Čtvrtek , 19. 09. 2024

Zita

Proč nosit funkční oblečení i jindy než na sport?

Všechny se chceme líbit, proto každé ráno stojíme před zrcadlem a vybíráme si to pravé oblečení. K čemu nám to ale je, když se během nejbližších hodin zpotíme tak, že máme mokrá záda a fleky v podpaží? To na sobě pak můžeme mít ty nejluxusnější šaty, a stejně se cítíme pod psa.

Řešení? Funkční oblečení!

Naštěstí nemusíme hledat kompromis a vybírat si mezi tím, zda se chceme líbit, nebo se cítit komfortně. Řešení existuje a je jím funkční oblečení, které máme spojené spíš se sportováním. Tam ho většina z nás nosí běžně a nemůžeme si ho vynachválit, ale normálně? Jen tak, mezi lidi? Do práce? Na večeři? Do baru s kamarádkou? Proč ne! Dneska už se totiž i funkční oblečení vyrábí v různých designech a modelech, které zalichotí vašim křivkám.

Jak funkční oblečení funguje?

Funkční oblečení je specifický druh oblečení, které má díky použitým materiálům, technologiím a výrobním postupům schopnost odvádět od těla pot a starat se za každé situace o váš tepelný komfort. Udrží vás v suchu i během té nejnáročnější aktivity, to ale neznamená, že se má nosit výhradně během ní. Naopak. Ocení ho sportovci, osoby s citlivostí na chlad, a vůbec všichni, komu záleží nejen na tom, jak vypadá, ale i jak se cítí.

Víte, že specifickým druhem funkčního prádla je termoprádlo, které je určeno pro nošení během chladných dní? Od toho klasického se liší vyšší hřejivostí, na kterou má vliv buď nějaká hřejivá příměs, vyšší gramáž, struktura úpletu nebo další vrstvení. Jak funkční prádlo, tak termoprádlo, koupíte například u českého výrobce https://www.moira.cz/.

MOIRA CZ
MOIRA CZ

Jaké jsou přednosti funkčního oblečení?

Když si funkční oblečení správně vyberete, můžete těžit z mnoha jeho pozitivních vlastností. Pohlídejte si nejen velikost, střih a design, ale hlavně použitý materiál. Nejčastěji se používají polypropylenová vlákna odolná proti bakteriím, která jsou příjemná na pokožku, mají minimální nasákavost, pevnost, nízkou hmotnost a jsou hypoalergenní. Když tohle všechno splní, můžete se těšit na to, že vámi vybraný funkční kousek:

  • Bude lehký jako pírko.
  • Pohladí vás po těle.
  • Pot odvede na povrch a nechá ho odpařit.
  • V létě bude příjemně chladit, během chladnějších dní hřát.
  • Zlepší mikroklima vaší pokožky.
  • Bude rychle schnout.
  • Zachová si barvu po dlouhý čas.
  • Ochrání vás před prochladnutím.
K TÉMATU  Coca-Cola jako univerzální prostředek pro domácnost! Nevěříte? S její pomocí odstraníte všechno, s tím se jindy tak trápíte!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vaginální mykóza nebo také kvasinková infekce. To je problém, který je ženám moc dobře známý. Štěstí má žena, která se s nepříjemným pocitem pálení, svědění a nepříjemnou bolestí intimních partií ještě nesetkala. Statistiky však říkají, že se s mykózou alespoň jednou za život setkala snad každá z nich. Proto lze logicky říct, že každá žena se ptala na to, jak s mykózou bojovat.
Pro někoho to má to správné kouzlo, pro jiného je to kýč. Luxusní obývací pokoje ohromí hlavně prostorem, ale také přepychovým nábytkem. Líbí se vám?
Opravdu díky konzumaci placenty snáze „přežijete“ náročné šestinedělí a urychlíte hojení poraněných porodních cest? Ano, říká se to, ale všechno je úplně jinak. Místo těchto pozitiv můžete čekat spíše možnost infekce. Pro vás i vaše dítě!
Ještě jste neměli příležitost vyzkoušet arganový olej na vlastní kůži, respektive vlasy? Tak to je nejvyšší čas to napravit. Právě teď, když slunce svítí ostošest, vám hřívu ochrání před jeho škodlivými paprsky. Poklad s oříškovou vůní toho ale umí mnohem víc!
Nejspíš většina z vás bude mít zprvu představu jakési houby, za kterou bývá kombucha často mylně považována. Ve skutečnosti se jedná o komplex kvasinek a bakterií, který se nechává působit v čaji, aby vznikl požadovaný nápoj. Jeho léčivé účinky vás jistě oslní. A výhodou je, že si ho můžete klidně sami připravit doma. Tak jdete do toho?
Mít styl a brát stárnutí s humorem. Udržet si elán, sebevědomí, vtip a vidět život vždy z pozitivní perspektivy. Cool babča Baddie Winkle i po devadesátce ví, jak vyždímat svůj čas tady na maximum. Čím inspiruje mladé i staré?
Pořádná sněhová nadílka je u nás stále vzácnější. Sáňky už se staly minulostí a možná to čeká i zimní brusle. Pěkně zamrzlý rybník nebo náledí na chodníku nás přitom vybízí k tomu se sklouznout, většinou ale končíme na zemi! Někdy se to neobejde bez modřin, ale prostě se nejde nezasmát.
Dubaj je druhý největší ze sedmi arabských emirátů. Rozhodně je však nejnavštěvovanější a pro turisty nejatraktivnější. Chcete vědět proč? Níže najdete důvody, proč byste měli Dubaj navštívit.
Špatný odhad, spěch anebo úplně nová sůl, to jsou důvody, kdy nejčastěji přesolíme jídlo a ruku na srdce, stalo se nám to asi všem. Než vyhodíte jídlo do koše přečtěte si těchto našich 5 rad, jak pokrm zachránit.
Kdo by neznal a nemiloval levanduli. V průběhu měsíce června se levandule dostává do květu a všechno kolem sebe překrásně provoní. Levanduli máme všichni spojenou zejména s Francií a konkrétně s oblastí Provence. Dnes se ale pěstuje téměř v celé Evropě.
V rámci jarní edice letošního týdne módy se konala rovněž tradiční soutěž VAN GRAAF Junior Talent, která mezi ostřílenými designérskými esy nabízí neméně zajímavou podívanou. Vítězem tohoto ročníku se stal Tomáš Němec.
Období dovolených nemusí skončit s prázdninami. Máme pro vás tip na úžasné místo, ze kterého se vám nebude chtít ani odjet. Místo, ve kterém si na své přijdou milovníci osvěžujícího koupání, objevování památek i nadšenci pro horskou turistiku.

Výběr článků

O chodidla je samozřejmě třeba se starat celý rok, ale v létě je péče o nohy trochu jiná. Nejen proto, že je ukazujete v otevřené obuvi. Chození naboso totiž chodidla více namáhá. Aby nohy vypadaly krásně a pěstěně, dodržujte základní pravidla.
Čím to, že některým ženám se v zaměstnání tak daří a jiným nikoli? Svou roli hraje řada faktorů, mezi něž bezpochyby patří osobnostní rysy, rodinné zázemí, dosažené vzdělání a - ano, přiznejme si to - také trocha štěstí. I štěstí je ale třeba vyjít vstříc a jednou z cest, které vedou správným směrem, je kvalitní MBA vzdělání. Proč?
Taky jste to slyšela? Vyber si buď kariera, nebo dítě! Naštěstí dneska už jde zvládnout vše. Přinášíme 5 rad, jak hravě zvládnete obojí.

Nepřehlédněte

Lidem, kteří jsou narozeni v období od 21. ledna do 20. února patří znamení Vodnáře. Vodnáři jsou velmi silní ale i tvrdohlaví, hlavně jsou ale kreativní. Vodnář je vzdušným znamením a lidé v tomto znamení od narození milují originalitu i netradiční životní styl. Jaké jsou jejich silné a slabé stránky? A co můžete čekat od žen a mužů, kteří se narodili v tomto znamení? Podívejte se na podrobnou charakteristiku.
Praní prádla je každotýdenní činnost, ke které se musí přistoupit. Koše totiž začínají přetékávat a člověk najednou nemá, co na sebe. Je proto klíčové, abychom našemu použitému oblečení zase vdechli nový život. Jenže jak k praní prádla přistupovat? 

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek