Už vás nebaví chodit do práce? Jste naštvaní pokaždé, když musíte ráno brzy vstávat a když v zimě jezdíte za tmy domů? Pak je na čase poohlédnout se po práci nové, možná takové, při které už nikam nebudete muset chodit. Pracovat se dá přece i z domova.
Objevte kouzlo vintage módy, která se v roce 2024 vrací na scénu s novou silou. Zjistěte, proč retro kousky oslovují moderní fashionisty a jak je začlenit do vašeho šatníku.
Zimní slunovrat, nejkratší den v roce, je fascinujícím okamžikem, který si lidé po celém světě připomínali jako bod zlomu mezi temnotou a světlem. Tento den nám připomíná, že i po nejdelší noci přijde světlo, a představuje začátek cesty k delším dnům a naději na jaro. Proč byl tento den důležitý pro naše předky a jak ho můžeme oslavit dnes? Podívejme se společně na jeho historii, astronomickou podstatu a moderní interpretace.
Dnes už většina z nás fotí mobilem. Někomu to jde dobře, jinému méně. Přestože je paměť telefonu skoro nekonečná, nač pořizovat nekvalitní a zbytečné obrázky? Máme pro vás pár základních rad a pravidel, jak fotit tak, aby byl výsledek top!
Dřímají vám pod polštářem dlouho střádané úspory? Možná vás denně provází strach z toho, že na dveře vaší domácnosti zaklepe neovladatelná inflace a všechny vám je sebere. Jelikož tento finanční jev začíná vystrkovat své růžky, je zapotřebí se zamyslet nad investováním. Pokud nemáte naspořeny miliony, je pro vás tou nejlepší cestou zlato – tedy investiční zlato.
Snídaně dělá den – to je staré známé pořekadlo, které platí od dob dávno minulých až po moderní současnost. Právě snídaně by nám měla dát potřebné živiny a energii potřebnou pro následující den. Její součástí by tak měly být hlavně suroviny, které obsahují důležité bílkoviny, vlákninu a další nepostradatelné látky. I proto jsou její součástí ovesné vločky - tedy měly by být její součástí.
Rostliny nerozeznávají čtyři roční období jako my lidé, ale pouze dvě. Ovšem od podzimu až do jara mají pokojové rostliny období takzvaného vegetativního klidu. Je chladno a brzy se stmívá, proto rostlinky přestávají tak rychle růst a kvést a prožívají zimní spánek.
Od března, kdy princezna Kate oznámila svou diagnózu rakoviny, veřejnost netrpělivě očekává její návrat. Podle důvěryhodných zdrojů však princezna zůstane mimo oči veřejnosti nejméně do konce letošního roku, což vyvolává zklamání mezi jejími příznivci. Tisíce lidí budou muset čekat na jakýkoliv náznak zlepšení jejího zdravotního stavu.
Řasokoule - druh zelené řasy, který si dobrovolně přinášíme do domu. Zatímco někdo považuje řasokouli za netradiční pokojovou rostlinu, jiní ji považují za domácího mazlíčka. Ať už je pro vás čímkoli, pojďte společně s námi zjistit, co vlastně umí a jak se o ni starat.
Suchý šampon, to je pomocník mnoha z nás, o kterém jste už jistě slyšely. Jak s ním ale pracovat, aby se skutečně stal vaším přítelem do nepohody? Naučte se to!
Ekologická a přátelská vůči přírodě. Přesně taková je udržitelná móda, která se za poslední roky stala doslova hitem. Co vlastně představuje a v čem má tento alternativní přístup k módě své kouzlo?
Josef Šebánek, jehož 108. výročí narození si dnes, 23. července, připomínáme, se stal jednou z nezapomenutelných postav československého filmu. Přestože se herectví nevěnoval profesionálně, jeho charismatické výkony v trilogii o rodině Homolkových a ve filmu "Hoří, má panenko" z něj udělaly oblíbeného herce mnoha generací.
Říká se: "jaká matka, taká Katka!" Každý z nás má ve své DNA gen, který ovlivňuje naše vztahy a je jedno jestli přátelské, pracovní nebo vztahové. Jestli vaši předci se často hádali a byli si nevěrní, je velká pravděpodobnost, že to čeká i vás.
Kdo a kdy má komu volat? První rande bylo fajn a ráda byste se sešla znovu. Měla jste pocit, že protějšek stojí o schůzku také. Ale nedomluvili jste si ji. Nechali jste si otevřená zadní vrátka. Týden utekl a on nevolá. Zavoláte mu?
Dobře se odlíčit, hydratovat pleť nebo se dostatečně chránit před sluncem… Jsou určitá pravidla, která fungují, ať je vám 20 nebo 50 let. Naše pokožka se ale postupem času mění a v každé etapě života potřebuje něco jiného. Co přesně?
Podzimní období přináší chladnější dny, kdy se naše tělo přirozeně touží po něčem teplém, výživném a plném chutí. A co může být lepšího než polévka, která nejen zasytí, ale také zahřeje? V české kuchyni mají polévky dlouhou a bohatou tradici, a jejich obliba sahá hluboko do historie. Podzimní polévky jsou navíc ideálním způsobem, jak využít sezónní suroviny, jako jsou brambory, dýně, zelí nebo houby. Připravili jsme pro vás výběr deseti nejlepších polévek, které nejen že zahřejí, ale také připomenou tradiční chutě české kuchyně. V článku se také zaměříme na historii jednotlivých polévek a zajímavosti o jejich původu.