Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Načerpejte energii a začněte opět sportovat

Teploty stoupají a pomalu svítá i naděje, že se brzy otevřou sportoviště. Jestli se chcete po delší pauze dostat do formy, rozhodně nepodceňujte přípravu. Dobijte energii a dávejte si postupné cíle. Jinak byste mohli skončit s nepříjemnými křečemi, bolestivě nataženými svaly a vyčerpaní únavou.
sport
načerpejte energii s kvalitními doplňky stravy! (zdroj foto: Naturevia)

Ať už se venkovní kurty, tělocvičny či fitness centra otevřou nebo budete i nadále odkázáni sami na sebe, je ten správný čas začít se hýbat. Léto je tu za chvilku a pandemická kila by měla jít dolů. Než však začnete sportovat, udělejte si plán a řádně se připravte. Buďte realisté a zátěž navyšujte postupně. Maraton nikdo bez kondice neuběhne.

Dobijte si baterky

Pokud vás představa pohybu děsí, protože bojujete s jarní únavou a přesun z ložnice do kuchyně je pro vás výkon hodný medaile, nebojte se, vše má řešení. Nejprve dodejte tělu potřebné vitaminy a minerály. Za opravdový životabudič je pokládán koenzym Q10.  Dodá vám energii, kterou věkem ztrácíte, zlepší výkon srdce a pomáhá bránit předčasnému stárnutí. Jako silný antioxidant vás rovněž ochrání před škodlivým LDL-cholesterolem. Pomáhá při paradontóze či zánětech dásní. Jenže jeho tvorba se postupem let snižuje a zlom přichází po čtyřicítce, kdy už máte k dispozici o 30 % této látky méně a začínáte pociťovat snižování výkonnosti. Pokud chcete být plní síly a energie, vsaďte na kvalitní doplňky stravy. Například jedna kapsle přípravku Naturevia Koenzym Q10 obsahuje extra silnou dávku vysoce kvalitního koenzymu Q10 a pomůže vám rychle nabrat síly. Díky němu budete vitální a budete si připadat jako „zamlada“.

Zátěž zvyšujte s rozumem

Energii vám dodá i samotný pohyb. Nicméně začněte pozvolna. Tělo, které jste nechávali delší dobu zahálet na gauči, si musí na změnu režimu zvyknout. Pro začátek jsou ideální kratší úseky a „pomalejší rozjezd“. Hlavně nikdy nevynechte rozcvičku. Lehké protažení vám pomůže zahřát svaly a předejít zbytečným bolístkám. Pokud ji opomenete či si naložíte víc, než zvládnete, svou chybu brzy pocítíte. Svalová křeč dostaví okamžitě nebo opožděně, třeba v noci. Jestliže se jí chcete vyhnout, vsaďte na hořčík. Při sportu tělo více hořčíku spotřebuje i vyloučí. Jeho nedostatek se projeví nižším výkonem a horší regenerací. Ovlivňuje navíc produkci hormonu štěstí – serotoninu, takže díky němu budete mít nejen efektivně sportovat, ale ještě se budete usmívat. Nemusíte se dále obávat ani nespavosti, migrén, svalového třesu či bušení srdce a ani stres si na vás nepřijde. Jako vhodný zdroj může posloužit doplněk stravy Naturevia Magnesium 1, jehož jedna malá tableta denně zajistí potřebný přísun hořčíku. Balení obsahuje 90 tablet, takže vydrží tři měsíce.

K TÉMATU  Jak na správné stravování v létě

Každý si může najít to své

Je jedno, jak se rozhodnete sportovat, zda to bude běh či jóga. Důležitý je pohyb jako takový, udrží vás v kondici a pomůže vám vyčistit si hlavu od všedních starostí. Zapomenout na chvilku, co se děje kolem a soustředit se jen a jen na sebe sama, není na škodu. A ta radost a pozitivní energie, která se vám vlije do žil, je k nezaplacení.

Zdroj

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Provoněný domov pozitivně působí na naše smysly. Osvěžovače zakoupené v obchodech jsou ovšem nejen drahé, ale jejich složení může kvalitu vzduchu ovlivnit nepříznivě. Vyrobte si své vlastní vůně! Kombinujte a vymýšlejte podle ročního období i místnosti, do které chcete vůni umístit.
Pokud patříte mezi znalce kávy a je to první věc, na kterou po probuzení myslíte, chápeme vás. Ale mějte se na pozoru. Pokud máte doma čtyřnohého přítele, je možné, že neodolá pokušení ochutnat ten horký nápoj. A zatímco lidé často potřebují na začátek dne kofeinový šok, káva rozhodně není něco, co by si měl dávat váš chlupatý společník. Jak konkrétně je spojení „káva a pes" škodlivé a co může způsobit?
Trocha vzpruhy, když nám začalo to jaro, se vždycky hodí. Vyberete si svého favorita mezi svalovci i charismatickými krasavci?
Home office je pro mnoho lidí splněným snem. Vždyť doma vás nikdo nekontroluje, šéf vám nedýchá na záda, nemusíte řešit kolegy a mnohdy můžete mít své vlastní pracovní tempo. Úskalím ale může být to, že domácí prostředí tak trošku svádí k prokrastinaci, ne vždy se do pracovního tempa člověk dostane tak rychle, jako ráno po příchodu na pracoviště. Co je ještě horší, mnohdy zapomeneme i pravidelně jíst, chybí nám pohyb a pak nekontrolovatelně přibíráme na váze. Jak tomu předejít?
Určitě jste to v rodině zažili. Stačí obyčejné Člověče, nezlob se! Vaše figurka je shodou náhod v domečku dřív a už dítě hází kostkou, kácí figurky, bourá hrací plán a křičí, že zase prohrálo! Měli jste ho raději nechat vyhrát? Prohra je součástí života. Nechte ho někdy prohrát a projít si smutkem, který následuje.
Venkovní pochmurné počasí nikoho zrovna neláká. Proto se raději zachumláme do deky a posedíme si pěkně v teple u krbu. Pokud však nemáte po ruce dobrou knihu, zachrání to některý z oblíbených filmových snímků, jež za poslední roky trhaly rekordy ve sledovanosti. Co konkrétně stojí za zhlédnutí?
Výraz plovoucí podlaha je tu s námi zhruba už od 90. let minulého století, od té doby se začaly objevovat ve více a více domácnostech. Jejich slávě však ještě zdaleka neodzvonilo. Majitelé bytů a domů jsou si vědomi jejich výhod, a proto výběr typu podlahy padne často zrovna na ně.
Máte ráda kvalitní obuv? Hledáte boty, které vydrží a můžete si je vzít do práce stejně jako do přírody? Pak zkuste vybrat z nové kolekce SOREL. Doporučujeme. Věřte, že budete nepřehlédnutelné.
Džíny patří mezi základ každého dámského šatníku, proto by každá žena měla mít dokonale padnoucí kousek ve své skříni. Vybrat perfektně padnoucí džíny ale není jen tak.
Jsou přítulní a mazliví, ale také je s nimi velká zábava. Nejlepší čtyřnohý přítel člověka občas předvádí skutečné psí kousky. Podívejte se na ty nejlepší.
Čas je to, oč tu běží. Nikdy ho není dost a zvláště v poslední době je každá minuta drahá. Ze dne na den jste se staly na plný úvazek nejen matkami, ale i učitelkami, vychovatelkami a kuchařkami. K tomu všemu musíte zvládnout ještě svoji práci. Pokud se z toho nechcete zbláznit, rozdělte úkoly v rodině a nebojte se ulehčit si práci. Využijte všeho, co doba nabízí, a uvidíte, že bude i teplé jídlo.
Po dlouhém období samoty jsem si našla přítele, můj život začal být zase o něco šťastnější. Všechno nám klapalo a vypadalo to nadějně. Byli jsme spolu spokojení a pomalu začínali přemýšlet nad společným rodinným životem. Tak jsem se rozhodla, že by Petra mohla poznat i má matka, abych zjistila, co na něj říká ona. Zpočátku vše vypadalo dobře, ale to, co se stalo pak, mě strašlivě zasáhlo.

Výběr článků

Chladná rána i večery nepřidají na náladě nikomu. Známe ale potraviny, které vás dokáží zahřát a zpříjemnit vám den. Už tím, že vám nebudete po těle chladno. Kterými obohatit podzimní jídelníček?
Najednou zasvítí sluníčko do oken, venku rozkvetou keře a hned vám svět připadá mnohem veselejší. Jaro už je tady, a to nejen teplotami venku. Velikonoce jsou za necelý měsíc, a tak je ten správný čas vnést jarní náladu také do vašeho domova.
Jste příznivci doby minulé, která se nesla v duchu swingu, kloboučků, smokingů a doutníků? V tom případě byste se měli seznámit se stylem Art deco, který je odkazem na období mezi první a druhou světovou válkou. Oldřich Nový, Adina Mandlová nebo románový hrdina Velký Gatsby jsou ztělesněním luxusu, elegance a sofistikovanosti. Inspirujte se našimi tipy a vneste do svého domova kousek dávného luxusu a elegance.

Nepřehlédněte

Takzvané koitální sblížení představuje zajímavou techniku, která může ještě vylepšit vaše sexuální zážitky. Setkat se lze také s názvem koitální vyrovnávání, tento termín je označován také zkratkou CAT z anglického coital alignment technique.
Žijete ve spokojeném vztahu, ovšem i když se v něm cítíte opravdu dobře, přesto byste našli něco, co by se dalo zlepšit? Možná tím “něčím” je jeho milostná stránka. Sex ke zdravému vztahu patří, a když to v něm skřípe, začíná to skřípat také mezi dvěma lidmi. Abyste předcházeli nemilým scénářům a aby vás opět zaplavilo štěstí během společné noci s partnerem, vyzkoušejte některý z tipů.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek