Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

7 tipů, jak zatočit s hemeroidy. Než zajdete k doktorovi…

24. 07. 2017

Věděly jste, že hemeroidy trápí každého druhého třicátníka a u osob nad čtyřicet let se objevují téměř bez výjimky? Ano, nejste v tom sami a právě proto byste se měli zbavit studu a jít k lékaři, který už vám naordinuje správnou léčbu a to dřív, než bude pozdě. Onemocnění má 4 stádia. Pokud máte to první, může pomoci naše sedmero rad.

Jak poznat jednotlivá stádia nemoci

Hemeroidy jsou přesněji řečeno zvětšené křečové žíly ve vchodu do konečníku nebo přímo v něm. Vyskytují se 2 druhy, hemeroidy vnitřní, které se tvoří uvnitř konečníku a způsobují krvácení po stolici, ale jinak mohou být úplně bez příznaků. Hemeroidy vnější jsou bolestivé a jsou okolo vchodu do konečníku, časem však mohou zmizet samy od sebe.

V prvním stádiu bývá léčba jednodušší, postačí vám masti a čípky. Později dochází na metodu opichu hemoroidální cévy, malý chirurgický zákrok nebo klasická operace, kdy dojde k odstranění uzlu a poté se přívodné cévy podvážou.  

Kdo trpí?

Hemeroidy jsou z části dědičné onemocnění, ale často postihují osoby trpící zácpou nebo nemocí prostaty, ale také těhotné ženy či sportovce jako jsou cyklisté a kulturisti. Onemocnění se nevyhne ani lidem s nedostatkem příjmu vlákniny, ale také těm, kteří mají sedavé zaměstnání.

První pomoc na Hemeroidy

  1. Vyzkoušejte krémy, čípky nebo vložky se znecitlivujícím účinkem.
  2. Nezanedbávejte hygienu – pravidelná koupel sedací části těla, a to i několikrát denně vám prospěje. Snažte se vyhnout sprchování. Samozřejmostí by měla být i výměna toaletního papíru za vlhčené ubrousky.
  3. Chlaďte! Napuchlé oblasti často uleví přiložení sáčků s ledem či studené obklady.
  4. Změňte stravu! Dopřejte tělu dostatek vlákniny (ovoce, zelenina, semínka, sója, luštěniny), dodržujte pitný režim min 1,5 – 2 litry čisté vody.
  5. Návštěvu toalety neodkládejte, později  může být vyměšování bolestivé.
  6. Vyhýbejte se dlouhému sezení či stání. Mějte dostatek pohybu.
  7. Na krátkodobé uvolnění bolesti pomohou léky volně dostupné v lékárně.
K TÉMATU  Posilněte obranný štít své imunity před podzimní vlnou viróz

Pokud i nadále bojujete s hemeroidy, neváhejte a navštivte lékaře.

red

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Dopřáváte si klasického turka? Mnoho z nás nedá dopustit na silnou kávu. Jakmile ji ale dopijeme, kávovou sedlinu, která zůstane na dně, bez milosti vyhodíme. To je ovšem škoda, protože lidově nazývaný lógr může u vás doma najít další využití.
Život ve volné přírodě pěkně zblízka. Ptáci se střídají přímo před vámi tak, jak je venku nikdy neuvidíte. Pro něco na zub si přijdou i zvědavé veverky. Stačí chytře umístit kameru a můžete si natočit podobný dokument o životě zvířat na vaší zahradě. Možná vás překvapí, kolik se jich tam vystřídá.
Výprodeje jsou pro většinu z nás lákavou záležitostí, která nám umožňuje pořídit řadu stylových modelů téměř za babku. Často se ale stává, že nám výhodné ceny zamotají hlavu natolik, že koupíme něco, s čím pak nejsme spokojené a nastává ponákupní vystřízlivění – radost následně vystřídá hořké zklamání. Proto jsme pro vás sestavili několik zásadních bodů, které vám pomohou vybrat si na poprvé opravdu skvělé módní kousky, kterých ani v budoucnu nebudete litovat.
Všechno kolem nás podléhá trendům, nejinak je tomu i u svateb. Jestli tedy plánujete na letošní rok veselku a chcete, aby byla v souladu s trendy pro rok 2021, bude udržitelná, šedožlutá a přikloní se k přírodě. Co se však nemění, je jídlo, protože dobře najedený host je spokojený host.
Léky nejsou jenom ty, které prodávají v lékárně. Které jsou plné chemie. Je tu ještě možnost přírodní léčby.
Kristýna (33) nepatří mezi lidi, kteří dávají na odiv své bolesti. Když onemocněla a její stav jí nedovolil se hýbat, prožívala těžké chvíle.
Pro někoho to má to správné kouzlo, pro jiného je to kýč. Luxusní obývací pokoje ohromí hlavně prostorem, ale také přepychovým nábytkem. Líbí se vám?
Při nakupování na internetu můžete narazit na řadu zajímavého. Při házení oblíbených nápojů do virtuálního košíku na vás může vyskočit třeba takzvaný matcha čaj, který vás zaujme pro svou nápadně zelenou barvu. Právě díky ní se nad ním pozastavíte a přemýšlíte, jestli si ho také vhodit či nevhodit do onoho koše. Nakonec však kliknete na "dokončit nákup" s tím, že si ho zakoupíte někdy příště. Pojďme si prozradit, proč se této chyby v budoucnu nedopustit.  
Přírodní prvky v interiéru jsou trendem, který vás může inspirovat. Neopracované dřevo v kombinaci s moderním nábytkem vypadá skvěle. Bříza je jedinečná svojí barvou, a tak jako jiné dřevo, které není opracované, podléhá pomalu zkáze. Je proto potřeba mít k dispozici mladý kmen, který je nutné patřičně vysušit. Povrch se pak natře tixotropním lakem, který břízu v podstatě obalí a uzavře. Na co všechno ji můžete použít?
Právě na podzim, kdy se vám někdy nebude chtít do sychravého počasí, si můžete zařídit doma malou tělocvičnu. Nepotřebujete k tomu žádnou zvláštní místnost. Cvičit se dá i na minimálním prostoru. A fitness pomůcek k tomuto účelu je na trhu dost. S čím začít?
Slyšeli jste již někdy pojem hypermobilita? Hypermobilitou mnohem častěji trpí ženy než muži a jde o nadměrnou pohyblivost, která se týká zejména kloubů. Při pohybu pak dochází k uvolnění kloubů nad hranici normální fyziologické meze. Jak vlastně vzniká a jak se s ní dá žít v běžném životě? Existuje nějaká léčba?
Letní měsíce svádí k tomu oblékat se poněkud spořeji. Muži oblékají kraťasy a tílka, ženy zase sukně, topy, nebo šaty na ramínka. Pokud se trápíte s nepříjemnými a nevzhlednými tukovými polštáři v oblasti podpaží a zad, pak můžete pociťovat při odhalování stud. Abyste si opět věřili a byli hrdí na svou postavu, zacvičte si pár těchto cviků, které podpoří redukci tuku ve výše zmíněných partiích.

Výběr článků

Víte, jakou sexuální polohu preferuje váš protějšek? Pokud vyžaduje stále hlavně jen jednu polohu při milostných hrátkách, velice snadno si podle toho můžete vyložit, s kým máte tu čest.
Renée Zellweger proměnila nominaci a odnesla si prestižní ocenění za hlavní roli v dramatu Judy. Dlouhé roky se před kamerou neobjevila a jak sama přiznává, trpěla depresemi a příliš málo času byla opravdu sama sebou.
Řasokoule - druh zelené řasy, který si dobrovolně přinášíme do domu. Zatímco někdo považuje řasokouli za netradiční pokojovou rostlinu, jiní ji považují za domácího mazlíčka. Ať už je pro vás čímkoli, pojďte společně s námi zjistit, co vlastně umí a jak se o ni starat.

Nepřehlédněte

Coca-cola je slazený sycený nápoj hnědé barvy, který dobyl celý svět. Kromě toho, že vám budou doktoři doporučovat ho pít jen výjimečně, se dá využít na celou škálu domácích problémů, se kterými by člověk jinak ztrácel drahocenný čas. Coca-cola je díky své "agresivitě" vyřeší rychle a jednoduše a budete nejspíš překvapeni, kde všude najde svoje uplatnění a s čím pomůže.
Modelace prsou představuje chirurgický zákrok, jehož účelem je změnit tvar prsou. Nejčastěji jde o zvednutí prsou, jejich zpevnění, a případně lze operaci kombinovat s vložením implantátů pro zvětšení prsou. Jde o zákrok, který může ženám pomoci nabýt zpět ztracené sebevědomí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek