Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Káva pro ztmavení, ořechy na šediny a citron pro zesvětlení: barvení vlasů jde i šetrnou přírodní cestou. Vyzkoušejte a uvěříte!

Zase si potřebujete obarvit vlasy, ale návštěva kadeřnického salonu se vám teď do harmonogramu vůbec nehodí? Zkrášlete se v pohodlí domova – a navíc podstatně levněji. Schopnosti prostředků, které skrývá vaše kuchyň, vás prostě nadchnou!

16. 07. 2018

16. 07. 2018

Statistiky hovoří jasně – v dnešní době si přibližně 75 % žen záměrně mění odstín svých vlasů. Jste jednou z nich i vy? Pak byste měla vědět, že jediné balení barvy z drogerie v sobě ukrývá něco kolem pěti tisíc různých chemikálií. Tedy alespoň tak to na základě své studie hlásí americký Národní onkologický institut, který rovněž naznačuje, že takové množství by z dlouhodobého hlediska mohlo představovat nemalá zdravotní rizika. A teď se nabízí otázka – jde se barvit nějak jinak? Naštěstí ano. A přírodní šetrné prostředky máte po ruce, respektive v kuchyni! Co se dá použít?

Káva není dobrá jenom k pití

Jste milovnicí černého zlata? Teď budete mít kofeinový nakopávač možná ještě raději. Tento nápoj vám totiž zajistí čokoládovou barvu vaší hřívy, aniž byste riskovala její poškození. Tím to ale ještě nekončí, protože díky antioxidantům a dalším obsaženým složkám urychlí růst a podpoří celkovou kvalitu vlasů, tak proč to nezkusit? Připravte si dva šálky silné organické kávy – to je taková, která se pěstuje bez použití chemických hnojiv a pesticidů. Po zchladnutí tekutinu důkladně promíchejte s běžným kondicionérem a naneste na umyté vlasy. Za dvacet minut směs vymyjte vlažnou vodou. Hotovo!

Citron, efektivní zesvětlovač

O citronu je všeobecně známo, že obohacuje o potřebný vitamin C, který mimo jiné chrání pokožku před poškozením, včetně škodlivého UV záření. Za zmínku však stojí i přítomná kyselina citronová, která jakožto konzervační látka svede zesvětlit vlasy až o několik odstínů. Jaký je postup? Žádná věda – stačí jen získat šálek citronové šťávy a přidat ho do stejného množství vody, popřípadě odvaru z heřmánku. Chcete-li si usnadnit používání domácího zlepšováku, aby se dostal rovnoměrně do celé délky koruny krásy, přelijte ho do lavičky s rozprašovačem. Nutno podotknut, že pro maximální efekt je nutné proces opakovat vícekrát, nejlépe pak v rozmezí několika dnů.

K TÉMATU  Brownies z červené řepy. Zdravé mlsání bez bílé mouky!

Vlašské ořechy? Velcí nepřátelé šedin

Máte v domácích zásobách mleté vlašské ořechy? V tom případě se už můžete začít pomalu loučit se šedinami, které vás tolik rozčilují. Povařte tento přírodní „materiál“ ve vodě (množství záleží na tom, jak tmavé vlasy chcete mít, obvykle stačí čtyři polévkové lžíce). Následně ořechový roztok nechte alespoň tři hodiny louhovat, zakápněte ho olivovým olejem a poté aplikujte. Asi tak za hodinu hlavu opláchněte vlažnou vodou a těšte se z výsledku, který vás možná mile překvapí. Po šedinách nebude ani památky!

A jak často si barvíte vlasy právě vy? Napište nám o tom. Pokud znáte i jiné přírodní možnosti, neváhejte se o ně s námi podělit!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Těhotenství patří k požehnaným stavům, při kterých žena prochází řadou změn. A právě tyto změny mohou devítiměsíční čekání značně znepříjemnit. Obrnit se trpělivostí a vytrvalostí musí nejen samy zástupkyně něžného pohlaví, ale i jejich partneři, kteří jsou velmi zkoušení. Pojďme si odtajnit hlavní a nejzásadnější změny, ke kterým v těle těhotné ženy dochází.
Kdy si zajít na prodloužení řas? Kdy se naopak vyhnout operacím? Tento týden přinese opět spoustu zvratů. Zajímá vás, co vám hvězdy předpověděly? Přečtěte si horoskop krásy a duševního zdraví podle astroložky Nadi Šmídové.
Špatné zprávy se valí ze všech stran. Jejich kadence a obsah nedají mnohým spát. Odolat tlaku negativních informací není snadné. Nervy pracují a napětí roste. Snižte ho alespoň u sebe, než překročí onu pomyslnou hranici. Přinášíme vám pár tipů, jak se se stresem dnešních dnů vyrovnat.
Chcete mít bronzovou pleť, ale smažení se na slunci není nic pro vás? Pak zkuste samoopalování! Samoopalovací přípravky dodají pokožce opálený vzhled bez pobytu na slunci.
Dnešní medicína dokáže vážně zázraky. Jedním z takových oborů je oftalmologie. Oční specialisté vám už zvládnou pomocí umělých nitroočních čoček zcela obnovit poškozené vidění a vrátit vás do normálního života, aniž byste musely používat brýle či kontaktní čočky. Není ale čočka jako čočka.
Na naši psychiku je toho prostě někdy moc: Práce, starost o rodinu, výchova dětí, péče o domácnost, do toho musíme mnohdy řešit osobní krize a krize ve vztahu. Není tedy divu, že občas už nemůžeme dál, cítíme se unavení a nejdou nám věci tak, jak bychom si představovali. Můžeme si občas myslet, že jsme jen líní, znechucení, a za to se i občas stydíme.
Nejúchvatnější pláže světa? Tyhle si zamilujete. Existují totiž místa, o kterých jste zákonitě nevěděly a my jsme se rozhodli vám je odtajnit. Tak schválně, kam byste se chtěly podívat?
V padesáti pěti letech se dnes málokdo ztotožní s pojmem senior. Důležité je ale to, že mnoho cestovních kanceláří nabízí pro lidi ve věku 55 let a více výhodné podmínky pro dovolenou. Dovolená pro seniory na vás vyskakuje na každém rohu, skutečně se ale tak vyplatí, jak cestovky inzerují? Zjistili jsme to!
Tchyně - žena, kterou si v životě rozhodně nevybíráme. A bohužel ne vždy ta, se kterou bychom na rodinné oslavě chtěli sedět poblíž. Nedej bože trávit společně dovolenou nebo dokonce bydlet ve stejném domě.
Už jste slyšeli o naturopatii? Že ne? V tom případě poslouchejte dobře. Možná na alternativní medicínu nevěříte, ale pokud ano, naturopatie vás bude bavit. Existuje už od roku 1936 a je oblíbená hlavně mezi příznivci lidového léčitelství.
Recepty na bezlepkové cukroví vyřeší problém s vánočním mlsáním, pokud máte vy nebo někdo z rodiny intoleranci na lepek. Vždyť co by to bylo za Vánoce bez cukroví? Takhle se omezovat nemusíte a ani nepoznáte, že je cukroví na stole vlastně bezlepková dieta.
Jak jsou na tom Češi se spodním prádlem? Nosí ho nebo nenosí? A jaké prádlo nejčastěji nakupují v internetových obchodech právě k příležitosti svátku zamilovaných? Aktuální průzkum prozradil zajímavá data.

Výběr článků

Maminky v tomto videu natočil jeden tatínek, který je dal přes internet dohromady, aby ukázali světu, jak může být běžný život s postižením zábavný a plný radosti. Píseň, kterou společně zpívají, je dojemná skladba A Thousand Years. V originále ji nahrála zpěvačka Christina Perri k filmu Twilight sága: Rozbřesk - 1. část. Video bylo natočeniona podporu World Down Syndrom Day 2018, a představuje 50 matek s jejich dětmi. Původní inspirace vznikla díky britské organizaci Singing Hands, která pomáhá dětem ve skupinách učit Makaton. Tento jazykový program pomáhá slyšet lidem s problémy s učením nebo komunikací pomocí značek a symbolů. Tohle vás skutečně dojme!
Velikonoční vajíčka patří k tradici, a vyřádit se na nich může celá rodina. Inspirujte se jednoduchými nápady na zdobení. Zkuste něco nového a netradičního. Výsledek bude vypadat skvěle!
Rozchod není nikdy příjemný. Ztratíte člověka, na kterém vám ještě před časem velmi záleželo, a v srdci zůstává nepříjemné prázdno. Když se k tomu přidá fakt, že o vás mezi společnými známými váš ex partner mluví velmi nevybíravě, je to nesnesitelné. Máme pro vás tipy, co dělat, abyste tuto situaci zvládla.

Nepřehlédněte

Kdy jindy máte příležitost se ponořit pod hladinu a ocitnout se v tichu? Kdy jindy byste se mohla naučit dobře plavat? Plavání uklidňuje nervy, léčí duši a umí vytvarovat postavu. To byste mohla zkusit, no ne?
Kocour Haburu je velkým fanouškem hry na piano. Rád na něm usíná, když se z něj line melodie ukolébavky. Ponořte se do klidu spolu s ním!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek