Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Bezlepkové vánoční cukroví. Upečte si kokosové kuličky, linecké nebo mandlové kakaové cukroví bez lepku

Recepty na bezlepkové cukroví vyřeší problém s vánočním mlsáním, pokud máte vy nebo někdo z rodiny intoleranci na lepek. Vždyť co by to bylo za Vánoce bez cukroví? Takhle se omezovat nemusíte a ani nepoznáte, že je cukroví na stole vlastně bezlepková dieta.
Bezlepkové vánoční cukroví
zdroj: labeta.cz

04. 12. 2019

04. 12. 2019

Linecké cukroví bez lepku

Bezlepkové vánoční cukroví
zdroj: labeta.cz

Ingredience

  • 300 g univerzální směsi bez lepku
  • 150 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 2 vanilinové cukry
  • marmeláda na slepení

Postup

Všechny suroviny důkladně smícháme a vypracujeme těsto, které rozválíme na 0,5 cm silný plát. Vykrajujeme různé tvary. Pečeme dozlatova na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 °C, asi 8-10 minut. Po vychladnutí slepíme marmeládou.

Mandlové kakaové cukroví bez lepku

Bezlepkové vánoční cukroví
zdroj: labeta.cz

Ingredience

  • 260 g univerzální směsi bez lepku
  • 60 g drcených mandlí
  • 18 g holandského kakaa
  • 80 g moučkového cukru
  • 150 g másla
  • 1 vejce

Postup

Kakao a cukr prosejeme a smícháme s Univerzální směsí a mandlemi. Přidáme na kousky nakrájené máslo a vejce a vypracujeme pevné těsto. Vypracování těsta vyžaduje trpělivost, chvíli trvá, než se suroviny hnětením propojí. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme hodinu odležet v chladničce. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plechy vyložíme pečicím papírem. Odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrajujeme tvary. Cukroví pečeme po dobu asi 12 minut a po upečení necháme vychladnout na papíře. Cukroví nejlépe chutná poslepované vanilkovým nebo marcipánovým krémem.

Bezlepkové vánoční cukroví
zdroj: labeta.cz

Kokosové kuličky bez lepku

Co potřebujete

  • 175 ml studeného mléka
  • 40 g univerzální směsi bez lepku
  • 100 g cukru moučky
  • 150 g změklého másla
  • 150 g kokosu
  • 50 g sušeného mléka

Postup

Do studeného mléka postupně vsypeme bezlepkovou Univerzální směs a za stálého míchání uvaříme kaši. Do vychladlé kaše přidáme cukr a změklé máslo a ušleháme. Vmícháme kokos a sušené mléko a hmotu rozdělíme na 2 poloviny. Do jedné přidáme lžíci kakaa a promícháme. Obě hmoty dáme ztuhnout do lednice. Potom z nich tvarujeme kuličky o průměru asi 3 cm a obalujeme v kokosu. Hotové kuličky necháme ztuhnout v lednici.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Úklid není vždycky zábavný, ale je prostě nezbytný. Tady je 28 rychlých rad, jak si doma usnadnit práci! Budete překvapené, co všechno vám může pomoci! Podívejte se na video.
Pořád šetříte a nic neušetříte? Nebo snad nemáte z čeho šetřit, ačkoliv nevyděláváte úplně málo? V tom případě vám chybí finanční gramotnost. Že ani nevíte, co to je? V tom případě vám prozradíme, že je to to, co vás ve škole bohužel nenaučili.
8. listopadu oslavil herec Alain Delon své 87. narozeniny. Pro všechny je hercem překypujícím charismatem a přitažlivostí, o čemž by mohlo vyprávět mnoho a mnoho žen. Jaký byl a jaký je Alain Delon dnes?
Od prvního ledna začínám hubnout. Cvičit. Učit se anglicky. Chodit na jógu. Přestanu kouřit... Ano, to je to magické datum, které mnohé z nás neuvěřitelně přitahuje. Nutí nás k tomu, abychom si dávali závazky, o kterých víme, že je stejně nikdy nedodržíme. Zkuste to letos jinak.
Říká se: „S chlapem špatně, ale bez něj ještě hůř.“ Tohle rčení nezní pro nás, ženy, tedy vůbec optimisticky! Skoro to vypadá, že ať tak nebo tak, máme to úderem plnoletosti prostě spočítaný, jen s tím chlapem bude ta hrůza zvaná život jaksi snesitelnější. V posledních letech si však stále více žen po rozchodu či rozvodu raději zvolí život o samotě. A navzdory tomuto rčení jen kvetou. Proč tomu tak je? Že by přece jen život bez chlapa skýtal také nějaké výhody? Samozřejmě! Tady jsou.
Pořídit si psa je velký krok, který by si měl každý z nás minimálně dvakrát promyslet. Pes vyžaduje spoustu pozornosti, péče – a to je mnohdy finančně náročné. Pokud i přes to všechno do své rodiny chcete přivítat čtyřnohého mazlíka, vzhůru do toho. S jeho výběrem vám rádi pomůžeme.
Když vám píská v uších, pravděpodobně první, co uděláte, je, že začnete takzvaně googlit. Jenže to není nejlepší nápad. Dozvíte se totiž to, co vědět rozhodně nechcete. Máte tinnitus. A to buď na nějaký čas, nebo na celý život. Jenže ne vždy je to pravda.
Modelka Simona Krainová je v poslední době známá zejména pro své očistné kúry a detoxy, ájurvéda ji doslova pohltila. Jak taková harmonizace těla pod taktovkou 5000 let staré indické medicíny probíhá?
Fakt, že pěvecká televizní soutěž Superstar je oblíbeným fenoménem nejen v Česku a na Slovensku, dokazuje historie. Vždyť první ročník SuperStar, kterému vévodila Aneta Langerová, se vysílal již v roce 2004. Letošní řada však přinese spoustu nového, díky čemuž i vás vtáhne do každého kola.

Výběr článků

Podle žebříčku Forbes vydělalo celkově 100 nejlépe placených hvězd světa v minulém roce celých 6,1 miliardy dolarů. Z toho deset nejlépe placených hereček na světě v minulém roce vydělalo dohromady 254 milionů dolarů. Jde o závratné částky, které zaujmou mnohé milovníky filmového průmyslu. Pojďme se blíže podívat na to, jaké herečky v minulém roce vydělaly nejvíce.
V padesáti pěti letech se dnes málokdo ztotožní s pojmem senior. Důležité je ale to, že mnoho cestovních kanceláří nabízí pro lidi ve věku 55 let a více výhodné podmínky pro dovolenou. Dovolená pro seniory na vás vyskakuje na každém rohu, skutečně se ale tak vyplatí, jak cestovky inzerují? Zjistili jsme to!
Šišky borovice mohou posloužit jako dekorace i samotné. S tímto návodem ale z šišek vytvoříte miniaturní vánoční stromečky. Ideální bude zapojit do jejich výroby celou rodinu. Co říkáte, nejsou krásné?

Nepřehlédněte

Svícny a svíčky nemusíte zapálit, jen když něco slavíte nebo když se blíží advent. Vytváří útulnou atmosféru, která zahřeje a pohladí. Obzvlášť, když je za okny nevlídné počasí nebo večerní tma, je plamen svíčky doslova relaxačním prvkem. Inspirujte se krásnými kousky!
Každý z nás chceme, aby nám potraviny doma co nejdéle vydržely – a pokud možno v tom nejčerstvějším stavu. Obzvláště při nárůstu cen, který v poslední době zažíváme, nikdo nechce zbytečně plýtvat a vyhazovat rychle se kazící jídlo.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek