň pomyslně – přenesou tropického ráje.
Ať už jste romantickou duší či nikoliv, pár romantických knižních výtisků byste u sebe v knihovně mít měli. Zaprvé nikdy není na škodu žít alespoň v příběhu více naivně, než ve skutečném životě, a zadruhé nějak potřebujete zaplnit volné chvíle během propršených dní. Otázkou nyní zůstává, jakou knihu si pořídit a přečíst?

Nepřehlédněte

Odhodláváte se začít cvičit? V tom případě by vám mohly pomoci ty správné aplikace, s nimiž bude pohyb mnohem jednodušší a zábavnější. Proč? Protože v nich uvidíte své výkony, pokrok, kterého jste dosáhli a také se můžete porovnávat s ostatními.
Blíží se významný den vaší ženy, případně jsou za rohem Vánoce a vy ještě nemáte žádný dárek? Nepanikařte, stále vše můžete zachránit. Zapomeňte ale na kreativitu, raději vsaďte na jistotu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek