Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Barva roku 2020 je klasická modrá. Komu bude slušet a s čím ji kombinovat?

Společnost Pantone sestavuje každý rok aktuální paletu barev. Vždy dvanáct výrazných odstínů a čtyři neutrální barvy. Z těch výrazných se vybere barva roku, kterou je letos 19-4052 Classic Blue. Klasická modrá je skvělá, protože sluší prakticky všem. Kde najde uplatnění v interiéru a jaký kousek v šatníku bude nejvíc trendy?
Barva roku je klasická modrá. Komu bude slušet a s čím ji kombinovat?
zdroj: pixabay.com

26. 02. 2020

Klasická modrá je barva tradice, klidu a jistoty

První příčku zaujala klasická modrá. Dalšími barvami letošního roku jsou podzimní oranžová (barva sebevědomí, sebeprezentace a kreativity), červená, označovaná jako Samba, (žhavá rudá, která dobije energii vám i vašemu outfitu). Ultramarine Green, neboli tmavá modrozelená, značí sebevědomí a rovnováhu. Cihlová je barva energie, a zároveň stability. A konečně Magenta Purple, vínová s nádechem do fialové, která je prý barvou milostných hrátek a okouzlení.

Čtyři z dvanácti barev jsou pak romantické pastelové odstíny, které báječně doplní ty výrazné. Jsou to barva písku, která evokuje přírodu a působí rustikálně outdoorově. Jemně žlutozelená (optimistická a provokativní Green Sheen), pudrová růžová, která značí klid a vyrovnanost, a teplá jemná broskvová. Neutrálními barvami roku 2020 jsou potom námořnická modř, sněhově bílá, kouřový odstín béžové a světlá velbloudí.

Špatně spíte nebo jíte? Změňte doma barvy!

Barvy mají velký vliv na pohodu člověka a jeho činnost. Prý dokonce dokážou vylepšit i zdravotní stav. Ne nadarmo se používají určité barvy třeba ve zdravotnických zařízeních, ale také jsou prioritně určené barvy do pracovny, kuchyně nebo ložnice. V kuchyni by barvy měly navozovat chuť k jídlu, měly by být energické, teplé a povzbuzující. Naopak, pro odpočinkové části bytu se volí barvy tlumenější, studené, které mohou podpořit klidné usínání a pohodu.

Klasická modrá určitě není vhodná do kuchyně jako dominantní barva. Nicméně na doplňcích může vypadat dobře i zde. Vhodnější je to barva do obývacího pokoje nebo ložnice, kde odpočíváte a usínáte. Modrá barva symbolizuje klid a stálost. A přesně to je tady ideální.

Vsaďte na doplňky interiéru

Není třeba hned vymalovat modře celý pokoj. Stačí vyměnit ložní povlečení a aktualizovat potahy na polštářcích. Dodat přehoz nebo ubrus v modré. K tomu pár pěkných květin. Modré a celoročně kvetoucí jsou například africké fialky. Už nyní můžete najít v obchodech jarní květiny modré barvy, například hyacinty nebo petrklíče.  

K TÉMATU  3 jednoduché typy pro dokonale padnoucí šperky

Bez výměny šatníku, ale přesto v módních barvách

Klasická modrá má tu výhodu, že ji mohou nosit blondýny, zrzky i tmavovlásky. Hodí se ke každé barvě pleti. A také skoro ke všem ostatním barvám. Nedoporučuje se ji kombinovat s tmavě hnědou a podobnými odstíny, ale jinak můžete vyzkoušet cokoli.
Klasická modrá je nejen barvou klidu, ale také barvou sebevědomí. Proto neváhejte a už nyní si pořiďte něco modrého. Nemusíte hned měnit celý šatník. Jen ho prohlédněte a určitě v něm máte oblečení v některé z dalších barev, které se objevují v letošní první dvanáctce. Navíc se ke klasické modré hodí také barva roku 2019, kterou byla korálová.

Co modrého na sebe? Žhavým tipem je sako!

Ještě na zbytek zimy a chladné jaro si můžete v modré pořídit například baret a šálu, šátek, pončo nebo pletený kabátek. Na jaře vyměníte teplou šálu za hedvábnou, kterou můžete vzít ke každému outfitu. Jestliže chcete být každý den jiná, pořiďte si v klasické modré kvalitní sako. Mimo letní horka je můžete vzít kamkoli a doplnit čímkoli. Džíny, capri kalhoty, plisovaná sukně, halenka, lehký top nebo naopak teplý rolák. Sako je prostě skvělá volba, které nebudete litovat. I když příští rok přijdou jiné barvy, obměníte kalhoty nebo sukni, na sako hodíte v nové módní barvě šálu nebo velký šátek a budete zase in.

Sukně i módní doplňky

V létě si místo saka pořiďte v modré kalhoty, letní dlouhou sukni a top. To pak zkombinujete velmi lehce se zbytkem svého šatníku. Nezapomeňte na doplňky. Klasická modrá se vám může objevit na kabelce, sandálech nebo třeba jen ve formě stuhy ve vlasech.

Barva roku je klasická modrá. Komu bude slušet a s čím ji kombinovat?
zdroj: 123RF.com
Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Rozvodovost je v České republice opravdu na vysoké úrovni a za poslední měsíce se počet ukončených manželství ještě znásobil. Karanténu přikazující lidem, aby strávili svůj čas se všemi členy domácnosti zkrátka ne všichni zvládli s lehkostí a bez hádek či řevu. Nový typ onemocnění však není jediný důvod, proč se vztahy rozpadají.  
Léto je pro rty extrémním obdobím: naše rty, stejně jako celý obličej, jsou vystaveny spalujícímu slunci, horkému suchému větru, někdy dokonce i slané mořské vodě. Navíc kvalita rtěnky, kterou na rty nanášíme také může přispět k podráždění už tak namáhaných rtů. Co tedy dělat, aby vaše rty vypadaly stále mladé, pevné a sladké? Dáme vám několik rad, jak o ně správně pečovat.
Rozhodli jste se sobě nebo svým blízkým udělat radost a koupit jim chytré hodinky? Dalo by se říct, že chytré hodinky jsou výkřikem módy a že je to trend, který je budoucností. I proto je každý chce mít. Zvyšující poptávka vede ke zvyšující se nabídce a rázem není tak snadné vybrat si jedny, které nám budou dělat společnost. Pojďme si tedy prozradit, jak vybrat chytré hodinky, které budou tím nejlepším parťákem v každodenním životě.
Znáte to? Bušení srdce, pocení, bolest v žaludku? Trápí vás tyto potíže pokaždé, když jdete do práce? Můžete mít co dočinění s ergofobií – tím nejzazší záhubou pracovního života.
My ženy každý den vyhlížíme návrat partnera, a tak trochu potají doufáme, že nás alespoň jednou za čas překvapí krásnou kytičkou. Květiny milujeme, jsou pro nás symbolem toho, že na nás tomu druhému záleží. Dřív pánové nosili domů květiny pravidelně, dnes je to jiné. Pánové, pokud jste sem tajně zabloudili a hledáte tip, jaké květiny mají ženy rády, čtěte dál!
Že se rybí olej nevábné chuti musí jenom konzumovat? Možná vás nikdy ani ve snu nenapadlo, že když ho začnete používat jako krém, můžete díky němu zkrásnět. Dáte mu tedy šanci? Nebudete litovat!
Každá z nás chce být krásná. Ale je nutné být krásná za každou cenu? V případě prodlužování vašich vlastních řas těmi umělými rozhodně platí, že zdraví je důležitější. Jaká vám kvůli umělým řasám hrozí rizika? A čím můžete umělé prodlužování nahradit?
Skřípe vám to tak nahlas, že to musí být slyšet i u sousedů? Možná je to tím, že místo společně tráveného času koukáte raději do mobilu. Svůj podíl viny na tom může nést i to, že chod domácnosti stojí výhradně na vás!
Každá z nás touží po zdravých a dokonalých vlasech. Získat je však mnohem snazší, než se na první pohled může zdát. Stačí jen vsadit na metodu No poo, která se nejen ve světě blogerek stala trendem. V čem spočívá a jak vám pomůže s vitalitou vašich vlasů?
Možná jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste nevěděli, jak se rozhodnout. Dokola jste přemýšleli nad tím, jaká je ta vaše správná cesta. Taky jste si asi říkali, jestli to rozhodnutí bude opravdu z vašeho srdce. Jak tedy poznat, co doopravdy chcete a činit tak vždy správná rozhodnutí, která vychází z vašeho srdce? O tom si dnes povíme!
Přemýšlíte, jakým dárkem obdarovat své blízké, aby z něj vyzařovalo „darování od srdce“? Víte, že nejlepší dárky jsou přece ty domácí?
Dřevěný plot je klasika. Dnes už ale nejsou zdaleka všechny ploty dřevěné nebo v podobě kovových mříží. Hodně se staví betonové ploty, sypané kamenné ploty, ale také lamelové ploty z hliníku. Jaký zvolíte vy?

Výběr článků

Jaro už klepe na dveře a po dlouhém chladném období se všichni těšíme na první květiny, které nám přinesou radost a vůni do bytu. Stejně tak se každoročně těšíme i na módní trendy, díky kterým je oblékání příjemná zábava a estetická hra. Pojďte si s námi projít TOP trendy pro jaro 2020. Jdeme na to!
Máte chytrý telefon? S největší pravděpodobností je vaše odpověď kladná. A to možná vůbec není dobře! Kvůli němu totiž snadno „vyfasujete“ problémy se zády i bolesti hlavy. Ale tím to bohužel ještě nekončí…
Rostliny nerozeznávají čtyři roční období jako my lidé, ale pouze dvě. Ovšem od podzimu až do jara mají pokojové rostliny období takzvaného vegetativního klidu. Je chladno a brzy se stmívá, proto rostlinky přestávají tak rychle růst a kvést a prožívají zimní spánek.

Nepřehlédněte

Black House má jednu zvláštnost. Voda v mělkém vnitřním bazénu umí v kombinaci s prosklenými stěnami odrážet sluneční světlo do každé části domu. Je koncipován pro maximální využití nepřímého slunečního záření. Podívejte se na tu nádheru.
Nestíháte sníst banány včas a pak vám doma zčernají? Myslíte si, že přezrálé a již na první pohled nehezké banány už se nedají jíst? Možná už vám nebudou chutnat jen tak, ale můžete si z nich připravit dezert nebo třeba zmrzlinu. Jak můžete zužitkovat přezrálé banány? Určitě na mnoho způsobů, vyzkoušejte tyto recepty. A využít pak můžete i samotné slupky, které byste za normálních okolností vyhodili.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek