Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Jóga v teple? Naše redaktorka to vyzkoušela na vlastní kůži. Hot jóga vás pěkně zahřeje a dobije baterky!

Chladné počasí už je tady, tak kde se zahřát, abyste zároveň udělaly něco pro své zdraví a kondici? Hot jóga nebo-li cvičení ve 42 stupních by mohlo být přesně ono. Příjemně vyhřátá místnost v kombinaci s jógou. Zkusily jsme, jaké to je!
Jóga
zdroj: damskaliga.cz

23. 11. 2018

Ještě než začneme cvičit, bere si nás dvě nové lektorka stranou. “Začátek cvičení je vždy náročný. Může vás překvapit teplota v místnosti, ale nikdo po vás nechce, abyste cvičily celou sérii hned napoprvé. Důležité je zůstat celou lekci v místnosti, začít pozvolna, na chvilku si sednout a odpočinout a pak se znovu zapojit do cvičení,” říká nám Petra Daňhelová a dodává, že je důležité správně postupně dýchat, poté se tělo zklidní a zvykne si na teplotu.

Dá se to přežít?

Sama jsem se odhodlávala do tepla dlouho. Jógu, hlavně power nebo jemnou, cvičím několik let. Ale hýbat se v teple mi obvykle nedělá dobře ani v létě. Ale letos k mému překvapení jsem na teplo měla chuť. Cítila jsem, že to bude dobré. A mé obavy zbytečné. Sedli jsme si na první dobrou.

Moje pocity z cvičení

Nejdu sem urputně makat, ale protáhnout se. Nechám tělo, co mu bude příjemné. Začínáme dýcháním ve stoje. Vnímám, jak si tělo zvyká na teplotu, překvapuje mne, že není tak strašná, jak jsem si myslela, že bude. Pokračujeme základními pozicemi, které znám. Zvládne je i začátečník. Tempo cvičení je tak akorát, ani rychlé, ale extra pomalé. Užívám si, že mne teplo pustí v protažení, ale i vnímání těla, mnohem dál, než znám. Potím se od prvních minut. Ale není to nic, co by mi vadilo. Věděla jsem, že tohle mne čeká.

zdroj: damskaliga.cz

To už je konec?

“Pojď se nadechnout! Drž! Stáhni břicho!” zní mi do uší od lektorky, která celou dobu chodí mezi námi. Opravuje, ukazuje cviky, chválí. Vidíme se v zrcadlech, což je dobré, abychom pozice dělaly správně. Podložka, dva ručníky, voda a přiléhavé oblečení. To je vše, co potřebujete… Lekce uteče strašně rychle. A že mi některé pozice nešly? No a… “V józe si způsobujeme spoustu trápení tím, že se domníváme, že musíme cvičit stejně jako osoba vedle nás. Ignorujeme svou přirozenost, všichni se během praktikování dostaneme do bodu na hranici svého pohybového rozpětí,” dozvídáme se od Petry Daňhelové. A souhlasím.

K TÉMATU  Jak se v karanténě nezbláznit. Nejlepší tipy, jak zvládnout svůj psychický stav v sociální izolaci

Detox i odpočinek zároveň

Lekce má šedesát minut, ale můžete si dát i hodinu a půl. Stojí od 300 Kč. cvičení se cítím uvolněná, spokojená, zklidněná. Spí se mi, jak dlouho ne. Další dny nejsem unavená! Čekala jsem, že mne budou bolet svaly. Ale vůbec. Cítím se v těle dobře. A už vím, kam budu chodit celou zimu…

 

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Bezchybný výkon předvedla malá Angelica Hale při zpěvu písně Girl on Fire. Takový hlasový projev jí mohou závidět profesionální zpěváci a porota americké talentové soutěže nevěřila svým uším. Právem si tak Angelica vysloužila okamžitý postup do finále. Takto čistý projev je u desetileté dívky skutečně ohromující. Užijte si to!
Asi každý z nás už někdy nějaký ochutnal. Zatímco někomu chutnají více, jinému méně. Očekáváme od nich, že nás doslova nakopnou, dodají nám energii. Úkolem energetických nápojů je zlepšit koncentraci a podpořit soustředění. Málokdo z nás už se ale ohlíží na zdravotní dopad těchto tolik oblíbených drinků.
Kromě relaxu mohou pomoci zdokonalit váš mozek, tělo nebo třeba i spánek. Hry na mobil už nejsou jen pro děti, tak neváhejte a zkuste si nějakou spolu.
Všichni milujeme vůni vypraného ložního prádla. Ulehnout do převlečené postele a nechat si něco pěkného zdát - to je v našich očích ideální odměna za náročný den. Jak často ale u vás doma převlékáte postel? Většina lidí to bohužel dělá špatně a následně se o své lůžko (často nevědomky) dělí se stovkami bakterií. To už není tak lákavá představa, viďte?
Skončilo léto a začíná se zkracovat den. Jak se co nejlépe vyrovnat s nadcházejícím špatným počasím a špatnou náladou?
Aktuální neutěšená situace brnká mnohým na nervy. Home office, učení s dětmi online, péče o ně, starosti o zdraví prarodičů a negativní zprávy valící se ze všech stran. Odolat tomu tlaku není vůbec snadné. Vidina zlepšení je navíc v nedohlednu. Nezbývá tak nic jiného než zatnout zuby a vydržet. Zvládnout složitou dobu vám pomohou i naše tipy.
Věděli jste, že člověk stráví v posteli v průměru až třetinu svého života? Proto pokud vybíráte novou postel do vaší ložnice, je třeba umět vybrat správně. Pohodlná a dostatečně velká postel totiž může podpořit váš zdravý spánek. Naopak nevhodná postel může způsobovat problémy, jako je nespavost nebo bolesti zad. Postel je zároveň důležitou součástí interiéru a je dominantou ložnice, jejíž celkový vzhled ovlivňuje. Vybrat si správnou postel tak může také pomoci dotvořit celkovou atmosféru v místnosti.
Vánoce patří mezi nejkrásnější období roku. Všechno se třpytí, blýská a svítí. Proměňte i svůj domov v kouzelné místo plné vánoční atmosféry. Ať už je však váš byt velký nebo maličký, existuje spousta způsobů, jak ho přes Vánoce vyzdobit. Připravili jsme pro vás seznam toho, co by vám rozhodně nemělo uniknout.
Řada lidí se klidně i léta odhodlává k tomu, aby přestali kouřit. Mnohdy následuje několik neúspěšných pokusů, u některých nakonec dojde opravdu k tomu, že se zvládnou této závislosti zbavit. Pokud patříte mezi ty, kteří se chtějí s kouřením rozloučit, můžete si vzít za pomocníka třeba také bylinky. Jaké konkrétně se vám budou hodit?
Ekologické rodičovství není jen módní trend, ale způsob, jak předat dětem důležité hodnoty týkající se ochrany naší planety. Udržitelný životní styl může pomoci snížit vaši ekologickou stopu a zároveň zajistit zdravější prostředí pro vaši rodinu. Zde jsou praktické tipy, jak začít:
Módní oblečení s námi mnohdy dokáže skutečné zázraky. Rozjasní nás, zvýrazní naše přednosti a podpoří náš styl. Druhou stránkou mince je ale fakt, že pokud zvolíme nesprávné modely, nastane spíše opačný efekt. V tomto článku se proto podíváme na šest nejčastějších módních chyb, které nám na oko přidávají kila navíc.

Výběr článků

Sebevědomí je klíčem k úspěchu, a to ať už mluvíme o úspěchu v osobním či profesním životě. K jeho snížení přispívá kupříkladu akné nebo jiné kosmetické vady, ale také zažloutlý chrup. Že vás právě žluté zuby trápí a denně snižují zmiňované sebevědomí? Pojďme si zmínit několik tipů, jak efektivně vybělit zuby.
Je skvělé, že máme v dnešní době možnost koupit dětem vše, co jim na očích vidíme. Až si ale zkusíte společně s nimi vyrobit nějakou tu vychytávku do pokojíčku z obyčejného kartonu, uvidíte, jak si takovou tvořivou chvilku opravdově vychutnáte. Vyrobte si společně hračky!
Máte v plánu zahradní párty? Léto je tady a nejlepší místo pro posezení s přáteli je venku. Grilování, oslava narozenin nebo jen tak, připravte stůl snů! Pokud máte zahradu, je hlavní problém vyřešený. Nemusíte nutně sedět pod vaším přístřeškem, zkuste netradičně posadit hosty uprostřed pozemku na trávníku. A pokud zahradu nemáte, můžete udělat to samé někde za domem. Dny jsou dlouhé a večery teplé, takže vám nic nebrání posedět, jak dlouho jen budete chtít. Důležitá je ale příprava, aby bylo po ruce všechno!

Nepřehlédněte

Přemýšlíte o pořízení AKU nářadí? Třeba taková AKU sekačka na baterie. To není jen zodpovědný ekologický plán. Je to dobrá volba ve všech směrech. Už jen využití moderních technologií, kdy se potkávají výhody elektrických a benzínových strojů, je toho důkazem. Žádné kabely, maximální pohodlí, perfektní výkon, spolehlivost. Jedna baterie pro všechno. Není to sen?
Modelka Simona Krainová je v poslední době známá zejména pro své očistné kúry a detoxy, ájurvéda ji doslova pohltila. Jak taková harmonizace těla pod taktovkou 5000 let staré indické medicíny probíhá?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek