Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Vaginální mykóza jako častý problém žen. Co účinně zabírá?

Je snadné být ženou! To je věta, kterou velmi často vypouští z úst právě muži, kteří nemají ani ponětí o tom, jaké to je - být ženou. Každá žena ví, že to je v mnoha ohledech velice těžké. Stačí si vzpomenout na pravidelné menstruace nebo na období menopauzy, které je plné často šílených stavů a bolestí. Dalším obrovským problémem je vaginální mykóza čili kvasinková infekce, která umí být velice bolestivá a která má tendenci se vracet.  
vaginální mykóza
Vaginální mykóza je problémem řady žen. (foto: 123RF)

25. 10. 2021

S vaginální mykózou přišla do kontaktu pravděpodobně druhá každá žena (poslední statistky mluví o tom, že s tímto zdravotním problémem přišlo do kontaktu kolem pětasedmdesáti procent žen). Jedná se o nepříjemné a velmi bolestivé onemocnění, které je způsobené patogenními houbami. V případě mykózy bývá postižena jak kůže a viditelné sliznice, tak často i pohlavní orgány. Někdy oboje, někdy jenom jedno.  

Pokud patříte k oněm pětasedmdesáti procentům žen, které se s ní alespoň jednou za život setkali, pak si možná pokládáte otázku, co na tento zdravotní problém nejvíce funguje. Zatímco mnohé ženy sáhly po vaginálních tabletách nebo krémech, jiné hledaly pomocníka v přírodě.  

S kvasinkovou infekcí lze bojovat chemickou i přírodní cestou 

Vaginální mykóza může být způsobena lecčím. Buď za ní mohou stát antibiotika (dojde tedy k přemnožení kvasinek v těle), nebo hormonální změny či zapaření genitálií. Ať už za tímto zdravotním problémem stojí cokoli, vyléčit ho lze buď s pomocí chemických a farmaceutických produktů, tak to lze přírodní cestou.  

Pokud se rozhodnete pro (možná na první pohled rychlejší) vyléčení, sáhnete po antimykotikách, které zakoupíte v lékárně. Většinou jsou to léky v podobě vaginálních tablet, respektive čípků nebo krémů. Ty se aplikují většinu do pochvy nebo na její vnější část. Tento typ léčby přináší velice rychlé uzdravení a velmi rychlou úlevu od svědění, pálení nebo jiných typů bolesti, které s sebou vaginální mykóza přináší.  

Vylečte vaginální mykózu přírodní cestou 

Nemusí však vaše kroky mířit do lékárny, když se chcete vaginální mykózy zbavit. Jak již bylo zmíněno, vyléčit lze i tento problém přírodní cestou.  

Za vyzkoušení stojí tea tree olej, který se stal běžnou součástí domácností. I klinické studie potvrdily, že přináší úlevu při kvasinkových infekcí, proti nimž efektivně a účinně bojuje. O tomto produktu se také ví, že ulevuje od oparů a podobných kožních problémů.  

K TÉMATU  Bylinky proti kouření: I příroda vám může pomoct

Za zmínku stojí i kokosový olej, který taktéž přinesl úlevu ženám, jež trpěly vaginální mykózou. O tom, že kokosový olej pozitivně účinkuje na lidské zdraví, není pochyb ani sporu. Ovšem možná to, že je neocenitelným pomocníkem při léčbě kvasinkových a plísňových nemocí jste doposud nevěděli.  

K babským radám, které mají efektivně ulevovat od příznaků vaginální mykózy, patří i bílý jogurt který se aplikuje přímo do pochvy. To ostatně potvrzují i mnozí lékaři, kteří říkají, že bílý jogurt přinese rychlou a příjemnou úlevu.  

Doporučován je taktéž nálev z řapíku, do kterého se přimíchává tinktura z grepových semínek. Obecně tinktura z grepových semínek a česneku je něco, co při vaginální mykóze zabírá.  

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak bojovat s mykózou – problémem, který je ženám tak dobře známý

Spodní prádlo ovlivňuje zdraví. Jaké nosit, abychom se vyhnuli mykózám?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vlastnímu dýchání obvykle nevěnujeme pozornost. Pravdou však je, že bez něj by naše tělo fungovalo jen několik minut, a že jeho kvalita v mnoha ohledech ovlivňuje naše zdraví i celkové rozpoložení.
Jsou lidé, kteří ho prostě nemohou vystát a nemohou se dočkat, až rychle pomine, a ti, kteří ho naopak zbožňují, navzdory chladu, mlze a všemu, co k němu patří. Zima je pro nás obdobím, které má kouzelný nádech, možná kvůli Vánocům, možná proto, že mráz v určitých obdobích jako by všechno zmrazil a zastavil čas. A když sněží? Rozhodně to neusnadňuje pohyb, ale bílý plášť jako by všechno zkrášloval a tlumil, zkrátka kouzelný svět! Zima je však také synonymem pro méně času stráveného venku, a to z pochopitelných důvodů souvisejících s nižšími teplotami, a pro děti se nuda může stát krutou realitou. Když se nad tím ale zamyslíte, s trochou fantazie a organizace se dá s dětmi podnikat spousta aktivit, a to jak uvnitř, tak venku.
Nabídka kroužků pro školní, ale i předškolní, děti je v současné době mimořádně bohatá. Potřebují děti organizovanou zábavu? Mají si mimo školu rozvíjet své znalosti ve vzdělávacích kroužcích? Určitě ano, ale musíte zvážit, kdy je třeba nechat svoje ambice spát. Pro děti je prospěšný i čas, kdy doma jen tak lelkují. Kolik kroužků už je moc? Jaký kroužek dítěti sedí nejlépe?
Vysoký cholesterol představuje závažný rizikový faktor pro vznik kardiovaskulárních onemocnění a mozkové mrtvice. Pokud se někdo potýká s vysokou hladinou cholesterolu v krvi, je mu doporučeno jeho hladinu snížit.
Patříte mezi milovníky filmových novinek, nebo jste naopak v kině nebyli ani nepamatujete? Letos na jaře má premiérů celá řada báječných filmů a to je skvělá příležitost vyrazit za kulturou. Jaké filmy patří mezi ty nejočekávanější v dubnu a květnu? Možná, že vylákají do nejbližšího kina za zážitkem i vás.
Bolest při pohlavním styku, bolestivá menstruace a problémy s početím. To všechno se může skrývat pod diagnózou endometriózy. Endometrióza je gynekologické onemocnění, které postihuje řadu žen především v plodném věku.
Módní oblečení s námi mnohdy dokáže skutečné zázraky. Rozjasní nás, zvýrazní naše přednosti a podpoří náš styl. Druhou stránkou mince je ale fakt, že pokud zvolíme nesprávné modely, nastane spíše opačný efekt. V tomto článku se proto podíváme na šest nejčastějších módních chyb, které nám na oko přidávají kila navíc.
Mnoho odborníku se shoduje, že pití vody je prospěšné. Dodává nám energii, posiluje imunitní systém, obecně nás udržuje zdravé a jde o nezbytnost. Nicméně všeho moc škodí. Nadměrná konzumace vody může být až život ohrožující a můžete si na vodě vypěstovat i závislost.
Chystáte se na dovolenou, ale ještě nemáte úplně rozmyšleno, kam vyrazíte? V tom případě se nechte inspirovat těmi nejoblíbenějšími destinacemi pro letošní rok.
V padesáti pěti letech se dnes málokdo ztotožní s pojmem senior. Důležité je ale to, že mnoho cestovních kanceláří nabízí pro lidi ve věku 55 let a více výhodné podmínky pro dovolenou. Dovolená pro seniory na vás vyskakuje na každém rohu, skutečně se ale tak vyplatí, jak cestovky inzerují? Zjistili jsme to!
Venku je sychravo, zima, a druhý den svítí slunce a sundaváte vrstvu oblečení. Právě tohle období je nejnáročnější na náš imunitní systém. Jak se dá zvýšit obranyschopnost organismu?

Výběr článků

Společnost Trust uvádí na trh sluchátka Trust Noma pro poslech hudby a hands-free volání s poutavým retro designem. Chcete je vyhrát? Máme pro vás jednoduchou soutěžní otázku. Zpříjemněte si Vánoce poslechem hudby.:)
Letní čas je jako stvořený pro veselé vodní radovánky všeho druhu. Do programu plného zábavy je však dobré zahrnout i nějaké to učení. Například lekce plavání. Nechte se inspirovat našimi pěti tipy, jak naučit dítě plavat, a brzy bude jako rybka ve vodě.
Fenomén českých televizních seriálů z období totality přetrval do dnešních dnů, a důvodů pro to je více. Ti starší se dívají často z nostalgie, mladší diváci sledují dobu, kterou nezažili, a srovnávají s dneškem. Ovšem dobrým důvodem, proč se vysílají a jsou v oblibě, je také nesporná kvalita mnoha tehdy natočených děl.

Nepřehlédněte

Eva Urbaníková představuje nový film podle své knihy. Příliš osobní známost je o životní houpačce. Jednou jsi dole a jednou nahoře. Co se dělo při natáčení a co dalšího autorka veleúspěšné knihy ještě prozradila?
Originalitě se meze nekladou, a to ani v případě takových detailů, jako jsou kuchyňské baterie. Díky různým barevným provedením můžete z té vaší učinit moderní doplněk, který bude v kuchyni třešničkou na dortu. Objevte krásu barev a dopřejte tak interiéru proměnu!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek