Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Trendy náušnice 2020: Hitem jsou nestárnoucí perly i výrazné kameny

Každá žena ví, že bez doplňků by nebyl outfit dokonalý a úplný. I za doplňky se musí utrácet, a to zejména za náušnice, které jsou často to nejvýraznější na celém outfitu. Ovšem stejně, jako je tomu v případě jiných kousků oblečení, i ve světě náušnic se mění trendy jako na běžícím pásu. Každý rok móda přinese na trh zcela jiné typy náušnic, které mají zpestřovat outfity v dané sezoně. Nabízí se proto otázka, jaké náušnice ovládnou nejbližší měsíce a týdny?
Náušnice
Jaké náušnice jsou trendy v roce 2020? (zdroj foto: pixabay.com)

21. 09. 2020

Vracíme se do sedmdesátých let 

Pokud sledujete módu průběžně, pokud se zajímáte o módní svět, pak jistě víte, jaké jsou letošní trendy náušnice a že se začínáme vracet do minulosti, respektive do sedmdesátých, osmdesátých a devadesátých let, kdy se zaznamenala jakási revoluce v módním průmyslu. Lidé nosili, co chtěli, rádi vynikali z davu.

Oblékali si nejvýraznější prvky, ostatně právě výrazné prvky jsou nyní k dispozici na pultech obchodů. Patří k nim například zvonové kalhoty, batikovaná trička, volány a nabírané rukávy či masivní gumičky a výrazné čelenky a spony, jež zdobí hlavu nejedné ženy.  

I ve světě náušnic se vracíme do minulosti, konkrétně však do sedmdesátých let. Moderní se stávají masivní kruhy, náušnice s kamínky nebo korálky či nestárnoucí perly, které se právě v sedmdesátých letech začaly nosit velmi výrazně.  

Výrazné kamínky zaujmou 

Čím větší, masivnější, extravagantnější a viditelnější, tím lepší. To je pravidlo, kterým se vyplatí řídit v okamžiku, kdy vybíráte náušnice s kamínky nebo korálky. Korálkové nebo kamínkové náušnice na první pohled mohou vypadat velice těžce, ale ve skutečnosti nejsou tak těžké, jak se na první pohled zdají být.  

Korálkové a kamínkové náušnice se v posledních měsících objevily na nejedné módní přehlídce, za zmínku stojí především přehlídky Ully Johnson, která tento typ moderních náušnic zkombinovala takřka s každým modelem. 

Masivní kruhy jsou zpět 

Vzpomínáte si na dobu, kdy se nosily jenom masivní kruhové náušnice? Zatímco dříve platilo – čím větší, tím lepší – dne naopak platí – čím masivnější, tím lepší. Kruhům aktuálně fandí nejeden módní návrhář. Návrháři fandí především zlatým masivním kruhům, které byly k vidění například na přehlídce návrhářky Caroliny Herrea.  

Možná si říkáte, že trendy kruhové masivní náušnice nemáte, kam nosit, ale tohoto se nemusíte obávat. Nakonec zjistíte, že se krásně hodí jak na každodenní nošení, tak i k outfitu na mejdan.  

K TÉMATU  Hledáte perfektní jarní boty? Mrkněte na bílé balerínky!

Jen s jednou náušnicí 

Určitě si vzpomínáte na dobu, kdy bylo moderní nošení jedné asymetrické náušnice. Poté se tento trend na malý okamžik odmlčel a nově se vrátil do módy. Trend se však posunul o trochu dál – začala se nosit jedna náušnice, která je zpravidla nejvýraznější z celého outfitu.

Pro inspiraci stačí zhlédnout záznamy z přehlídek, které byly pořádány Valentinem nebo Marnim. Právě na těchto přehlídkách se jedna náušnice zkombinovala s celou řadou outfitů. Je to krásná ukázka toho, jak lze náušnici zkombinovat prakticky s čímkoli. 

Perly jsou něco, co nestárne 

Zatímco ostatní zmíněné trendy ve světě náušnic se udrží na trhu pár týdnů, perly jsou něco, co na trhu stále zůstává. Nejeden módní kritik právě náušnice označil za něco, co je nestárnoucí. Jedná se o zcela univerzální náušnice, které lze kombinovat neotřele i všedně.

Aktuálně jsou dostupné nejen perly v klasickém kulatém tvaru, ale také i ve tvarech jiných, jež vynikají na přehlídkových molech.  

Mimochodem, věděli jste, že perly se staly symbolem žen díky francouzské módní návrhářce Coco Chanel, která se proslavila fotografií v černých koktejlových šatech a množstvím perlových náhrdelníků a šperků na sobě? Coco Chanel se považuje za jednu z klíčových osobností, jež se podíleli na utváření šatníku moderní ženy. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Žhavé trendy v zásnubních prstenech pro rok 2020

Zima se blíží. Co si obout v dešti a v mrazu a jaké zimní boty jsou trendy

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vánoce se stejně jako každý rok nesou ve znamení jídla a pití. Přejídání je na denním pořádku a střevní problémy jakbysmet. Kromě jídla se však kouzelné svátky na konci roku nesou i ve znamení pohádek a tradičních zvyků. Víte, jaké vánoční tradice dodržujeme u nás, v České republice?
Polycystický ovariální syndrom, neboli PCOS, je strašákem pro ženy v reprodukčním věku. Otěhotnět s tímto onemocněním přirozenou cestou je často nad síly ženy samotné i lékařů. Problém je, že příčina, proč onemocnění vzniká, není dosud úplně jasná. A tak naprosté vyléčení není možné.
Turistické středisko Jasná je velmi známé, stejně jako mnoho dalších míst v jeho okolí. Dovolená v Nízkých Tatrách na Slovensku ale může být plná jedinečných zážitků z míst, která každý nezná. Poradíme vám, kam vyrazit, abyste nebyli obklopeni obrovskými davy turistů. Díky tomu si užijete dovolenou mnohem více.
Když se podíváte do ledničky u svých rodičů nebo u známých, možná vás překvapí, že tam dávají i potraviny, které vy uchováváte jinde. Víte však, co je tedy správné, a jaké potraviny bychom do lednice opravdu dávat neměli?
Ještě vyčkat? Nebo raději odejít, když to doma není ideální? Tohle rozhodnutí bývá jedno z těch nejtěžších. Jakou roli v něm hraje touha po dětech, vlastní pohodlí, stáří i případné negativní reakce okolí?
Retro nábytek je v módě a vintage je stále skloňované slovo. Retro nábytek má své kouzlo, které nás přenese do jiných časů. Uvažovali jste ale i o kouzlu retro zvuku?
Trávíte v posilovně každou volnou chvíli? Tak trochu „flákáte“ pravidelné kontroly u zubaře? Pokud navíc často ponocujete, své šance na otěhotnění dramaticky snižujete. Jak s tím vším souvisí televizní ovladač?
Každá žena ví, jak je důležité, aby spodní prádlo dokonale sedlo. Zejména pak podprsenka, jejíž nepadnutí může vyvolat nepříjemné bolesti zad. Bohužel jen málokterá ví, jak správně by měla dobře padnoucí podprsenka vypadat a jak si ji ostatně vybrat, aniž bychom si museli zkoušet.
Déšť, sníh, mráz, vítr venku. Doma studená ložnice, přetopený pokoj. Pleti tak náhlé výkyvy rozhodně neprospívají. Pleti výkyvy počasí neprospívají a právě v zimě je hydratace ještě důležitější, než v letních měsících. Jak to a které krémy použít?
Zdá se, že se zloději poslední dobou spokojí s čím dál tím menší kořistí a způsobí větší škodu na dveřích a vybavení. Jak jim zabránit ve vloupání?
O každém svém rozhodnutí dobře popřemýšlejte. Chcete na plastickou operaci obličeje? Určitě můžete. Co dalšího vás dnes čeká?
Dneska jsme se zaměřili na téma, které je pro každou rodinu klíčové – zdravé stravovací návyky pro děti v novém roce. V článku "Zdravé stravovací návyky pro děti v novém roce: Jak podporovat vyváženou stravu" přinášíme praktické tipy a nápady, jak dětem přiblížit svět zdravého stravování. Od zajímavých receptů až po osvědčené strategie, čeká na vás inspirace, jak vytvořit prostředí, ve kterém bude zdravá strava pro děti přirozenou a radostnou součástí každodenního života. Připravte se na nový rok plný chutných a vyvážených jídel pro celou rodinu.

Výběr článků

Je 25. 10. 1993 a česká hudební scéna je bohatší o jedno album – a to ne ledajaké album… Ilona Csáková vydává svůj debut - Kosmopolis.
Každý jsme tím místem prošli. Někdo bez ztráty kytičky dal své zkoušky na poprvé, jiný se trápil a ani po několika pokusech mu řidičák nedali. Pojďte se podívat na přehled zábavných kousků z autoškoly. Třeba i vaše auto při té vzpomínce zaskáče radostí - co vy a autoškola?

Nepřehlédněte

U každého tu a tam přijde chvíle, kdy potřebuje nějaký ten životabudič. A mezi stoprocentní nakopávače energie patří samozřejmě i káva. Jenže, co když ji potřebujete něčím nahradit a hledáte stejně účinnou alternativu? Ano, tak právě vám se tenhle článek rozhodně zalíbí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek