Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Vypadat skvěle jde v každém věku i váhové kategorii. Existuje spousta triků a tipů, jak toho dosáhnout. Tady jsou ty zásadní

Oblečte se do barev a vyjděte z šedivého průměru. A že máte o pár let nebo pár kilo víc? Vždyť nemusíte zkoušet módní výstřelky. Městská dáma nad šedesát v rozervaných džínách nám přijde trochu přes čáru, ale je spousta dalších možností, jak se cítit skvěle v každém věku i těle.
Vypadat skvěle jde v každém věku i váhové kategorii
Zdroj: 123RF.com

28. 05. 2019

Nenoste stany a nebojte se barev

Nedávno napsala moje kamarádka, která ve svých 50+ pilně fotí módu a má bujné tvary, že jí přítel kdysi řekl, ať neschovává prsa do velkých svetrů. Když má co ukázat, ať to ukáže. Tím se řídí a pro mnoho dosud „šedivých myšek“ se stala odvážnou módní ikonou Facebooku. Nebojí se vzít si na sebe barevné kousky, podpatky, vyzývané punčochy a krajkové prádlo. Když jede metrem, všichni se na ni usmívají. Svými barvami a pojetím módy ve velmi ženském stylu přináší lidem kolem sebe dobrou náladu. Proto se nebojte barevných kombinací. Jednoduché kalhoty a k tomu pestré topy, tuniky nebo svetříky. Vraťte se k sukním a šatům, které jste z pohodlnosti dávno opustily. Nezapomeňte na pěkné boty. Špatné dokážou shodit celý outfit, dobré ho povýší o několik stupňů.

Buďte sebekritická, ale klidně se odvažte

Baculkám vytvaruje postavu kvalitní prádlo. I seniorky si mohou dovolit kratší sukni nebo letní top se špagetovými ramínky. Stačí sukni prodloužit ke kolenům a k topu přidat šál nebo vestičku s krátkými rukávy, která zakryje povislou kůži.  Místo krátkých kalhot si navlékněte bermudy nebo capri délku a dolaďte vzdušnou tunikou. Nepoužívejte barvy, které neladí s obličejem. V pozdějším věku už pleť tak nezáří a kontrastní barvy mohou více upozornit na nedostatky pleti. Proto je dobré nenosit některé odstíny hnědé. Pro blondýny není vhodná zase ostře oranžová.

Nezapomínejte na doplňky

Vhodné doplňky mohou oživit celkový styl. Mezi nejčastější prohřešky patří nevhodně zvolené brýle. Čím výraznější obroučky, tím více přitáhnou pozornost k obličeji a upozorní na kruhy a vrásky kolem očí. Lepší jsou nenápadné obroučky v pastelových barvách. Nebojte se ani klobouků. Jsou mnohem elegantnější, než jakákoli čepice a lépe chrání obličej před nadměrným slunečním zářením. Navíc zabrání vyšisování vlasů.

K TÉMATU  Nutně potřebujete oživit svůj šatník? Šperky s olivínem jsou v kurzu!

Důležitými prvky jsou drobné i větší šperky, šátky, šály a kabelky. Pokud nechodíte do zaměstnání a nepotřebujete nosit formáty A4, volte spíše menší a lehčí kabelky. Trendy jsou pěkné kožené batůžky, které navíc uvolní obě ruce. Menší kabelka nezatíží ramena a vy se budete divit, proč vás najednou přestala bolet hlava nebo krční páteř.

Zbytečné obavy hoďte za hlavu

Nebojte se upozornit na sebe výraznou elegantní nebo sportovní módou a módním doplňkem. Ať jste baculka, nebo ve věku, kdy máte možná pocit, že už móda není pro vás, jděte do toho. Když ráno vstanete, pěkně se oblékněte a naličte třeba jen na cestu pro noviny. Budete se cítit o sto procent lépe, než když půjdete v domácích legínách a vytahaném triku. A okolí vám to také dá brzy znát.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

V případě nechtěných kruhů pod očima platí jedno zásadní pravidlo – kde nepomůže make-up, tam přicházejí na řadu spolehliví zachránci z kuchyně. A že jich k dispozici není zrovna málo! Vsadíte na ně i vy?
Tak co, kdy jdete k zápisu? Už se těšíš do školy? Počkej, paní učitelka bude přísná, tam nebudeš moci takhle divočit! Takové a mnoho dalších „hlášek“ slyší šestileté děti od příbuzných, když se chystají na svůj slavný den – zápis do základní školy. Co jsou schopny doopravdy chápat?
Vztahy jsou komplikovaná věc, o tom není sporu ani pochyb. Zatímco někdy to klape a všechno funguje „jako po másle”, jindy to může váznout. A právě mnohé neshody nebo rozcházející se názory mohou stát za vznikem nevěry.
Dejte stopku plýtvání a buďte v kuchyni maximálně praktičtí. Co tím máme na mysli? Třeba to, že přestanete vyhazovat potraviny, které vůbec vyhazovat nemusíte.
Chcete-li vaší ratolesti pořídit pohodlné a zároveň vysoce módní boty, zkuste se porozhlédnout po dětských teniskách. Na následujících řádcích vám prozradíme, podle jakých kritérií vybírat tenisky pro chlapce, abychom nešláply vedle. Čtěte a nechte se inspirovat s námi!
Letošní vánoční svátky přišly doslova nečekaně. Člověk ani nestihl zamhouřit oka. A možná právě proto, že svou pozornost věnoval něčemu jinému, teď nemá ani vyzdobený svůj příbytek. Pokud stejně jako mnozí ostatní doháníte veškeré vánoční resty, možná máte na seznamu i položku: vyzdobit interiér. A od toho jsme tu my.
Zdá se, že se zloději poslední dobou spokojí s čím dál tím menší kořistí a způsobí větší škodu na dveřích a vybavení. Jak jim zabránit ve vloupání?
Máte zahradu? Pak by byla velká škoda, kdybyste na ní nepěstovali vlastní zeleninu a ovoce. Nejenže je úroda, kterou si sami vypipláte chutnější než ta z obchodu, nemusíte se obávat žádných chemických látek a postřiků, ale navíc i hodně ušetříte.
Parta nadšenců vytvořila z celého domu jedno obří domino ze všeho, co běžně používáte. Řetězová reakce, kterou spustí kutálející se citron, se postupně prožene všemi místnostmi. Postavit tuhle legraci bylo hodně náročné a má překvapivý závěr.
Už jste někdy zkoušeli vydržet co nejdéle bez mrknutí? Předpokládáme, že tento úkol je pro mnohé velmi obtížný, protože udržet oči bez mrknutí není jen tak. Prozradíme vám skutečné důvody toho, proč člověk mrká.

Výběr článků

Dopadlo to skvěle – podařilo se vám úspěšně obhájit titul bakaláře. Tři roky snažení, učení, skládání zkoušek a trávení spousty času nad psaním bakalářky přinesly zasloužené ovoce a vy si můžete před jméno hrdě začít psát titul Bc. Co ale dál? Stačí vám to, nebo byste rádi pokračovali dál? Magisterské studium rozhodně není k zahození a díky němu se vám otevřou zase úplně nové možnosti. A kdy jindy se pustit do dalšího studia, než právě teď – protože čím budete starší, tím to půjde o něco tíž.
Pokud ani nevíte, co to je, nemusíte si s tím vůbec lámat hlavu. Pravdou totiž je, že cascara byla ještě donedávna v celé Evropské unii zakázaná, respektive bylo zakázáno ji prodávat. Přitom jde o velmi zajímavou surovinu, která se používá nejenom při přípravě nápojů, ale například také moučníků.
Máte před sebou volný víkend a přemýšlíte, co byste se svojí láskou podnikli? Nebo jenom hledáte atraktivní destinaci, kterou navštívíte při další letní dovolené? Nemusíte vždy jezdit tam, kam většina lidí. Zajeďte si za romantikou, která se vám doslova vryje pod kůži.

Nepřehlédněte

Módní trendy na nás útočí ze všech stran. Ne vždy je ale tak jednoduché si s nimi poradit. Víte, jak je uchopit?
Koncem listopadu dorazí na pulty knihkupectví výpravná obrazová monografie Žít – Karel Svoboda. Spletité osudy slavného skladatele v ní jedinečným způsobem zpracoval jeho syn Petr Svoboda, který své vzpomínky doprovodil i desítkami unikátních fotografií. Mnohé z těchto snímků jsou publikovány vůbec poprvé. Kromě Petra Svobody zavzpomíná v knize na geniálního, i když svérázného umělce plejáda dalších osobností, jejichž vtipné, láskyplné, ale i nostalgické historky obraz Karla Svobody dokonale dotvářejí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek