Pondělí , 16. 09. 2024

Ludmila

Kde strávit víkend v přírodě

Pokud hledáte ideální místo pro víkendový únik do přírody, Česká republika nabízí nepřeberné množství nádherných lokalit. Od majestátních hor Krkonoš po malebné rybníky Jižních Čech, každé místo má své kouzlo. Prozkoumejte s námi ty nejkrásnější kouty naší země, kde si odpočinete od každodenního shonu a načerpáte novou energii. Pojďte objevit skryté poklady české přírody!
Víkend
Kam na víkend do přírody?

14. 07. 2024

14. 07. 2024

NÁRODNÍ PARK ŠUMAVA

Národní park Šumava je ideálním místem pro strávení víkendu v přírodě. Tento rozlehlý park nabízí nespočet turistických tras, cyklostezek a naučných stezek. Krásné lesy, horské louky a rašeliniště vytvářejí jedinečnou atmosféru pro odpočinek. Navštivte také prameny Vltavy nebo Černé jezero, které jsou jedněmi z nejkrásnějších míst v parku.

ČESKÝ RÁJ

Český ráj je jednou z nejkrásnějších oblastí v Česku a ideálním místem pro víkendový útěk do přírody. Skalní města, malebná údolí a historické památky lákají k objevování. Doporučujeme navštívit Hruboskalsko, Prachovské skály a hrad Trosky. Pro milovníky turistiky jsou zde připraveny dobře značené trasy.

BESKYDY

Beskydy jsou dalším skvělým místem pro víkend v přírodě. Toto pohoří na východě Česka nabízí nádherné výhledy, husté lesy a čistý horský vzduch. Nejoblíbenějšími turistickými cíli jsou Lysá hora, Pustevny a Radhošť. Beskydy jsou ideální pro pěší túry, cyklistiku i zimní sporty.

KRKONOŠE

Krkonoše, nejvyšší pohoří v České republice, nabízí nejen krásné horské scenérie, ale také mnoho možností pro aktivní odpočinek. Navštivte Sněžku, nejvyšší horu Česka, nebo se projděte po hřebenovce s úchvatnými výhledy. Krkonoše jsou ideální pro turistiku, lyžování a relaxaci v přírodě.

JIŽNÍ ČECHY

Jižní Čechy jsou známé svými malebnými vesničkami, rybníky a krásnou přírodou. Navštivte Třeboňsko, kde můžete strávit víkend procházkami kolem rybníků, cyklistikou nebo návštěvou historického centra Třeboně. Dalším skvělým místem je Český Krumlov, kde můžete obdivovat historické památky a zároveň si užít přírodu.

TIPY NA VÍKENDOVÝ POBYT

Pokud hledáte místo, kde strávit víkend v přírodě, Česká republika nabízí mnoho nádherných destinací. Ať už preferujete hory, lesy nebo malebné vesničky, určitě si vyberete. Vyrazte na víkend do Národního parku Šumava, Českého ráje, Beskyd, Krkonoš nebo Jižních Čech a užijte si krásu české přírody.

K TÉMATU  Staré silonky do koše nepatří: 8 způsobů, jak jim dát nový účel

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Nejlepší destinace pro letní dovolenou v České republice

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Podzim je tady, proto je čas obout se do teplejší a pevnější obuvi. Trendy pro podzim 2022 vás nadchnou. In je pohodlí a funkčnost. Mrkněte, jaké se letos budou nosit kozačky, kotníkové boty a boty na sníh. Pro každou ženu máme spoustu tipů, ze kterých si vyberete. Využijte podzimního Black Friday a nakupte nejlepší boty za zlevněné ceny. Boty si můžete pořídit i na další sezóny, proto volte kvalitní materiály a prověřené značky.
Vlastnoručně vyrobený módní doplněk? Praktická háčkovaná kabelka vypadá šmrncovně a až jí opatříte zapínáním a crossbody popruhem, nikdo vám neuvěří, že je to vaše práce!
Jak poznat u dětí, že se objevily neštovice? Jak se správně o pupínky na dětské pokožce postarat a co dělat, aby pupínky co nejrychleji zmizely, nejlépe bez pozdějších jizviček?
Léto se pomalu přetáčí v podzim. Sluníčka ubývá, začíná školní rok a hrozí nám podzimní stres. Jak se mu vyhnout, zůstat v klidu a udržet si letní náladu?
Chcete si pořídit pejska, ale moc dobře si uvědomujete, že zanedlouho chcete založit rodinu? Možná z toho důvodu ztrácíte o pejska zájem, protože si říkáte, že pes a děti - to rozhodně nejde dohromady. Jenže opak je pravdou. Stačí si jen zvolit takové plemeno, které s dětmi bude opravdu skvěle vycházet. I když se to může jevit jako něco nereálného, psi jsou velice empatičtí a zejména některá plemena se o děti starají doslova jako o svá vlastní štěňata. Pořiďte si tedy svého čtyřnohého společníka a než si založíte rodinu, trochu si ho vycvičte. Můžete ho brát jako své první dítě a vyzkoušet si, co taková péče vlastně vyžaduje.
Dekorace k Vánocům prostě patří. Adventní věnec se svíčkami na stůl, ale krásné vánoční věnce můžete zavěsit kdekoli, třeba na dveře nebo na okno. Právě ty si můžete prohlédnout v galerii.
Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí. Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvézt výtahem do druhého patra. Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky. Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů. Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato. Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).
O houbách se dlouho tradovalo, že nemají výrazné účinky na lidský organismus. Pokud se ale zaměříme na ty správné, můžeme do těla dostat velké množství zdraví prospěšných látek. A to navíc při malém množství přijatých kalorií, houby jsou totiž z velké části tvořeny jen vodou.
Je tomu už dvacet let, co byla v Česku uvedená premiéra prvního dílu nejslavnější čarodějnické ságy na světě. Snímek Harry Potter a Kámen mudrců bořil rekordy v návštěvnosti českých kin, a nejinak tomu bylo i při dalších dílech, které tvůrci natočili.
Den matek je významný svátek, který se slaví po celém světě a představuje ideální příležitost vyjádřit vděk a lásku matkám. Přinášíme vám několik tipů, jak tento den strávit a udělat ho pro vaši matku speciálním.
Hub se letos urodilo poměrně dost, i když je pravdou, že jen na některých místech. Pokud patříte k lidem, kteří se letos vydávali na houby poměrně aktivně, víte, že se dařilo hlavně růstu bedel. Ať už jste ale narazili na tuto nebo zcela jinou houbu, její konzumací jste prospěli svému zdraví. Houby jsou totiž zdravé, zejména tedy některé z nich.  
Překrásný Olea All Suite Hotel je celý postavený z přírodních materiálů a zaujme atmosférou naprosté pohody. Pětihvězdičkový resort vyniká luxusem a personál je tu k dispozici nonstop. Bazény prolínají skrz všechny části hotelu a zajímavostí je, že do se do vody můžete ponořit přímo z vašeho pokoje. Tohle je prostě nádhera!

Výběr článků

Iva Frühlingová, známá zpěvačka a bývalá modelka, otevřeně mluví o svém polyamorním vztahu s manželem Janem Veselým. Její upřímnost mnohé pobouřila, ale Frühlingová věří, že jejich vztah je založen na svobodě a respektu. Jak se jim daří žít v harmonii a co znamená polyamorie pro jejich rodinu?
V létě je čas cestování, a to bývá mnohdy pro lidi s dětmi noční můrou. Jedním z řešení je jezdit na výlety v noci, ale například cesta k moři zabere i více času, než jsou děti ochotné spát. Proto bychom vám rádi doporučili některé hry, které děti stoprocentně při jízdě v autě zaujmou a zabaví.
Zná to nejspíš každá z vás. Někdy během svého života jste si určitě ve vztahu prošla fází žárlivosti. Pokud byla oprávněná, a váš partner vám byl opravdu nevěrný, chápeme, že jste ostražitá. Pokud ale byla nemístná, a vy se nacházíte ve zdravém a spokojeném vztahu založeném na důvěře, není se čeho obávat. Jestliže jste si totiž partnerovou oddaností jistá a víte, že má oči jen pro vás, žárlivost vás akorát zbytečně vyčerpává. Proto pro vás máme několik tipů, jak se žárlivostí zatočit.

Nepřehlédněte

Pokud vy nebo učitel vašeho dítěte máte podezření, že vaše dítě může mít ADHD, je důležité vyhledat pomoc. Včasná intervence může potenciálně zabránit vzniku dalších příznaků a sekundárních stavů, jako je úzkost nebo opoziční vzdorné chování.
Vánoce mají jedinečnou atmosféru, kterou miluje snad každý. Zdokonalte ji podle vašeho vkusu! Vánoční dekorace promění váš domov v kouzelnou pohádku. Zkuste to letos trochu jinak!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek