Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

První akční hrdina v podání Jiřího Mádla. Jirka to zvládl bez kaskadérů, ale občas to i bolelo

Do kin se chystá neobvyklý český film První akční hrdina s Jiřím Mádlem v hlavní roli. Tvůrci v čele s režisérem Janem Haluzou chtějí ukázat, že akční film může vzniknout i v českém prostředí. O čem bude a co prozradil sám Mádl?
prvni akcni hradina
První akční hrdina v podání Jirky Mádla

Očem bude První akční hrdina

A o čem bude První akční hrdina? Mladý novinář se zničehonic ocitne v podivné hře, kterou řídí dvojice režisérů. Ti mu nechají unést jeho lásku, nepočítají ale s tím, že se hlavní hrdina rozhodne nejen překonat překážky a zabijáky ve hře, ale dojít si přímo pro ně. V dalších rolích se představí Kryštof Hádek, Jiří Vyorálek, Lenka Haluzová nebo Radim Špaček.

Režisér Jan Haluza si splnil sen

Natočit ne příliš tradiční střílečku a obsadit ji nejlepšími českými herci je jednoduše můj splněný klukovský sen. Především ale chceme divákům ukázat, že zábavná akční žánrovka může vzniknout i u nás,“ říká k filmu jeho režisér Jan Haluza.

První akční dokument

První akční hrdina je krátkometrážní film, do kin bude uveden společně s Prvním akčním dokumentem. V něm se tvůrci vydávají po stopách akčních scén v českém filmu a zároveň odhalují inspirace a postupy použité při vzniku Prvního akčního hrdiny. Akční dvojpředstavení vstoupí do kin 17. října. 

Pocta tvorbě Oldřicha Lipského a Václava Vorlíčka

Dokument i První akční hrdina skládá poctu nejen nejslavnějším hollywoodským akčňákům, ale i tvorbě Oldřicha Lipského a Václava Vorlíčka. Nechybí lehký nadhled a Jiří Mádl likviduje své nepřátele i za pomoci deštníku nebo tenisové rakety. 

Jirka trénoval s kaskadéry. Byla to fuška

Natáčení filmu předcházela i fyzická příprava Jiřího Mádla se skupinou kaskadérů a nácvik bojových choreografií. „Bylo to hlavně zábavné, byli jsme pár dní v Olomouci. S klukama kaskadérama jsme se si sedli a i Honza Haluza byl tak nějak rád, že může tvořit doma. V Praze už to bylo rychlé hektické natáčení jako každé. Ale ta fyzická aktivita vás přece jen nějak drží ještě víc při energii a euforii.  vzpomíná Mádl. „Hlavní na natáčení pro mě bylo umět ty choreografie a vydržet fyzicky.“ 

K TÉMATU  Pohádkové rozloučení Juraje Jakubiska – Film Perinbaba a dva světy vstoupí do českých kin 07.12.2023

Herec nevyužil pomoc kaskadéra

Stejně jako Tom Cruise nebo Jean-Paul Belmondo, kteří jsou pověstní tím, že si většinu náročných akčních scén točí nebo točili sami, ani Jiří Mádl žádnou pomoci kaskadéra během natáčení nevyužil a celé natáčení absolvoval bez záskoku. „Všechno jsem dělal sám. Myslím si, že jsem fyzicky docela zdatný a mám radost, kdykoli to někdo chce ve filmu využít. Mockrát to nebývá, tady jsem se fakt vyblbnul. Občas to i bolelo, to mám rád,“ potvrzuje se smíchem Jiří Mádl.

Kde film už teď můžete vidět

Film se promítá na právě probíhající Letní filmové škole v Uherském hradišti a reakce diváků jsou podle Mádla výborné. „Bylo narváno, to nás potěšilo. Ale z čeho jsme měli největší radost, byla kvalita projekce, zvuk i obraz byl parádní. A to zrovna u takového filmu je fakt potřeba“ říká Mádl.

Na trailer se můžete podívat zde:

https://www.youtube.com/watch?v=SKAH_PZW6Eo&list=PLMjX-mAaDj_nkTJy1xsayxPvPxShqKSmX&index=5

I my se na film moc těšíme.:) Co vy?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Máte chytrý telefon? S největší pravděpodobností je vaše odpověď kladná. A to možná vůbec není dobře! Kvůli němu totiž snadno „vyfasujete“ problémy se zády i bolesti hlavy. Ale tím to bohužel ještě nekončí…
Možná už je pozdě a jedete na vlně nervozity. Stres pomalu narůstá. I tak ještě stihnete zabrzdit a svátky prožít v klidu. Dejte na našich 5 rad, které vám pomohou nadbytečný stres odbourat. Ale znáte to, vše je v hlavě, takže pokud hlava nechce, tak vám ani voňavá relaxační koupel nepomůže.
Věděla jste, že obleková pánská vesta může být jedním z nejuniverzálnějších kousků v šatníku každé ženy? Je to tak, můžete ji nosit jak na volno, tak tzv. slim fit. Pojďme se podívat tomuto trendu na zub.
Střelci, jakožto jedno z ohnivých znamení, dokáží být neuvěřitelně spontánní a jsou to právě oni, kteří vám bez obalu řeknou naprosto vše, ať se vám to líbí či nikoliv. Oni věci nefiltrují. Se Střelci bývá velká zábava, často jsou proto obklopeni hromadou lidí a přátel. Mají nadstandardní konverzační schopnosti a své okolí umí vysoce zaujmout a inspirovat, aby žili svůj nejlepší možný život.
Potřebujete ušetřit, ale zjistili jste, že nemáte nic na sebe? Nemusíte nutně procházet internetové obchody, v nichž ceny za oblečení dosahují opravdu nemalých výšek. V ideálním případě zamiřte do nejbližšího second handu a nakupujte tam.
Krabičkové diety jsou hitem dneška. Když chtějí lidé zhubnout, automaticky vyhledávají nutričního specialistu a žádají ho o vytvoření krabiček, které lidem nedovolí jíst nic jiného. Ovšem i když jsou krabičky často vychvalované, pravdou je, že mají i své nevýhody.
Hledáte-li pohodlné a zároveň vysoce módní boty na léto, budou polobotky tím správným řešením i pro vás. Na trhu existuje celá řada trendy polobotek. Pokud nejste zrovna módní guru, nezoufejte! Na následujících řádcích vám prozradíme, jaké modely polobotek vybírat a jak je vhodně kombinovat s oblečením, aby byl váš outfit dokonalý. Čtěte a inspirujte se s námi!
Trombóza je název onemocnění, při kterém se v krvi utvoří sraženina a ucpe žílu. Jedná se třetí nejčastější kardiovaskulární onemocnění, jehož příznaky nebývají nápadné, ale následky mohou být fatální.
Těšili jste se na první společnou dovolenou v zahraničí, ale dítě tvrdošíjně odmítá vlézt do moře? S jeho obavami je nutné pracovat citlivě, ať už se jedná o roční batole nebo tříletého sviště. Podívejte se, jak si s nimi poradit, abyste nemuseli zůstat jen u hotelového bazénu.
V dnešní době mnoho z nás hledá způsoby, jak se zbavit stresu a o své tělo se řádně starat během rušného života. Často kvůli tomu pátráme na sociálních sítích po osobách, které by nás inspirovaly a my nechali jimi (ne)vědomě ovlivnit náš životní styl. Chceme vědět, jak zdravě žít, nechat se vést nebo poznat nepoznané.

Výběr článků

Článek "Co je to Quiet Quitting? A týká se Vás?" rozkrývá fenomén tiché rezignace v pracovním prostředí. Termín označuje nenápadný odchod zaměstnanců, kteří postupně snižují svou angažovanost a odkládají své povinnosti. Dnešní článek nabízí pohled na příčiny, dopady a strategie, jak předejít této formě odchodu nebo s ní efektivně pracovat.
Co navodí Štědrovečerní náladu více než vánoční dekorace? Tyhle překrásné kousky si jednoduše vyrobíte doma a výsledek je úžasný. Hodí se i jako dárek!
Znáte tibi krystaly, nebo jste o nich ještě nikdy neslyšeli? Přitom je to hit posledních let. Jsou tělu prospěšné a tudíž zdravé a ještě se z nich dá vyrobit třeba domácí cider. Objevte kouzlo tibi limonády!

Nepřehlédněte

Chorvatsko je právoplatně jednou z nejoblíbenějších destinací Čechů. Pokud se letos chystáte navštívit tuto zemi, jistě se vám hodí pár tipů na krásná místa, ale také na změny platné od počátku roku 2023.
Legendární kocour Garfield nesnášel pondělky, měl z nich deprese a úzkosti. Většinou se mu v ten den ani nic nedařilo. Lidé na tom jsou podobně. Také míváme úzkosti z některých dnů v týdnu. Z neděle především. Jedete v tom taky?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek