Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Vánoční výzdoba – vkusně a levně. Stačí jen troška času

Ještě váš byt nedýchá vánoční atmosférou? Do Štědrého dne zbývá dost času, abyste do bytu vnesli ducha Vánoc. Výzdobu nemusíte kupovat hotovou, je to finančně poměrně náročné. Stačí pár drobností koupit, něco nasbírat v přírodě, inspirovat se a začnou se dít zázraky.
vánoční výzdoba
Vánoční výzdoba snadno, levně a kreativně. (zdroj foto: www.123rf.com)

22. 12. 2020

Malé, levné a rychlé nákupy. Vejdou se i do větší kabelky

Vánoční výzdoba by nevznikla bez tavné pistole. Ta je naprostým základem. Naštěstí ji koupíte už od 100 Kč v železářství nebo hobby marketu. Poté zajděte do blízké švadlenky a tam nakupte vánoční stuhy – ne ty umělohmotné, ale opravdové stuhy.

Jestliže máte v okolí dobré české květinářství nebo nějaký stánek s vánočními potřebami, nakupte tam různé drobnosti – zvonečky, houbičky, zapichovací sněhuláky, malé kouličky, podkůvky, umělé snítky cesmíny s červenými kuličkami.  Stačí tři čtyři kousky od každého.

A nezapomeňte na jmelí a aranžovací hmotu. Nevíte, co to je? Vypadá to jako pěnová houba. Dá se používat suchá i namočená – udržuje pak vlhkost, pokud k aranžování použijete živé rostliny.

Inspirujte se všude kolem. Nezapomeňte na kreativní weby

Zdají se vám krásně nazdobené věnce, co vidíte v květinářství, uměleckým dílem? Když se do toho pustíte, zvládnete je taky, a navíc ušetříte. Zvláště letos to určitě přivítá mnoho rodin. Neváhejte, a co se vám na ulici, v květinářství a různých výlohách líbí, vyfoťte si to.

Skvělé nápady najdete na internetu. Jestliže neznáte kreativní weby, stačí zadat do prohlížeče téma „vánoční tvoření“ a nápady se na vás budou hrnout jeden přes druhý. Pak si stačí jen vybrat směr a přizpůsobit vašim potřebám.

Nejlepším zdrojem vánoční výzdoby je příroda

Jestliže máte zahradu nebo kousek od domu les, zaběhněte pro pár větviček borovice, smrčku, nebo ustřihněte na zahradě kousek túje nebo jiného jehličnanu. V lese nebo v parku můžete nasbírat také pár šišek, skvělé jsou borovicové nebo modřínové. Když je nastříkáte stříbrnou barvou, budou se v každém aranžmá pěkně vyjímat.

Když nemáte přírodu na dosah, kupte větvičky na trhu nebo u květináře. Tam by měli mít i vázací drát, který se hodí, když budete korpus na vánoční věnec (umělý nebo slaměný) obalovat větvemi jehličí. Ale jestliže si moc nevěříte nebo si chcete ušetřit práci, kupte si už korpus s jehličím a doma jen dozdobte.

K TÉMATU  Nejlepší recept na tradiční vanilkové rohlíčky! Vyzkoušíte?

Ale také ho nemusíte mít vůbec. Poohlédněte se po domácnosti. Stačí proutěný košík na pečivo, ošatka, pěkná miska nebo kousek polínka.

Vánoční svícen v míse nebo v ošatce

Do mísy dejte podle velikosti kus aranžovací hmoty a do ní zapíchejte jehličnany, až ji bude celá plocha pokrytá. Mezi ně pak přidejte šišky, ořechové skořápky, a zakoupené ozdůbky. Doprostřed umístěte svíčku. Chcete-li aranžmá zabezpečit před možným požárem, dejte svíčku například do mističky. Aby nebyla v těsné blízkosti jehličí.

Jestliže je miska nebo ošatka dost velká, můžete spojit výzdobu s mlsáním. Stačí nechat na jedné straně prostor, kam umístíte oříšky a pár kousků vánočního cukroví.

Kytice na dveřích i na oknech

Vezměte pár jehličnatých větví – vynechejte smrček, ten brzy opadává. Přidejte větvičku zlatého jmelí a svažte velkou vánoční mašlí. Větve dozdobte několika ozdobami, vánoční keramikou, zvonečkem, andílkem. Na připevnění použijte buď tavnou pistoli, nebo normální háčky na vánoční ozdoby.

Takové větve pak můžete zavěsit nejen na dveře domu a bytu, ale i na záclonové konzole do oken, na stěny pokojů místo obrázků, které tam visí celý rok. Do ostatních prostor bytu umístěte zelené větve do váz a také je dozdobte vánočními dekoracemi a mašlemi.

Vánoční květináče za okny a na balkonech

Do jakéhokoli květináče či pěkného malého truhlíku nasypete hlínu, písek, nebo dejte aranžovací hmotu. Zapíchejte větvičky a opět připevněte ozdoby, šišky, mašličky, zapíchněte sněhuláka, přitavte zvonek. Jestliže máte navíc vánoční světélka, promotejte je květináčem a máte nádhernou světelnou dekoraci, která bude zdobit okna až do ledna příštího roku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vánoce přicházejí! Prohlédněte si jednoduché dekorace, které navodí tu správnou atmosféru!

Vánoční interiér na všechny způsoby. Hřejivá domácí atmosféra svátků může mít různé podoby

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pro mnoho žen je přechod velkým strašákem kvůli jeho nepříjemným symptomům. K nim patří návaly horka, noční pocení, výkyvy nálad a únava. Jenže menopauza patří k životu a je jeho přirozenou součástí. Projde jí každá žena. Ovšem existují přípravky, které vám pomohou její příznaky zmírnit a toto období zvládnout s grácií. Soutěžte s námi a vyhrajte doplňky stravy Naturevia PerfectDay a Magnesium 1!
Rozhodli jste se sobě nebo svým blízkým udělat radost a koupit jim chytré hodinky? Dalo by se říct, že chytré hodinky jsou výkřikem módy a že je to trend, který je budoucností. I proto je každý chce mít. Zvyšující poptávka vede ke zvyšující se nabídce a rázem není tak snadné vybrat si jedny, které nám budou dělat společnost. Pojďme si tedy prozradit, jak vybrat chytré hodinky, které budou tím nejlepším parťákem v každodenním životě.
Líčení je prostě zábava. Navíc kočičí oči patří mezi evergreen, co nikdy nevyjde z módy. Pro dnešek jsme si pro vás připravili jednoduché triky, se kterými zvládnete líčení kočičích očí naprosto bez problémů. Kdy si uděláte svou chvilku pro sebe a vyzkoušíte si, jak budete vypadat jako skutečná sexy šelma? Jdeme na to!
Někteří zástupci zvířecí říše umí skutečně překvapit svojí šikovností. Kočka, pes, křeček, ale i medvěd, opice nebo veverka. Mezi všemi pak vyniká vychytralý pták, který využívá návnadu od lidí k lovení ryb. Podívejte se, jaký předvádí inteligentní zvířata talent a schopnost se učit.
Chcete-li jít s dobou, pořiďte si do vašeho šatníku alespoň jednu stylovou dámskou mikinu. Pokud netušíte, jaké kousky budou v letošní sezóně in, nemusíte zoufat. My vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto se pojďte inspirovat společně s námi. Máme pro vás nejrůznější tipy na trendy kousky a dokonce vám prozradíme, jak je vkusně zakomponovat do letošního outfitu
Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy podporujících správné fungování imunity. Znáte to, viry na nás číhají na každém rohu a do toho se denně potýkáme s až příliš mnoho stresovými situacemi. Proč tedy nepodpořit svoje jediné zdraví? Jste přípraveni?
Kolagen je ve vodě nerozpustná bílkovina, která se po třicátém roce života začne z těla vytrácet. V tomto okamžiku nastupujeme my - naším úkolem je kolagen opětovaně do těla dodat, protože jinak to první, co půjde vidět při setkání s námi, budou vrásky a ochablá pleť.
Spousta lidí je se svým životem nespokojená. Někomu se nelíbí postava, jinému nos, další si stěžuje na vztah, který prožívá. Proto se většina z nás ubírá k brouzdání na Instagramu, který je doslova zahlcen perfektními fotografiemi života jiných lidí. Mnoho influencerů se ale tomuto „trendu sociálních sítí“ snaží postavit a ukazují také pravou realitu než tu vysněnou. Jednou z takových influencerek je Bree Lenehan.
Většina z nás si své vlasy barví, protože není spokojená se svou přírodní barvou, která je často spojená s mnoha stereotypy. Například o blondýnách se traduje, že jsou hloupé, zrzky temperamentní a brunetky atraktivní. Mnoho mužů si tak udělá první dojem o ženě na základě její barvy vlasů. Tu určuje látka zvaná melanin, která je produkována u kořene vlasových cibulek.
Jakmile se vám a vašemu partnerovi narodí děti, získáváte zcela novou roli. Najednou jste rodiči a velmi často vás tato role na dlouhá léta úplně pohltí. Není pak divu, že může být velmi obtížný návrat k životu, ve kterém děti nezaujímají první místo.
O žádosti o ruku a následné svatbě sní asi každá žena. Manželství je obrovským krokem, a i když už bohužel dost často neplatí, že vydrží navždy, je třeba si to řádně promyslet. Jste s partnerem již delší dobu a chcete se posunout dál?

Výběr článků

Mnoho zahrádkářů uvažuje nad tím, jak podpořit růst své úrody způsobem, který by neohrožoval je samotné, ani přírodu okolo nich.
Po dlouhém období samoty jsem si našla přítele, můj život začal být zase o něco šťastnější. Všechno nám klapalo a vypadalo to nadějně. Byli jsme spolu spokojení a pomalu začínali přemýšlet nad společným rodinným životem. Tak jsem se rozhodla, že by Petra mohla poznat i má matka, abych zjistila, co na něj říká ona. Zpočátku vše vypadalo dobře, ale to, co se stalo pak, mě strašlivě zasáhlo.
Mnozí lidé považují pokojové rostliny jenom za jakousi dekoraci či doplněk, který zútulňuje domácnost. Jenže pravdou je, že pokojové rostliny nemají jen dekorativní funkci. Jejich úkolem je pročistit vzduch v interiéru. Pokud jste například alergikem nebo astmatikem, víte, jak důležité je mít domácnost bez pylu, prachu či dalších alergenů a nečistot. Jelikož se o takzvanou zdravou domácnost snažíte, investujete do mnohdy velice předražených čističek vzduchu, aniž byste si uvědomili, že funkci čističky vzduchu hravě zvládnou i pokojové rostliny. Jen stačí vědět, které požádat o pomoc.

Nepřehlédněte

Od 21. dubna, tedy počínaje dneškem, bude vládnout horoskopu až do 21. května znamení Býka. Tito lidé jsou známí svou vášnivostí, spolehlivostí, elegancí a někdy jsou považováni za nejpřitažlivější děti zvěrokruhu. Zároveň jsou čestní a milující. Nechybí jim jistá dávka extravagantnosti, nicméně pokud se rozzuří, často z nich jde i strach. Pokud někdy odhalí, že jste je podvedli, nebudou s vámi mít slitování, jsou totiž opravdu čestní.
Pracujeme, honíme se, všude samé povinnosti... Jediné, co umíme, je odpočinout si u dobrého jídla a pití. Jenže to tělu nestačí. Jednoho dne totiž řekne dost a my úplně odpadneme. Co s tím? A proč je nutné to změnit?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek