Pondělí , 16. 09. 2024

Ludmila

Úplněk ve znamení Kozoroha: Co nás čeká

V neděli 21. července 2024 nastal vzácný druhý úplněk ve znamení Kozoroha. Tento jev, který obvykle vidíme pouze jednou ročně, přináší téma uzavírání nedořešených záležitostí a vyzývá nás k zodpovědnému chování. Úplněk ovlivňuje naši práci, kariéru i osobní život, a může přinést překvapivé politické změny. Věnujte pozornost svému zdraví, zejména kostem, kůži a zubům, a využijte tohoto období k meditaci, zbavení se strachů a přehodnocení svých životních cílů.
Úplněk
Nastal úplněk ve znamení Kozoroha

21. 07. 2024

21. 07. 2024

V neděli 21. července 2024 ve 12:17 nastal druhý letošní úplněk ve znamení Kozoroha. Tento jev je vzácný, protože obvykle se v jednom roce ve stejném znamení objeví pouze jeden úplněk. Tento úplněk, stejně jako ten předchozí z 22. června, přináší téma uzavírání a dokončování záležitostí.

Zodpovědné chování

Úplněk ve znamení Kozoroha nás vybízí k zodpovědnému chování. Je čas se zamyslet nad tím, čemu se vyhýbáme nebo co odkládáme. Mohou to být nedokončené úkoly, neuskutečněné telefonáty nebo rozhovory, či nesplněné sliby, které jsme dali sobě nebo druhým. Tento úplněk je ideální příležitostí k převzetí kontroly nad svým životem a dokončení toho, co mělo být dávno hotovo.

Práce a kariéra

Znamení Kozoroha je v astrologii spojováno s prací, kariérou a autoritami, včetně vlád a vůdců. Pluto, které se nyní nachází na začátku znamení Vodnáře, se v retrográdním pohybu pomalu přesouvá zpět do znamení Kozoroha, kam přejde v září. Toto postavení Pluta může přinést změny na politické scéně a vlivné pozice. Pluto symbolizuje násilí, ničení, úpadek a obnovu, což naznačuje, že nás čekají překvapivé politické změny.

Osobní bezpečnost

Pokud máte v horoskopu Slunce, Měsíc nebo planety na 29. stupni znamení Raka nebo Kozoroha, buďte opatrní. Nepřeceňujte své síly při jízdě autem, sportování nebo manuální práci. Tento úplněk může přinést špatné spaní, proměnlivé nálady a jeho energie může vyvolat obavy, strach a spory v domácím prostředí. Lidé narození na začátku znamení Vodnáře, Lva, Býka a Štíra by měli být rovněž obezřetní.

Domov a rodina

Úplněk nastane na ose znamení Raka a Kozoroha. Rak je spojen s domovem a rodinou. Toto období je vhodné k zamyšlení nad našimi kořeny a předky. Přemýšlejte o tom, co pro vás vaši předci znamenají, co vám dali a jak se vyrovnáváte s jejich vlivem. Snažte se neopakovat jejich chyby a zbavit se věcí, které vás drží zpátky.

K TÉMATU  Romantická překvapení na Valentýna?

Péče o zdraví

Znamení Kozoroha je spojováno s kostrou, koleny, zuby, kůží a nehty. Věnujte těmto částem těla zvýšenou pozornost. Fáze úplňku je ideální pro léčení revmatismu nebo chronické únavy. Sledujte svou kůži, která často ukazuje na skryté zdravotní potíže.

Bachova květinová terapie

Pro znamení Kozoroha je přiřazena Kejklířka skvrnitá (Mimulus). Tato květina pomáhá pojmenovat strachy a dodává odvahu a sílu se jich zbavit. Pomáhá překonat strachy a podpořit druhé v podobných situacích.

Rituály úplňku

Meditace: Najděte si klidné místo a naslouchejte svému srdci.

Zbavení se strachu: Sepište si strachy a přiřaďte k nim barvy. Vyberte si jeden strach, který dominuje, a přemýšlejte, jaká barva by jej „vyléčila“.

Spalte, co už nepotřebujete: Sepište věci, se kterými nechcete pokračovat, a papír spalte. Tímto symbolickým aktem se rozloučíte a vytvoříte prostor pro nové.

Buďte ve spojení s přírodou: Projděte se při světle úplňku parkem nebo kolem vody. Čas strávený v přírodě má léčivé účinky.

Koupel: Dopřejte si koupel s epsomskou solí, která vás zrelaxuje a očistí.

Tento úplněk je příležitostí k uzavření starých kapitol a k vytvoření prostoru pro nové začátky. Využijte této lunární fáze k osobnímu růstu a péči o své zdraví.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Jak zvládnout rodinné konflikty během prázdnin a užít si společný čas

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Handmade kosmetika v sobě skrývá mnoho benefitů. Víte, jaké výhody má domácí vlastnoručně vyrobená kosmetika a proč je u žen v posledních letech stále oblíbenější?
Vstupte do nového roku s odhodláním a efektivitou i ve své pracovní sféře! Náš nový článek vám přináší osvědčené strategie, jak efektivně zahájit nový pracovní rok. Od nastavení jasných cílů po organizaci pracovního prostoru, objevte klíčové kroky, které vám pomohou dosáhnout úspěchu a vytvořit produktivní pracovní prostředí. Připravte se na nové výzvy s naším návodem a začněte rok v práci plni energie a inspirace.
Kanadský herec Donald Sutherland zemřel ve věku 88 let po dlouhé nemoci. Známý svou rolí ve filmu "MASH" a oscarovém snímku "Obyčejní lidé", zanechal za sebou bohatou filmovou kariéru trvající šedesát let. Informaci o jeho úmrtí oznámil jeho syn Kiefer Sutherland na sociální síti X. Během své kariéry Sutherland účinkoval ve více než 170 filmech a seriálech a obdržel dva Zlaté glóby a čestného Oscara.
Nastávající zima s sebou kromě bruslení na zamrzlých rybnících a stavění sněhuláků nese i situace, které toto roční období dokáží znepříjemnit. Kdo z nás v zimě alespoň jednou neuklouzne na namrzlém chodníku? Ty každoročně představují hrozbu pro naše zdraví a nepříjemné pády mnohdy končí zlomeninami. Dalším zimním strašákem je velké množství sněhu padající ze střech nebo obrovské ulamující se rampouchy. Co nám pomůže se chránit?
Každému se jistě stalo, že se při vaření popálil. Stačí delší pobyt nad unikající párou nebo opomenutí nasazení chňapek a může být neštěstí na světě. Od nehezkých následků vás mohou ochránit lístky aloe vera, které uvnitř ukrývají příjemnou léčivou a zároveň chladivou dužinu. Pěstujete ji na svém okenním parapetu? 
Někdy je to prostě nutné. Tělo přemůžou bakterie a jinak než s pomocí antibiotik se s nimi nezvládnete vypořádat. Předepsaná antibiotika původce nemoci obvykle spolehlivě zničí, ale v našem těle napáchají další škody. Po jejich užívání je tedy třeba myslet i na to, jak tělo dostat zpět do předchozí formy.
Zatímco vysoký krevní tlak se dá hodnotit jako život ohrožující, nízký tlak je spíš skrytý, tichý problém. Ovšem i tak by se lidé, kteří mají nízký tlak, měli mít na pozoru. Jak poznat, že nízký tlak máte, jaké jsou jeho příčiny a jak se můžete léčit?
Deodorant nebo antiperspirant? To je oč tu běží! Zejména v létě, kdy se potíme víc, než v jiných ročních obdobích saháme po pomocnících, jež umí s potem bojovat (minimálně bojovat s jeho zápachem). Těmito pomocníky jsou myšleny zmiňované antiperspiranty a deodoranty, mezi nimiž je velký rozdíl, který si lidé bohužel neuvědomují či neumí ho definovat. Vesměs se však sáhne vždy po deodorantu, který navíc používáme špatně. Jak správně deodorant používat?
Hodí se do každého bytu i domu, její pěstování je nenáročné a zvládnou ho i začínající pěstitelé. Ale víte vůbec, co kokedama je a jak se vyrábí?
Může být klíčem ke štěstí a trvalému vztahu astrologie? Ať už hledáte spřízněnou duši, nebo hodnotíte stav současného vztahu, vaše znamení zvěrokruhu vám může poskytnout užitečné informace o vašem milostném životě. Takže, jak je důležité souznění horoskopu?
Všechny módní přehlídky jaro/léto 2023 jsou nyní za námi. Zaznamenali jsme je a vytáhli jsme klíčové jarní módní trendy v oblasti dámských teplákových souprav, na které byste se letos měly zaměřit. A zatímco návrháři zůstali věrni svému osobnímu stylu, objevilo se několik společných klíčových kousků, od kterých očekáváme, že budou pronikat z kolekcí přímo na trh a do našich šatníků.
Genetická modifikace, tedy úmyslná změna genetického materiálu, se využívá zejména ke snazšímu pěstování některých rostlin. Nejčastěji můžete v této souvislosti slyšet o kukuřici. Narazíte však na mnoho argumentů pro i proti tomuto zásahu při pěstování. Na jedné straně je vyzdvihován přínos a zajištění vyšší produkce, na straně druhé jsou pochyby a možná rizika spojená s jejich konzumací.

Výběr článků

Určitě jste to v rodině zažili. Stačí obyčejné Člověče, nezlob se! Vaše figurka je shodou náhod v domečku dřív a už dítě hází kostkou, kácí figurky, bourá hrací plán a křičí, že zase prohrálo! Měli jste ho raději nechat vyhrát? Prohra je součástí života. Nechte ho někdy prohrát a projít si smutkem, který následuje.
Rodinné podnikání je na denním pořádku. Když pracujete s lidmi, s nimiž nežijete v jedné společné domácnosti, ještě to jde. Ale pracovat s partnerem? Být s ním 24 hodin denně? Jde to a vůbec nemusí vzniknout pověstná ponorková nemoc. Jen je třeba dodržovat určité zásady.
Je to už 33 let od doby, kdy se na televizních obrazovkách tehdejšího Československa poprvé objevil seriál "Dallas", představující divákům příběh bohaté rodiny Ewingů, jejichž životy jsou protkány intrikami, mocí a ambicemi v ropném průmyslu. Kdo by neznal "Dallas", s jeho nezapomenutelnými postavami a dramatickými zvraty, které udržovaly diváky v napětí po celá desetiletí?

Nepřehlédněte

Když jsem před třemi lety potkala svého současného muže, byla jsem nadšená. Vkládala jsem velké naděje do naší lásky. Pořídili jsme si společné bydlení a narodila se nám dcera. Po čase jsem ale poznala, že žádné dlouhodobé soužití není ideální. Dnes je náš společný život rodičovský, a já si začala psát s bývalým z Chorvatska.
Vlastnoručně vyrobené vánoční dekorace mají hned několik pozitiv. Budou jedinečné a originální, přizpůsobíte je dokonale svým představám a navíc ušetříte. K tomu všemu budete mít z jejich tvorby skvělý pocit, obzvlášť v případě, že vám je pochválí nějaká návštěva. Inspirujte se nějakým nápadem!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek