Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Je tu zas letních zánětů čas!

Prázdniny a dovolené jsou za dveřmi. Ovšem letos budou pro mnohé z nás jiné. Místo koupání v teplém moři nás čeká ráchání v bazénech, studených řekách a ne vždy zrovna čistých rybnících či přehradách. Následkem pak může být řezání a pálení, které mnohé z nás tak důvěrně znají. Typické letní záněty totiž dokážou pořádně potrápit a zkazit volno.
zánět močových cest
Zánět močových cest je nemoc, která umí potrápit. (foto: 123RF.com)

Infekce močových cest jsou druhým nejčastějším infekčním onemocněním a postihují zejména ženy. Mnohé dámy s nimi bojují opakovaně a dlouhodobě. Přitom někdy stačí opravdu málo, aby se zánět rozvinul. Odstartovat jej mohou mokré plavky, znečištěná voda, nedostatečná hygiena či nevhodné spodní prádlo do parného a dusného letního dne.

Dbejte na prevenci

S ohledem na to, o jak nepříjemné a mnohdy rovněž bolestivé potíže se jedná, je rozhodně lepší jim předcházet. Vesměs jde o jednoduchá pravidla, kterými je potřeba se řídit. Mezi ně patří dodržování pitného režimu, pravidelné návštěvy toalety, bavlněné spodní prádlo či pravidelná a důkladná hygiena intimních partií. Pomoci může také pestrá strava bohatá na vitaminy a na škodu nejsou ani kysané mléčné výrobky s probiotickými bakteriemi a laktobacily.

Pokud se i přes veškerou snahu a prevenci problémy dostaví, rozhodně nespoléhejte na to, že samy odezní. Nepříjemné řezání či pálení, časté a bolestivé močení jsou samy o sobě nepříjemné a bez jakékoliv pomoci by se váš stav mohl rychle zhoršit.

Síla brusinek a manózy

doplněk stravy
test

Pomoc najdete v přírodě. Vyzkoušet můžete novinku Naturevia UroPerfect Manózu Rapid. Ta obsahuje účinnou kombinaci silného extraktu ze severoamerických brusinek i D-manózu, které společnými silami brání v usazování bakterií E.coli v močových cestách. Je to výhodná kombinace, protože D-manóza působí rychle a brusinky naopak dlouhodobě.

Nechybí ani zlatobýl, jenž působí močopudně, takže nebezpečné patogeny pomůže z těla vyplavit a tím zabrání jejich množení. Obsažený vitamin D navíc podpoří váš imunitní systém pro případné ohrožení zánětem. Doplněk stravy je balen v praktických sáčcích, jejichž obsah stačí smíchat s trochou vody a vypít. Úleva by měla přijít brzy. Pokud i přes všechnu snahu se váš stav nelepší, navštivte svého lékaře. Je totiž možné, že zánět je už natolik „rozjetý“, že se bez antibiotik tentokráte neobejdete.

K TÉMATU  Napijte se vůně šeříku. Chutná, pomáhá od bolestí, krášlí a léčí

Jednou stačí, drahoušku

Ač letní záněty jsou velmi časté a minimálně jednou za život je prodělala téměř každá žena, všechny se shodnou na tom, že znova by je prožít nemusely. Takže abyste si užila léto ve zdraví a naplno, dbejte na prevenci. Případné potíže řešte ihned, abyste zbytečně netrpěla. Včasný zásah totiž často postačí a fit budete do pár dnů.

Zdroj: www.naturevia.cz

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jóga dnes patří v západním světě k široce rozšířeným technikám cvičení. Svou popularitu zde ale začala získávat až od 2. poloviny 20. století. Tisíce let se totiž omezovala pouze na indický subkontinent. Jak se vyvíjela až do dnešní podoby?
Proč nakupovat nové, když lze kreativně použít věci, které se nám již nelíbí. Pojďte se povídat na dokonalé tipy, jak si váš domov zkrášlit pomocí upcyklovaných věcí. Jdeme starým věcem dát nový život. Budete zírat, co vše se dá vytvořit! Do upcykle!
Téměř každý z nás se v rámci rodinných nákupů spoléhá na igelitové sáčky, které nám tak nějak ulehčují pravidelné návštěvy supermarketů. Zatímco nám v jistém ohledu pomáhají, naší přírodě jejich přítomnost zrovna dvakrát nesvědčí. A přitom to jde dost dobře i bez nich. Seznamte se s trendem, který dává sbohem igelitovým sáčkům a dopřává zelenou nákupům takzvaně bez obalu.
Dovolená na ostrově Mauricius zní jako sen každého cestovatele. A přitom cestování na něj nemusí být žádná složitá ani drahá záležitost. Ostrov Mauritius je rájem, kolem kterého se rozprostírá nekonečná Indický oceán. Je to kouzelný ostrov s bílými a čistými plážemi, vysokými a zelenými palmami, na nichž zpívají úžasně barevní ptáci.
Život dokáže mít smysl pro humor. Jednu chvíli jste nahoře, potom zas dole, a události se občas dějí zdánlivě bez přičinění. Podívejte se na video, které je původně krátkým filmem "One Man's Loss" od Phila Sansoma, a zde ho v sestřihu použil německý zpěvák Hagen Stoll. I takhle hořkosladký dokáže život být!
Skalka je ta část zahrady, se kterou si vyhrajete nejvíc. Tento prvek zahradní architektury napodobuje přirozenou skalní kompozici. Je na vás, kolik prostoru skalce dáte a jak velké kameny zvolíte. Stejně tak, jaké rostliny nebo přímo stromky zde zasadíte. Udělejte si ji podle svého!
Rozchod není nikdy příjemný. Ztratíte člověka, na kterém vám ještě před časem velmi záleželo, a v srdci zůstává nepříjemné prázdno. Když se k tomu přidá fakt, že o vás mezi společnými známými váš ex partner mluví velmi nevybíravě, je to nesnesitelné. Máme pro vás tipy, co dělat, abyste tuto situaci zvládla.
Vybrat si brýle je tuze složitá věc, kterou není radno podcenit. Aby na vás brýle (ať už dioptrické či sluneční) vypadaly dobře a cítili jste se v nich přímo bezvadně, je potřeba, aby tzv. "seděly“ na váš tvar obličeje.
Lidé ve znamení Lva jsou přirozenými vůdci, kteří se nesou stejně velkolepě jako jejich zvěrokruhový zástupce. V tomto znamení jsou lidé, kteří se narodili mezi 23. červencem až 22. srpnem.
Přijde vám, že doma máte věčný nepořádek, i když uklízíte celý den? Pak někde zřejmě děláte chybu. Nemusíte se každý den ztrhat, abyste měla doma alespoň zdánlivě uklizeno. Stačí jen znát ty správné vychytávky.
Základní pravidlo skutečné ženy zní: Na parfému se nešetří. Už slavná Coco Chanel nazvala parfém doplňkem, který vypoví o vzhledu ženy, a stále vám ji připomíná, když je zrovna pryč. Podle Francouzů jsou zase vůně, spodní prádlo a boty nejdůležitějšími prvky, které vytvářejí obraz ženy.
Monstera – pokojová rostlina s monstrózními listy, která je součástí českých rodin už od nepaměti. V mnoha domácnostech se dědí po generace – pěstovaly ji babičky, matky, dcery i vnučky. Je ideální rostlinou do moderních i starších domovů, hravě si s ní poradí i začínající pěstitelé. Ke svému životu totiž nevyžaduje prakticky nic.

Výběr článků

S blížící se plavkovou sezónou začíná mnoho z nás přemýšlet o tom, jak své tělo dostat zpátky do formy. Někdy tak neodoláme a zkoušíme různé zázračné diety, které slibují rychlý úbytek váhy.
V zimním období vyžaduje vaše pleť i vlasy více péče než po zbytek roku. Neustálé střídání teplot, vítr, mráz, sníh a smog, to je koktejl, který má na vaši pokožku i vlasy zničující účinek. Jak zabránit tomu, aby byla vaše pleť v zimě zašedlá a nezdravá a vlasy oslabené, polámané a bez života? Vyžaduje to kosmetickou první pomoc.
Člověk si nikdy ničím nemůže být úplně jistý, já jsem si ale byla jistá, že prožívám konečně pravou lásku. Měla jsem plány do budoucna, konečně jsem chtěla založit rodinu, po které jsem tolik toužila. S přítelem jsme spolu začínali už společný čtvrtý rok, už byl čas.

Nepřehlédněte

Ještě v botníku nemáte bílé tenisky? Pak byste tuhle chybu měly rychle napravit. Tenisky se totiž hodí ke všemu – k sukni, džínům a třeba i k šatům. Podívejte se, jak můžete tenisky kombinovat.
Pokud zrovna nepracujete někde v hotelu, odkud si můžete domů nosit vyřazená prostěradla z kvalitní tkaniny, asi v jednom kuse dokupujete utěrky a hadry. Ty se totiž běžným používáním rychle opotřebovávají, stejně jako vaší péčí o ně.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek