Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Emancipace se obrátila proti ženám. Feminismus jim přímo škodí!

Tohle někoho určitě naštve. Emancipace žen je jev, který se děje už několik dekád, ale narůstající feminismus něžnému pohlaví jen škodí. Jaké problémy přináší?
Emancipace se obrátila proti ženám. Feminismus jim přímo škodí!
zdroj: 123RF.com

20. 02. 2020

20. 02. 2020

Emancipace je jev, který mnohé ženy vnímají jako pozitivní. Konečně jsme se dočkaly, rovnost pro všechny. Stejné platy jako muži, stejné možnosti, stejné role. Něco z toho je určitě v pořádku, ale jak už to tak bývá, pomalá změna s sebou přináší problémy nové. Jedna věc je totiž sociální status, rozdělení na mužské a ženské role ve společnosti, a druhá rozdělení, které nám dala do vínku matka příroda. Obě pohlaví si s sebou totiž nesou jasné charakteristiky, které nelze obejít, i kdybychom se chtěli postavit na hlavu. Přesto žijeme v době, kdy existují tlaky jako narůstající feminismus, které se o tohle snaží. Jenže je to v pořádku?

Poradím si sama

Mladé generaci dívek je stále častěji podsouváno, jaké jsou jedinečné bytosti, které nesmí žít pod nadvládou muže. Situace ve světě dosahuje tak daleko, že jsou zakazovány nebo přepisovány klasické pohádky našeho mládí, kde rytíř bojuje o život princezny nebo ji princ probudí polibkem. Protože, když Růženka nedala souhlas, je to sexuální obtěžování. Vytesat z dívek samostatné kusy ledu, které považují zájem mužů o ně za něco pokleslého a pod jejich úroveň, odsunutí romantické lásky do škatulky klišé a pomoc od muže označit jako projevenou slabost, to nemůže přinést nic dobrého. Proč se tak zoufale snažíme změnit to, co je pro ženy vlastní?

Emancipace se obrátila proti ženám. Feminismus jim přímo škodí!
zdroj: 123RF.com

Žena jako oběť

Na všem se podílí také feminismus, který je na vzestupu a více na očích. To, co by se dříve označilo jako feminismus, už se dnes často zavádí jako běžná praxe, součást emancipace. Přitom je právě feminismus zbraň, která se navzdory obecnému výkladu obrací proti ženám. Je jako vesta s výbušninou, kterou si člověk navleče sám. Feminismus ženám škodí, protože je od základu vystaven na tom, počítat se ženou jako s obětí. Celý svět patří mužům, ti nás vykořisťují, pracují méně a za více peněz, jsou častěji ve vedení firem, politika je jich plná, doma nemusí vařit… a tak dále. Pokud by si nějaký nekompromisní macho chlap přál dokonalé promo, stačí mu ho opsat z feministického blogu. Co je na tom špatně? No přece úplně všechno.

K TÉMATU  Kariéra je pro vás důležitá. Jaké předsudky musíte překonat a jak se s nimi vypořádat

Chceme to, co oni!

Všechno se opírá o jedinou myšlenku: muži nemusí rodit a vychovávat děti, takže se mají lépe a my teď chceme dělat to, co oni. Co vám na téhle větě přijde v nepořádku? Ano, společnost posiluje naprosto mylný trend, že tradiční ženská role je něco méně, než ta mužská. Něco podřadného, o co přece žádná žena vůbec nestojí. Pevně věříme, že se s takovým názorem neztotožňujete, ale média, sociální sítě a obecné mínění do nás právě tohle tlačí. Nic přitom není vzdálenějšího skutečnosti.

Emancipace se obrátila proti ženám. Feminismus jim přímo škodí!
zdroj: 123RF.com

Sociální konstrukt není víc než biologická danost

Právě ženy mají to výsadní právo rodit děti. Je pro ně naprosto přirozené se o ně starat a připravit je na budoucí život. Rodina by měla být úplná a ratolesti potřebují i mužskou část výchovy. Pokud to tak ale není, bez matky se dítě neobejde. Biologické zákony nelze měnit, jak se nám zlíbí, a dostatek empatie a péče o rodinu je něco, co je ženám vlastní. Tahle přirozená role je daná přírodou a prezentovat ji jako něco méněcenného je chyba, navíc bez ohledu na to, že by s tím spousta žen nesouhlasila. Doba se samozřejmě změnila, dnes většinou není možné, aby otec uživil celou rodinu a do zaměstnání tak musí jak muži, tak ženy. Feminismus se jako prodloužená ruka emancipace staví proti tomu, co je biologicky dané, ale pravdou je přitom úplný opak. Přirozená ženská role je naprosto klíčová.

Co vy na to?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

V současné době chtějí být všichni ekologičtí. Dbají na životní prostředí a snaží se neplýtvat jídlem či třídit odpad. Dokonce se správně nakládá i s bioodpadem. A s tím se spojí kompostování. Pokud zvažujete pořízení kompostéru na zahradu nebo kompostéru do interiéru, nabízí se otázka, jak správně kompostovat a čemu se vyvarovat? Kompostování je sice hitem, na druhou stranu se to musí umět.
Do kin se chystá neobvyklý český film První akční hrdina s Jiřím Mádlem v hlavní roli. Tvůrci v čele s režisérem Janem Haluzou chtějí ukázat, že akční film může vzniknout i v českém prostředí. O čem bude a co prozradil sám Mádl?
Blíží se vaše dovolená a vy přemýšlíte, jestli vzít svého domácího mazlíčka s sebou. Myslíte, že mu bez vás bude smutno, ale jak se bude cítit na pláži nebo na horách? Pes může chodit s vámi, ale kočka? Ať se rozhodnete odjet sama a mazlíčka svěřit do péče jiné osoby, nebo pojede s vámi, příprava se vyplatí.
O tom, že věk je jen číslo, by mohly tyto dámy napsat dlouhé knihy. Samozřejmě to nemají zadarmo, ale jejich úsilí je nekonečné - a výsledek … famózní. Podívejte se na tyto super samice, kterým by padesát netipoval nikdo z nás! Na konci článku vás čeká naprostá pecka!
Poslední schůzku s Nelou pojala koučka Marcela Hlaváčková poněkud netradičně. A podle očekávání z ní měla její klientka velkou radost. Proč? To se dočtete na řádcích níže.
Jaro s sebou nenese jen hromadu sluníčka, ale především alergie, které nepatří k tomu nejmilejšímu. Když všechno kolem nás začne kvést, ve vzduchu se rázem začne vznášet větší množství pylu, což vede k alergickým reakcím. Pojďme si prozradit, co na sennou rýmu a další projevy alergie zaručeně zabírá.
Kdo by nechtěl být lepší, výkonnější, šťastnější? Existují různé metody, které učí, jak na to. Jednou je to pozitivní myšlení, jež by mělo být tou správnou cestou. Jindy zase mindfulness meditace, co vám pomůže se soustředit na přítomný okamžik a zbaví vás nahromaděného stresu. Za vyzkoušení stojí také služby osobního kouče. Už jste se někdy setkali s termínem neurokoučink? Víte, co se pod ním schovává?
Plavky neodmyslitelně patří k létu. Jelikož se plavková sezona blíží rychlostí blesku, mělo by se zmínit to, jaké plavky se nosily dříve, a jaké se budou nosit letos.
Rychlé odmítnutí rande je jediný způsob, jak muži na rovinu říci, že vás nezajímá. Jestliže opravdu nemáte zájem o osobní setkání, musíte mu říci své stanovisko co nejdříve a nekompromisně. Jak?
Znáte to: šéf tlačí novými úkoly a vy se snažíte najít odvahu říct NE. Jak však odmítnout šéfa bez rizika a udržet si duševní pohodu? Dnes se zaměříme na praktické strategie, jak elegantně odolat nadměrné pracovní zátěži, zachovat klid a udržet si zdravý životní rytmus.
K Vánocům neodmyslitelně patří štědrovečerní tabule. Stůl je středobodem, na který patří adventní věnec, dekorace i cukroví. Prostřený ale může vypadat i úplně jinak, než jak máte ve zvyku. Možností je nekonečno. Inspirujte se s jeho výzdobou!

Výběr článků

Problémů, které člověka dokážou potrápit, je celá spousta. Mezi ně patří také zánět močových cest, který je velmi bolestivou zdravotní potíží. Ať už postihne ženu nebo muže, umí vyvolat nepříjemné pocity a dokáže člověka potrápit. Proto si pojďme prozradit, jak ho vyléčit.
Udělejte si letos opravdu veselé Velikonoce. Už se to pomalu blíží, a tak není na škodu inspirovat se nápady na originální velikonoční dekorace. Věnce na dveře, dekorace na stůl nebo ven do zahrádky, a hlavně samá vajíčka a zajíci!
Ranní sex rozhodně má něco do sebe. Většina z nás se mu ale vyhýbá a to je velká škoda. Věděli jste, že sex po ránu má podobné účinky jako třeba ranní káva?

Nepřehlédněte

V dnešní době bezpochyby roste oblíbenost korejské a japonské kosmetiky a pomůcek pro krásu, nicméně ani ta čínská nezůstává v zapomnění. Počínaje čínskými bylinkovými čaji a pudry zaznamenal svět krásy instagramový vzestup křišťálového kamene na obličej – Gua sha. To je nástroj, který se používá k masáži obličeje pro čistší a zdravější pleť.
Dopadlo to skvěle – podařilo se vám úspěšně obhájit titul bakaláře. Tři roky snažení, učení, skládání zkoušek a trávení spousty času nad psaním bakalářky přinesly zasloužené ovoce a vy si můžete před jméno hrdě začít psát titul Bc. Co ale dál? Stačí vám to, nebo byste rádi pokračovali dál? Magisterské studium rozhodně není k zahození a díky němu se vám otevřou zase úplně nové možnosti. A kdy jindy se pustit do dalšího studia, než právě teď – protože čím budete starší, tím to půjde o něco tíž.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek